Прості рецепти салатів з куркою і грибами
Всім давно відомо, що курка і гриби – сама справжня класика, ці компоненти відмінно поєднуються між собою. У більшості випадків у нас використовується куряче філе, але і печінка, і сердечка.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
печериці - | 0,3 кг |
сіль - | за смаком |
куряче філе - | 250 г |
часник - | 2 шматочка |
майонез - | 160 мл |
твердий сир - | 0,2 кг |
вершкове масло - | 20 г |
волоські горіхи - | 100 г |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 284 Ккал |
Простий і швидкий варіант ситної вечері. Чому б і ні? Все готується з звичних інгредієнтів, так що дерзайте.
Як приготувати:
- Курку вимити і очистити від жиру.
- Покласти в сотейник з водою і відправити на плиту.
- Дати закипіти, зняти піну і варити близько половини години.
- Потім зняти з вогню і дати охолонути м'яса в сотейнику.
- Коли охолоне, вийняти і на обробній дошці нарізати кубиками.
- Сир нарізати, з'єднати його з куркою.
- Печериці почистити і нарізати пластинками.
- Вершкове масло розпустити на сковороді.
- Викласти гриби і обсмажити до рум'яності.
- Часник очистити і пустити через прес.
- Горіхи засипати в суху сковороду, нагріти до рум'яності.
- Потім трохи порубати і з'єднати з часником, грибами, куркою і сиром.
- Додати сіль за смаком, заправити майонезом і подавати.
Салат з курячої печінки і грибів
Печінка дуже хороша для крові, тому її обов'язково потрібно включити в свій раціон. Але якщо вона не подобається вам у вигляді гуляшу, приготуйте її як салат.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сіль | за смаком |
рослинна олія | 40 мл |
гриби | 250 г |
цибуля | 1 головка |
майонез | 150 мл |
куряча печінка | 450 г |
яйця | 3 шт. |
Піде на приготування – 35 хвилин.
В одній порції – 197 калорій.
Як приготувати:
- Печінку помити, прибрати з неї всі плівки і жилки.
- Нарізати її невеликими скибочками.
- Викласти в сотейник і залити водою, прибрати на плиту.
- Дати закипіти і тому варити ще хвилин п'ятнадцять до готовності.
- Воду злити і охолодити скибочки.
- Печериці почистити і нарізати великими шматочками.
- Яйця довести до кипіння в невеликій каструлі.
- Варити десять хвилин, потім остудити, почистити і нарізати дрібно.
- Цибулю дрібно порубати.
- У сковорідці розігріти олію, додати цибулю і тушкувати до м'якості.
- Викласти гриби і тушкувати спочатку до випаровування рідини, потім до рум'яності.
- Після цього перекласти їх на тарілку.
- Трохи остудити і потім з'єднати з яйцями і печінкою.
- Додати майонез, сіль, все перемішати і можна подавати.
Порада: цибулю можна попередньо замаринувати в оцті, з ним салат вийде більш оригінальним.
Салат з грибами і копченою куркою
У цього рецепта особливий смак. Тут буде використовуватися не звичайне варене куряче філе, а копчене. Саме тому смак салату теж зміниться.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
чорний мелений перець | за смаком |
яйця | 5 шт. |
мариновані гриби | 1 банку |
цибуля | 1 головка |
сіль | за смаком |
копчена курка | 300 г |
часник | 1 шматочок |
помідор | 1 шт. |
рослинна олія | 40 мл |
солодкий перець | 1 шт. |
майонез | 160 мл |
Піде на приготування – 35 хвилин.
В одній порції – 203 калорії.
Як приготувати:
- Гриби відкрити, злити на друшляк і дати їм стекти.
- Після цього їх потрібно подрібнити, якщо вони великі. Можна половинками, четвертинками або соломкою – тут за бажанням.
- Яйця покласти в каструлю з водою і прибрати на плиту.
- Дати закипіти і потім варити до готовності.
- Остудити і почистити, нарізати довільно або натерти.
- Цибулю почистити і помити, нарізати дрібними кубиками.
- У сковороді нагріти масло і обсмажити на ньому цибулю до м'якості.
- Курку позбавити від кісток і шкіри.
- М'ясо нарізати на кубики або порвати волокнами.
- Часник почистити, пропустити через прес.
- Солодкий перець помити, вирізати серединку.
- Покришити овоч соломкою або кубиками.
- Помідори помити і нарізати довільно.
- З'єднати в салатнику гриби, яйця, помідор, цибуля, курку і перець.
- Посипати сіллю, часником і перцем.
- Заправити майонезом і подавати до столу.
Порада: щоб у цибулі був максимально ніжний смак, обсмажте на вершковому маслі.
Оригінальний варіант з ананасами
Цей салат чимось нагадає вам гавайську – курка, ананаси, гриби, сир. Чим не піца? Але щоб все-таки це був салат, ми додали трохи чорносливу, яєць, огірків і майонезу.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
ананас | 0,2 кг |
сир | 160 р |
куряче філе | 270 г |
яйця | 3 шт. |
чорнослив | 150 г |
майонез | 120 мл |
гриби | 0,3 кг |
рослинна олія | 20 мл |
огірок | 1 шт. |
Піде на приготування – 40 хвилин.
В одній порції – 189 калорій.
Як приготувати:
- Філе ретельно промити і відварити до готовності.
- Потім остудити і нарізати довільно.
- Чорнослив промити, покласти в невелику ємність.
- Накрити на п'ятнадцять хвилин тарілкою або кришкою.
- Після цього воду злити і сухофрукти промити знову.
- Обсушити їх, вийняти кісточки, якщо вони є, і нарізати плоди соломкою.
- Ананас подрібнити невеликими шматочками.
- Гриби почистити і нарізати скибочками.
- У сковороді нагріти масло і всипати гриби.
- Обсмажити їх до рум'яності.
- Сир натерти на крупній тертці.
- Яйця відварити до готовності, нарізати їх довільно.
- Огірок за бажанням очистити і подрібнити його невеликими шматочками.
- Змішати курку, ананас, сир, яйця, чорнослив, гриби і огірки.
- Заправити майонезом і подавати до столу.
Порада: можна додати кульки моцарелли в якості сиру. З куркою і ананасами це буде смачно!
Спробуйте приготувати прості рецепти салатів з відварною куркою без особливих витрат і зусиль. Швидко і смачно!
Читайте рецепт приготування курки в червоному вині в мультиварці для святкового вечері.
Тут можете ознайомитися з незвичайними салатами з арахісом.
Листковий варіант салату
Все знову ж таки просто і швидко. На цей раз відмінностей майже не буде, але все буде зібрано шарами, а не перемішано. Тому наступний салат з куркою і грибами доведеться трохи почекати. Час піде на просочення.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сир | 0,1 кг |
свіжі печериці | 250 г |
яйце | 1 шт. |
рослинна олія | 30 мл |
куряче м'ясо | 0,2 кг |
майонез | 140 мл |
сіль | за смаком |
Піде на приготування – 30 хвилин.
В одній порції – 260 калорій.
Як приготувати:
- Гриби очистити від плівок і сміття.
- Підрізати їм ніжки і порізати пластинками.
- У сковороді нагріти масло, всипати гриби і обсмажити їх до готовності.
- Курку вимити і очистити від жиру.
- Покласти в сотейник і відварити до готовності.
- Після цього м'ясо остудити і нарізати кубиками.
- Сир натерти на тертці будь-якого розміру.
- Яйця теж відварити до готовності – у них повинні бути тверді жовтки.
- Зібрати салат шарами, змащуючи кожен шар майонезом.
- Спочатку курка, потім обсмажені гриби, яйце і сир.
- Дати салату настоятися хоча б годину і потім подавати до столу.
Порада: можна використовувати і абсолютно свіжі гриби в салаті, мариновані або варені.
Як приготувати з серцями
Кажуть, у курячих серцях неймовірно багато користі і вони шалено смачні. Саме тому один з салатів ми вирішили приготувати саме з ними. Ну і, звичайно, з грибами.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 15 мл |
сіль | за смаком |
курячі серця | 340 г |
сир | 0,1 кг |
сметана | 20 мл |
цибуля | 1 головка |
печериці | 0,2 кг |
чорний мелений перець | за смаком |
огірок | 2 шт. |
майонез | 20 мл |
Піде на приготування – 45 хвилин.
В одній порції – 133 калорії.
Як зібрати салат:
- Сердечка промити холодною водою і нарізати їх половинками.
- Витягнути з цедри жилки.
- Промити і покласти в каструлю з водою.
- Помістити на плиту і з моменту закипання готувати півгодини.
- Печериці почистити і нарізати четвертинками.
- Цибулю подрібнити, всипати в сковороду з олією.
- Обсмажити до рум'яності.
- Потім викласти гриби і тушкувати до готовності.
- В кінці посолити і поперчити, зняти з вогню і остудити.
- З'єднати компоненти з сердечками.
- Огірок обполоснути і зрізати кінчики. При необхідності потрібно очистити від шкірки. Приміром, якщо скоринка гірчить.
- Нарізати овоч півкільцями і відставити.
- Сир натерти на будь тертці.
- З'єднати в салатнику серця, гриби з цибулею, огірок і сир.
- Приправити все за смаком, заправити майонезом і сметаною.
- Перемішати і можна подавати.
Корисні поради
Щоб курка в салаті вийшла неймовірно смачною і максимально соковитою, її потрібно замаринувати. Для цього м'ясо почистіть, обваляйте в спеціях і дайте їй настоятися хоча б годину. Після цього її потрібно збризнути маслом і обсмажити на сковороді до рум'яності. Далі прибрати в форму і відправити в духовку хвилин на двадцять.
Якщо вам хочеться більше смаку, більше насиченості і ситності, використовуйте майонез домашнього приготування. Він зробить салат ще краще і смачніше!
Салат з куркою і грибами – це смачно і однозначно ситно. Його потрібно пробувати всім без винятків. Якщо він буде подаватися дітям, грибів краще додати мінімальна кількість. Все-таки це важкий продукт для маленького організму. Приємного апетиту!