30 апрель 2019 1 778

Як приготувати біфштекс з яйцем в домашніх умовах

Що таке біфштекс? Це шматок м'яса, приготований особливим чином – потрібно нарізати поперек волокон, товщина повинна бути не більше 2-х сантиметрів і далі йде обсмажування.

Спочатку біфштекси готували тільки з цілісного шматка яловичини, але сьогодні для них можуть використовувати і свинину, і телятину, і рубане м'ясо, і навіть фарш.

У класичному варіанті це смажений шматок м'яса без всяких добавок, але існують і інші методи його приготування, наприклад, з овочевим гарніром, і особливо смачне блюдо – з яйцем.
Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
яловичини - 0,4 кг
яєць - 5 шт.
солі і перцю - за смаком
твердого сиру - 100 г
вершкового масла - для смаження
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 330 Ккал

Практично ідеальний варіант для смачного та корисного обіду, заряджає енергією на цілий день. Після біфштекса з яйцем про почуття голоду можна забути дуже надовго.

Це блюдо як раз передбачає подрібнення м'яса – яловичину потрібно порізати на шматки і пропустити через м'ясорубку, а потім замішати в фарш жовток одного яйця, сіль і перець.

Далі з цього фаршу потрібно зліпити 4 біфштекса, накрити харчовою плівкою і відбити молоточком (не дуже сильно), щоб вони потім не розпадалися під час смаження.

Потім сковороду потрібно змастити вершковим маслом і обсмажити на ній біфштекси з 2-х сторін – на це піде близько 10 хвилин.

Окремо потрібно посмажити яєчню з 4 яєць і кожне за хвилину до готовності посипати натертим сиром, щоб він встиг розтанути.

Готові біфштекси потрібно накрити смаженими яйцями і страва готова. Подавати потрібно гарячим.

Біфштекс з овочами і яєчнею

Зробити обід ще більш повноцінним можна, додавши до біфштексу не тільки яйце, але і овочі, причому зробити це буде все так само нескладно. Можна готувати навіть на сніданок.

Необхідні інгредієнти:

  • 2 яловичих або телячих відбивних;
  • 2 яйця;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 1 зубчик часнику;
  • 100 гр. стручкової зеленої квасолі;
  • 3 гілочки кропу;
  • 1 ст. ложка лимонного соку;
  • сіль і перець за смаком;
  • рослинна олія для смаження.

Час приготування страви: близько години.

Калорійність: приблизно 350 Ккал/100 гр.

Додатково відбивати шматки м'яса не потрібно, тому що це саме біфштекс, але при цьому важливо промокнути їх серветкою, позбавивши від зайвої вологи. Далі їх необхідно посолити, поперчити і обмазати маринадом з лимонного соку з подрібненим зубчиком часнику, поставивши потім в холодильник на півгодини.

У цей час потрібно посмажити яйця по одному, щоб вони вийшли акуратними, викласти їх на тарілку і прикрити.

Тепер підійшла черга овочів – цибуля ріжеться тонкими півкільцями, моркву кружечками, все обсмажується на рослинному маслі разом зі стручковою квасолею і присаливается. Але це не остаточний варіант овочевого гарніру – у нього можна додати й інші овочі або зелень.

Далі треба знову протерти замариновавшееся м'ясо серветкою, прибравши з нього залишки маринаду і часнику, і викласти біфштекси на розпечену сковороду з олією, обсмажуючи по 2-3 хвилини з кожного боку. Сковороду кришкою накривати не треба.

На готові біфштекси викладаються смажені яйця, поруч розкладаються овочі і все посипається зверху порубаним кропом. На цьому дуже смачна і ситна страва готова.

Дієтичні страви у багатьох асоціюються з прісною їжею, але це зовсім не так. Спробуйте приготувати котлети з індички за нашими рецептами.

Читайте як приготувати смачні курячі крильця в мультиварці.

Дізнайтеся, як правильно приготувати шурпу з свинини з допомогою наших покрокових рецептів з фото.

Рубаний біфштекс з яйцем

Рубаний біфштекс виходить ніжним і соковитим, тому відмовлятися від такого виду приготування м'яса точно не варто. А в поєднанні з яйцем це блюдо просто ласощі!

Необхідні інгредієнти:

  • 700 гр. яловичини;
  • 5 цибулин (краще брати солодкі сорти);
  • 4 яйця;
  • великий пучок кропу і петрушки;
  • сіль і перець за смаком;
  • рослинна олія для смаження.

Час приготування страви: близько години.

Калорійність: приблизно 350 Ккал/100 гр.

М'ясо треба нарізати на невеликі шматки, а потім або порубати ножем вручну, або пропустити через м'ясорубку з великими отворами. Або ще є кухонні комбайни, які можуть рубати м'ясо, що і буде, мабуть, ідеальним варіантом у даному випадку.

Подрібнювати м'ясо треба разом з 2 цибулинами, а потім вбити в фарш два яйця і додати перець і сіль, і добре все перемішати до однорідної маси. Потім зліпити біфштекси і обсмажити їх на сковороді до зарум'янювання з обох сторін: на середньому вогні, щоб м'ясо було просмажене, і в середині.

З яєць зробити яєчню – можна по одному яйцю на порцію, а можна по одному яйцю на один біфштекс, в залежності, яка планується сервірування. Залишилися цибулини потрібно нарізати кільцями і теж обсмажити на олії до м'якості.

В результаті на блюдо укладаються біфштекси з смаженими яйцями і цибулею. Все, готово!

Як приготувати м'ясо з яйцем в духовці

Біфштекс з яйцем не можна назвати дієтичним блюдом, але трохи знизити його жирність можна, приготувавши його в духовці. До такого хорошим гарніром стане салат з овочів.

Необхідні інгредієнти:

  • 700 гр. яловичого фаршу;
  • 6 яєць;
  • 1 цибулина;
  • по 1 ч. ложці сушеного петрушки і кропу, солі і спецій для м'яса;
  • 100 гр. адигейського сиру.

Час приготування страви: близько години.

Калорійність: приблизно 270 Ккал/100 гр.

Краще всього приготувати фарш самостійно, прокручуючи м'ясо через м'ясорубку лише один раз, або ж можна вибрати в магазині щодо крупнорубленый фарш. До нього потрібно додати подрібнену цибулину, 1 яйце і всі спеції, все ретельно вимішуючи.

Готовий фарш потрібно розділити на п'ять частин, і викласти на деко, або покритий пекарської папером або змащений олією, формуючи своєрідні гнізда.

Спочатку біфштекси відправляються в духовку на 200 градусів на 10 хвилин, потім їх треба посипати зверху раскрошенным адигейський сиром і запікати ще 10 хвилин, і далі вже вбити в поглиблення яйця, відправивши запікатися ще на 10-15 хвилин, щоб яйце схопилося.

Кулінарні поради

М'ясо потрібно вміти правильно готувати, тому варто знати кілька основних секретів приготування тих же самих біфштексів, щоб вони не вийшли жорсткими і несмачними:

  1. Найкраще обсмажувати біфштекс з яйцем на вершковому маслі. Незважаючи на те, що цей спосіб вважають дуже шкідливим, саме так виходить сама правильна скоринка;
  2. Якщо біфштекс готується з рубленого м'яса або фаршу, краще його відбивати протягом якогось часу, щоб зменшити ризик разваливания при обжарке;
  3. Якщо немає часу на маринування м'яса, можна збризнути його перед відправленням на сковороду бальзамічним оцтом – це один із секретів шеф-кухарів;
  4. Для біфштексів краще не використовувати заморожене м'ясо, а купувати свіже;
  5. У фарш для рубаних біфштексів не потрібно додавати розмочений хліб, так як у підсумку вийдуть звичайні котлети, нічого спільного з біфштексами не мають;
  6. На сковороду для смаження біфштексів з яйцем масло треба не наливати, а наносити пензликом в невеликій кількості. Щоб зрозуміти, чи готовий біфштекс, можна проткнути його виделкою – якщо з'явиться червоний м'ясний сік, то необхідно посмажити ще недовго.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: