20 июнь 2019 2 419

Як спекти пиріг з м'ясом і картоплею

Багато хто любить смачну випічку, але зазвичай її приготування займає надто багато часу, та й інгредієнти потрібні найрізноманітніші. Але є і рецепти на швидку руку, в яких використовують м'ясо і картоплю для начинки. Пироги виходять ситні і смачні.

Пиріг з м'ясом і картоплею
Інгредієнти Кількість
листкове тісто - 600 грам
м'ясо свинини - 300 грам
телятина - 200 грам
цибулини - 2 шт.
морква - 2 шт.
вершкове масло - невеликий шматочок
картопля - 6 шт.
сіль і спеції - за смаком
яєчні жовтки - 3 шт.
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 400 Ккал

Покроковий рецепт приготування пирога з м'ясом і картоплею:

  1. Свинину і телятину потрібно буде нарізати невеликими шматочками і покласти у велике блюдо;
  2. Картоплю і цибулю чиститься, миється під проточною водою. Потім їх нарізають і додають у страву з нарізаним м'ясом;
  3. Моркву потрібно нашаткувати і теж покласти до м'яса;
  4. Після цього необхідно додати сіль і спеції за смаком;
  5. Весь вміст страви ретельно перемішується;
  6. Починаємо роботу з тестом і ділимо його на дві нерівні частини. Більша частина буде низом для майбутнього страви, а яка менше, буде його верхівкою;
  7. Частина тесту, яка призначена для низу, розкочується і кладуть на розігрітий лист;
  8. На це тісто викладається отримана маса для начинки;
  9. Вершкове масло нарізається, і його викладають на м'ясну начинку;
  10. Після цього розкочується частина тесту і формується випічка;
  11. Береться яєчний жовток і їм промащують весь отриманий пиріг;
  12. Духовку треба розігріти до 240 градусів і залишити там деко на 35 хвилин;
  13. Випічку, щоб не пригоріла, краще накрити фольгою, тому що у разі даного рецепти дуже великий ризик пригорання;
  14. Після того, як пиріг готовий, його потрібно дістати і подавати до столу гарячим і ароматним.

Приємного апетиту!

Рецепт пирога з пісочного тіста на швидку руку

Нам буде потрібно:

  • тісто листкове – 600 грам;
  • яловичий фарш – 400 грам;
  • 4 картоплини середнього розміру;
  • 4 солоних огірка;
  • майонез за смаком;
  • сир для бутербродів – 4 шт;
  • твердий сир – 200 грам;
  • 3 зубчики часнику;
  • рослинна олія для смаження;
  • сіль і спеції за смаком.

Час приготування – 35 хвилин.

Калорійність – 500 ккал на 100 грам.

Швидкий пиріг з м'ясом і картоплею в духовці готується наступним чином:

  1. У фарш додати спеції за смаком, можна додати натертий на тертці часник. Після цього потрібно добре підсмажити м'ясо на сковороді, щоб у ньому не було зайвої рідини, коли фарш буде майже готовий, потрібно буде додати до нього натертий твердий сир. Огірки ріжемо на дрібні шматочки, картоплю нарізаємо і відправляємо у фритюр;
  2. Тісто розкачуємо так, щоб воно не розірвалося в процесі приготування, але і не було надто щільним. Далі його кладуть на деко і роблять бортики. Потім кладуть смажений фарш, а на нього плавлений сир для бутербродів;
  3. На сир додають картоплю, перемішану з огірками, змазують великою кількістю майонезу, потім додають велику кількість натертого твердого сиру, закривають деко фольгою і потрібно буде поставити його на 10 хвилин в духовку, яку розігрівають до 220 градусів;
  4. Після 10 хвилин в духовці потрібно відкрити фольгу, додати ще тертого сиру і залишити в духовці приблизно на 5 хвилин. Коли сир зарум'яниться, можна діставати і подавати на стіл.

Приємного апетиту!

Читайте, що приготувати зі свинини на друге — колекція найцікавіших рецептів.

Читайте як приготувати в мультиварці Поларіс плов з м'ясом рецепти з фото.

Смачні страви з курячих грудок — читайте як цікаво приготувати м'ясо.

Картопляний пиріг заливний

 

Нам буде потрібно:

  • сметана – 200 грам;
  • ряжанка – 1 склянка;
  • борошно – 200 грам;
  • яйця – 4 штуки;
  • 100 грам сиру;
  • один цукіні;
  • зелень, спеції і сіль за смаком;
  • рослинна олія;
  • 4 картоплини;
  • фарш з курки – 400 грам;
  • 2 цибулини.

Час приготування – 1,5 години.

Калорійність – 350 ккал на 100 грам.

Процес приготування заливного пирога з м'ясом і картоплею:

  1. Картоплю почистити і нарізати кружечками, краще зробити їх приблизно однаковими, тоді буде виглядати апетитніше;
  2. Розігріти сковороду і підсмажити на неї фарш з цибулею до появи скоринки;
  3. Сир натерти на тертці, цукіні нарізати на дрібні кубики;
  4. Зелень потрібно дрібно порізати;
  5. Замісити тісто, використовуючи борошно, сметану, ряжанку та яйця. Залишити його на півгодини постояти в прохолодному місці.
  6. Дно дека промазати маслом, розжарити і викласти на дно кружечки картоплі, потім залити його тестом;
  7. Потім потрібно викласти смажений фарш з цибулею і знову все залити ще одним шаром тіста;
  8. Після викладають цукіні, виливають ще один шар тіста, посипають натертим сиром;
  9. Пиріг залишають в духовці 35 хвилин при 200 градусах, поки він не зарум'яниться.

Приємного апетиту!

Кулінарні поради

  • щоб випічка зростала повільно, а не стрибками, краще її залишити на 10 хвилин на повільному вогні;
  • для того щоб тісто не підгоряло знизу, потрібно внизу поставити деко з водою, а для захисту зверху накрити його фольгою;
  • як все буде готово, не слід відразу ж діставати з дека свій кулінарний шедевр, краще дочекатися його охолодження;
  • для рум'яної кірочки і для того, щоб нічого не пригоріло, потрібно змастити тісто яєчним білком;
  • перед тим як випікати пироги з м'ясом і картоплею, треба добре прогріти деко і змастити його олією або жиром, щоб тісто не пригоріло. Так само можна його просипати манкою. Якщо так зробити, то випічка не буде прилипати до країв, а коли вона буде готова, її легко можна буде вийняти з форми.

Рецептів пирогів існує дуже багато. Особливо цікаві заливні, які готуються просто, а, тим не менш, анітрохи не поступаються за смаковими якостями складних рецептур.

Що ще почитати: