Як приготувати салат з ананасом і курячою грудкою
Салат з курячого філе і ананасів – це незвичайна закуска, яка виходить ну просто відмінною. І не варто думати, що ананаси зіпсують його своїм солодким смаком, навпаки, вони додадуть приємний аромат і зроблять м'ясо ніжніше і соковитіше. Закуска з курячого м'яса і тропічних фруктів сподобається всім і буде займати почесне місце на обідньому або святковому столі.
Так, в чому ж секрет цього частування? Справа все в складових інгредієнтів, вони просто доповнюють один одного і, спробувавши його, одного разу зрозумієш, що в цьому салаті немає нічого зайвого. Якщо вас зацікавила ця закуска, пропонуємо ознайомитися з найпопулярнішими способами її готування.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Грудка куряча - | 1 штука |
Яйце - | 4 шт. |
Шматочок голландського сирка твердого сорту - | 200-250 грам |
Ананас консервований - | 1 баночка |
Майонез - | для заправки |
Маслини - | для прикраси |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 120 Ккал |
Приступаємо до приготування:
Грудку споліскуємо, знімаємо шкірку і варимо у воді з сіллю до готовності, хвилин 30-40;
Остигле м'ясо ріжемо маленькими брусками;
Поміщаємо курячі яйця в прохолодну воду, ставимо на плиту, відварюємо до кипіння і проварюємо ще хвилин 10, щоб вони зварилися до крутого стану;
Відварені яйця охолоджуємо, зчищають з них шкаралупу, нарізаємо невеликими брусочками;
Шматочок сиру можна перетерти в велику соломку або подрібнити також комбайном;
Якщо в салат додається ананас в свіжому вигляді, то з нього треба прибрати шкірку і розрізати на брусочки. Якщо ж консервовані ананаси, то з них потрібно спочатку злити весь сироп, потім розрізати на невеликі скибочки;
Всі компоненти кладемо в миску, заправляємо майонезом і перемішуємо;
Маслини нарізаємо на дві частини;
Зелень споліскуємо і ріжемо дрібними шматочками;
Викладаємо в салатницю салат, прикрашаємо його половинками маслин і присипаємо дрібненькими шматочками зелені.
Рецепт листкового ананасового салату з курячим м'ясом
Буде потрібно наступне:
- Одна куряча грудка;
- Цибульна головка;
- 300 грам білих грибочків;
- Банку консервованих ананасів;
- Шматочок сиру на 300 грам;
- 6 курячих яєць;
- 200 грам сметани;
- 200 грам майонезу;
- Трохи солі.
Тривалість приготування – 1 годину.
Калорійність – 130.
Як робити:
- Курячу грудку споліскуємо, готуємо у воді з сіллю до готовності, близько 40 хвилин. Потім остуджуємо і ріжемо скибочками;
- Курячі яйця кладемо в ємність з водою, ставимо на вогонь і варимо до крутого стану. Після закипання їх потрібно проварити ще хвилин 10;
- Відварені яйця охолоджуємо, зчищають шкаралупу і ріжемо квадратиками;
- Грибочки обполіскуємо, чистимо капелюшки і ріжемо пластинками;
- Цибулька чистимо, нарізаємо у вигляді півкілець;
- У сковороду підливаємо маслечка, прогріваємо і засипаємо туди півкільця цибулі з грибочками. Обсмажуємо до готовності, коли вся рідина повністю випарується;
- Потім в мисці робимо соус для заправки. Кладемо туди 200 грам майонезу і 200 грам сметани, все збиваємо до однорідності;
- Всі нарізані інгредієнти поділяємо на дві частини, бо кожен шар буде повторюватися. У велику салатницю спочатку викладаємо шар з курячого м'яса і змащуємо заправкою;
- Наступний шар з грибів і цибулі. Також змащуємо майонезом;
- Далі кладемо ананаси. Попередньо зливаємо з них сироп і ріжемо кубиками. Також змащуємо соусом;
- Далі курячі яйця і протертий сирок. Також промазуємо;
- Потім всі верстви знову повторюються;
- В кінці салатик промазуємо невеликою кількістю майонезу і прибираємо на годину в холод для просочування.
Салат з копченою курячою грудкою і консервованих ананасами
Складові компоненти:
- Одна копчена куряча грудка;
- 5 курячих яєць;
- Консервовані ананаси – 500 грам (1 банку);
- 300 грам сирка твердого виду;
- 1 великий свіжий огірок;
- 2 часникових зубця;
- Баночка маринованих печериць;
- Майонез для заправки;
- Кілька стебел кропу, петрушки для прикраси.
Період приготування – 20 хвилин.
Калорійність – 117.
Приступаємо до приготування:
- Копчену грудку ріжемо соломкою або кубками;
- Зливаємо з консервованих ананасів сироп і розрізаємо на довгасті шматочки;
- Консервовані грибочки також ріжемо смужками. Якщо використовуються свіжі гриби, то розрізають на пластинки і засмажити в рослинному маслечко. Далі вони викладаються на сито, щоб скло зайве масло;
- Шматочок сиру перетираємо у велику стружку;
- Свіжий огірок чистимо від шкірки і ріжемо дрібними кубиками;
- З часникових зубчиків знімаємо шкірку, ріжемо тонкими пластинками;
- Курячі яйця відварюємо круто, охолодити, зчищають шкаралупу, ріжемо квадратиками;
- Цей салат можна зробити у вигляді шарів, які потрібно промазати майонезом. Також можна викласти всі нарізані компоненти в салатницю, заправити майонезом, перемішати;
- Ставимо в холод на 60 хвилин, щоб все добре просочилося, і ставимо на стіл;
- Прикрашаємо салат стеблами кропу і петрушки.
Салат з ананасами, курячим філе і гранатами
Що знадобиться:
- Одна куряча грудка;
- 100 грам сирка твердого сорту;
- Курячі яйця – 4 штуки;
- 4 ананасових колечка;
- Майонез;
- Гілочки кропу – 2 штуки;
- Гранатові зерна – 10 штучок.
Скільки готувати – 1 годину.
Калорійність – 120.
Як готувати:
- Грудку варимо до готовності, воду підсолюємо;
- Остиглу грудку очищаємо від шкірки і відокремлюємо кісточки. М'якоть нарізаємо невеликими шматочками. Його можна розламати руками. Розкладаємо на дно склянок. Однієї грудки вистачить на 2 склянки;
- М'ясо змащуємо невеликою шаром майонезу;
- Потім зливаємо сироп з ананасів, виймаємо 4 кружечка і ріжемо невеликими шматочками. Розкладаємо по склянках, змащуємо майонезом;
- Курячі яйця варимо круто, охолоджуємо прохолодною водою, зчищають шкаралупу, нарізаємо дрібними шматочками. На один стакан потрібно два яйця, розкладаємо по склянках, змащуємо майонезом;
- Сирок перетираємо теркою великої стружкою і кладемо наверх всіх інгредієнтів. Змащуємо майонезом;
- Кладемо Наверх по гілочці кропу і викладаємо зерна граната, в кожну склянку кладемо по 5 гранатових зерен.
Пісні котлети з капусти — оригінальний рецепт, смак якого вас здивує.
Читайте як приготувати смачні котлети з курячого м'яса. Ми зібрали саму цікаву добірку рецептів.
Дізнайтеся, як правильно приготувати курку в клярі за нашими фото-рецептами з покроковими рекомендаціями.
Дієтичний курячий салат з ананасом і селерою
Нам потрібні такі компоненти:
- Півкілограма курячого філе;
- Баночка консервованих ананасів;
- Один свіжий огірок;
- 4 стебла селери;
- Майонез для заправки;
- Трохи солі.
Тривалість приготування – 50 хвилин.
Калорійність – 105.
Процес приготування:
- Куряче м'ясо кладемо в каструлю, заливаємо воду, підсолюємо і відварюємо до готовності, приблизно 30-40 хвилин;
- Остигле м'ясо обробляємо невеликими квадратиками;
- Баночку з ананасами відкриваємо, виливаємо сік, виймаємо кружечки і ріжемо їх на 6 частин;
- Огірок промиваємо, чистимо шкірку, ріжемо соломкою;
- Стебла селери споліскуємо, добре струшуємо, обсушуємо. Шаткуємо зелень на дрібненькі шматочки;
- Далі всі нарізані компоненти засипаємо в глибоку чашку, додаємо майонез, перемішуємо, щоб заправка повністю розподілилася. Прибираємо салат в холод на годину, щоб він просочився;
- Готовий салат викладаємо в салатницю і подаємо на стіл.
Корисні поради
- Після відварювання курячу грудку найкраще залишити на деякий час в бульйоні. Вона просочиться і стане дуже соковитою і ніжною;
- Замість грудки можна використовувати будь-яку частину курки;
- Для приготування м'ясо не обов'язково відварювати, його можна посмажити. Смак від цього не зіпсується, навпаки салат вийде незвичайним. Також можна додати копчене куряче м'ясо воно додасть чудовий аромат;
- У салат можна додати консервовану кукурудзу, свіжі огірки, варена картопля, рис і зелень;
- Якщо робиться салат у вигляді шарів, то верх можна прикрасити гранатовими зернами і дрібно посіченою зеленню;
- Також салат можна доповнити очищеними волоськими горішками, вони додадуть поживність і дивовижний смак.
Величезна різноманітність салатів з куркою та ананасом допоможе зробити ваше свято на вищому рівні. Цю закуску оцінять по достоїнству і гості, і ваші рідні. Якщо ви досі не знаєте чи думаєте, який салат зробити на святковий стіл, то цей салатик доведеться як не можна до речі.