06 март 2019 1 412

Як спекти смачні млинці на воді з яйцями

Млинці, приготовані на основі води, виручать, коли під рукою немає молочних продуктів. Вони незамінні на столі у вегетаріанців і людей, що не переносять лактозу. В цілому, млинці на воді виходять смачні і малокалорійні, їх вживання прийнятно під час церковного поста.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
курячих яєць - 5 шт.
води - 700 мл
млинцевого борошна - 350 г
лимонної кислоти - щіпка
рослинної олії - 25 мл
сіль і цукор - за смаком
ваніль - на кінчику ножа
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 176 Ккал

В мисці з високими бортиками збити віночком яйця.

В питну (очищену) воду додати сухі інгредієнти. Кількість солі і цукру залежить від того, які вам потрібні млинці — солоні або солодкі.

Перемішати, щоб інгредієнти у воді розчинилися, і з'єднати із збитими яйцями. Далі поступово всипати борошна, перемішати до отримання млинцевої маси.

Влити норму олії, додати за бажанням ваніль і ще раз добре перемішати.

Млинна маса не повинна мати грудочок. Смажити блінкі звичним способом на попередньо розпеченій сковорідці.

Дріжджові млинці на воді з яйцями

Необхідні інгредієнти:

  • 3 великих яйця;
  • очищена вода — 650 мл;
  • 1, 5 ч. л. сухого сорти дріжджів;
  • трохи солі;
  • 3 ст. л. цукру;
  • ваніль;
  • 30 мл олії;
  • борошно (вищий сорт або млинцева) — 300 гр.;
  • 40 гр. масла рослинного.

Час приготування: близько години.

Калорійність: 1690 ккал.

Очищену воду підігріти до теплого стану, всипати сухі дріжджі і перемішати, щоб вони розчинилися. З'єднати просіяне борошно з цукром і сіллю. Поступово всипаючи борошно в воду, замісити млинцеве тісто.

Накрити миску з тістом рушником, необхідно дати йому подружитися з усіма інгредієнтами. Далі в тісто влити збиті яйця, додати трохи ванілі і масло. Якщо тісто здається рідким — додайте борошна.

Гарненько перемішати тісто, і можна випікати на змащеній сковорідці млинці. Млинці, приготовані на дріжджах, добре тримають форму, їх легко згортати і на смак вони відмінні.

Кукурудзяні млинці

Необхідні інгредієнти:

  • 4 яйця;
  • 800 мл очищеної води;
  • 300 гр. кукурудзяного борошна;
  • 1, 5 ст. л. рослинного масла;
  • трохи солі;
  • 50 гр. цукру;
  • пудра цукрова — за смаком.

Час приготування: приблизно 40 хвилин.

Калорійність: 1801 ккал.

Для приготування млинців брати очищену воду кімнатної температури. Розбити яйця в миску, збити їх віночком, влити воду, всипати норму солі і цукрового піску. Дати інгредієнтів розчинитися.

Після чого всипати частинами норму просіяної кукурудзяного борошна. Консистенція повинна бути рідкою і без грудочок. Щоб млинці добре відставали від сковороди, вливаємо в тісто олію.

Для додання приємного аромату додати ванільний цукор, хоча і без нього млинці будуть смачні з притаманним кукурудзяній муці смаком. Готові млинці згорнути в конвертики і посипати цукровою пудрою.

Рецепт млинців на мінеральній воді з яйцями

Необхідні інгредієнти:

  • 500 мл газованої мінеральної води;
  • 4 курячих яйця;
  • сода (погашена) — 1 ч. л.;
  • сіль з урахуванням смаку;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 4 ст. л. рослинних сортів масла;
  • 2 склянки борошна.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність: 1978 ккал.

Поєднати в мисці з високими бортами мінеральну воду, сирі яйця, погашену оцтом або лимонним соком соду, сіль і цукор. Масу добре перемішати з допомогою віночка. Після чого поступово всипати просіяне борошно.

Не перестаючи збивати віночком, доводимо тісто до рідкої консистенції без грудочок. Завершальним етапом додаємо норму олії. Розігріваємо сковорідку, змащуємо її жиром і смажимо млинці традиційним способом з обох сторін.

Якщо прибрати з рецепту половину цукру, готові млинці можна начиняти м'ясної, рибної, грибний і печінкової начинкою.

Читайте як приготувати смачне тісто для піци в хлібопічці.

Візьміть на замітку рецепт вареників на пару. Читайте як приготувати страву з різними начинками.

Соковита запіканка з рису і фаршу — блюдо, яке замінить вам плов і приїлися голубці. Рецепт тут.

Млинці на воді в пляшці по-швидкому

Необхідні інгредієнти:

  • очищена вода — 500 мл;
  • 3 великих яйця;
  • сік 1/3 частини вичавленого лимона;
  • щіпка солі;
  • 35 мл олії соняшнику;
  • борошно пшенична — 270 гр.;
  • цукор-пісок — 3 ст. л.

Час приготування: менше, ніж півгодини.

Калорійність: 1545 ккал.

У пластикову пляшку вбити яйця, влити норму очищеної води і лимонного соку. Далі через воронку всипати цукру, солі і норму борошна. Закрити пляшку кришкою і ретельно збовтати до утворення млинцевої маси.

У готове тісто влити олію і ще раз добре перемішати. Смажити млинці шляхом виливання з пляшки тесту на гарячу сковорідку. На смак вони такі ж, як і звичайні млинці, однак, готуються набагато швидше.

Завдяки пляшці можна позбавити себе від миття посуду, яка залишається при приготуванні млинців.

Ажурні млинці з какао на воді

Необхідні інгредієнти:

  • 5 яєць;
  • очищена вода — 500 мл;
  • сода погашена — 1 ч. л.;
  • олія соняшникова — 60 мл;
  • трохи солі;
  • цукровий пісок – 30 грам;
  • борошно пшеничне — 1,5 склянки;
  • 1, 5 ст. л. порошку какао.

Час приготування: 65 хвилин.

Калорійність: 2140 ккал.

Змішати в окремому посуді просіяне борошно, порошок какао, сіль і цукор. До сухих інгредієнтів поступово додати воду, влити погашену соду і добре перемішати. Далі можна додати збиті яйця і масла.

Домігшись однорідності без грудочок, перелити млинцеве тісто в пластикову пляшку, закрити кришку і перемішати. Розігріти сковорідку, змастити її і смажити млинці не зовсім звичним способом. Виливаючи тонкою цівкою з пляшки млинці ажурною форми.

Кулінарні хитрості

  1. Щоб млинці танули в роті і добре тримали форму, потрібно ретельно збивати яйця віночком. При його відсутності — це легко зробити двома складеними разом вилками;
  2. Воду для млинців з яйцями краще брати кімнатної температури. Якщо рецептом передбачено додавання дріжджів, потрібно тепла очищена вода;
  3. Лимонна кислота, погашена оцтом сода, надають йому легкості. Завдяки вмісту кислот, млинці виходять ніжними і пористими;
  4. Кількість цукру (солі) легко регулювати відповідно до передбачуваної начинкою — солодкою або, навпаки, солоною. У дієтетичні млинці можна додавати сахарин.

Отримати оригінальні млинці допоможуть додається в тісто зелень, морквяний і буряковий сік. Посилити смак можна ваніллю, корицею і цитрусової цедрою.

Подавати млинці з начинкою і без начинки необхідно зі сметаною, соусами, густими вершками і джемом. Їх можна додатково обсмажувати на вершковому маслі і запікати. Приємного апетиту!

Що ще почитати: