Як спекти пиріг з м'ясом і картоплею
Багато хто любить смачну випічку, але зазвичай її приготування займає надто багато часу, та й інгредієнти потрібні найрізноманітніші. Але є і рецепти на швидку руку, в яких використовують м'ясо і картоплю для начинки. Пироги виходять ситні і смачні.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
листкове тісто - | 600 грам |
м'ясо свинини - | 300 грам |
телятина - | 200 грам |
цибулини - | 2 шт. |
морква - | 2 шт. |
вершкове масло - | невеликий шматочок |
картопля - | 6 шт. |
сіль і спеції - | за смаком |
яєчні жовтки - | 3 шт. |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 400 Ккал |
Покроковий рецепт приготування пирога з м'ясом і картоплею:
- Свинину і телятину потрібно буде нарізати невеликими шматочками і покласти у велике блюдо;
- Картоплю і цибулю чиститься, миється під проточною водою. Потім їх нарізають і додають у страву з нарізаним м'ясом;
- Моркву потрібно нашаткувати і теж покласти до м'яса;
- Після цього необхідно додати сіль і спеції за смаком;
- Весь вміст страви ретельно перемішується;
- Починаємо роботу з тестом і ділимо його на дві нерівні частини. Більша частина буде низом для майбутнього страви, а яка менше, буде його верхівкою;
- Частина тесту, яка призначена для низу, розкочується і кладуть на розігрітий лист;
- На це тісто викладається отримана маса для начинки;
- Вершкове масло нарізається, і його викладають на м'ясну начинку;
- Після цього розкочується частина тесту і формується випічка;
- Береться яєчний жовток і їм промащують весь отриманий пиріг;
- Духовку треба розігріти до 240 градусів і залишити там деко на 35 хвилин;
- Випічку, щоб не пригоріла, краще накрити фольгою, тому що у разі даного рецепти дуже великий ризик пригорання;
- Після того, як пиріг готовий, його потрібно дістати і подавати до столу гарячим і ароматним.
Приємного апетиту!
Рецепт пирога з пісочного тіста на швидку руку
Нам буде потрібно:
- тісто листкове – 600 грам;
- яловичий фарш – 400 грам;
- 4 картоплини середнього розміру;
- 4 солоних огірка;
- майонез за смаком;
- сир для бутербродів – 4 шт;
- твердий сир – 200 грам;
- 3 зубчики часнику;
- рослинна олія для смаження;
- сіль і спеції за смаком.
Час приготування – 35 хвилин.
Калорійність – 500 ккал на 100 грам.
Швидкий пиріг з м'ясом і картоплею в духовці готується наступним чином:
- У фарш додати спеції за смаком, можна додати натертий на тертці часник. Після цього потрібно добре підсмажити м'ясо на сковороді, щоб у ньому не було зайвої рідини, коли фарш буде майже готовий, потрібно буде додати до нього натертий твердий сир. Огірки ріжемо на дрібні шматочки, картоплю нарізаємо і відправляємо у фритюр;
- Тісто розкачуємо так, щоб воно не розірвалося в процесі приготування, але і не було надто щільним. Далі його кладуть на деко і роблять бортики. Потім кладуть смажений фарш, а на нього плавлений сир для бутербродів;
- На сир додають картоплю, перемішану з огірками, змазують великою кількістю майонезу, потім додають велику кількість натертого твердого сиру, закривають деко фольгою і потрібно буде поставити його на 10 хвилин в духовку, яку розігрівають до 220 градусів;
- Після 10 хвилин в духовці потрібно відкрити фольгу, додати ще тертого сиру і залишити в духовці приблизно на 5 хвилин. Коли сир зарум'яниться, можна діставати і подавати на стіл.
Приємного апетиту!
Читайте, що приготувати зі свинини на друге — колекція найцікавіших рецептів.
Читайте як приготувати в мультиварці Поларіс плов з м'ясом рецепти з фото.
Смачні страви з курячих грудок — читайте як цікаво приготувати м'ясо.
Картопляний пиріг заливний
Нам буде потрібно:
- сметана – 200 грам;
- ряжанка – 1 склянка;
- борошно – 200 грам;
- яйця – 4 штуки;
- 100 грам сиру;
- один цукіні;
- зелень, спеції і сіль за смаком;
- рослинна олія;
- 4 картоплини;
- фарш з курки – 400 грам;
- 2 цибулини.
Час приготування – 1,5 години.
Калорійність – 350 ккал на 100 грам.
Процес приготування заливного пирога з м'ясом і картоплею:
- Картоплю почистити і нарізати кружечками, краще зробити їх приблизно однаковими, тоді буде виглядати апетитніше;
- Розігріти сковороду і підсмажити на неї фарш з цибулею до появи скоринки;
- Сир натерти на тертці, цукіні нарізати на дрібні кубики;
- Зелень потрібно дрібно порізати;
- Замісити тісто, використовуючи борошно, сметану, ряжанку та яйця. Залишити його на півгодини постояти в прохолодному місці.
- Дно дека промазати маслом, розжарити і викласти на дно кружечки картоплі, потім залити його тестом;
- Потім потрібно викласти смажений фарш з цибулею і знову все залити ще одним шаром тіста;
- Після викладають цукіні, виливають ще один шар тіста, посипають натертим сиром;
- Пиріг залишають в духовці 35 хвилин при 200 градусах, поки він не зарум'яниться.
Приємного апетиту!
Кулінарні поради
- щоб випічка зростала повільно, а не стрибками, краще її залишити на 10 хвилин на повільному вогні;
- для того щоб тісто не підгоряло знизу, потрібно внизу поставити деко з водою, а для захисту зверху накрити його фольгою;
- як все буде готово, не слід відразу ж діставати з дека свій кулінарний шедевр, краще дочекатися його охолодження;
- для рум'яної кірочки і для того, щоб нічого не пригоріло, потрібно змастити тісто яєчним білком;
- перед тим як випікати пироги з м'ясом і картоплею, треба добре прогріти деко і змастити його олією або жиром, щоб тісто не пригоріло. Так само можна його просипати манкою. Якщо так зробити, то випічка не буде прилипати до країв, а коли вона буде готова, її легко можна буде вийняти з форми.
Рецептів пирогів існує дуже багато. Особливо цікаві заливні, які готуються просто, а, тим не менш, анітрохи не поступаються за смаковими якостями складних рецептур.