Як приготувати капустяний шніцель в домашніх умовах
Просте і швидке блюдо – «вегетаріанський» шніцель з капусти. Їм легко перекусити – і при цьому жодна тварина не постраждає! А ще це дуже бюджетний і оригінальний вечерю, що не обтяжить шлунок.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
капустяного листя - | 7 штук |
борошна - | 30 г |
соняшникової олії - | 20 мл |
яєць - | 1 шт. |
солі - | 3 р |
панірувальних сухарів - | 30 г |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 148 Ккал |
Приготування шніцеля з білокачанної капусти:
- Листя відокремити від капусти, вимити їх;
- У невелику каструлю налити води і дати їй закипіти, потім всипати сіль;
- Опустити листя у воду і дати прокипіти протягом п'яти хвилин, кришкою не накривати;
- По закінченню часу витягнути листя і дати їм трохи охолонути;
- Молотком для відбивних злегка відбити стовщену частину кожного листочка;
- В маленьку миску просіяти борошно;
- Ще в одну миску вбити яйце і трохи присолити його, перемішати вилкою;
- У третю миску висипати панірувальні сухарі;
- Кожен лист капусти скласти в кілька разів, зазвичай вистачає двох разів, щоб вийшов конвертик. Щоб він не розкривався, потрібно добре натиснути на згині;
- Потім кожен конверт занурити спочатку в просіяне борошно, потім в підсолене яйце і в кінці сухарі;
- У сковороді розігріти олію, можна використовувати оливкову і навіть вершкове;
- Викласти шніцелі на сковороду і обсмажити з двох сторін, доки не з'явиться приємна золота скоринка;
- Викласти на паперову серветку, щоб прибрати зайве масло.
Шніцель з молодої капусти
- 0,5 шт качана молодої капусти;
- 80 г панірувальних сухарів;
- 40 мл сметани;
- 2 яйця;
- 40 мл соняшникової олії;
- 5 г солі;
- 80 г борошна.
Час – 20 хвилин.
Калорії – 123.
Приготування:
- Качан капусти вимити і відокремити перші кілька листочків;
- Відрізати половину і одну з частин порізати на скибочки товщиною приблизно півтора див. Біля основи качана вони повинні вийти товщі, саму качан не відрізати, щоб ніжні листочки не розпалися;
- У каструлю налити води і закип'ятити її;
- У воду акуратно опустити шматочки капусти і проварити їх не більше трьох хвилин, потім витягнути. Воду можна заздалегідь посолити або пізніше посолити яйце або борошно;
- В окремій мисці збити яйця, додати до них приправи за смаком;
- Ще у дві окремі мисочки насипати панірувальні сухарі і просіяти борошно;
- Остиглі шматочки капусти опустити в борошно, а потім в яйце. Можна борошно зовсім не використовувати, тоді капусту відразу занурити в яйця;
- Далі вивалити шматочки в панірувальних сухарях;
- У розігрітому на сковороді олії обсмажити, поки не з'явиться золота скоринка. Дати охолонути і при подачі полити сметаною.
Капустяний шніцель в клярі
- 1 качан молодої капусти (невеликий);
- 60 г борошна;
- 40 г кропу;
- 70 мл молока;
- 2 зубчики часнику;
- 2 яйця;
- 60 мл соняшникової олії;
- 7 г солі.
Час – 25 хвилин.
Калорії – 75.
Приготування:
- Зняти перші кілька аркушів з молодої капусти, решті качан помити і порізати його на кружечки завтовшки не більше сантиметра. Якщо качан занадто великий, можна порізати навпіл і далі на половинки;
- У великій каструлі закип'ятити воду і додати половину солі;
- Покласти кружечки капусти у воду на чотири хвилини, потім витягнути їх шумівкою і дати охолонути;
- В окремій глибокій мисці збити яйця з молоком;
- В іншу миску просіяти борошно і сюди ж перелити молочно-яєчну суміш, перемішати;
- Додати спеції і залишилася сіль;
- Кріп сполоснути під водою і дрібно порубати, додати до кляру;
- Очищений від лушпиння часник видавити через давильню в загальну масу і перемішати. Чи можна очищену головку просто покласти в гаряче масло під час смаження;
- Шматочки капусти опустити в кляр;
- У сковороді на розпеченому маслі обсмажити кружечки до золотого кольору.
Смажені креветки в соєвому соусі — смачна і соковита закуска, яка чудово підійде до пива.
Рецепт сирного пудингу з фото і покроковими рекомендаціями в нашій статті.
Як приготувати піцу на швидку руку зі всілякими начинками читайте тут.
Капустяний шніцель з сиром в духовці
- 1 качан капусти (середнього розміру);
- 160 г панірувальних сухарів;
- 10 г солі;
- 1 пачка або 180 мл сметани;
- 3 яйця;
- 20 мл соняшникової олії;
- 300 г сиру;
- 130 г борошна.
Час – 45 хвилин.
Калорії – 131.
Приготування:
- Качан капусти вимити і акуратно вирізати качан;
- У каструлю налити побільше води і закип'ятити її;
- Занурити туди весь качан капусти і через п'ять хвилин витягнути його. Зняти перші кілька м'яких листя. Знову опустити кочан і повторити процедуру. Робити до тих пір, поки все листя не стануть м'якими. Дати їм час охолонути;
- При необхідності, виступаючу тверду частину зрізати і відбити молотком обережно по товстій ніжці;
- Згорнути кожен листочок конвертом;
- В окрему миску просіяти трохи борошна, в іншу – панірувальні сухарі;
- Яйця збити виделкою в третій мисці;
- Конвертики по черзі опустити в борошно, потім в яйце і сухарі. Процедуру можна повторити, якщо дуже подобається шар панірування;
- У сковороду влити олії і на ньому трохи підрум'янити конвертики з двох сторін;
- Перекласти їх у форму для запікання;
- Сир натерти і змішати його зі сметаною;
- Дану сметанную суміш розподілити по всьому конвертикам і поставити запікати при 180 градусах за Цельсієм. Буде готове, коли зверху з'явиться скориночка золотого кольору. Витягнути і подавати з додатковою сметаною або майонезом. Прикрасити зеленню.
Кулінарні хитрості
Якщо качан досить тугий і листя рвуться при розбиранні, то спосіб варіння, описаний у четвертому рецепті – єдиний вихід. Качан з дуже товстими листям може зажадати додаткові дві-три хвилини варіння, а ось молоду капусту дуже важливо не переварити, щоб вона залишалася цілою.
В паніровку або в кляр завжди можна додавати різні спеції. Приміром, куркума подарує не тільки смак, але і приємний жовтий колір. Чорний перець, гострий перець, часник, імбир, пряні трави – все, що подобається. Найлегше додати це яйце, а потім занурити туди шматочок капусти.
Сухарі можна приготувати самостійно. Просто дводенний хліб нарізати на шматочки. Далі у сковороду налити олію, всипати різні пряні трави (базилік, орегано, суміш прованських трав і т. д.), додати часнику. Обсмажити сухарики, охолодити їх і перемолоти. Такі панірувальні сухарі позбавляють від потреби додавати спеції яйце.
Шніцель з капусти – смачне і легке блюдо, що виходить завжди. Невелика кількість калорій і максимальна економія часу є головними помічниками вечері після трудового дня. Виходить дуже ароматно і апетитно!