03 март 2019 1 704

Як смачно приготувати салат з куркою і чорносливом

Курка сама по собі смачний продукт, особливо в салатах. Ну а різні добавки у вигляді чорносливу і ядер волоських горіхів роблять ніжне куряче м'ясо ще краще і апетитніше. У цій добірці представлені кращі салати для святкового і повсякденного столу.

Листковий салат з куркою і чорносливом
Інгредієнти Кількість
грудинка - 400 г
чорнослив (можна заздалегідь замочити в теплій воді) - 200 г (вага без урахування кісточок)
печериці - 300 г
яйця - 3 шт.
огірок - 1 шт.
картопля - 3 шт.
майонез для заправки - 100 г
сир - 200 г
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 156 Ккал

Деколи запорукою кулінарного шедевру стає поєднання непоєднуваних продуктів харчування. Складати на кухні нові рецепти можна до нескінченності, але не завжди результат стає шедевром. Якщо ви не здатні проводити години, стоячи за кухонною плитою, то спеціально для вас пропонуємо рецепт приголомшливого і смачного салату, який готується буквально за півгодини.

Послідовна технологія:

  1. Відварену грудинку подрібнити кубиками;
  2. Гриби обсмажити;
  3. Попередньо розпарений чорнослив нарізати шматками середнього розміру;
  4. Сир натерти;
  5. Картоплю відварити в мундирі і нарізати такими ж кубиками, як грудку;
  6. Яйця, зварені круто натерти;
  7. Огірок за бажанням можна нарізати тонкою соломкою або дрібно нашаткувати кубиками;
  8. Шари викладати по такій черговості:
  • чорнослив;
  • грудка куряча;
  • майонез;
  • картопля;
  • майонез;
  • печериці;
  • яйця;
  • майонез;
  • сир;
  • огірок.

Ця рецептура салату присутня в меню будь-якого ресторану. Причому називається він по-різному, але технологія приготування у нього практично одна і та ж.

Закуска «Ніжність»

Ось вони, непоєднувані продукти, про які було сказано на початку. Втім, вони не тільки випробувані відомими кулінарами і господинями, але і високо оцінені. Початковий список компонентів неодноразово доповнювався новими продуктами, звідси і мінялися назви салатів. Однак у будь-якому варіанті завжди була присутня незамінний тріо: огірок, курка і чорнослив. Солодкий чорнослив в цьому салаті додасть солодкість, курка — ніжність, а огірок – свіжість.

Компоненти рецепту:

  • куряча грудка – 320 г;
  • огірок – 2 шт;
  • яйця – 5 шт;
  • чорнослив – 130 г (вага без кісточок);
  • сіль;
  • майонез – 1 упаковка вагою 150 г;
  • волоський горіх – 80 р.

Загальний час приготування: 45 хвилин.

Калорійність: 224 ккал.

Послідовна технологія:

  1. На чверть години замочити в теплій воді чорнослив;
  2. У грудки видалити кісточки (якщо є) і зняти шкірку. Залити водою, посолити і варити протягом 15 хвилин. Остудити і нарізати дрібними кубиками;
  3. Яйця варити круто. Білки крупно натерти, жовтки розім'яти виделкою;
  4. Огірки з чорносливом дрібно нашаткувати кубиками;
  5. Волоський горіх подрібнити в ступці. Не доводьте до порошкоподібного стану;
  6. На дно плоскої тарілки викласти куряче м'ясо;
  7. Покрити інгредієнт тонким шаром соусу «майонез»;
  8. Зверху розподілити горіхи з чорносливом;
  9. Наступний шар повинен складатися з яєчного білка;
  10. Майонез;
  11. Слідом огірок;
  12. В кінці посипати готовий салат жовтками. За бажанням можна прикрасити його нарізаними колечком маслинами або половинками черрі.

Салат з курки з грибами і чорносливом

Цей рецепт сподобається всім шанувальникам цікавих салатів з курки з насиченим смаком. Хто знає, може саме він стане хітом на святковому столі.

Компоненти рецепту:

  • куряча грудка – 310 г;
  • цибуля;
  • яйця – 3 шт;
  • чорнослив 10 шт (без кісточок);
  • огірок;
  • майонез – 5 ложок (можна замінити такою ж кількістю сметани);
  • шампіньйони – 1 банка;
  • ядра горіхів – 50 р.

