15 июнь 2019 6 077

Кількість калорій в кабачках

Кабачок – овоч сімейства гарбуза, який є популярним продуктом для дієтичного харчування.

Така популярність пов'язана з його гранично низькою калорійністю, а також з тим, що ці овочі, багаті дієвими компонентами, які потрібні для правильного харчування.

Він легко і швидко засвоюється, а також надзвичайно багатий великою кількістю вітамінів і мінералів.

Давайте спробуємо розглянути у цій статті, наскільки калорійний продукт.

Склад кабачка і його харчова цінність

Корисність кабачка визначається входять до його складу вітамінів, мікро - і макроелементів.

Харчова цінність визначає кількість жирів, білків та вуглеводів на 100 грам овочевого продукту.

Вітаміни Мікроелементи Макроелементи Харчова цінність
Вітамін С 15 мг Залізо 0,4 мг Калій 238 мг Білки 0,6 г
Вітамін Н 0,4 мг Кальцій 15 мг Вуглеводи 4,6 г
Вітамін А 5 мкг Фосфор 12 мг Жири 0,3 г
Вітамін РР 0,6 мг Натрій 2 мг Вода 93 г
Вітамін В1 0,03 мг Магній 9 мг Жирні кислоти

Насичені 0,1 г

Вітамін В2 0,03 мг Жирні кислоти

Ненасичені 0,1 г

Вітамін В5 0,1 мг Харчові волокна 1 г
Вітамін В6 0,1 мг Органічні

Кислоти 0,1 г

Вітамін В9 14 мкг Зола 0,4 г
Вітамін Е 0,1 мг
Бета-каротин 0,03 мг
Калорійність:

24 ккал

Рецепт смажених кабачків і їх харчова цінність

Інгредієнти:

  • Кабачки – 500 грам;
  • Яйце – 2 штуки;
  • Борошно – 1 столова ложка;
  • Рослинне масло – 100 г

Спосіб приготування:

Гуртками нарізати кабачки, ретельно змішати борошно з яйцями.

Потім кожен гурток в суміш яєць з борошном, смажити на сковороді з розпеченим рослинним маслом.

Можна так само намазати кожен смажений кружечок кабачка майонезом з часником, калорійність такого страви складе 94 ккал на 100 грам продукту.

Калорійність продуктів та готового страви:

Продукт Захід Вага, г Жири, г Білки, г Вуглеводи, г Калорійність, ккал
кабачок 500 г 500 1,5 3 23 120
Яйце 2 штуки 94 10,24 11,94 0,66 147,58
Борошно 1 ложка 25 0,3 2,3 18,72 85,5
Олія рослинна 100 99,9 0 0 899
Разом

на 100 гр

719

100

111,94

15,56

17,24

2,39

42,38

5,89

1252,08

174,14

Оладки з кабачків, харчова цінність

Інгредієнти:

  • Кабачки — 250 г;
  • Борошно — 2,5 столових ложок;
  • Яйце 1 штука
  • Рослинне масло — 20 мл
  • Сіль.

Спосіб приготування:

Кабачки помити добре, ножем очистити шкірку.

Розрізати уздовж, видалити внутрішню частину, разом з насінням.

Прокрутити через м'ясорубку, або взяти середню тертку і натерти їх на тертці.

Додати яйця, сіль, борошно і все ретельно перемішати.

Розігріти олію на сковороді, масу з кабачків викладати на сковороду ложкою, смажити з двох сторін 7 хвилин.

Калорійність кабачкового оладок

Продукт Захід Вага, грам Жири, грамів Білки, грамів Вуглеводи, грамів Калорійність,

ккал

Кабачок 1 кг 1000 3 6 52,01 230
Куряче яйце 4 штука 188 20,48 23,88 1,32 259,164
Пшеничне борошно 10 ложки 250,43 3,01 23,01 187,25 855,02
Рослинна олія 100 мл 100 79,93 0 0 718,41
Загальний підсумок 1538,43 106,421 52,88 240,58 2062,98
Підсумок на 100 г 100 6,91 3,43 15,6 134

Калорійність кабачків в різних стравах на 100 г продукту

Тушковані кабачки.

Білки – 1,39 г; жири – 3,23 г; вуглеводи — 10, 29 р.

Калорії: 68,95 Ккал

Овочеве рагу з кабачків.

Білки – 1,21 г; жири – 1,11 г; вуглеводи — 6,8 р.

Калорії: 37,31 ккал

Кабачки, запечені в духовці з курячим фаршем

Білки – 7,14 г; жири – 5,78 г; вуглеводи – 3,63 р.

Калорії: 94,88

Кабачки на пару

Білки – 0,50 г; жири – 0,25 г; вуглеводи – 4,50 р.

Калорії: 23,10 ккал

Млинці з кабачків

Білки – 5,13 г; жири – 5,24 г; вуглеводи – 14,82 р.

Калорії: 126,84 ккал

Запіканка з кабачків

Білки – 5,85 г; жири – 4,71 г; вуглеводи – 4,2 р.

Калорії: 87,93 ккал

Ікра з кабачків

Білки – 1,31 г; жири – 6, 86 г; вуглеводи – 6,9 р.

Калорії: 97 ккал

Кабачки для схуднення

Кабачок є дуже популярним продуктом для тих, хто хоче в короткі терміни позбавитися від зайвих кілограмів.

Така популярність овочу для схуднення обумовлена тим, що він складається практично з води.

Вміст води в шинку – 95%.

Вміст макроелементів у цьому продукті сприяє ефективності схуднення.

Корисні для схуднення властивості кабачка

  • Великий вміст води
  • Присутність корисних макроелементів
  • Низька калорійність
  • Мінімальний вміст вуглеводів та жирів

Завдяки воді, у великих кількостях міститься в цьому овочі, цей продукт гранично легко і дуже швидко засвоюється.

У його складі велика кількість магнію, який створює сечогінний ефект, а значить, рідина в організмі людини не може затримуватися.

Такий ефект сприяє нормалізації артеріального тиску.

Його м'якоть, перетравлюється дуже швидко, тим самим регулюючи хорошу роботу кишково-шлункового тракту.

Що таке трансжири? Не знаєте? Читайте про їх шкоду для організму.

Читайте в цій статті, яка калорійність салату, морква по корейськи.

Кожна господиня повинна знати рецепт густою манною каші, якщо Вам ще не відомий він, читайте тут:#deletetag#/retsepty-blyud/kashi/pecept-mannoy-kaschi.html

Калорійність вареного кабачка всього 24 ккал, а кількість жирів і вуглеводів зовсім незначну кількість.

Така низька калорійність робить кабачок незамінним продуктом для схуднення.

Вживати цей овоч, для того, щоб схуднути, можна в будь-якому вигляді.

Його можна їсти сирим, можна запекти в духовці або на грилі.

Існує безліч смачних і низькокалорійних страв, головним продуктом яких є кабачок.

Склавши правильно меню і включивши в свій раціон щодня страви з цього овочу, можна за тиждень схуднути до 7 кілограм.

Можна так само запікати кабачки з овочами в духовці, калорійність такого страви складе близько 50 ккал на 100 грам продукту.

Крім цього, цей корисний продукт є джерелом вітамінів і елементів, які не тільки сприяють швидкому схудненню, але і роблять організм сильним і здоровим.

Відновлюється водно-сольовий баланс, знижується тиск, рівень холестерину падає, виводяться повноцінно з організму шлаки та шкідливі токсини.

Він не викликає алергії і непереносимості.

Що ще почитати: