Як посмажити шніцель зі свинини на сковороді
М'ясні страви завжди виходять смачними, а їх запах в момент приготування заповнює все приміщення. При цьому, їх можна готувати як для повсякденного, так і для святкового меню. Одним з таких страв і відноситься шніцель.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свиняча вирізка - | кілограм |
борошно - | півсклянки |
курячі яйця - | 2 шт. |
сухарі панірувальні - | 100 грам |
масло рослинне - | 2 ст. ложки |
масло вершкове селянське - | 2 великі ложки |
сіль - | на свій смак |
перець чорний мелений - | 1 ч. ложка |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 290 Ккал |
Процес приготування шніцеля зі свинини на сковороді:
- Для початку споліскуємо м'ясо під прохолодною водою;
- Потім свинину нарізаємо на тонкі шматочки, так вона швидше просмажиться;
- Найкраще м'ясо відбити спеціальним кухонним молоточком, але не занадто сильно;
- Посипте кожну скибочку сіллю і чорним перцем, ретельно натріть;
- У чашку розбиваємо яйця і добре збиваємо до однорідності;
- На одну тарілку насипаємо борошно, на іншу панірувальні сухарі;
- Потім ставимо на вогонь сковорідку, наливаємо рослинне масло і викладаємо вершкове масло;
- Залишаємо масло прогріватися;
- Спочатку скибочки обвалюємо зі всіх сторін у борошні;
- Кожен шматочок свинини занурюємо в яєчну суміш, щоб він був повністю в яйці;
- Далі обвалюють у панірувальних сухарях, щоб вони повністю покрити м'ясо;
- Викладаємо скибочки в сковороду з прогрітим маслом;
- Обсмажуємо з усіх боків. Кожну сторону слід смажити не більше 3 хвилин, інакше м'ясо вийде зажаристым зверху, а всередині сухим;
- Готові шніцелі з свинини викладаємо на тарілку і подаємо на стіл разом з овочевим гарніром.
Як приготувати рубаний шніцель зі свинини на сковороді
Нам будуть потрібні наступні продукти:
- свинина – 700 грам;
- 60 грам панірувальних сухарів;
- 50 грам борошна;
- одне куряче яйце;
- трохи солі на свій розсуд;
- перець чорний мелений – ¼ ч. ложки;
- рослинна олія для смаження.
Приготування складе близько 1 години, калорійність – 295 ккал.
Як треба буде готувати свинячий шніцель січений:
- Шматочок м'яса обов'язково промивається під прохолодною водою;
- Далі розрізаємо на тонкі шари;
- Після цього кожен пласт ріжемо на поздовжні смужки з розміром ширини близько половини сантиметра;
- Після цього розрізаємо всі смужки поперек, рубаємо всі невеликі кубики;
- Свинячі шматочки слід накрити харчовою плівкою і акуратно відбити кухонним молотком;
- Перекладаємо всі шматочки в пакет, засипаємо туди сіль, мелений перець, а також борошно;
- Зав'язуємо пакет на вузол і гарненько перетряхиваем кілька разів, щоб спеції рівномірно розподілилися по всім кусочкам;
- Далі викладаємо м'ясо в миску, додаємо куряче яйце і добре розмішуємо;
- Викладаємо паніровку на плоску тарілку;
- На плиту попередньо потрібно поставити жаровню і залити в неї масло. Залишаємо прогріватися;
- Тим часом з отриманої м'ясної суміші робимо невеликі тонкі овальні заготовки і викладаємо в панірування;
- Обвалюємо майбутні шніцелі в сухарях і викладаємо в прогріте масло;
- Обсмажуємо шніцелі з двох сторін. Кожну сторону обсмажуємо протягом 7 хвилин;
- Після цього викладаємо на паперові рушники, щоб вбралося зайве масло;
- Викладаємо шніцелі на тарілку і подаємо на стіл разом з овочами або відварним рисом.
Готуємо страву з сиром на сковороді
Що потрібно для приготування:
- свиняче м'ясо — близько 1-1,5 кілограма;
- півсклянки борошна для панірування;
- 5 курячих яєць;
- сир – шматочок на 200 грам;
- трохи солі на свій смак;
- щіпка перцю чорного меленого;
- 150 мл рослинного масла.
Приготування займе приблизно 1 годину, калорійність складе 320 ккал.
Як посмажити шніцель зі свинини з сиром на сковороді:
- М'ясо обов'язково промиваємо під прохолодною водою, просушуємо за допомогою паперових серветок;
- Далі розрізаємо його на середні порційні шматочки;
- Кожен шматочок слід натерти сіллю, перцем. Спеції використовуємо на свій смак, головне обтираем м'ясо ними з усіх боків, щоб воно вийшло більш соковите і ароматне;
- Паніровка буде подвійна. Для цього шматочок сиру натираємо на тертці з дрібною решіткою;
- Викладаємо сир в миску і розбиваємо до нього 5 яєць;
- Всі компоненти добре розмішуємо до однорідності;
- На плоску тарілку висипаємо борошно, при бажанні її можна замінити панірувальними сухарями;
- Далі поміщаємо на плиту сковорідку, наливаємо масло і прогріваємо;
- Тим часом кожен шматочок свинини спочатку опускаємо в сирно-яєчну суміш і обвалюємо там з усіх сторін;
- Після цього обвалюємо його в борошні або панірувальних сухарях;
- Потім відправляємо його обсмажуватися на розігріте масло;
- Обсмажуємо кожну сторону не більше 7 хвилин, можна менше;
- Викладаємо шніцелі на паперову серветку, щоб вбралося все зайве масло;
- Потім викладаємо на тарілку і подаємо на стіл з будь-яким гарніром.
Приготуйте смачний заливний пиріг з начинкою з картоплі і рибних консервів.
Читайте як приготувати пряний кавказький харчо рецепт з фото і покроковими рекомендаціями.
Тушкована свинина з овочами — ситне блюдо, яким так легко нагодувати всю сім'ю. Візьміть цей рецепт на замітку.
Рецепт приготування з грибами і яблуками
Що потрібно для готування:
- кілограм свинини;
- 200 грам білих грибів печериці в свіжому або замороженому вигляді;
- одне яблуко кисло-солодке;
- цибуля – 1 головка;
- 100 грам борошна;
- 100 грам панірування;
- два яйця;
- 2 великі ложки меленого волоського горіха;
- трохи солі;
- спеції;
- 1,5 ст. ложки вершкового масла;
- рослинне масло.
Приготування складе – 1 годину 20 хвилин, калорійність – 325 ккал.
Приготування шніцеля зі свинини з грибами і яблуками буде виглядати наступним чином:
- М'ясо промиваємо та нарізаємо тонкими шматочками;
- Відбиваємо з усіх боків кухонним молотком;
- Обсипаємо кожен шматочок сіллю і спеціями;
- У миску викладаємо яйця і збиваємо;
- На одну тарілку висипаємо борошно, на іншу панірування;
- Далі м'ясо обвалюють у борошні;
- Потім занурюємо в яєчну суміш;
- Після цього обвалюємо з усіх сторін в панірувальних сухарях;
- Обсмажуємо шніцелі з усіх сторін на грилі або на спеціальній сковороді-гриль;
- Викладаємо готові шніцелі на тарілку і відставляємо в сторону;
- Цибулю треба очистити і розрізати дрібними кубиками;
- Ставимо на плиту сковорідку, наливаємо масло і розігріваємо;
- На розігріте масло викладаємо цибулю і обсмажуємо;
- Яблуко протираємо на дрібній тертці, гриби ріжемо пластинками;
- Далі викладаємо до цибулі яблука і обсмажуємо близько 5 хвилин;
- Після цього викладаємо гриби, додаємо горіхи;
- Додаємо вершкове масло, сіль і спеції. Всі смажимо близько 10 хвилин;
- На готові шніцелі зверху викладаємо гриби з яблуком і подаємо на стіл.
Корисні поради
- найкраще м'ясо різати тонкими шматочками і попередньо відбивати. Так вони краще просмажаться;
- свинину можна приправити спеціями, від цього вона вийде тільки ароматні;
- подавати шніцелі можна з будь-яким гарніром – тушковані овочі, картопляне пюре, відварений рис або гречка;
- додатково можна подати будь-який соус.
Шніцель зі свинини – це дуже ситне блюдо, яке сподобається всім. Тим більше його приготування не займе дуже багато часу, адже все так просто. Не забудьте додатково подати будь-який гарнір.