05 май 2019
3 337
Як приготувати кабачки з помідорами і сиром в духовці
Ніжний вершковий сир, стиглий помідор і молоді кабачки ідеально поєднуються у страві, запеченому в духовій шафі. Приготувати його нескладно, але закуска вийде настільки ніжною і рум'яною, що її смак на сто відсотків влаштує всіх гостей.
Кабачки, запечені з сиром і помідорами
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
молодих кабачка - | 2 шт. |
помідорів (дрібних) - | 5-6 шт. |
спецій - | за смаком |
сиру - | 150 грам |
кропу - | 2 гілочки |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 г: 180 Ккал |
В принципі, запечені кабачки – закуска, яка готується майже миттєво: нарізати овочі, приправити, прикрити скибочкою сиру і в духовку.
Як готувати кабачки з помідорами і сиром в духовці:
- Кабачки промити, гострим ножем порізати на рівні тоненькі кружечки. Після цього обробити їх рослинним маслом, укласти на деко, приправити сіллю, поперчити;
- Помідор порізати на кружечки, а сир на квадратики. На кожен підготовлений кабачок покласти по одному кружечку помідора, посолити. Зверху покласти скибочку сиру і відправити в гарячу духову шафу.
- Готувати при низькій температурі приблизно 160 градусів. Запікати страву, поки не розплавиться сир;
- Кріп порубати і посипати їм готову закуску перед подачею на стіл. Замість кропу можна використовувати петрушку.
Кабачки з томатами під сирої скоринкою в духовці
Для приготування страви під сирною скоринкою можна використовувати два способи нарізки і обробки овочів.
Будуть потрібні:
- свіжі кабачки — 0.6 кг;
- щільні (дрібні) помідори – 500 г;
- 150 грам м'якого сиру;
- часникові зубчики – 3 шт;
- за смаком – сіль;
- 50 грам рослинної олії.
На приготування знадобиться час – 30 хвилин, калорійність кожної порції – 277 ккал.
Перший спосіб готування:
- Якщо овочі молоді, їх можна не очищати. Просто добре помити і нарізати поперек рівними скибочками;
- У пшеничному борошні трохи обваляти кожен шматочок, потім обсмажити на соняшниковій олії по 2 хвилини з обох боків до золотистого відтінку;
- Помідори нашаткувати кільцями. Натерти на тертці сир, через прес часник подрібнити;
- У форму змащену маслом розкласти обсмажені кабачки, в середину кожного скибочки покласти трохи часнику, зверху помідори, посолити, припорошити сирної стружкою. Поставити в духову шафу, температура готування: 175 – 180 градусів;
- Страва готова, коли шматочок сиру розплавиться, а скоринка зарум'яниться. Прикрасити кабачки з помідорами під сиром можна подрібненою зеленню.
Другий спосіб готування:
- Промиті, нарізані кубиками кабачки підрум'янити на маслі, сюди ж покласти порубані кубиками помідори, подрібнений часник, тушкувати 2 хвилини;
- Овочеву масу викласти в змащену маслом вогнетривку ємність, зверху насипати тертий сир. Готувати в добре розігрітій духовці до появи на блюді рум'яної скоринки.
Скільки варити філе індички для дієтичного супу або страви для дитини.
Фото рецепт ніжного медовика з заварним кремом в нашій статті.
Рецепти випічки з сиром — смачні і неймовірно прості варіанти випічки.
Кулінарні поради
- Звичайні кабачки світлого кольору при готуванні прекрасно зберігають форму, тому для приготування страв краще вибирати ці плоди;
- Вибирати треба молоді овочі, середнього розміру з гладенькою шкіркою, без пошкоджень. Чим крупніше овоч, тим грубіше його м'якоть. До того ж дуже великі плоди мають жорстку шкірку, яку краще зняти перед готуванням. Зробити це буде легко, якщо їх обдати окропом;
- Якщо немає часу обсмажувати в соняшниковій (оливковій) олії кубики або кружечки з кабачків, можна готувати без попереднього обсмажування. В олію додати подрібнений часник і цією сумішшю змастити підготовлені овочі;
- Найкращий компаньйон – це часник. Смак у нього трохи гострий і кабачків він особливо йде;
- Щоб страва виглядало більш апетитно, прикрасити його зверху зеленню: петрушкою, кропом.
До закусок з запечених кабачків можна ставитися по-різному, але ці страви, без сумніву, є гідною прикрасою столу.
Що ще почитати: