28 май 2019 1 814

Як приготувати курячий рулет із чорносливом

З курячого м'яса можна зробити різні смачні страви, які скрасять ваше повсякденне меню. М'ясо птиці можна запікати з овочами, додавати в салати, різні супи та інші відмінні частування.

Особливо дуже смачним і ароматним виходить рулет із курячого м'яса з чорносливом. Це блюдо готується чисто з м'якоті, воно рясно приправляється спеціями, різними прянощами.

Для надання соковитості і м'якості філе можна попередньо промаринувати. Якщо ви ще не знаєте, як зробити рулети з курячого м'яса з чорносливом, то ви обов'язково повинні розглянути кілька рецептів приготування цієї страви.

Рецепт курячого рулету з чорносливом в духовці
Інгредієнти Кількість
курячого філе (грудка) - 600 грам
чорносливу - 10 штук
сметани з жирністю 15 % - 100 грам
яєць - 1 шт.
часникових зубця - 3 шт.
солі - щіпка
приправ - щіпка
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 152 Ккал

Приступаємо до приготування:

  1. Першим ділом готуємо м'ясо, промиваємо, зрізаємо шкірку і видаляємо кістка. Повинна залишитися тільки м'якоть;
  2. Промиваємо чорнослив і замочуємо в гарячій воді;
  3. М'якоть курячого м'яса слід відбити з двох сторін;
  4. Філе курки розрізаємо на дві частини і посипаємо сіллю;
  5. Додатково можна м'ясо посипати сумішшю приправ;
  6. Часточки часнику чистимо від луски і видавлюємо через прес;
  7. Викладаємо на м'ясо часник і натираємо їм всю поверхню;
  8. Розмочений чорнослив ріжемо на невеликі шматочки і кладемо на поверхню м'яса;
  9. Потім філе потрібно скрутити у вигляді рулету і скріпити зубочисткою або шпажками;
  10. Готуємо соус. Сметану викладаємо в миску, додаємо одне яйце і добре розмішуємо;
  11. Готовим соусом змащуємо курячі рулети з усіх сторін;
  12. Розжарюємо духовку до 180 градусів і відправляємо туди деко з рулетами;
  13. Готувати слід протягом 30-40 хвилин;
  14. В результаті виходять ніжні, соковиті рулети.

Курячий рулет зі сливами і волоським горіхом

Компоненти для приготування:

  • одна куряча грудка;
  • 15 штук чорносливу;
  • 6-8 штук волоських горіхів;
  • 3-4 часникових зубця;
  • 100 грам майонезу;
  • 80 грам сметани;
  • суміш спецій для курячого м'яса;
  • трохи чорного перцю в молотом вигляді;
  • пара пучок кухонної солі;
  • зелень свіжої петрушки – 4-5 гілочок;
  • рослинне масло.

Період приготування – 75 хвилин.

Калорійність – 159 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Курячу грудку необхідно добре промити, зрізати шкірку і видалити кістку;
  2. М'якоть розрізаємо вздовж на декілька частин у вигляді пластинок, приблизно 3-4 штуки;
  3. Пластинки курячого м'яса потрібно посолити, натерти спеціями. Прибираємо в холодильник на півгодини;
  4. Чорнослив потрібно промити. Заливаємо гарячою водою і залишаємо настоятися 15-20 хвилин, щоб він розпарився;
  5. Волоські горіхи очистити від шкаралупи і подрібнюємо на дрібні шматочки;
  6. Зелень петрушки промиваємо, струшуємо і нарізаємо на кілька частин;
  7. Часникові зубці чистимо від шкірки;
  8. Кладемо всі компоненти в ємність блендера і перемелюємо;
  9. Розпарений чорнослив нарізаємо на невеликі шматочки;
  10. Далі в ємність викладаємо суміш з часнику, горіхів, зелені, додаємо чорнослив. Всі компоненти перемішуємо;
  11. Додаємо дві великі ложки майонезу і всі інгредієнти розмішуємо. У результаті повинна вийти однорідна суміш;
  12. У чашку викладаємо майонез і сметану, всі компоненти змішуємо;
  13. Філе змащуємо сумішшю з чорносливу, горіхів, зелені, часнику;
  14. Акуратно згортаємо філе у вигляді рулетика, закріплюємо шпажкою або зубочисткою;
  15. Поверхню листа збризкуємо рослинним маслом;
  16. Змащуємо рулети сумішшю з сметани і майонезу;
  17. Рулетики викладаємо на деко швом вниз;
  18. Розжарюємо духову піч до 180 градусів, ставимо деко і залишаємо на 25 хвилин;
  19. Подаємо рулетики в гарячому вигляді.

Міні-рулети з курячої грудки з начинкою

Компоненти для приготування:

  • грудка – 1 штука;
  • ½ Склянки чорносливу без кісточок;
  • шматочок сиру на 100 грам;
  • майонез – 4-5 великих ложок;
  • сіль поварена на свій смак;
  • перець чорний в молотом вигляді;
  • рослинне масло.

Період приготування – 2 години на маринування, 40 хвилин на термічну обробку.

Калорійність – 157 ккал.

Процес приготування:

  1. Чорнослив слід промити. Далі його потрібно замочити в гарячій воді на 25-30 хвилин;
  2. Курячу грудку промиваємо, видаляємо шкірку, видаляємо кістка;
  3. М'якоть нарізаємо на 5-6 пластинок;
  4. На поверхню кожного шматочка викладаємо харчову плівку, відбиваємо кожен шматочок з усіх сторін;
  5. Кожен шматочок потрібно посолити, поперчити і змастити майонезом. Залишаємо маринуватися на дві години;
  6. Після цього чорнослив потрібно нарізати на невеликі шматочки;
  7. Скибочка сиру потрібно натерти у вигляді великої стружки;
  8. На поверхню кожної пластинки потрібно викласти чорнослив і сир, кладемо стільки, скільки забажаєте самі;
  9. Скручуємо пластинки з начинкою у вигляді рулетиків і скріплюємо шпажками;
  10. Наливаємо в сковороду олію і прогріваємо;
  11. Розкладаємо на прогріте масло рулетики на гаряче масло, обсмажуємо з усіх боків протягом 7-10;
  12. Викладаємо готові курячі рулети з начинкою на тарілку.

Як приготувати рогалики з сирного тіста з начинкою з повидла або фруктами.

Що можна зробити з вареної, дрібної картоплі читайте в нашій статті.

Читайте як смачно приготувати страви з курячої грудки в духовці — кілька вишуканих рецептів на кожен день.

Рулети з курячого філе з сухофруктами

Інгредієнти для приготування:

  • 4 курячі грудки;
  • склянка сметани;
  • 2 великі ложки вершків;
  • 100 грам волоських горіхів;
  • скибочка сиру твердого сорту;
  • спеції для курячого м'яса на свій смак;
  • кухонна сіль;
  • жменя чорносливу;
  • курага – ½ склянки.

Період приготування: 1 годину 15 хвилин.

Калорійність – 158 ккал.

Варіант приготування:

  1. Курячі грудки промиваємо, зрізаємо шкірку, вирізаємо кістка;
  2. М'якоть з кожної філе розрізаємо на два філе – одне повинно бути великого розміру, інше трохи менше;
  3. Відбиваємо м'ясо з усіх боків, воно повинно мати товщину приблизно 1 мізинець;
  4. Посипаємо сіллю і приправляємо спеціями для курячого м'яса;
  5. Далі приступаємо до приготування начинки. Очищаємо волоські горіхи, чорнослив і курагу слід залити гарячою водою на 15-20 хвилин;
  6. Сир протираємо у велику стружку;
  7. Волоські горіхи викладаємо в ємність блендера і перемелюємо;
  8. Чорнослив і курагу потрібно нарізати на середні шматочки;
  9. Викладаємо в чашку шматочки сухофруктів, перемелені горіхи і тертий сир. Всі компоненти перемішуємо;
  10. На великий шматочок філе викладаємо поменше;
  11. В центр викладаємо невелику кількість начинки;
  12. Звертаємо у вигляді рулету, заколювати не треба;
  13. Таким же чином формуємо 4 рулету;
  14. У форму для запікання кладемо фольгу, викладаємо на її поверхню 4 рулету;
  15. Заливаємо сметаною і вершками, присипаємо протертим сиром;
  16. Прогріваємо духовку до 180 градусів, поміщаємо в духовку форму;
  17. Запікаємо рулети протягом 40 хвилин.

Корисні поради

  • бажано попередньо м'ясо промаринувати в спеціях і лимонному соці. Від цього воно вийде більш м'яким і соковитим;
  • чорнослив слід використовувати без кісточок, який попередньо замочується в гарячій воді на 15-20 хвилин;
  • перед запіканням рулети краще залити сметаною або вершками з яйцем, можна посипати тертим сиром.

Рулети з курячого м'яса з чорносливом виходять дуже смачними і поживними. Це частування відмінно поєднується з овочами, різними гарнірами. А приготування курячих рулетів дуже легке, воно буде під силу навіть початківцям господиням.

Що ще почитати: