Як спекти смачні млинці на воді з яйцями
Млинці, приготовані на основі води, виручать, коли під рукою немає молочних продуктів. Вони незамінні на столі у вегетаріанців і людей, що не переносять лактозу. В цілому, млинці на воді виходять смачні і малокалорійні, їх вживання прийнятно під час церковного поста.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячих яєць - | 5 шт. |
води - | 700 мл |
млинцевого борошна - | 350 г |
лимонної кислоти - | щіпка |
рослинної олії - | 25 мл |
сіль і цукор - | за смаком |
ваніль - | на кінчику ножа |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 176 Ккал |
В мисці з високими бортиками збити віночком яйця.
В питну (очищену) воду додати сухі інгредієнти. Кількість солі і цукру залежить від того, які вам потрібні млинці — солоні або солодкі.
Перемішати, щоб інгредієнти у воді розчинилися, і з'єднати із збитими яйцями. Далі поступово всипати борошна, перемішати до отримання млинцевої маси.
Влити норму олії, додати за бажанням ваніль і ще раз добре перемішати.
Млинна маса не повинна мати грудочок. Смажити блінкі звичним способом на попередньо розпеченій сковорідці.
Дріжджові млинці на воді з яйцями
Необхідні інгредієнти:
- 3 великих яйця;
- очищена вода — 650 мл;
- 1, 5 ч. л. сухого сорти дріжджів;
- трохи солі;
- 3 ст. л. цукру;
- ваніль;
- 30 мл олії;
- борошно (вищий сорт або млинцева) — 300 гр.;
- 40 гр. масла рослинного.
Час приготування: близько години.
Калорійність: 1690 ккал.
Очищену воду підігріти до теплого стану, всипати сухі дріжджі і перемішати, щоб вони розчинилися. З'єднати просіяне борошно з цукром і сіллю. Поступово всипаючи борошно в воду, замісити млинцеве тісто.
Накрити миску з тістом рушником, необхідно дати йому подружитися з усіма інгредієнтами. Далі в тісто влити збиті яйця, додати трохи ванілі і масло. Якщо тісто здається рідким — додайте борошна.
Гарненько перемішати тісто, і можна випікати на змащеній сковорідці млинці. Млинці, приготовані на дріжджах, добре тримають форму, їх легко згортати і на смак вони відмінні.
Кукурудзяні млинці
Необхідні інгредієнти:
- 4 яйця;
- 800 мл очищеної води;
- 300 гр. кукурудзяного борошна;
- 1, 5 ст. л. рослинного масла;
- трохи солі;
- 50 гр. цукру;
- пудра цукрова — за смаком.
Час приготування: приблизно 40 хвилин.
Калорійність: 1801 ккал.
Для приготування млинців брати очищену воду кімнатної температури. Розбити яйця в миску, збити їх віночком, влити воду, всипати норму солі і цукрового піску. Дати інгредієнтів розчинитися.
Після чого всипати частинами норму просіяної кукурудзяного борошна. Консистенція повинна бути рідкою і без грудочок. Щоб млинці добре відставали від сковороди, вливаємо в тісто олію.
Для додання приємного аромату додати ванільний цукор, хоча і без нього млинці будуть смачні з притаманним кукурудзяній муці смаком. Готові млинці згорнути в конвертики і посипати цукровою пудрою.
Рецепт млинців на мінеральній воді з яйцями
Необхідні інгредієнти:
- 500 мл газованої мінеральної води;
- 4 курячих яйця;
- сода (погашена) — 1 ч. л.;
- сіль з урахуванням смаку;
- 3 ст. л. цукру;
- 4 ст. л. рослинних сортів масла;
- 2 склянки борошна.
Час приготування: 30 хвилин.
Калорійність: 1978 ккал.
Поєднати в мисці з високими бортами мінеральну воду, сирі яйця, погашену оцтом або лимонним соком соду, сіль і цукор. Масу добре перемішати з допомогою віночка. Після чого поступово всипати просіяне борошно.
Не перестаючи збивати віночком, доводимо тісто до рідкої консистенції без грудочок. Завершальним етапом додаємо норму олії. Розігріваємо сковорідку, змащуємо її жиром і смажимо млинці традиційним способом з обох сторін.
Якщо прибрати з рецепту половину цукру, готові млинці можна начиняти м'ясної, рибної, грибний і печінкової начинкою.
Читайте як приготувати смачне тісто для піци в хлібопічці.
Візьміть на замітку рецепт вареників на пару. Читайте як приготувати страву з різними начинками.
Соковита запіканка з рису і фаршу — блюдо, яке замінить вам плов і приїлися голубці. Рецепт тут.
Млинці на воді в пляшці по-швидкому
Необхідні інгредієнти:
- очищена вода — 500 мл;
- 3 великих яйця;
- сік 1/3 частини вичавленого лимона;
- щіпка солі;
- 35 мл олії соняшнику;
- борошно пшенична — 270 гр.;
- цукор-пісок — 3 ст. л.
Час приготування: менше, ніж півгодини.
Калорійність: 1545 ккал.
У пластикову пляшку вбити яйця, влити норму очищеної води і лимонного соку. Далі через воронку всипати цукру, солі і норму борошна. Закрити пляшку кришкою і ретельно збовтати до утворення млинцевої маси.
У готове тісто влити олію і ще раз добре перемішати. Смажити млинці шляхом виливання з пляшки тесту на гарячу сковорідку. На смак вони такі ж, як і звичайні млинці, однак, готуються набагато швидше.
Завдяки пляшці можна позбавити себе від миття посуду, яка залишається при приготуванні млинців.
Ажурні млинці з какао на воді
Необхідні інгредієнти:
- 5 яєць;
- очищена вода — 500 мл;
- сода погашена — 1 ч. л.;
- олія соняшникова — 60 мл;
- трохи солі;
- цукровий пісок – 30 грам;
- борошно пшеничне — 1,5 склянки;
- 1, 5 ст. л. порошку какао.
Час приготування: 65 хвилин.
Калорійність: 2140 ккал.
Змішати в окремому посуді просіяне борошно, порошок какао, сіль і цукор. До сухих інгредієнтів поступово додати воду, влити погашену соду і добре перемішати. Далі можна додати збиті яйця і масла.
Домігшись однорідності без грудочок, перелити млинцеве тісто в пластикову пляшку, закрити кришку і перемішати. Розігріти сковорідку, змастити її і смажити млинці не зовсім звичним способом. Виливаючи тонкою цівкою з пляшки млинці ажурною форми.
Кулінарні хитрості
- Щоб млинці танули в роті і добре тримали форму, потрібно ретельно збивати яйця віночком. При його відсутності — це легко зробити двома складеними разом вилками;
- Воду для млинців з яйцями краще брати кімнатної температури. Якщо рецептом передбачено додавання дріжджів, потрібно тепла очищена вода;
- Лимонна кислота, погашена оцтом сода, надають йому легкості. Завдяки вмісту кислот, млинці виходять ніжними і пористими;
- Кількість цукру (солі) легко регулювати відповідно до передбачуваної начинкою — солодкою або, навпаки, солоною. У дієтетичні млинці можна додавати сахарин.
Отримати оригінальні млинці допоможуть додається в тісто зелень, морквяний і буряковий сік. Посилити смак можна ваніллю, корицею і цитрусової цедрою.
Подавати млинці з начинкою і без начинки необхідно зі сметаною, соусами, густими вершками і джемом. Їх можна додатково обсмажувати на вершковому маслі і запікати. Приємного апетиту!