Загальний час приготування: 35 хвилин.

Калорійність: 263 ккал.

Послідовна технологія:

  1. Відварити грудку і яйця;
  2. Гриби обсмажити з нашаткованої цибулиною;
  3. Подрібнити горіхи в ступці;
  4. Залишилися інгредієнти нарізати однаковими дрібними кубиками;
  5. Змішати в глибокій посуді з обсмаженими грибами;
  6. Заправити.

Салат з копченою птахом

У копченої курки яскравий смак і приголомшливий аромат. При цьому м'ясо соковите і ніжне, що дозволяє гармоніювати з іншими інгредієнтами.

Компоненти рецепту:

  • грудка копчена – 300 г;
  • олія для обсмажування інгредієнтів;
  • цибуля – 2 шт;
  • печериці або інші гриби – 300 г;
  • огірок;
  • чорнослив (попередньо замочити) – 100 г;
  • для заправки трохи майонезу;
  • яйця – 3 шт.

Загальний час приготування: 40 хвилин.

Калорійність: 88.5 ккал.

Послідовна технологія:

  1. Нашаткувати цибулю і обсмажити до напівготовності;
  2. За цей час підготувати гриби (промити, обсушити, нарізати), кинути до цибулі і смажити разом 7 хвилин;
  3. Засмажку відкинути на друшляк, щоб злити надлишки масла;
  4. Яйця дрібно порубати, огірок натерти; грудку нашаткувати кубиками, чорнослив подрібнити;
  5. Формувати салат згідно такій черговості:
  • чорнослив – полити майонезом;
  • куряча грудка – майонез;
  • піджарка з цибулі і грибів;
  • яйця;
  • огірок.

Зверху можна оформити гілочкою базиліка. А в якості форми можете використовувати роз'ємні форми для випічки тортів, тверду папір (практично картон) скріплену у вигляді кільця і інші пристосування у формі кола.

До речі цей же салат можна приготувати трохи інакше. Для його приготування візьміть той же набір інгредієнтів, крім картоплі та моркви. В якості заправки використовуйте майонез, зелень для прикраси, різнокольорові кільця болгарського перцю і гранатові зерна. А для специфічного присмаку додайте кілька пресованих зубчиків часнику.

Рецепт з волоськими горіхами

Будьте сміливіше і проявляйте на кухні фантазію! Хто знає, який шедевр можете придумати саме ви. А для тренування пропонуємо почати з перевіреного рецепту з чорносливу, горіхів і копченої грудинки.

Компоненти рецепту:

  • копчена грудка – 400 г;
  • гриби білі – 250 г;
  • сир твердого сорту – 300 г;
  • чорнослив (попередньо замочити) – 100 г (вага без кісточок);
  • круті яйця варені – 4 шт;
  • відварна в мундирі картопля – 4 шт;
  • олія – 15 мл;
  • морква – 2 шт. (відварити заздалегідь);
  • ядра горіхів – 100 р.

Для оформлення:

  • огірок;
  • журавлина;
  • кілька гілочок петрушки;
  • волоський горіх.

Загальний час приготування: 30 хвилин.

Калорійність: 173 ккал.

Послідовна технологія:

  1. Яйця, сир і моркву натерти дрібно;
  2. Грудку, картопля і чорнослив подрібнити кубиками;
  3. Нарізані дрібно гриби обсмажити протягом 7 хвилин і остудити;
  4. Горіхи подрібнити в ступці;
  5. Викласти компоненти відповідно наступній черговості:
  • морква – посолити — полити майонезом;
  • половина сиру, яєць і картоплі – посолити – полити майонезом;
  • половина горіхів, весь чорнослив, копчена грудка, гриби, горіхи й картоплю – полити майонезом;
  • кубики яєць, сир.

Оформити гілочками кропу, кільцями огірка, ядрами горіхів і ягодами журавлини. Перед подачею обов'язково дати салату охолодитися, трохи настоятися протягом 4 годин у холодильнику.

Як приготувати вишуканий вершковий соус для пасти швидко і смачно.

Як приготувати неймовірно смачні баклажани за рецептом читайте тут.

Навчіться готувати ароматний, домашній житній хліб за нашим рецептом.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: