05 май 2019 1 137

Як приготувати пиріг з капустою на швидку руку

Популярність пирогів з капустою відома ще з давніх часів. Інгредієнт настільки любимо, що ніколи не набридає. Для начинки зазвичай використовують зимовий сорт, що має білі соковиті листя, а не зелені і волокнисті.

Пиріг з овочами на кефірі на швидку руку
Інгредієнти Кількість
кефір - 1,5 склянки
цибулини - 3 шт.
мука в/с - 300 г
яйця (великі) - 3 шт.
сіль - щіпка
сода - чайна ложка
капуста - 0,6 кг
перець і спеції - за смаком
масло рослинне - для смаження
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 106 Ккал
На кефірі готують різні види тіста: розсипчасте, дріжджове, рідке, густе і бездріжджове. І кожне з них ідеально підходить до капустяної начинки, так як кисломолочний продукт надає пишність і ніжність будь-якого тесту.

Технологічний процес:

  1. Кубиками нарізати цибулини, моркву протерти через тертку, нашаткувати соломкою капусту;
  2. На олії обсмажити цибулю до прозорості, потім ввести моркву і продовжити теплову обробку протягом декількох хвилин;
  3. Викласти капусту і смажити протягом 15 хвилин;
  4. Поки гаситься начинка, почати готувати тісто: збити яйця з кефіром. Ввести муку з содою і перемішати;
  5. У форму викласти начинку, а зверху вилити рідке тісто;
  6. Випікати при 200С до 40 хвилин.

Заливний капустяний пиріг на сметані і майонезі

У цьому рецепті основу пирога складають відразу 2 інгредієнти: сметана і кефір. Перший компонент калорійний, але робить смак тесту насиченим, а другий подарує пишність і менш калорійний.

Компоненти рецепту:

  • маленький качан капусти вагою 0,5 кг;
  • дрібнокристалічний цукор – 10 г;
  • майонез «Класичний» для змазування;
  • сметана – 5 ст. л;
  • упаковка розпушувача;
  • мука в/с – 150 р.

Час приготування: 10 хвилин гасіння капусти + 20 хвилин випікання.

Калорійність: 147 ккал.

Технологічний процес:

  1. Нашатковану капусту обсмажити до м'якості;
  2. Поки йде теплова обробка капусти підготувати тісто. Для цього змішати залишилися інгредієнти і збити до однорідної рідкої консистенції;
  3. Влити в форму ½ частину тіста, покласти начинку і долити решту;
  4. Випікати пиріг чверть години при температурі 180С.

Рецепт листкового пирога з м'ясом і капустою

Важливий нюанс: у цій рецептурі використовувати тільки дріжджове листкове тісто, щоб пиріг вийшов ніжним і м'яким. Бездріжджове ідеально підходить для пирогів з солодкою начинкою.

Компоненти рецепту:

  • білокачанна капуста – 1 кг;
  • масло – 20 г (вершкове);
  • упаковка листкового дріжджового тіста;
  • щіпка солі;
  • яйця – 5 шт;
  • масло – 45 мл

Час приготування: 55 хвилин.

Калорійність: 72 ккал.

Поетапний процес:

  1. Капусту нарізати шашками і подрібнити у блендері;
  2. Посолити інгредієнт і віджати сік;
  3. Обсмажити протягом 10 хвилин. В кінці теплової обробки додати вершкове масло;
  4. Яйця (4 шт) зварити круто. Охолодити і крупно натерти;
  5. Перемішати з капустою;
  6. Тісто має складатися з двох квадратних пластів;
  7. Один розкачати по дну форми. Краї повинні злегка виходити;
  8. Розкласти капустяно-яєчну начинку;
  9. Розкачати другий пласт, покрити начинку, защипати краї, зробити кілька проколів виделкою або ножем;
  10. Змастити збитим яйцем (можна додати молоко);
  11. Випікати 25 хвилин при 180С.

Швидкий пиріг з фаршем і капусткою з лаваша

Перевага в тому, що виріб можна готувати, як в мультиварці, так і випікати в духовій шафі. У цьому рецепті в якості помічника буде виступати незамінна помічниця господині, що заощаджує час перебування на кухні – мультиварка.

Компоненти рецепту:

  • суміш фаршів (яловичий і свинячий)– по 150 г кожного виду;
  • сметана – 75 г;
  • капуста – 0,3 кг;
  • лаваш – 2 аркуша;
  • томати – 2 шт;
  • сир – 100 г;
  • цибулини – 2 шт;
  • зелень;
  • яйця – 3 шт;
  • «хмелі-сунелі»;
  • майонез «Класичний» – 3 ст. л;

Час приготування: підготовка: 15 хвилин + 90 хвилин випікання.

Калорійність: 141 ккал.

Поетапний процес:

  1. Зелень, цибулини, капусту, цибулю – дрібно нашаткувати і змішати з фаршем;
  2. Розстелити на столі листи лаваша, змастити сметаною;
  3. На кожен лаваш викласти половину начинки, зверху розподілити кубики помідорів і посипати сиром;
  4. Згорнути в рулет;
  5. Чашу кухонного агрегату промазати маслом, на дно щільно розкласти рулети з лаваша по формі равлика;
  6. Змішати майонез з яйцями, злегка збити і отриманої однорідною консистенцією залити майбутній пиріг;
  7. Включити режим випічки, таймер встановити на 90 хвилин;
  8. По готовності відкрити кришку апарату і дати виробу охолонути природним способом.

Класичний рецепт лобіо з червоної квасолі — як правильно готувати.

Як правильно готувати смачний холодний борщ в різних варіантах.

Як приготувати смачний люля кебаб з яловичини на мангалі. Спробуйте наші рецепти.

Пиріг з пісною начинкою

Незважаючи на тривалість приготування, виробом можна нагодувати мінімум 10 чоловік, а за смаком воно нагадує стару добру бабусину випічку.

Компоненти рецепту:

  • капуста – 0.6 кг;
  • гриби мариновані 250 г;
  • олія — 15 мл (рослинна);
  • борошно (в/с) – 0,5 кг;
  • цибулина;
  • дрібнокристалічний цукор – 20 г;
  • масло – 45 г (вершкове);
  • ванільний цукор, перець і сіль – по щіпці;
  • дріжджі свіжі – 30 г;
  • яйця – 2 шт;
  • молоко – 200 мл

Час приготування: 2 години 30 хвилин.

Калорійність: 158 ккал.

Поетапний процес:

  1. Дріжджі змішати з цукром і розчинити в 100 мл теплої рідини;
  2. Злити розсіл, а гриби промити. Цибулину подрібнити кубиками, порізати соломкою капусту;
  3. Протягом 6 хвилин обсмажити цибулю, всипати нашатковану капусту і смажити ще 15 хвилин. Ввести гриби, приправити і зняти начинку з вогню;
  4. У тепле молоко вбити яйця, ванільний цукор, масло, сіль, дріжджі – збити до утворення пінки. Ввести муку і замісити тісто;
  5. Перекласти на плоску поверхню, посипану борошном і продовжити заміс ще 6 хвилин. Прибрати на 1,5 години для вистоювання;
  6. Готове тісто розділити на 2 частини. Одним пластом застелити дно форми;
  7. Розподілити начинку і накрити другим пластом;
  8. Випікати 35 хвилин при 180С.

Кулінарні підказки

  • якщо кірка пирога вийшла сухою, відразу після випікання треба змастити поверхню виробу шматком вершкового масла, накрити рушником і тримати в такому стані до повного охолодження форми;
  • капустяної начинки властиво розсипатися, що призводить до незручності під час нарізки і вживання. В цьому випадку є 2 виходи: додати у начинку трохи тертого сиру або збите яйце;
  • для отримання і красивою рум'яної скоринки у заливного пирога потрібно промазати маслом форму, а потім присипати дно панірувальними сухарями;
  • якщо використовується прісне або пісочне тісто, то для м'якості і пористості додають невелику кількість соди або розпушувача:
  • зробити начинку з квашеної капусти в 2 рази смачніше можна попередніми її обсмажуванням;
  • для заливного пирога з капустою на швидку руку за консистенцією тісто має бути схоже з густою сметаною;
  • якщо використовується молода капуста, то немає необхідності в її попередньої обжарке;
  • кефір бажано додавати в тісто в теплому вигляді. Так продукт швидше вступить в реакцію з розпушувачем;
  • для отримання ніжної і соковитої начинки капусту слід гасити в невеликій кількості молока;
  • при випічці пісного вироби тісто готується на воді без використання яєць, а вершкове олія замінюється рослинним;
  • урізноманітнити смак випічки можна рівною кількістю квашеної і свіжої капусти.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: