Як приготувати соковитий біфштекс зі свинини
Біфштекс – це шматок відбитого м'яса, підсмаженого на сковороді. Найчастіше його готують з яловичини, але не менш поширений рецепт – з свинини. М'ясо беруть із головної частини тварини, саме воно є найбільш підходящим по жирності і м'якості. Бувають підвиди біфштекса з рубленого фаршу, що нагадують звичні котлети.
Існує безліч варіантів цієї страви: сир з яйцем, з кров'ю (на любителя), по-французьки, з цибулею, з алкоголем.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свинина - | 550 г |
масло рослинне - | 50 мл |
сіль, спеції - | за смаком |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 385 Ккал |
Свіжу вирізку миємо й обсушуємо серветками. Нарізаємо на овальні скибки товщиною близько двох сантиметрів. Поміщаємо в харчовій пакет і злегка відбиваємо дерев'яним молотком. Вершкове масло розтоплюємо в сотейнику. Відбите м'ясо рясно посипаємо спеціями і викладаємо по одному або два шматки підсмажитися – все залежить від діаметру сковороди. Накривати не потрібно, інакше воно буде паритися, а не підсмажуватися.
Тримаємо м'ясо з кожного боку за дві хвилини на сильному вогні, щоб з'явилася скориночка, потім зменшуємо полум'я і тушкуємо ще вісім хвилин. Проколюємо ножем. Якщо витікає прозора рідина, то готовий біфштекс.
Рецепт біфштекса з кров'ю
Багатьом людям доводиться по смаку злегка недосмажене м'ясо. Деякі вважають, що це кров, але насправді це сік не до кінця прожареного м'яса.
Склад:
- вирізка – 400 г;
- сіль;
- часник – 1 шт.
Готування: 15 хвилин.
Калорійність: 383 Ккал/100 р.
Відрізаємо від помитої і обсушенной вирізки стейки товщиною один сантиметр, накриваємо харчовою плівкою і несильно відбиваємо. Розжарюємо сковороду – краще гриль або звичайну чавунну. На суху поверхню закидаємо один стейк і підсмажуємо його півтори хвилини. Розподіляємо на блюдо, посипаємо сіллю і подрібненим часником. У гарячому вигляді з різними соусами подаємо до столу.
Майте на увазі, що м'ясо такої готовності може витримати не кожен шлунок.
Дріжджове тісто без яєць — приготувати його дуже легко, потрібно знати кілька секретів.
Як приготувати надзвичайно смачний лапшевик з сиру в мультиварці читайте тут.
Шарлотка — це один з найбільш простих варіантів швидкої домашньої випічки. Рецепт не потребує ані особливих продуктів, ні особливих навичок. Але навіть їсти немає яблук — не біда, приготуйте шарлотку з замороженої вишнею.
Рубана сивнина з сиром
Рубана котлета зі свинячого м'яса з сиром виходить соковитою, м'якою і ніжною. Це з-за того, що у фарш додається цибулю і трохи внутрішнього сала.
Склад:
- сало – 50 г;
- м'якоть – 650 г;
- яйце – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- часник – 1 шт.;
- сіль, перець;
- масло – 2 ст. л;
- сир – 150 р.
Приготування: 50 хвилин.
Калорії: 420 Ккал/100 р.
М'якоть споліскуємо, потім рушником, видаляємо пліву і розбираємо на тонкі пласти, потім на довгі бруски, а потім на кубики. Беремо тесак і дрібно рубаємо свинину, чим дрібніше вийде фарш, тим краще. Слідом те ж саме проробляємо з салом і очищеним цибулею. Часник можна видавити через прес.
Підсолюємо отриманий фарш, додаємо перець, розбиваємо яйце і старанно промешиваем. Поміщаємо м'ясну масу в пакет, випускаємо повітря і відбиваємо об стіл. Так вийде зайве повітря, і структура вийде гомогенною. Фарш стане щільніше, і біфштекс не буде розвалюватися на сковороді.
У сотейник наливаємо нерафінована олія. Вологими руками ліпимо за формою котлетки, в серединку накладаємо жменю тертого сиру і відправляємо підсмажитися на добре розігріту сковороду. Полум'я має бути помірне, інакше котлета підрум'яниться зовні, але всередині залишиться сирою. Тримаємо на сковороді по п'ять хвилин з кожного боку.
Як смажити свинину з яйцем
Склад:
- м'ясо – 500 г;
- цибуля – 1 шт.;
- молоко – 50 мл;
- сіль;
- масло – 3 ст. л.;
- кунжут – 50 г;
- яйце – 5 шт.
Приготування: 55 хвилин.
Калорії: 391 Ккал/100 р.
З цибулини знімаємо піну, розрізаємо на кілька частин і за допомогою блендера подрібнюємо. Свинину миємо й обробляємо на шматочки, в процесі вирізаючи сухожилля. Перекручуємо через електром'ясорубку два рази.
В отриманий фарш додаємо сіль, спеції для м'яса, кашку з цибулі і молоко. Все старанно вимішуємо, долонею беремо масу і кидаємо назад в миску. Це робиться для того, щоб максимально ущільнити структуру фаршу.
Біфштекс вийде однорідний, і не виникне складнощів з перевертанням його на сковороді.
Наливаємо масло в сотейник. Змочуємо руки у воді і ліпимо невеликі біфштекси, обвалюють їх в кунжуті і розподіляємо на поверхні гарячої сковороди, злегка приплескиваем лопаткою і підсмажуємо за чотири хвилини.
Розкладаємо готові котлети на тарілку. У цьому ж олії смажимо по одному курячі яйця, не перетримуємо на вогні, щоб жовток залишився рухомим. Яєчню кладемо зверху на біфштекс.
Біфштекс по-французьки в духовці
Відбивна під шубою з помідора і сиру називається біфштекс по-французьки. Це святкове блюдо більше, ніж щоденне. Красиво викладені порційні шматочки свинини будуть прикрасою будь-якого свята.
Склад:
- м'ясо – 800 г;
- майонез – 100 мл;
- яйце – 1 шт.;
- помідор – 2 шт.;
- сир – 200 г;
- гриби – 150 г;
- олія – 30 мл;
- сіль.
Готування: 1 год.
Калорії: 432 Ккал/100 р.
Раніше розділене і помытое свиняче м'ясо перекручуємо через електром'ясорубку. В останню чергу пропускаємо очищений цибулю, щоб в приладі не залишилося фаршу. Вбиваємо в м'ясну масу яйця, присипаємо її сіллю і прянощами. Ретельно вимішуємо фарш і залишаємо на десять хвилин відпочити.
Печериці моєму і шаткуємо слайсами. Наливаємо в сотейник масло й обсмажуємо гриби до повного випаровування вологи. Помідори нарізаємо товстими кільцями. Сир натираємо на тертці. Виймаємо з сковороди печериці. Включаємо електродуховку на 190 °С. На деку розподіляємо зліплені котлетки. Потім накладаємо зверху шарами у вигляді вежі домашній майонез, гриби, помідор і завершуємо сиром. Ставимо запікатися на сорок п'ять хвилин.
Можна натягнути зверху фольгу, а в середині приготування зняти, так буде більше впевненості, що м'ясо пропеклося.
Викладаємо красиві біфштекси по-французьки на листя салату і подаємо до столу гарячими.
Секрети приготування біфштекса
- Якщо підсмажувати біфштекс на вершковому маслі замість рослинного, то колір його вийде не коричневим, а красивий золотистим.
- Для соковитого і смачного м'яса підійде тільки свіже або охолоджене м'ясо. Із замороженого нічого не вийде.
- Чим більше разів ви прокрутіть м'яса на електром'ясорубці, тим щільніше буде структура готового біфштекса.
- Готову відбивну можна збризнути бальзамічним оцтом, так її смак буде більш насиченим і пряним.
- З приправ і спецій в це блюдо підійдуть кардамон, чебрець, розмарин, перець і паприка.
- Якщо у вас вийшов великий біфштекс, обсмажте на сковороді, а потім помістіть на кілька хвилин у розігріту електродуховку.
- Якщо ви погано розігрієте сковороду або масло, відбивна буде прилипати, всередині не залишиться соку і не вийде красивої скоринки.
- До свинячого біфштексу підійдуть вершковий, часниковий, томатний соуси і ткемалі.
- Відбивну з кров'ю можна готувати з м'яса, в якості якого ви на сто відсотків упевнені, інакше можна потрапити в лікарню.
- Для рубленого м'яса підійде тільки власноруч приготований фарш, в якому не буде хрящів і прожилки як в магазинному.
- Фарширувати можна не тільки твердим сиром, але і плавленим, шматочком вершкового масла із зеленню і часником.
- Якщо ви нарежете м'ясо вздовж волокон, відбивна вийде жорсткою і буде довго залишатися сирої всередині. Перед приміщенням на сковороду, можна зробити кілька надрізів гострим ножем.
Приємного апетиту!