07 март 2019 970

Оригінальні рецепти листкових салатів з куркою

Дивно, але салати завжди присутні на святкових застіллях. А все тому, що рецептів їх приготування величезна кількість. Вони можуть бути простими, дієтичними, екзотичними, листковими, м'ясними, овочевими, фруктовими, з найнесподіванішими продуктами в складі – цей список можна продовжувати нескінченно.

У цій статті ми представимо вашій увазі листкові салати з куркою, які можуть стати візитною карткою святкового столу.

Листковий салат з грибами і куркою
Інгредієнти Кількість
картоплі - 1 шт.
грибів (маринованих) - 300 г
моркви - 1 шт.
курки - 120 г
зеленої цибулі - 30 г
яєць - 2 шт.
маринований огірок - 1 шт.
майонезу - 100 г
кріп і петрушка - за смаком
сіль - за смаком
листя салату - для прикраси
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 122 Ккал
Це блюдо здивує гостей своєю оригінальністю та вишуканістю. Листковий салат з куркою і грибами виходить не тільки смачним, але і красивим.

Картопля, очищену моркву, яйця і курку відварюємо.

Каструлю з невисокими краями зсередини змащуємо маслом і акуратно викладаємо капелюшками вгору мариновані гриби. Вони повинні лежати щільно і найкраще для цього підходять гриби з короткими ніжками. Зверху посипаємо подрібненим кропом і петрушкою, зелень трохи утрамбовуємо і стежимо, щоб вона покрила всі гриби. Потім наносимо сіточку майонезу.

Потім викладаємо шар натертої на крупній тертці моркви, на неї нарізані дрібними кубиками мариновані огірки. Шар промазуємо майонезом.

Курку ріжемо невеликими кубиками і формуємо наступний шар, який зверху обмазуємо майонезом. Поверх кладемо яйця, натерті на крупній тертці, трохи солимо і знову робимо сіточку з майонезу.

Натертий картоплю кладемо останнім шаром, солимо і змащуємо майонезом. Накриваємо каструлю кришкою і на пару годин поміщаємо в холодильник. Коли прийде час подавати салат на стіл, його потрібно перевернути і викласти на тарілку, вистелену листям салату.

Читайте як приготувати панкейкі на молоці — ці пишні млинці, є улюбленим сніданком у багатьох американських сім'ях.

Візьміть на замітку рецепт торта «Червоний оксамит» — це неймовірно вишуканий десерт незвичайного червоного кольору.

Читайте як приготувати смачні рибні котлети з минтая в клярі або на овочевій подушці.

C гранатом і курячим філе

Цей листковий салат з куркою робиться у формі шапки. Тому при викладенні шарів, найнижчий з них потрібно робити більш широким, всі інші повинні звужуватися до верху.

Необхідні продукти для приготування десяти порцій:

  • 500 р філе курки;
  • 4 курячих яйця;
  • 4 картоплини;
  • 2 буряків середнього розміру;
  • два яблука;
  • часник – за смаком;
  • 120 г чорносливу;
  • 120 г волоських горіхів;
  • 4 шт зеленого горошку;
  • 250 г сиру (твердого сорту);
  • 500 г майонезу;
  • одна велика червона цибулина;
  • чорний перець (мелений) – за смаком;
  • один гранат;
  • один пучок зелені;
  • сіль – за смаком.

Час приготування – 120 хвилин.

Вміст калорій в 100 грамах – 153 ккал.

Відварюємо буряк і картоплю натираємо, використовуючи крупну тертку.

Відварені яйця поділяємо на жовтки і білки. Жовтки натираємо на дрібній тертці. На таку ж тертці натираємо сир. Білки тремо на крупну тертку.

Відварене філе курки нарізаємо невеликими кубиками, чорнослив – смужками, яблука тремо на крупну тертку.

Для приготування соусу пропущений через прес часник необхідно змішати з майонезом, додати чорний мелений перець і сіль.

Всю зелень дрібно шаткуємо.

На велике блюдо викладаємо шарами наступні продукти – картопля, майонез, буряк, сіль, перець, майонез, куряче філе, подрібнені волоські горіхи, сіль, перець, майонез, зелень, чорнослив, майонез, трохи сиру (решта залишається для прикраси), яблука, жовтки. Викладати треба так, щоб вийшов своєрідний купол (нижче – ширше, а вище – вже).

Для оформлення узлісся шапки тертий сир змішуємо з майонезом і викладаємо навколо салату, потім її зверху посипаємо тертим білком і волоськими горіхами.

Тепер шапку потрібно прикрасити зернами граната. Починаючи знизу купола і по напряму вгору викладаємо лінію з гранатових зерен.

Потім такі ж дії проробляємо на іншій стороні салату. Отримані секції поділяємо навпіл такими ж лініями. В деяких місцях викладаємо зелений горошок, імітуючи дорогоцінні камені.

Для оформлення вінця шапки використовуємо червоний лук. Цибулину ріжемо навпіл і виймаємо внутрішні шари, потім на останньому шарі вирізаємо трикутники, імітуючи корону. Порожнечу всередині обробленої цибулини заповнюємо гранатовими зернами.

Салат шарами зі свіжими огірками, помідорами і куркою

Особливою популярністю цей листковий салат користується у дітей. Він виходить смачним і яскравим. Можна подавати як на повсякденний стіл, так і в якості святкової страви.

Необхідні продукти для приготування шести порцій:

  • 300 г філе курки;
  • 600 г грибів (маринованих);
  • одна цибулина;
  • 300 г сиру (твердого сорту);
  • 6 яєць;
  • 20 г масла рослинного походження;
  • 220 г майонезу;
  • три огірка;
  • три помідора;
  • 3 шт чорносливу;
  • сіль – за смаком.

Час приготування – 80 хвилин.

Вміст калорій в 100 грамах – 171 ккал.

Філе курки відварюємо. Гриби нарізаємо смужками і обсмажуємо упереміш з дрібно нарізаною цибулею.

Відварене куряче м'ясо нарізаємо кубиками. Яйця і сир натираємо на крупній тертці.

У цього салату потрібно викладати шари таким чином, щоб вийшла форма кавунової часточки. Послідовність шарів: м'ясо курки, обсмажені гриби, яйця, сир. Кожен шар промазуємо майонезом і трохи просыпаем сіллю.

Коли форма кавунової часточки сформована, нарізаємо дрібно огірки і викладаємо їх на салат, імітуючи шкірку ягоди. Дрібно нарізані помідори викладаємо в ті місця, де буде знаходитися м'якоть імітованій ягоди. Промитий чорнослив буде кавуновими насінням. Його потрібно ретельно промити, нарізати шматочками і викласти поверх помідорів.

Корисні поради

Щоб нарізані або натерті яблука не почорніли, їх обов'язково потрібно полити свіжовичавленим лимонним соком.

У процесі приготування листкового салату з куркою деякі продукти можна змішувати з майонезом, а потім з цієї маси викладати шар. Це спростить роботу з сухими продуктами, які після викладення важко обмазати майонезом, так як вони постійно до неї прилипають, створюючи грудки і нерівності.

Якщо у страву додаються волоські горіхи, їх можна попередньо обсмажити на сковороді. Це додасть їм більш яскравий і виражений смак.

Що ще почитати: