30 апрель 2019 2 162

Як цікаво і смачно приготувати кабачки в мультиварці

Страви з кабачків відрізняються своєю низькою калорійністю і чудовим смаком. Овоч чудово поєднується з різними гарнірами: починаючи від круп і закінчуючи смаженою картоплею.

Тушковані кабачки з рисом
Інгредієнти Кількість
великий кабачок - 1 штука
вершкове масло - 50 г
цибулина - 1 штука
олія соняшникова - ¼ Склянки
рис - ¼ Склянки
томати - 2 шт.
часник - кілька зубчиків
вода - 1/3 склянки
червоний перець мелений - ½ Ч. л.
сіль - 2 ч. л.
кріп - пучок
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 238 Ккал

Коли в одному блюді поєднуються рис і кабачки, результат може бути тільки один: легко, смачно і корисно.

Етапи приготування:

  1. З плодів очистити насіння і нарізати кубиками;
  2. Дрібно нашаткувати цибулину;
  3. Часник подрібнити через часникодавку;
  4. Дрібними кубиками нарізати томати;
  5. У чашу апарату покласти інгредієнти по наступній послідовності: кабачки, цибуля, часник;
  6. Слідом помідори, промитий рис, подрібнений кріп і спеції;
  7. Влити олію, а потім гарячу воду;
  8. Перемішати і накрити кришкою до характерного клацання;
  9. Встановити режим «Рис» і готувати приблизно 17 хвилин.

Кабачки з картоплею в мультиварці

Це саме те блюдо, яке потрібно їсти в літній період, коли необхідно готувати організм до зимового сезону.

Необхідні компоненти:

  • цибулина;
  • кабачки – 3 шт.;
  • морква;
  • помідори – 2 шт.;
  • морква;
  • сіль і спеції;
  • бульби картоплі – 5 шт.

Час підготовки продуктів і приготування: півтори години.

Калорійність: 31.38 ккал.

Етапи приготування:

  1. Включити кухонний апарат і встановити режим «Смаження»;
  2. Очищену цибулину нарізати тонкими півкільцями і обсмажити до м'якості в невеликій кількості олії;
  3. Нарізані кубиками помідори, відправити до цибулі і продовжити теплову обробку;
  4. Слідом за томатами відправити крупно натерту моркву;
  5. Кабачки з картоплею очистити і нарізати на однакові кубики;
  6. Викласти овочі в чашу мультиварки, влити 100 мл води;
  7. Готувати протягом 40 хвилин при режимі «Гасіння»;
  8. В кінці посолити і заправити спеціями.

Запіканка з кабачків і курки

Кабачкові запіканки радують своєю різноманітністю. Будь рецепт можна доповнити або змінити, грунтуючись на уподобання своїх домочадців.

Необхідні компоненти:

  • кабачки – 700 гр.;
  • кілька зубчиків часнику;
  • курячий фарш – 400 гр.;
  • манка – 1 мультистакан (при відсутності мультистакана — 150 гр.);
  • помідор;
  • 15% сметана – 200 гр.;
  • яйця – 3 шт.;
  • перець, сіль.

Час підготовки продуктів і приготування запіканки: 1 годину 15 хвилин.

Калорійність: 112.12 ккал.

Етапи приготування:

  1. Очищений плід крупно натерти і залишити на чверть години, для виділення соку;
  2. Віджати і змішати з фаршем;
  3. Додати сметану, вбити яйця, покласти подрібнені часник і помідори, посолити, всипати манку і поперчити;
  4. Інгредієнти перемішати;
  5. Кухонний агрегат промазати кулінарним жиром, дно зі стінками обсипати манкою;
  6. Розкласти запіканку;
  7. Готувати протягом 1 години в режимі «Випічка»;
  8. Подавати, попередньо прикрасивши зеленню.

У цьому рецепті сметану можна замінити натуральним йогуртом без добавок.

Кабачкова запіканка з сиром

Це блюдо — чудова можливість познайомити маленьких дітей з овочем. Приготована за цією рецептурою запіканка, виходить легкою, тому її цілком можна подавати до сніданку або полуденка.

Необхідні компоненти:

  • кабачки – 2 шт.;
  • 15% сметана – 4 ст. л.;
  • яйце;
  • оливкова олія – 45 мл;
  • щіпка солі;
  • сир – 300 грам.

Час підготовки і приготування: півтори години.

Калорійність: 61.34 ккал.

Етапи приготування:

  1. Очищені плоди нарізати скибочками, заправити спеціями та олією;
  2. Розтерти яйця, сметану, сіль і сир;
  3. Змастити чашку мультиварки кулінарним жиром і розкласти шар кабачків;
  4. Зверху розподілити сирну масу;
  5. Готувати протягом години у встановленому режимі «Випічка».

У цьому рецепті відсутня сир, тому для любителів рум'яної скоринки, можна частину сиру замінити на адигейський сир.

Рецепт фаршированих кабачків в мультиварці

Якщо ви любитель фаршированого перцю, то цей рецепт також доведеться вам за смаком. В якості начинки можна використовувати абсолютно будь-які смаки: починаючи від м'ясного фаршу і закінчуючи грибами.

Необхідні компоненти:

  • кабачки – 2 шт.;
  • будь фарш – 250 гр.;
  • помідор;
  • олія – 30 мл;
  • рис – 2 ст. л.;
  • кубик бульйону – ½ частину;
  • сметана – 30 гр.;
  • сіль;
  • петрушка – 2 гілочки;
  • перець.

Час підготовки і теплової обробки: 1 год.

Калорійність: 63.43 ккал.

Етапи приготування:

  1. У вимитих і обсушену плодів зрізати кінці;
  2. Якщо кабачки невеликі, то розділити їх на 2 частини і за допомогою чайної ложки акуратно видалити серединку, намагаючись не пошкодити стінки;
  3. Віддалену м'якоть дрібно нашаткувати, обсмажити в олії. За бажанням можна спасерувати її з нашаткованої цибулиною;
  4. Для начинки об'єднати відварений рис, фарш, м'якоть плодів і нарізану петрушку;
  5. Перемішати, поперчити, посолити і знову змішати інгредієнти;
  6. Вийшла м'ясною начинкою щільно наповнити барила з кабачків;
  7. У чашку апарату викласти нарізаний помідор, сметану, подрібнену бульйонний кубик і залити 200 мл води;
  8. Викласти фаршировані кабачки;
  9. Встановити режим «Гасіння» і готувати півгодини.

Бульйонний кубик можна замінити повноцінним бульйоном, так буде ще смачніше.

Дієтичні кабачки на пару

Гранично просте і смачне блюдо. Процес приготування дозволяє не тільки отримати низькокалорійне, але і корисне блюдо.

Необхідні компоненти для приготування дієтичних кабачків:

  • кабачки – кількість на ваш розсуд;
  • сіль.

Час підготовки і приготування: до півгодини.

Калорійність: 24 ккал, якщо використовувати 6 кабачків.

Етапи приготування:

  1. У кабачків зрізати шкірку, видалити насіння і нарізати гуртками;
  2. Викласти на дно чаші апарату, посолити;
  3. Включити пароварку і готувати овочі 20 хвилин.

На сніданок дієтичне кабачки подають зі сметаною, а на вечерю поливають оливковою олією.

Як смачно і правильно посмажити печінка читайте в нашій статті.

Покроковий рецепт рулету з скумбрії з детальними фото вже чекає вас на сторінках нашого порталу.

Як приготувати пиріжки з лівером такі як продавалися при Радянському Союзі ви можете дізнатися тут.

Овочевий пиріг

Як бачите з кабачків можна приготувати чимало смачних страв в мультиварці. Ось, наприклад, рецепт овочевого пирога.

Необхідні компоненти для тіста:

  • вода – 3 ст. л.;
  • масло – 130 гр.;
  • борошно – 250 гр.;
  • сіль за смаком.

Інгредієнти для начинки:

  • кабачок;
  • яйця – 2 шт.;
  • цибулина;
  • грудка куряча – 2 шт.;
  • масло – 45 мл;
  • кріп – 4 стеблинки;
  • сметана – 200 гр.;
  • сіль за смаком.

Час підготовки і приготування: 1 годину 35 хвилин.

Калорійність: 188.02 ккал.

Етапи приготування:

  1. Борошно перемішати з сіллю, додати шматки м'якого масла і розім'яти до однорідної крихти;
  2. Влити воду і за 3 хвилини швидко приготувати тісто;
  3. Прибрати на півгодини в холодильник;
  4. За цей час приготувати начинку: м'ясо і кабачки нарізати однаковими кубиками;
  5. Подрібнити цибулину;
  6. Встановити режим «Смаження», таймер на півгодини і обсмажити по черзі кабачок, цибулю, м'ясо;
  7. Кожен захід вливати по столовій ложці олії;
  8. Овочі обсмажити протягом 5 хвилин, філе 7 хвилин;
  9. Готуємо заливку: розлити в ємність яйця, покласти сметану, заправити спеціями. Перемішати;
  10. Розім'яти тісто, злегка розкачати і застелити їм дно кухонного апарату;
  11. Далі розкласти начинку і зверху влити заливку;
  12. Готувати протягом 1 години 10 хвилин при режимі «Випічка».

Кабачкова ікра


Для приготування овочевої ікри потрібно:

  • кабачки – 2 кг;
  • масло рослинне – 30 мл;
  • сіль, перець;
  • томати – 700 гр.;
  • ріпчаста цибуля – 300 гр.;
  • морква – 250 гр.;
  • паста томатна – 2 ст. л.;

Час приготування: 2 години 30 хвилин.

Калорійність: 31.77 ккал.

Етапи приготування:

  1. Помідори залити окропом на чверть години;
  2. Нашаткувати цибулю, овочі подрібнити кубиками;
  3. Цибулини обсмажити в мультиварці на режимі «Випічка» до зникнення «аромату»;
  4. Покласти моркву і тушкувати протягом 10 хвилин;
  5. Зверху викласти кабачки;
  6. Помідори очистити від шкірки і нарізати дрібними кубиками. Покласти поверх кабачків;
  7. Покласти томатну пасту, перемішати;
  8. Готувати протягом 2 годин при режимі «Гасіння».

Запіканка з кабачків з болгарським перцем і картоплею

Нескладний рецепт знайде своїх шанувальників. Картопля додасть страві ситність, а перець — яскраві нотки.

Необхідні компоненти:

  • кабачок;
  • цибулина;
  • перець болгарський;
  • бульби картоплі – 4 шт.;
  • олія — 30 мл;
  • сметана – 35 гр.;
  • яйце;
  • гілочка базиліку;
  • сіль.

Час приготування: 1 годину 15 хвилин.

Калорійність: 131.24 ккал.

Етапи приготування:

  1. Бульби відварити і дати повністю охолонути;
  2. Очищений кабачок нарізати тонкими кільцями і розкласти на дно чаші;
  3. Картоплю нарізати кружальцями, цибулю кільцями;
  4. Базилік подрібнити;
  5. Другим шаром викласти кільця цибулі та зелень;
  6. Третім шаром картопля;
  7. Завершенням стане подрібнений болгарський перець;
  8. В окремому посуді змішати сметану з яйцем і посолити;
  9. Можна влити трохи води;
  10. Отриманим соусом залити овочеву запіканку;
  11. Готувати протягом 45 хвилин при режимі «Випічка».

Кулінарні підказки

Мультиварки прославилися тим, що навіть під час запікання страви не пересихають, а тушкуються. Тим самим кожен інгредієнт зберігає свої корисні речовини і вітаміни. Але у кабачків свої тонкощі приготування. Ось деякі з них:

  1. Овоч він дуже водянистий, тому якщо в рецептурі сказано натерти обов'язково віджимайте і зливайте, що виділився сік. Особливо цінна порада для запіканки, тоді вона буде більш щільною, а під час нарізки не розвалиться;
  2. Якщо в рецептурі пропонують нарізати плоди кільцями, то для збереження форми обсмажте їх навіть без олії. Обсмажені кільця будуть естетично виглядати при сервіровці страв;
  3. При виборі кабачків не думайте, що великий розмір означає гарну якість. Наприклад, для запіканок підійдуть дрібні і середні плоди. Як правило, всередині вони дуже ніжні, а під час готування не доведеться видаляти насіння, що заощадить процес.

Що стосується сполучуваності з іншими продуктами, то плоди по своїм смаковим якостям – універсальні. Вони вдало гармоніюють з м'ясом, сиром, сиром, рисом, рибою і будь-якими овочами.

Непоганим доповненням один для одного стануть фарш і кабачки. Якщо м'ясо відповідає за ситість, то овочі за вітамінну користь організму. Крім цього, якщо вдома не виявиться фаршу, його можна замінити будь-яким м'ясним продуктом. Наприклад, ковбасою або сосисками. Повірте, буде не тільки смачно, але і ароматно.

Простота приготування страв з кабачків в мультиварці порадувала чимало господинь. За вами залишається лише слідувати рецептами, не боятися експериментувати і доповнювати іншими інгредієнтами страви в залежності від ваших уподобань членів сім'ї і гостей.

Що ще почитати: