Як цікаво і смачно приготувати кабачки в мультиварці
Страви з кабачків відрізняються своєю низькою калорійністю і чудовим смаком. Овоч чудово поєднується з різними гарнірами: починаючи від круп і закінчуючи смаженою картоплею.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
великий кабачок - | 1 штука |
вершкове масло - | 50 г |
цибулина - | 1 штука |
олія соняшникова - | ¼ Склянки |
рис - | ¼ Склянки |
томати - | 2 шт. |
часник - | кілька зубчиків |
вода - | 1/3 склянки |
червоний перець мелений - | ½ Ч. л. |
сіль - | 2 ч. л. |
кріп - | пучок |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 238 Ккал |
Коли в одному блюді поєднуються рис і кабачки, результат може бути тільки один: легко, смачно і корисно.
Етапи приготування:
- З плодів очистити насіння і нарізати кубиками;
- Дрібно нашаткувати цибулину;
- Часник подрібнити через часникодавку;
- Дрібними кубиками нарізати томати;
- У чашу апарату покласти інгредієнти по наступній послідовності: кабачки, цибуля, часник;
- Слідом помідори, промитий рис, подрібнений кріп і спеції;
- Влити олію, а потім гарячу воду;
- Перемішати і накрити кришкою до характерного клацання;
- Встановити режим «Рис» і готувати приблизно 17 хвилин.
Кабачки з картоплею в мультиварці
Це саме те блюдо, яке потрібно їсти в літній період, коли необхідно готувати організм до зимового сезону.
Необхідні компоненти:
- цибулина;
- кабачки – 3 шт.;
- морква;
- помідори – 2 шт.;
- морква;
- сіль і спеції;
- бульби картоплі – 5 шт.
Час підготовки продуктів і приготування: півтори години.
Калорійність: 31.38 ккал.
Етапи приготування:
- Включити кухонний апарат і встановити режим «Смаження»;
- Очищену цибулину нарізати тонкими півкільцями і обсмажити до м'якості в невеликій кількості олії;
- Нарізані кубиками помідори, відправити до цибулі і продовжити теплову обробку;
- Слідом за томатами відправити крупно натерту моркву;
- Кабачки з картоплею очистити і нарізати на однакові кубики;
- Викласти овочі в чашу мультиварки, влити 100 мл води;
- Готувати протягом 40 хвилин при режимі «Гасіння»;
- В кінці посолити і заправити спеціями.
Запіканка з кабачків і курки
Кабачкові запіканки радують своєю різноманітністю. Будь рецепт можна доповнити або змінити, грунтуючись на уподобання своїх домочадців.
Необхідні компоненти:
- кабачки – 700 гр.;
- кілька зубчиків часнику;
- курячий фарш – 400 гр.;
- манка – 1 мультистакан (при відсутності мультистакана — 150 гр.);
- помідор;
- 15% сметана – 200 гр.;
- яйця – 3 шт.;
- перець, сіль.
Час підготовки продуктів і приготування запіканки: 1 годину 15 хвилин.
Калорійність: 112.12 ккал.
Етапи приготування:
- Очищений плід крупно натерти і залишити на чверть години, для виділення соку;
- Віджати і змішати з фаршем;
- Додати сметану, вбити яйця, покласти подрібнені часник і помідори, посолити, всипати манку і поперчити;
- Інгредієнти перемішати;
- Кухонний агрегат промазати кулінарним жиром, дно зі стінками обсипати манкою;
- Розкласти запіканку;
- Готувати протягом 1 години в режимі «Випічка»;
- Подавати, попередньо прикрасивши зеленню.
У цьому рецепті сметану можна замінити натуральним йогуртом без добавок.
Кабачкова запіканка з сиром
Це блюдо — чудова можливість познайомити маленьких дітей з овочем. Приготована за цією рецептурою запіканка, виходить легкою, тому її цілком можна подавати до сніданку або полуденка.
Необхідні компоненти:
- кабачки – 2 шт.;
- 15% сметана – 4 ст. л.;
- яйце;
- оливкова олія – 45 мл;
- щіпка солі;
- сир – 300 грам.
Час підготовки і приготування: півтори години.
Калорійність: 61.34 ккал.
Етапи приготування:
- Очищені плоди нарізати скибочками, заправити спеціями та олією;
- Розтерти яйця, сметану, сіль і сир;
- Змастити чашку мультиварки кулінарним жиром і розкласти шар кабачків;
- Зверху розподілити сирну масу;
- Готувати протягом години у встановленому режимі «Випічка».
У цьому рецепті відсутня сир, тому для любителів рум'яної скоринки, можна частину сиру замінити на адигейський сир.
Рецепт фаршированих кабачків в мультиварці
Якщо ви любитель фаршированого перцю, то цей рецепт також доведеться вам за смаком. В якості начинки можна використовувати абсолютно будь-які смаки: починаючи від м'ясного фаршу і закінчуючи грибами.
Необхідні компоненти:
- кабачки – 2 шт.;
- будь фарш – 250 гр.;
- помідор;
- олія – 30 мл;
- рис – 2 ст. л.;
- кубик бульйону – ½ частину;
- сметана – 30 гр.;
- сіль;
- петрушка – 2 гілочки;
- перець.
Час підготовки і теплової обробки: 1 год.
Калорійність: 63.43 ккал.
Етапи приготування:
- У вимитих і обсушену плодів зрізати кінці;
- Якщо кабачки невеликі, то розділити їх на 2 частини і за допомогою чайної ложки акуратно видалити серединку, намагаючись не пошкодити стінки;
- Віддалену м'якоть дрібно нашаткувати, обсмажити в олії. За бажанням можна спасерувати її з нашаткованої цибулиною;
- Для начинки об'єднати відварений рис, фарш, м'якоть плодів і нарізану петрушку;
- Перемішати, поперчити, посолити і знову змішати інгредієнти;
- Вийшла м'ясною начинкою щільно наповнити барила з кабачків;
- У чашку апарату викласти нарізаний помідор, сметану, подрібнену бульйонний кубик і залити 200 мл води;
- Викласти фаршировані кабачки;
- Встановити режим «Гасіння» і готувати півгодини.
Бульйонний кубик можна замінити повноцінним бульйоном, так буде ще смачніше.
Дієтичні кабачки на пару
Гранично просте і смачне блюдо. Процес приготування дозволяє не тільки отримати низькокалорійне, але і корисне блюдо.
Необхідні компоненти для приготування дієтичних кабачків:
- кабачки – кількість на ваш розсуд;
- сіль.
Час підготовки і приготування: до півгодини.
Калорійність: 24 ккал, якщо використовувати 6 кабачків.
Етапи приготування:
- У кабачків зрізати шкірку, видалити насіння і нарізати гуртками;
- Викласти на дно чаші апарату, посолити;
- Включити пароварку і готувати овочі 20 хвилин.
На сніданок дієтичне кабачки подають зі сметаною, а на вечерю поливають оливковою олією.
Як смачно і правильно посмажити печінка читайте в нашій статті.
Покроковий рецепт рулету з скумбрії з детальними фото вже чекає вас на сторінках нашого порталу.
Як приготувати пиріжки з лівером такі як продавалися при Радянському Союзі ви можете дізнатися тут.
Овочевий пиріг
Як бачите з кабачків можна приготувати чимало смачних страв в мультиварці. Ось, наприклад, рецепт овочевого пирога.
Необхідні компоненти для тіста:
- вода – 3 ст. л.;
- масло – 130 гр.;
- борошно – 250 гр.;
- сіль за смаком.
Інгредієнти для начинки:
- кабачок;
- яйця – 2 шт.;
- цибулина;
- грудка куряча – 2 шт.;
- масло – 45 мл;
- кріп – 4 стеблинки;
- сметана – 200 гр.;
- сіль за смаком.
Час підготовки і приготування: 1 годину 35 хвилин.
Калорійність: 188.02 ккал.
Етапи приготування:
- Борошно перемішати з сіллю, додати шматки м'якого масла і розім'яти до однорідної крихти;
- Влити воду і за 3 хвилини швидко приготувати тісто;
- Прибрати на півгодини в холодильник;
- За цей час приготувати начинку: м'ясо і кабачки нарізати однаковими кубиками;
- Подрібнити цибулину;
- Встановити режим «Смаження», таймер на півгодини і обсмажити по черзі кабачок, цибулю, м'ясо;
- Кожен захід вливати по столовій ложці олії;
- Овочі обсмажити протягом 5 хвилин, філе 7 хвилин;
- Готуємо заливку: розлити в ємність яйця, покласти сметану, заправити спеціями. Перемішати;
- Розім'яти тісто, злегка розкачати і застелити їм дно кухонного апарату;
- Далі розкласти начинку і зверху влити заливку;
- Готувати протягом 1 години 10 хвилин при режимі «Випічка».
Кабачкова ікра
Для приготування овочевої ікри потрібно:
- кабачки – 2 кг;
- масло рослинне – 30 мл;
- сіль, перець;
- томати – 700 гр.;
- ріпчаста цибуля – 300 гр.;
- морква – 250 гр.;
- паста томатна – 2 ст. л.;
Час приготування: 2 години 30 хвилин.
Калорійність: 31.77 ккал.
Етапи приготування:
- Помідори залити окропом на чверть години;
- Нашаткувати цибулю, овочі подрібнити кубиками;
- Цибулини обсмажити в мультиварці на режимі «Випічка» до зникнення «аромату»;
- Покласти моркву і тушкувати протягом 10 хвилин;
- Зверху викласти кабачки;
- Помідори очистити від шкірки і нарізати дрібними кубиками. Покласти поверх кабачків;
- Покласти томатну пасту, перемішати;
- Готувати протягом 2 годин при режимі «Гасіння».
Запіканка з кабачків з болгарським перцем і картоплею
Нескладний рецепт знайде своїх шанувальників. Картопля додасть страві ситність, а перець — яскраві нотки.
Необхідні компоненти:
- кабачок;
- цибулина;
- перець болгарський;
- бульби картоплі – 4 шт.;
- олія — 30 мл;
- сметана – 35 гр.;
- яйце;
- гілочка базиліку;
- сіль.
Час приготування: 1 годину 15 хвилин.
Калорійність: 131.24 ккал.
Етапи приготування:
- Бульби відварити і дати повністю охолонути;
- Очищений кабачок нарізати тонкими кільцями і розкласти на дно чаші;
- Картоплю нарізати кружальцями, цибулю кільцями;
- Базилік подрібнити;
- Другим шаром викласти кільця цибулі та зелень;
- Третім шаром картопля;
- Завершенням стане подрібнений болгарський перець;
- В окремому посуді змішати сметану з яйцем і посолити;
- Можна влити трохи води;
- Отриманим соусом залити овочеву запіканку;
- Готувати протягом 45 хвилин при режимі «Випічка».
Кулінарні підказки
Мультиварки прославилися тим, що навіть під час запікання страви не пересихають, а тушкуються. Тим самим кожен інгредієнт зберігає свої корисні речовини і вітаміни. Але у кабачків свої тонкощі приготування. Ось деякі з них:
- Овоч він дуже водянистий, тому якщо в рецептурі сказано натерти обов'язково віджимайте і зливайте, що виділився сік. Особливо цінна порада для запіканки, тоді вона буде більш щільною, а під час нарізки не розвалиться;
- Якщо в рецептурі пропонують нарізати плоди кільцями, то для збереження форми обсмажте їх навіть без олії. Обсмажені кільця будуть естетично виглядати при сервіровці страв;
- При виборі кабачків не думайте, що великий розмір означає гарну якість. Наприклад, для запіканок підійдуть дрібні і середні плоди. Як правило, всередині вони дуже ніжні, а під час готування не доведеться видаляти насіння, що заощадить процес.
Що стосується сполучуваності з іншими продуктами, то плоди по своїм смаковим якостям – універсальні. Вони вдало гармоніюють з м'ясом, сиром, сиром, рисом, рибою і будь-якими овочами.
Непоганим доповненням один для одного стануть фарш і кабачки. Якщо м'ясо відповідає за ситість, то овочі за вітамінну користь організму. Крім цього, якщо вдома не виявиться фаршу, його можна замінити будь-яким м'ясним продуктом. Наприклад, ковбасою або сосисками. Повірте, буде не тільки смачно, але і ароматно.
Простота приготування страв з кабачків в мультиварці порадувала чимало господинь. За вами залишається лише слідувати рецептами, не боятися експериментувати і доповнювати іншими інгредієнтами страви в залежності від ваших уподобань членів сім'ї і гостей.