23 март 2019 4 468

Рецепти смачних салатів з консервованими ананасами

Консервований ананас – дивовижний за своїми якостями продукт, а салати, у складі яких він числиться, стають родзинкою будь-якого застілля! А щоб переконатися в цьому, пропоную спробувати кілька різних рецептів салатів.

«Сонечко»
Інгредієнти Кількість
курячі стегна - 400 грам
яйця - 6 шт.
цибуля ріпчаста (середнього розміру) - 2 штуки
соняшникова олія - 10 мл
консервовані ананаси - 1 банку
майонез - 150 г
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 155 Ккал

Смачний, незвичайний, святковий салат «Сонечко» готується легко і виглядає дуже яскраво і апетитно.

З курячих стегон зняти шкіру, відділити м'ясо від кістки, порізати невеликими шматочками довгастої форми. Замаринувати м'ясо у суміші: сіль, перець, коріандр і трохи сиропу з консервованих ананасів.

Яйця помити, відварити круто. Відокремити білки від жовтків, подрібнити соломкою, залишивши 2 жовтка для прикраси страви. Цибулю нарізати півкільцями і залишити хвилин на 20 маринуватися в розчині вода+ оцет (в пропорції 1:5).

Після цієї процедури цибуля стане більш нейтральним смаком, піде запах, тому рекомендую все ж пробувати його перед тим, як зливати маринад. Наше м'ясо вже натягнулося соками, накаляем сковорідку і обсмажуємо м'ясо до золотистої скоринки.

Знімаємо з плити, додаємо туди пару ложок ананасового сиропу і накриваємо кришкою.

Беремо велике блюдо і викладаємо шарами: цибуля-курка-майонез-яйця-ананаси-майонез. Зверху на дрібну тертку натерти жовтки. Поставити в прохолодне місце, щоб він як слід натянулся.

Салат з консервованими ананасами і кукурудзою

Погодьтеся, що поєднання кукурудза-ананас досить пікантне, але повірте, це дуже смачно. Варіацій такого салату дуже багато, мабуть, найпростіший варіант — це салат «Пікантний».

Для нього знадобиться:

  • банку консервованих ананасів (можна відразу купувати ананаси шматочками);
  • банку консервованої кукурудзи;
  • 100 грам голландського сиру;
  • 30 грам гірчиці «французька»;
  • 30 грам майонезу;
  • 200 грам копченого курячого філе;
  • 100 сухариків (будь-яких).

Час приготування страви: 20 хвилин.

Калорійність:

Захід Вага Білки Жири Вуглеводи Калорії
Разом 1225 99.19 80.97 190.67 1895.15
На 100 грам 100 8.10 6.61 15.56 154.71

Як готувати салат з ананасом консервованим і кукурудзою? Перше, що потрібно, це почати готувати — сухарі. Сухарики можуть побут на будь-який смак – білі, житні. Можна брати будь вчорашній хліб, нарізати соломкою. Тим часом розігріти духовку до 180 градусів. Суміш для сухариків дуже проста: 2 ст. ложки олії, сіль, перець, 2 зубчики часнику (краще брати тільки сік). Перемішати всі у великій мисці, засипати сюди сухарі і енергійно перемішати руками. Викласти на деко і на 7-10 хвилин відправити в духовку.

Поки готуються сухарі, соломкою нарізаємо копчене куряче філе, сир, додаємо ананаси, кукурудзу, остиглі сухарики, заправляємо салат майонезом і гірчицею.

Спробуйте приготувати закуски з баклажанів за нашими фото-рецептами з покроковими підказками.

Як приготувати неймовірно тонке тісто на штрудель. Читайте наші рецепти.

Читайте як приготувати соковиту свинину зі свининою за рецептом.

Теплий листковий салат з грибами і ананасами

Цей смачний салат більше експеримент, ніж салат, просто набридло купа банальних страв і одноманітний стіл на будь яке свято. Рецепт салату довгий, але не варто лякатися многобуквенности, він зовсім не складний, так і рецептура проста, зараз ви самі в цьому переконаєтеся.

Для салату потрібно:

  • 300 грамів консервованих ананасів;
  • 0,5 кг печериць;
  • 150 грам моркви;
  • 100 грам цибулі-порей;
  • 200 грам картоплі;
  • 3 столові ложки будь-якого рослинного масла;
  • 1 яблуко (тверде);
  • 150 грам шинки;
  • 50 грам майонезу;
  • 50 волоських горіхів;
  • зелень, сіль, перець за смаком.

Час приготування страви: 60 хвилин.

Калорійність:

Захід Вага Білки Жири Вуглеводи Калорії
Разом 1695 60.21 138.95 123.37 1939.45
На 100 грам 100 3.55 8.2 7.28 114.42

Почати підготовку слід з карамелізації яблук. Розтопити на сковороді вершкове масло, додати ананасовий сироп (2-3 столові ложки), додати порізані яблука кубиками, тушкувати на сковорідці 15-20 хвилин.

Тим часом, потрібно помити печериці, порізати їх невеликими шматочками (2*2 см), цибулю порей нарізати кільцями, моркву натерти на тертці (великої). Все обсмажити на оливковій олії. Зелень дрібно порубати, змішати з майонезом.

Картоплю відварити в мундирі, порізати кубиками, викласти на дно страви, додати порізану кубиками шинку, ананаси, карамелізовані яблука. Наступний шар гриби з овочами.

Увага! Це важливо: всі інгредієнти повинні бути ще теплими. Кожен шар трохи перекривати майонезом із зеленню.

Зверху посипати салат попередньо подрібненими волоськими горіхами (ще варіант — додавати горіхи безпосередньо в сам салат).

«Фантазія гурмана»

Салатик для справжніх гурманів і любителів морських делікатесів, салат цікавий своїми незвичайними поєднаннями та інгредієнтами. Неперевершеності його смаку надає апельсиновий медово-апельсиновий соус. Креветки можна брати дрібнокаліберні, щоб вони потрапили в блюдо ціленькими.

Для рецепту приготування салату з консервованими ананасами і креветками знадобляться:

  • 300 грамів очищених і відварених креветок;
  • 1 банку консервованих ананасів (шматочки);
  • 5 перепелиних яєць;
  • 100 грам сиру «Фета»;
  • 300 грам листя салату;
  • 20 грам кунжутного насіння.

Для соусу:

  • 1 великий апельсин;
  • 40 грам білого напівсолодкого вина;
  • 20 грам меду;
  • 10 мл соєвого соусу;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Час приготування страви: 50 хвилин.

Калорійність:

Захід Вага Білки Жири Вуглеводи Калорії
Разом 1545 90.56 49.93 117.01 1303.75
На 100 грам 100 5.86 3.23 7.57 84.39

У невеликому сотейнику поставити випаровуватися вино, апельсин очистити і злегка видавити сік, м'якоть подрібнити, додати вино; через кілька хвилин додати мед. Коли соус загусне, додати мед і спеції (пропорція меду й соєвого соусу вказана приблизно, можна доводити соус до смаку, додаючи ще мед і соєвий соус). Процідити і дати охолонути.

Перепелині яйця круто відварити, порізати на 4 частини, листя салату помити, просушити за допомогою серветок або рушники. Фету порізати невеликими кубиками. Змішати всі інгредієнти, і тільки перед подачею заправити соусом і посипати кунжутним насінням.

І ще парочка цікавих рецептів...

Насправді салатів з додаванням ананаса дуже багато, є навіть дієтичне варіанти, тому прихильники правильного харчування теж можуть собі дозволити насолоджуватися цими «смакотою». Ось, наприклад, салат «Фруктова фантазія». Просто-корисно-смачно-недорого.

«Фруктова фантазія»

Інгредієнти:

  • куряче філе – 400 грам;
  • консервовані ананаси – 300 грам;
  • зелений салат – 1 пучок (200 грам);
  • груша – 50 грам.

Для соусу:

  • сметана – 50 грам;
  • соєвий соус – 2 столових ложки;
  • сіль, перець, спеції – за смаком.

Час приготування страви: 30 хвилин.

Калорійність:

  Захід Вага Білки Жири Вуглеводи Калорії
Разом 1040 127.04 20.05 68.7 958.7
На 100 грам 100 12.22 1.93 6.61 92.18

Філе відварити і залишити остигати в бульйоні (тоді воно буде більш соковитим). Грушу краще брати з твердих сортів; все порізати дрібними кубиками, салат краще порвати руками. Приправити салат з консервованими ананасами сметаною, соєвим соусом, спеціями (самий смачний варіант спецій – прованські трави).

Салат «Фігаро»

Солодкий ананас відмінно поєднується з копченою ковбасою, переконатися в цьому можна, спробувавши салат «Фігаро».

Для приготування страви з консервованими ананасами знадобиться:

  • 1 банку консервованих ананасів;
  • 1 болгарський перець;
  • 2 помідори;
  • 250 грам напівкопченої ковбаси (типу аматорської);
  • 3 варених картоплі;
  • 2 зубчики часнику;
  • 20 грамів смаженого мигдалю;
  • 80 грам майонезу.

Час приготування страви: 30 хвилин.

Калорійність:

Захід Вага Білки Жири Вуглеводи Калорії
Разом 1408 49.76 161.98 129.32 2169.24
На 100 грам 100 3.53 11.5 9.18 154.07

Підсмажений мигдаль і часник подрібнити у блендері, змішати з майонезом. Інші інгредієнти порізати соломкою, перемішати. Поставити в холодильник, подавати охолодженим.

Трохи порад для хазяєчок

Розкриємо кілька простих правил, які полегшать господині приготування салатів з ананасів. Використовуйте їх на практиці, і все буде смачно!

  1. Всі салатики вимагають нарізаного ананаса, тому купувати ананас кільцями і возитися з ним немає сенсу, можна відразу купити нарізаний консервований ананас;
  2. Не бійтеся експериментувати з інгредієнтами, ананас чудово поєднується з овочами, фруктами, м'ясом, копченостями і морепродуктів, не бійтеся додавати гребінці, кальмари, восьминогів. Що говорити, адже навіть салат із звичайної оселедця, ананасів та маринованої цибулі під майонезом – це просто смакота;
  3. Для приготування соусу необов'язково використовувати майонези, чудова заправка для страв — це залишився сироп, соєвий соус, мед, спеції, сметана, подрібнені горіхи, зелень. Міксувати їх можна в пропорціях, які подобаються саме вам.

Консервовані ананаси з'явилися на полицях наших магазинів не так давно, всі ми звикли, що солодкий ананас повинен бути тільки в десертах, але це омана. Думаю, що після прочитання статті, кожна господиня просто зобов'язана на найближчий свято приготувати один із запропонованих салатів.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: