11 июнь 2019 1 653

Рецепти екзотичних салатів з креветками і ананасом

Багато люблять незвичайні смакові поєднання, наприклад солоне з солодким. Це, правда, дуже цікаве поєднання, яке напевно припаде до смаку всім жінкам.

Щоб перевірити, чи дійсно це так, можна виготовити салат з креветок з ананасами, так і варіантів рецептів цієї страви чимало, так що знайти щось для себе точно вийде. А вже на святковому столі такий салат буде притягувати до себе погляди і руки всіх гостей!

Рецепт салату з креветками, ананасами і сиром
Інгредієнти Кількість
креветок - 0,5 кг
консервованих шматочками ананасів - 1 банку
будь-якого твердого сиру - 150 г
яєць - 3 шт.
свіжого зеленого лука - пучок
майонезу - по своєму смаку
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 130 Ккал

Одне з найлегших на світі страв – причому в багатьох сенсах. Воно легко готується, легко відбивається на фігурі і легко засвоюється. Причому легко засвоюється цілою компанією.

Спочатку треба зварити яйця і креветки.

А поки це відбувається, і вони остигають, злити з ананасів рідину і викласти їх в миску.

Туди ж натерти сир на крупній тертці, і ще посікти пучок зеленого цибулі. Залишиться тільки натерти на тертці варені яйця, всипати їх до решти інгредієнтів і додати креветки. Заправити салат майонезом. Він готовий!

 

Листковий салат з морепродуктів і ананасом

Листкові салати особливо ефектно виглядають при подачі. Але довести це до абсолюту можна, подавши салат з креветок порційно в келихах! Байдужих не залишиться!

Необхідні інгредієнти:

  • 300 гр. креветок;
  • 1 банку консервованих шматочками ананасів;
  • 100 гр. будь-якого твердого сиру;
  • 150 гр. білокачанної капусти;
  • 6 крабових паличок;
  • кетчуп і майонез – по своєму смаку.

Час приготування страви: близько 15 хвилин.

Калорійність: приблизно 120 Ккал/100 гр.

Креветки треба зварити в підсоленій воді, а поки це відбувається і вони остигають, взяти і нарізати шматочками крабові палички, а далі тонко нашаткувати капусту і перемять з сіллю.

Зробити соус: замішати кетчуп і майонез в пропорції один до двох.

Частиною такого соусу заправити капусту, а решту залишити для промазування шарів салату. Почати його збирати, укладаючи в келихи інгредієнти в наступній послідовності – капустка, ананаси, шматочки крабових паличок, креветки.

Зверху салат посипати натертим сиром і прикрасити кожен келих однієї креветкою, покладеної в серединці. Можна подавати відразу.

Плов з свинини в казані — спробуйте приготувати це азіатське блюдо за нашим рецептом.

Салат з крабових паличок з сиром і часничком — як приготувати, варіанти страви з різними продуктами.

Візьміть на замітку рецепт китайської капусти з огірком або морепродуктами.

Салат з креветками і фруктовим асорті

Який фрукт найчастіше додається в салати? Правильно, яблуко. І навіть у разі салату з ананасами воно буде зовсім не зайвим, більше того – вони чудово «передружатся».

Необхідні інгредієнти:

  • 0,5 кг креветок;
  • 1 невеликий свіжий ананас;
  • 1 середнє яблуко;
  • 0,4 кг рису;
  • 1 склянка вершків (жирність по своєму смаку);
  • 0,5 склянки ананасового нектару;
  • 20 гр. вершкового масла;
  • 2 ст. ложки кокосової стружки;
  • по дрібці каррі, меленого коріандру і чорного перцю.

Час приготування страви: близько 40 хвилин.

Калорійність: приблизно 170 Ккал/100 гр.

Як можна помітити за кількістю інгредієнтів, салату виходить багато, так що якщо в планах немає годівлі великої кількості людей, то склад можна зменшити вдвічі. Отже, для початку потрібно відварити рис, потім добре його промити, відкинути на друшляк і остудити.

Ананас очистити від шкірки і порізати кубиками.

Креветки помити і просушити. Потім розігріти вершкове масло в сковороді і підсмажити в ньому протягом пари хвилин ці шматочки ананаса і вийняти їх, залишивши в сковороді вийшов соус.

Туди покласти креветки і підрум'янити їх. Тепер можна приготувати соус, змішавши вершки з нектаром і спеціями (крім каррі) і поставивши цю суміш на вогонь.

Коли соус закипить, відправити в нього обсмажені шматочки ананаса, трохи прогріти і зняти з плити. Залишається приготувати яблуко: порізати його кубиками і відправити в нову сковороду з розтопленим вершковим маслом.

Злегка підсмажити, додати кокосову стружку і каррі, влити ананасовий соус. Тепер можна змішати разом інгредієнти і подавати салат для загального частування.

Закуска з креветками, консервованими ананасами і куркою

Курка чудово поєднується з ананасами – є багато різних рецептів. Але хіба можна змішувати курку з морепродуктів? Дуже навіть можна – італійці так і надходять.

Необхідні інгредієнти:

  • 1 відварна куряча грудка;
  • 300 гр. варено-морожених креветок;
  • 1 банку консервованих шматочками ананасів;
  • 200 гр. будь-якого твердого сиру;
  • 1 банка маслин (або оливок);
  • майонез – по своєму смаку.

Час приготування: близько 15 хвилин.

Калорійність: приблизно 220 Ккал/100 гр.

Креветки потрібно попередньо розморозити (додаткової температурної обробки їм вже не потрібно), а курячу грудку нарізати кубиками. Сир потерти на дрібній тертці і викласти в миску до курки і креветок. Маслини нарізати навпіл і викласти туди ж разом з ананасами. Заправити салат майонезом, дати недовго настоятися і подавати.

Салат «Екзотика»

Поєднання ананасів з креветками так чи інакше, але наводить на думки про екзотичних країнах. І не даремно, адже салат з цих продуктів можна зробити і подати дуже екзотично!

Необхідні інгредієнти:

  • 1 невеликий ананас;
  • 1 середній манго;
  • 300 гр. креветок;
  • 3 штуки полуниці;
  • 1 пучок свіжої петрушки;
  • третина лимона і трохи майонезу.

Час приготування страви: близько півгодини.

Калорійність: приблизно 140 Ккал/100 гр.

Спочатку треба підготувати ананас – акуратно розрізати його на дві половинки і вийняти м'якоть, яку треба нарізати кубиками. М'якоть манго протерти або збити блендером. Креветки відварити, полуницю порізати дрібно, петрушку посікти.

Все змішати, додавши сік третини лимона і трохи майонезу. Викласти салат в половинки ананаса і подавати.

При бажанні полуницю можна не вмішувати в салат, а залишити для прикраси – нарізати скибочками і розкласти зверху. А можна викласти його не в половинки, а цілий ананас.

Дієтичний салат з молюсками і ананасом

Коли стежиш за фігурою і доводиться відмовлятися від звичних салатів з майонезом або вершковими заправками, але при цьому хочеш поласувати, можна робити це блюдо.

Необхідні інгредієнти:

  • 400 гр. креветок;
  • 1 банку консервованої кукурудзи;
  • 1 невеликий свіжий ананас;
  • пакет будь салатної суміші;
  • 1 середній лимон;
  • 4 ст. ложки нерафінованої рослинної олії (а в ідеалі потрібно взяти масло виноградної кісточки);
  • сіль і мелений чорний перець – за смаком.

Час приготування страви: близько 20 хвилин.

Калорійність: приблизно 110 Ккал/100 гр.

Спочатку треба зварити креветки і, коли вони охолонуть, замаринувати їх, посипавши сіллю, перцем і полив соком лимона. Поки вони маринуються, потрібно очистити і нарізати ананас довільними шматочками. Тепер можна збирати салат, змішавши салатну суміш разом з шматочками ананаса, консервованою кукурудзою, креветками і рослинним маслом.

Корисні поради

Салат з креветок з ананасами завжди виходить оригінальним і ситним, нагадуючи кращі ресторанні страви. Але щоб так вийшло, потрібно знати деякі секрети.

  1. Ананаси можна брати як консервовані так і свіжі – у кожному варіанті салату буде трохи інший смак, але в будь-якому випадку його якості не постраждають;
  2. Перед відварюванням креветки потрібно повільно розморозити, бо саме в такому разі їх смак і аромат не загубиться потім при термічній обробці;
  3. Вважається, що ананаси, консервовані кільцями, більш якісні, так що можна купувати для салату їх і нарізати власноруч. Але так буде довше;
  4. Креветки для салату можна відварювати в підсоленій воді, з додаванням лаврового листа і горошин чорного запашного перцю – так страва буде ароматнішим;
  5. Якщо салат готується зі свіжого ананаса, то його звільнені оболонки і можуть стати прекрасним способом подачі, особливо якщо розрізати його з пучком листя.

Салат з ананасів з креветками може бути варіантом «якщо гості на порозі», так як ніщо не заважає завжди тримати в морозилці і шафі пачку і консерву з ними. Урізноманітнити смак салату з сиром можна, змінюючи його сорти – від ніжних до гострих твердих. Особливу пікантність блюду може надати і копчений ковбасний сир.

Добре поєднуються з ананасами і креветками такі продукти, як свіжі огірки, помідори черрі і авокадо. Їх можна окремо або разом класти в салати.

Що ще почитати: