Як правильно приготувати шніцель з яловичини
Комусь шніцель нагадує відбивну, а комусь- стейк, але насправді він не відноситься ні до однієї групи, ні до іншої. Звичайно, можна приготувати його в клярі або просто на грилі, але результат все одно буде іншим!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
лимон - | 1 шт. |
спеції - | за смаком |
яйця - | 2 шт. |
яловичина - | 560 г |
масло оливи - | 0,2 л |
борошно - | 60 г |
сухарі - | 80 г |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 282 Ккал |
У цьому варіанті він більше всього схожий на класичні відбивні, які любить кожного з нас. Ви вже знаєте, наскільки це смачно і навряд чи відмовитеся!
Як приготувати:
- М'ясо помити, зрізати з нього весь жир і обсушити.
- Порізати на частини приблизно одного розміру.
- Покласти їх все на обробну дошку.
- Накрити плівкою і відбити трохи з обох сторін.
- Яйця збити в невеликій піалі.
- М'ясо присипати спеціями з обох сторін, обваляти в борошні.
- Потім опустити в суміш яєць і тільки потім в сухарі.
- У сковороді розігріти олію, викласти туди шніцелі.
- Смажити їх, періодично перевертаючи, до рум'яності.
- Збризнути соком цитруса і подавати до столу.
Як посмажити шніцель з яловичини на грилі
Навіть якщо в цьому рецепті ви скористаєтеся сковородою-гриль, все вийде! Ми теж готували на ній, і вийшло просто помпезно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вершкове масло | 20 г |
яловичина | 0,4 кг |
петрушка | 20 г |
рослинна олія | 15 мл |
спеції | за смаком |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 232 ккал |
Як приготувати:
- Дістати м'ясо з холодильника і дати йому на грітися протягом тридцяти хвилин.
- Після цього нарізати його на чотири однакові частини.
- Змастити їх олією з усіх боків.
- Сковороду-гриль нагріти на плиті і покласти туди яловичину.
- Смажити по одній хвилині з кожного боку.
- Після цього відразу ж подавати до гарніру.
- Залишилося тільки присипати спеціями і покласти зверху по скибочці вершкового масла.
- Петрушку промити і покришити, посипати м'ясо — і готово.
Порада: в якості спецій краще всього використовувати трави.
Готуємо з мармурової яловичини
Смачніше м'яса, ніж це, вже й придумати не можна! Мармурова яловичина є найдорожчим м'ясним продуктом, вона дійсно виправдовує свою «звання».
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
петрушка | 30 г |
чебрець | 40 г |
яловичина | 500 г |
зелена цибуля | 30 г |
цибуля | 1 головка |
рослинна олія | 15 мл |
спеції | 10 г |
розмарин | 40 г |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 153 ккал |
Як приготувати:
- М'ясо промити і обов'язково обсушити його сухими серветками.
- Розмарин і чебрець з'єднати між собою в один «букет».
- Яловичину нарізати порційними шматочками.
- Натерти спеціями зі всіх сторін.
- Скласти їх в стопку, посипаючи кожен шар травами.
- Дати настоятися в такому вигляді тридцять хвилин. Але якщо є можливість настояти довше, нею варто скористатися.
- Цибулю почистити і розрізати навпіл.
- Полити її маслом.
- Змастити сковороду маслом, поки та прогрівається.
- Викласти шніцелі і смажити їх до рум'яності з обох сторін.
- Петрушку і зелену цибулю помити і дрібно нарубати.
- Готове м'ясо розкласти по тарілках, приправити спеціями і присипати зеленню.
Порада: спеції краще додавати в кінці, так як якщо зробити це раніше, м'ясо стане жорстким.
Як приготувати швидко в мультиварці
Напевно, спочатку вам здасться дивним, але таке м'ясо буде готове за якихось двадцять хвилин! Хіба це час? Дуже швидко і дуже смачно.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яловичина | 2 стейка |
рослинна олія | 30 мл |
спеції | за смаком |
борошно | 60 г |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 293 ккал |
Як приготувати:
- Мультиварку відразу ж змастити маслом.
- Включити режим смаження і дати нагрітися.
- М'ясо в цей час промити, очистити від плівок і обсушити.
- Після цього відбити його і приправити за смаком.
- Обваляти яловичину в борошні з усіх сторін.
- Помістити в розігріту олію і готувати близько чверті години, не забуваючи перевертати.
Порада: для пікантності радимо додати спеції трохи червоного перцю.
Простий рецепт смачного шніцеля на сковороді
Цей варіант майже такий же швидкий, як і попередній. тільки от він призначений для тих, хто любить готувати на плиті.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
кунжут | 10 г |
яловичина | 450 г |
яйця | 2 шт. |
спеції | за смаком |
базилік | 10 г |
рослинна олія | 20 мл |
сік лимона | 30 мл |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 194 ккал |
Як приготувати:
- М'ясо помити і обсушити.
- Якщо є якісь плівки, їх обов'язково потрібно зрізати.
- Далі яловичину нарізати порційними шматками.
- Яйця збити зі спеціями і обваляти в них всі шматочки.
- Далі обваляти в кунжуті.
- У сковорідці розігріти олію і викласти яловичину.
- Смажити до готовності з усіх боків.
- Потім помістити на тарілки, полити соком лимона і зверху покласти листочки базиліка.
Порада: щоб вийшло оригінально, використовуйте чорний кунжут.
Візьміть на замітку, як посмажити смачний шніцель зі свинини на сковороді.
Читайте, як приготувати капустяний шніцель в домашніх умовах — рецепт з фото і покроковими рекомендаціями.
Тут ви дізнаєтеся, як правильно готувати яловичину з болгарським перцем.
Запікання в духовці
Коли ви будете готувати шніцель в духовці, то зрозумієте, що десь таке вже було. І ви будете праві, тому що це неймовірно схоже на м'ясо по-французьки. Смакота!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цибуля | 2 головки |
спеції | за смаком |
яловича вирізка | 0,5 кг |
сир | 100 г |
гірчиця | 15 мл |
сметана | 15 мл |
Час приготування: 270 хвилин | Калорійність на 100 г: 180 ккал |
Як приготувати:
- М'ясо спочатку помити і обсушити.
- Після цього очистити від плівок і жиру.
- Нарізати порціонними шматками й відбити кожен з них.
- З лука стягнути лушпиння, обполоснути його і нарізати половинками кілець.
- Яловичину покласти в миску і додати спеції.
- Все це перемішати і бажано вручну.
- Затягнути плівкою або закрити кришкою і прибрати в холодильник на чотири години.
- Коли пройде час, дістати м'ясо, позбавити від цибулі.
- Викласти всю яловичину на робочу поверхню.
- Відбити кухонним молоточком.
- Перекласти у форму і змастити поверхню кожного шматка маслом.
- Присипати спеціями і далі за допомогою пензлика змастити сметаною.
- Зверху викласти цибулю і посипати тертим сиром.
- Запікати двадцять хвилин при 200 градусах.
Порада: замість сметани можна використовувати майонез.
Соковитий шніцель з фаршу з яйцем
З одного боку, ці шніцелі нагадають вам котлети, з іншого – хачапурі. Насправді все набагато простіше і справді дуже смачно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
спеції | за смаком |
цибуля | 1 головка |
яловичина | 700 г |
яйця | 9 шт. |
зелень | 20 г |
хліб | 0,1 кг |
сир | 150 г |
молоко | 100 мл |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 183 ккал |
Як приготувати:
- Хліб нарізати дрібно. Можна подрібнити її в блендері до стану крихти.
- Далі висипати в невелику ємність і залити водою, дати настоятися.
- М'ясо очистити від плівок, нарізати кубиками.
- З цибулини зняти лушпиння, нарізати крупно.
- Змішати з м'ясом і хлібом пропустити через м'ясорубку.
- В отриману масу додати спеції і молоко з хліба, якщо залишилося.
- Вбити сире яйце і все це ретельно перемішати.
- Сир натерти на дрібній тертці.
- Деко або форму для випічки накрити папером.
- У центрі помістити великий корж з фаршу і сформувати з неї шніцель із поглибленням.
- Відправити в духовку на двадцять хвилин при 180 градусах.
- Потім дістати і посипати тертим сиром, розбити зверху яйце.
- Повторити процес ще з іншими сім'ю яйцями і фаршем.
- Вдруге шніцелі запікати ще двадцять хвилин.
Порада: щоб було зручніше розбивати яйця, використовуйте перепелині.
Ароматне м'ясо з грибами
Рецепт ідеально підійде для тих, хто жити не може без ароматних грибочків. Приємного апетиту!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цибуля | 1 головка |
яловичина | 800 г |
гриби | 0,2 кг |
рослинна олія | 30 мл |
спеції | за смаком |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 165 ккал |
Як приготувати:
- Яловичину в першу чергу потрібно промити.
- М'ясо нарізати порційними шматками товщиною близько 10 мм
- Гриби ретельно очистити, нарізати на кубики.
- З цибулини зняти лушпиння, дрібно порубати її.
- У сковороді нагріти масло і всипати цибулю, тушкувати до м'якості.
- Потім додати гриби і готувати спочатку до випаровування рідини.
- Потім смажити до рум'яності і повної готовності.
- Зняти з вогню і трохи остудити.
- В шматках яловичини зробити надрізи, щоб отримати своєрідні кишеньки.
- Присипати м'ясо спеціями і зовні, і всередині.
- Далі кишеньки наповнити грибною начинкою і скріпити краю зубочистками.
- Викласти їх на сковороду, обсмажити до рум'яності.
- Потім закрити кришку і вже тушкувати до повної готовності.
Хитрощі та поради
М'ясо завжди виходить ще більш смачним, якщо його доповнюють соусом. Ідеально, якщо він охолоджений! Купувати не потрібно, адже вдома теж можна його приготувати з йогурту, сметани, томатів, часнику, зелені і ін
Подавати шніцель можна не тільки з соусами. Вмійте правильно підібрати гарнір, подайте салат, нарізку з овочів або скибочку ще гарячого багета.
Шніцель – це дуже смачно, соковито, ситно і насичено. Це настільки добре, що можна їсти три рази в день і не скаржитися. Приємного вам апетиту!