Як приготувати курячий рулет із чорносливом
З курячого м'яса можна зробити різні смачні страви, які скрасять ваше повсякденне меню. М'ясо птиці можна запікати з овочами, додавати в салати, різні супи та інші відмінні частування.
Особливо дуже смачним і ароматним виходить рулет із курячого м'яса з чорносливом. Це блюдо готується чисто з м'якоті, воно рясно приправляється спеціями, різними прянощами.
Для надання соковитості і м'якості філе можна попередньо промаринувати. Якщо ви ще не знаєте, як зробити рулети з курячого м'яса з чорносливом, то ви обов'язково повинні розглянути кілька рецептів приготування цієї страви.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячого філе (грудка) - | 600 грам |
чорносливу - | 10 штук |
сметани з жирністю 15 % - | 100 грам |
яєць - | 1 шт. |
часникових зубця - | 3 шт. |
солі - | щіпка |
приправ - | щіпка |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 152 Ккал |
Приступаємо до приготування:
- Першим ділом готуємо м'ясо, промиваємо, зрізаємо шкірку і видаляємо кістка. Повинна залишитися тільки м'якоть;
- Промиваємо чорнослив і замочуємо в гарячій воді;
- М'якоть курячого м'яса слід відбити з двох сторін;
- Філе курки розрізаємо на дві частини і посипаємо сіллю;
- Додатково можна м'ясо посипати сумішшю приправ;
- Часточки часнику чистимо від луски і видавлюємо через прес;
- Викладаємо на м'ясо часник і натираємо їм всю поверхню;
- Розмочений чорнослив ріжемо на невеликі шматочки і кладемо на поверхню м'яса;
- Потім філе потрібно скрутити у вигляді рулету і скріпити зубочисткою або шпажками;
- Готуємо соус. Сметану викладаємо в миску, додаємо одне яйце і добре розмішуємо;
- Готовим соусом змащуємо курячі рулети з усіх сторін;
- Розжарюємо духовку до 180 градусів і відправляємо туди деко з рулетами;
- Готувати слід протягом 30-40 хвилин;
- В результаті виходять ніжні, соковиті рулети.
Курячий рулет зі сливами і волоським горіхом
Компоненти для приготування:
- одна куряча грудка;
- 15 штук чорносливу;
- 6-8 штук волоських горіхів;
- 3-4 часникових зубця;
- 100 грам майонезу;
- 80 грам сметани;
- суміш спецій для курячого м'яса;
- трохи чорного перцю в молотом вигляді;
- пара пучок кухонної солі;
- зелень свіжої петрушки – 4-5 гілочок;
- рослинне масло.
Період приготування – 75 хвилин.
Калорійність – 159 ккал.
Приступаємо до приготування:
- Курячу грудку необхідно добре промити, зрізати шкірку і видалити кістку;
- М'якоть розрізаємо вздовж на декілька частин у вигляді пластинок, приблизно 3-4 штуки;
- Пластинки курячого м'яса потрібно посолити, натерти спеціями. Прибираємо в холодильник на півгодини;
- Чорнослив потрібно промити. Заливаємо гарячою водою і залишаємо настоятися 15-20 хвилин, щоб він розпарився;
- Волоські горіхи очистити від шкаралупи і подрібнюємо на дрібні шматочки;
- Зелень петрушки промиваємо, струшуємо і нарізаємо на кілька частин;
- Часникові зубці чистимо від шкірки;
- Кладемо всі компоненти в ємність блендера і перемелюємо;
- Розпарений чорнослив нарізаємо на невеликі шматочки;
- Далі в ємність викладаємо суміш з часнику, горіхів, зелені, додаємо чорнослив. Всі компоненти перемішуємо;
- Додаємо дві великі ложки майонезу і всі інгредієнти розмішуємо. У результаті повинна вийти однорідна суміш;
- У чашку викладаємо майонез і сметану, всі компоненти змішуємо;
- Філе змащуємо сумішшю з чорносливу, горіхів, зелені, часнику;
- Акуратно згортаємо філе у вигляді рулетика, закріплюємо шпажкою або зубочисткою;
- Поверхню листа збризкуємо рослинним маслом;
- Змащуємо рулети сумішшю з сметани і майонезу;
- Рулетики викладаємо на деко швом вниз;
- Розжарюємо духову піч до 180 градусів, ставимо деко і залишаємо на 25 хвилин;
- Подаємо рулетики в гарячому вигляді.
Міні-рулети з курячої грудки з начинкою
Компоненти для приготування:
- грудка – 1 штука;
- ½ Склянки чорносливу без кісточок;
- шматочок сиру на 100 грам;
- майонез – 4-5 великих ложок;
- сіль поварена на свій смак;
- перець чорний в молотом вигляді;
- рослинне масло.
Період приготування – 2 години на маринування, 40 хвилин на термічну обробку.
Калорійність – 157 ккал.
Процес приготування:
- Чорнослив слід промити. Далі його потрібно замочити в гарячій воді на 25-30 хвилин;
- Курячу грудку промиваємо, видаляємо шкірку, видаляємо кістка;
- М'якоть нарізаємо на 5-6 пластинок;
- На поверхню кожного шматочка викладаємо харчову плівку, відбиваємо кожен шматочок з усіх сторін;
- Кожен шматочок потрібно посолити, поперчити і змастити майонезом. Залишаємо маринуватися на дві години;
- Після цього чорнослив потрібно нарізати на невеликі шматочки;
- Скибочка сиру потрібно натерти у вигляді великої стружки;
- На поверхню кожної пластинки потрібно викласти чорнослив і сир, кладемо стільки, скільки забажаєте самі;
- Скручуємо пластинки з начинкою у вигляді рулетиків і скріплюємо шпажками;
- Наливаємо в сковороду олію і прогріваємо;
- Розкладаємо на прогріте масло рулетики на гаряче масло, обсмажуємо з усіх боків протягом 7-10;
- Викладаємо готові курячі рулети з начинкою на тарілку.
Як приготувати рогалики з сирного тіста з начинкою з повидла або фруктами.
Що можна зробити з вареної, дрібної картоплі читайте в нашій статті.
Читайте як смачно приготувати страви з курячої грудки в духовці — кілька вишуканих рецептів на кожен день.
Рулети з курячого філе з сухофруктами
Інгредієнти для приготування:
- 4 курячі грудки;
- склянка сметани;
- 2 великі ложки вершків;
- 100 грам волоських горіхів;
- скибочка сиру твердого сорту;
- спеції для курячого м'яса на свій смак;
- кухонна сіль;
- жменя чорносливу;
- курага – ½ склянки.
Період приготування: 1 годину 15 хвилин.
Калорійність – 158 ккал.
Варіант приготування:
- Курячі грудки промиваємо, зрізаємо шкірку, вирізаємо кістка;
- М'якоть з кожної філе розрізаємо на два філе – одне повинно бути великого розміру, інше трохи менше;
- Відбиваємо м'ясо з усіх боків, воно повинно мати товщину приблизно 1 мізинець;
- Посипаємо сіллю і приправляємо спеціями для курячого м'яса;
- Далі приступаємо до приготування начинки. Очищаємо волоські горіхи, чорнослив і курагу слід залити гарячою водою на 15-20 хвилин;
- Сир протираємо у велику стружку;
- Волоські горіхи викладаємо в ємність блендера і перемелюємо;
- Чорнослив і курагу потрібно нарізати на середні шматочки;
- Викладаємо в чашку шматочки сухофруктів, перемелені горіхи і тертий сир. Всі компоненти перемішуємо;
- На великий шматочок філе викладаємо поменше;
- В центр викладаємо невелику кількість начинки;
- Звертаємо у вигляді рулету, заколювати не треба;
- Таким же чином формуємо 4 рулету;
- У форму для запікання кладемо фольгу, викладаємо на її поверхню 4 рулету;
- Заливаємо сметаною і вершками, присипаємо протертим сиром;
- Прогріваємо духовку до 180 градусів, поміщаємо в духовку форму;
- Запікаємо рулети протягом 40 хвилин.
Корисні поради
- бажано попередньо м'ясо промаринувати в спеціях і лимонному соці. Від цього воно вийде більш м'яким і соковитим;
- чорнослив слід використовувати без кісточок, який попередньо замочується в гарячій воді на 15-20 хвилин;
- перед запіканням рулети краще залити сметаною або вершками з яйцем, можна посипати тертим сиром.
Рулети з курячого м'яса з чорносливом виходять дуже смачними і поживними. Це частування відмінно поєднується з овочами, різними гарнірами. А приготування курячих рулетів дуже легке, воно буде під силу навіть початківцям господиням.