Рецепти смачних салатів з консервованими ананасами
Консервований ананас – дивовижний за своїми якостями продукт, а салати, у складі яких він числиться, стають родзинкою будь-якого застілля! А щоб переконатися в цьому, пропоную спробувати кілька різних рецептів салатів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячі стегна - | 400 грам |
яйця - | 6 шт. |
цибуля ріпчаста (середнього розміру) - | 2 штуки |
соняшникова олія - | 10 мл |
консервовані ананаси - | 1 банку |
майонез - | 150 г |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 155 Ккал |
Смачний, незвичайний, святковий салат «Сонечко» готується легко і виглядає дуже яскраво і апетитно.
З курячих стегон зняти шкіру, відділити м'ясо від кістки, порізати невеликими шматочками довгастої форми. Замаринувати м'ясо у суміші: сіль, перець, коріандр і трохи сиропу з консервованих ананасів.
Яйця помити, відварити круто. Відокремити білки від жовтків, подрібнити соломкою, залишивши 2 жовтка для прикраси страви. Цибулю нарізати півкільцями і залишити хвилин на 20 маринуватися в розчині вода+ оцет (в пропорції 1:5).
Після цієї процедури цибуля стане більш нейтральним смаком, піде запах, тому рекомендую все ж пробувати його перед тим, як зливати маринад. Наше м'ясо вже натягнулося соками, накаляем сковорідку і обсмажуємо м'ясо до золотистої скоринки.
Знімаємо з плити, додаємо туди пару ложок ананасового сиропу і накриваємо кришкою.
Беремо велике блюдо і викладаємо шарами: цибуля-курка-майонез-яйця-ананаси-майонез. Зверху на дрібну тертку натерти жовтки. Поставити в прохолодне місце, щоб він як слід натянулся.
Салат з консервованими ананасами і кукурудзою
Погодьтеся, що поєднання кукурудза-ананас досить пікантне, але повірте, це дуже смачно. Варіацій такого салату дуже багато, мабуть, найпростіший варіант — це салат «Пікантний».
Для нього знадобиться:
- банку консервованих ананасів (можна відразу купувати ананаси шматочками);
- банку консервованої кукурудзи;
- 100 грам голландського сиру;
- 30 грам гірчиці «французька»;
- 30 грам майонезу;
- 200 грам копченого курячого філе;
- 100 сухариків (будь-яких).
Час приготування страви: 20 хвилин.
Калорійність:
Захід | Вага | Білки | Жири | Вуглеводи | Калорії | |
---|---|---|---|---|---|---|
Разом | 1225 | 99.19 | 80.97 | 190.67 | 1895.15 | |
На 100 грам | 100 | 8.10 | 6.61 | 15.56 | 154.71 |
Як готувати салат з ананасом консервованим і кукурудзою? Перше, що потрібно, це почати готувати — сухарі. Сухарики можуть побут на будь-який смак – білі, житні. Можна брати будь вчорашній хліб, нарізати соломкою. Тим часом розігріти духовку до 180 градусів. Суміш для сухариків дуже проста: 2 ст. ложки олії, сіль, перець, 2 зубчики часнику (краще брати тільки сік). Перемішати всі у великій мисці, засипати сюди сухарі і енергійно перемішати руками. Викласти на деко і на 7-10 хвилин відправити в духовку.
Поки готуються сухарі, соломкою нарізаємо копчене куряче філе, сир, додаємо ананаси, кукурудзу, остиглі сухарики, заправляємо салат майонезом і гірчицею.
Спробуйте приготувати закуски з баклажанів за нашими фото-рецептами з покроковими підказками.
Як приготувати неймовірно тонке тісто на штрудель. Читайте наші рецепти.
Читайте як приготувати соковиту свинину зі свининою за рецептом.
Теплий листковий салат з грибами і ананасами
Цей смачний салат більше експеримент, ніж салат, просто набридло купа банальних страв і одноманітний стіл на будь яке свято. Рецепт салату довгий, але не варто лякатися многобуквенности, він зовсім не складний, так і рецептура проста, зараз ви самі в цьому переконаєтеся.
Для салату потрібно:
- 300 грамів консервованих ананасів;
- 0,5 кг печериць;
- 150 грам моркви;
- 100 грам цибулі-порей;
- 200 грам картоплі;
- 3 столові ложки будь-якого рослинного масла;
- 1 яблуко (тверде);
- 150 грам шинки;
- 50 грам майонезу;
- 50 волоських горіхів;
- зелень, сіль, перець за смаком.
Час приготування страви: 60 хвилин.
Калорійність:
Захід | Вага | Білки | Жири | Вуглеводи | Калорії | |
---|---|---|---|---|---|---|
Разом | 1695 | 60.21 | 138.95 | 123.37 | 1939.45 | |
На 100 грам | 100 | 3.55 | 8.2 | 7.28 | 114.42 |
Почати підготовку слід з карамелізації яблук. Розтопити на сковороді вершкове масло, додати ананасовий сироп (2-3 столові ложки), додати порізані яблука кубиками, тушкувати на сковорідці 15-20 хвилин.
Тим часом, потрібно помити печериці, порізати їх невеликими шматочками (2*2 см), цибулю порей нарізати кільцями, моркву натерти на тертці (великої). Все обсмажити на оливковій олії. Зелень дрібно порубати, змішати з майонезом.
Картоплю відварити в мундирі, порізати кубиками, викласти на дно страви, додати порізану кубиками шинку, ананаси, карамелізовані яблука. Наступний шар гриби з овочами.
Увага! Це важливо: всі інгредієнти повинні бути ще теплими. Кожен шар трохи перекривати майонезом із зеленню.
Зверху посипати салат попередньо подрібненими волоськими горіхами (ще варіант — додавати горіхи безпосередньо в сам салат).
«Фантазія гурмана»
Салатик для справжніх гурманів і любителів морських делікатесів, салат цікавий своїми незвичайними поєднаннями та інгредієнтами. Неперевершеності його смаку надає апельсиновий медово-апельсиновий соус. Креветки можна брати дрібнокаліберні, щоб вони потрапили в блюдо ціленькими.
Для рецепту приготування салату з консервованими ананасами і креветками знадобляться:
- 300 грамів очищених і відварених креветок;
- 1 банку консервованих ананасів (шматочки);
- 5 перепелиних яєць;
- 100 грам сиру «Фета»;
- 300 грам листя салату;
- 20 грам кунжутного насіння.
Для соусу:
- 1 великий апельсин;
- 40 грам білого напівсолодкого вина;
- 20 грам меду;
- 10 мл соєвого соусу;
- сіль, перець, спеції за смаком.
Час приготування страви: 50 хвилин.
Калорійність:
Захід | Вага | Білки | Жири | Вуглеводи | Калорії | |
---|---|---|---|---|---|---|
Разом | 1545 | 90.56 | 49.93 | 117.01 | 1303.75 | |
На 100 грам | 100 | 5.86 | 3.23 | 7.57 | 84.39 |
У невеликому сотейнику поставити випаровуватися вино, апельсин очистити і злегка видавити сік, м'якоть подрібнити, додати вино; через кілька хвилин додати мед. Коли соус загусне, додати мед і спеції (пропорція меду й соєвого соусу вказана приблизно, можна доводити соус до смаку, додаючи ще мед і соєвий соус). Процідити і дати охолонути.
Перепелині яйця круто відварити, порізати на 4 частини, листя салату помити, просушити за допомогою серветок або рушники. Фету порізати невеликими кубиками. Змішати всі інгредієнти, і тільки перед подачею заправити соусом і посипати кунжутним насінням.
І ще парочка цікавих рецептів...
Насправді салатів з додаванням ананаса дуже багато, є навіть дієтичне варіанти, тому прихильники правильного харчування теж можуть собі дозволити насолоджуватися цими «смакотою». Ось, наприклад, салат «Фруктова фантазія». Просто-корисно-смачно-недорого.
«Фруктова фантазія»
Інгредієнти:
- куряче філе – 400 грам;
- консервовані ананаси – 300 грам;
- зелений салат – 1 пучок (200 грам);
- груша – 50 грам.
Для соусу:
- сметана – 50 грам;
- соєвий соус – 2 столових ложки;
- сіль, перець, спеції – за смаком.
Час приготування страви: 30 хвилин.
Калорійність:
Захід | Вага | Білки | Жири | Вуглеводи | Калорії | |
---|---|---|---|---|---|---|
Разом | 1040 | 127.04 | 20.05 | 68.7 | 958.7 | |
На 100 грам | 100 | 12.22 | 1.93 | 6.61 | 92.18 |
Філе відварити і залишити остигати в бульйоні (тоді воно буде більш соковитим). Грушу краще брати з твердих сортів; все порізати дрібними кубиками, салат краще порвати руками. Приправити салат з консервованими ананасами сметаною, соєвим соусом, спеціями (самий смачний варіант спецій – прованські трави).
Салат «Фігаро»
Солодкий ананас відмінно поєднується з копченою ковбасою, переконатися в цьому можна, спробувавши салат «Фігаро».
Для приготування страви з консервованими ананасами знадобиться:
- 1 банку консервованих ананасів;
- 1 болгарський перець;
- 2 помідори;
- 250 грам напівкопченої ковбаси (типу аматорської);
- 3 варених картоплі;
- 2 зубчики часнику;
- 20 грамів смаженого мигдалю;
- 80 грам майонезу.
Час приготування страви: 30 хвилин.
Калорійність:
Захід | Вага | Білки | Жири | Вуглеводи | Калорії | |
---|---|---|---|---|---|---|
Разом | 1408 | 49.76 | 161.98 | 129.32 | 2169.24 | |
На 100 грам | 100 | 3.53 | 11.5 | 9.18 | 154.07 |
Підсмажений мигдаль і часник подрібнити у блендері, змішати з майонезом. Інші інгредієнти порізати соломкою, перемішати. Поставити в холодильник, подавати охолодженим.
Трохи порад для хазяєчок
Розкриємо кілька простих правил, які полегшать господині приготування салатів з ананасів. Використовуйте їх на практиці, і все буде смачно!
- Всі салатики вимагають нарізаного ананаса, тому купувати ананас кільцями і возитися з ним немає сенсу, можна відразу купити нарізаний консервований ананас;
- Не бійтеся експериментувати з інгредієнтами, ананас чудово поєднується з овочами, фруктами, м'ясом, копченостями і морепродуктів, не бійтеся додавати гребінці, кальмари, восьминогів. Що говорити, адже навіть салат із звичайної оселедця, ананасів та маринованої цибулі під майонезом – це просто смакота;
- Для приготування соусу необов'язково використовувати майонези, чудова заправка для страв — це залишився сироп, соєвий соус, мед, спеції, сметана, подрібнені горіхи, зелень. Міксувати їх можна в пропорціях, які подобаються саме вам.
Консервовані ананаси з'явилися на полицях наших магазинів не так давно, всі ми звикли, що солодкий ананас повинен бути тільки в десертах, але це омана. Думаю, що після прочитання статті, кожна господиня просто зобов'язана на найближчий свято приготувати один із запропонованих салатів.
Приємного апетиту!