Як приготувати салат з консервованими печерицями
На святковий стіл, так і просто для апетитного меню прийнято готувати салати. Відомо, що салат можна зробити майже з чого завгодно, головне, щоб всі складові добре поєднувалися один з одним. Хоча останнім часом з'являються несподівані рішення.
Тому, додані в салат, вони надають йому своєрідний смак, але не стають окремим від решти інгредієнтом, навпаки, чудово вписуються в склад.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
печериці натуральні - | 1 банка 400 мл |
цибуля червоний - | одна велика цибулинка |
корнішони мариновані - | 5-6 штук |
зелений горошок - | банку 300 мл |
масло пісне - | 2 ст. ложки |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 56 Ккал |
Цей салат з упевненістю можна назвати не з печерицями, а з печериць. Він по суті є навіть закускою з грибів. Оскільки гриби є в ньому основним інгредієнтом.
Почати приготування простого салату з печерицями консервованими слід з лука. Очищену цибулину нашаткувати дуже тонкими кільцями. Можна зробити це не спеціальній тертці. Викласти в салатник.
Зверху покласти шаром нарізані тонкою соломкою корнішони. Якщо вони занадто щільні і сухі, то варто трохи збризнути маринадом з банки. Це потрібно, щоб цибуля промариновался небагато.
Поки цибуля з огірками настоюється, укладають шар печериць. Якщо в банку гриби цілі, то їх потрібно розрізати, але не дрібно. А краще відразу взяти різані пластинками.
Далі викласти в салатник горошок. Заправити страву маслом і добре перемішати.
Подавати на стіл не відразу, дати настоятися хвилин 5 салату і просочитися продуктів.
При бажанні можна додати в блюдо зелень петрушки.
Салат з грибів шампіньйонів з курячою грудкою
Цей салат більш складний, ситний і калорійний. Гриби — унікальний продукт, що поєднується майже з будь-якими іншими продуктами. Але особливо гарні гриби з сиром.
Тому не дивно, що більшість грибних салатів входить саме сир. Сир краще всього слід використовувати гострих або кислих сортів. Солодкі або вершкові сири підходять не завжди.
Для такого салату слід підготувати:
- шампіньйони — 1 банка;
- квасоля біла і червона натуральні — з одного банку;
- куряче м'ясо копчене — 300 грам;
- сир — 150 грам;
- оливки і маслини без кісточок і без начинки — по одній банці;
- солоні сухарики — 1 пакетик;
- майонез — 2-3 столові ложки.
Час приготування — 20 хвилин.
Калорійність — 86 ккал.
Грудки відокремити від шкіри і кісток, нарізати маленькими кубиками і скласти в глибоку салатницю.
Висипати туди ж квасоля, печериці і оливки з маслинами.
Сир нашаткувати на тертці, крупно або дрібно залежить від смаку.
Покласти майонез, перемішати і можна подавати салат з консервованими печерицями і куркою до столу.
При подачі можна сухарики посипати на поверхню салату або поставити їх окремо для бажаючих. Сухарики підійдуть зі смаком сьомги або бекону.
Салат з редьки з грибами
Це теж гострий салат з майонезом. Продукти:
- шампіньйони — 1 банка;
- редька чорна — 1 невелика;
- куряча грудка сиру — 200 грам;
- масло пісне — 30 мл;
- цибуля — 1 головка;
- сир — 80 грам;
- яйця круті — 2 шт;
- майонез — 3 ст. ложки;
- розчин оцту 9% — половина столової ложки;
- сіль, перець.
Час приготування — 40 хвилин.
Калорійність — 74 ккал.
Насамперед необхідно приготувати курку. Розрізати грудку на філе, нарізати соломкою. Посипати сіллю, перцем, скропити оцтом, перемішати, прикрити кришкою і поставити на півгодини в холодильник для маринування.
За цей час яйця або подрібнити в блендері або на терці, головне, щоб вони були крихтою. Очищену редьку натерти на корейській тертці. Цибулю нарізати кільцями і злегка припустити на сковороді з рослинним маслом, поки цибуля не набуде кольору.
Тепер з м'яса злити зайву рідину і обсмажити в розпеченому маслі 2-3 хвилини. Остудити. Далі перемішати курку і редьку, укласти в глибоку, але плоску салатницю. Змастити майонезом. Зверху покласти шар цибулі, потім шар грибів. Ще трохи змастити майонезом.
Верхній шар складається з дрібно натертого сиру і яєць.
Взагалі необов'язково подавати це блюдо саме шарами, це для краси. Цілком можна все змішати з майонезом, а верх прикрасити шубкою з яєць і вкрапленнями гілочок петрушки. Але ці варіанти за бажанням. Смак і склад салату з консервованих печериць і редьки від форми подачі не змінюються.
Салат «Архієрейський»
Багато в чому схожий з попереднім рецептом. Але є деякі родзинки.
Необхідно:
- відварна яловичина — 200 грам;
- зелений горошок — банку;
- печериці — банку;
- сир — 100 грам;
- морква по-корейськи — 100 грам;
- огірок свіжий — 1 штука;
- яйце, зварене круто — 3 штуки;
- картопля відварна — 2 штуки;
- майонез — 3-4 ст. ложки.
Час приготування — 30 хвилин, без урахування варіння м'яса.
Калорійність — 84 ккал.
Цей салат з грибів консервованих печериць краще робити шарами.
Відварну пісну яловичину розрізати на смужки або розділити на великі волокна. Укласти на дно салатника. Наступний шар — гриби. Змастити майонезом.
Далі йде шар корейської моркви, картоплі, яку краще натерти. Ці шари теж обробити майонезом. Між морквою і картоплею майонез не потрібен, тільки зверху картоплі.
Далі йде горошок. Огірок нашаткувати на корейській тертці. Злити зайвий сік і викласти шаром в салат. Зверху насипати шар подрібнених яєць. Намазати Майонез більш рясно, ніж усередині салату.
Зверху страву посипати сиром. Прикрасити зеленню.
Як приготувати томатний соус рецепт до шашлику, спагеті або овочевого рагу.
Суп з глив — а ви пробували готувати його? Наша добірка рецептів.
Читайте як приготувати цікаві коржі на сковороді.
Грибний салат з печінкою тріски
Салат жирний, дуже ситний. Взагалі трохи нагадує олів'є, де замість м'яса використовується печінка тріски. Оскільки всі інші складові як у знаменитого новорічного салату. А саме:
- картопля варена — 2 бульби;
- яйця круті — 4 шт;
- корнішони мариновані — 2 середніх;
- яблучко зимове — 1 шт;
- горошок — півбанки;
- печінка тріски — банку;
- нежирний майонез — 2 ст. ложки;
- шампіньйони — 1 банка.
Час приготування — 40 хвилин.
Калорійність — 127 ккал.
Готувати, як простий салат з печерицями консервованими. Тобто все подрібнити, печінка розім'яти виделкою і відразу змішати з яйцями і картоплею — вони вберуть в себе значну частину жиру. Потім додати все інше.
Яблуко краще нарізати дрібно, а не терти. Так у страві з'явиться солодка яблучна кислинка, а не сік. Замість маринованих можна використовувати і солоні, і навіть свіжі огірки.
Кожен раз буде виходити новий смак закуски. Всі вони чудово гармонують з рибою, так що боятися не варто.
Заправити майонезом, можна пісним зі зниженою жирністю, оскільки печінка тріски і так досить жирний продукт.
Підіб'ємо підсумки
Як видно з усіх рецептів, головне в них — фантазія. Гриби чудово підходять майже до будь-якого салату. Страву можна зробити більш ситним або більш гострим, з овочами або м'ясом, просто заправити гриби маринадом — і все це будуть чудові закуски, які прикрасять будь-який стіл і порадують гостей.
Іноді печериці можна трохи обсмажувати перед додаванням в салат. У цих випадках не варто брати жирний майонез, інакше страва вийде перенасиченим. Ось такі смачні салати з консервованими печерицями можуть у вас вийде, якщо ви скористаєтеся нашими рецептами і порадами. Приємного апетиту!