Як смачно приготувати гарбузовий крем-суп
Гарбуз – один з найбільш корисних продуктів, який містить всі необхідні людині вітаміни і мікроелементи. Гарбузове супи швидкі в приготуванні, а їх ніжний кремовий смак не зрівняється ні з чим.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
гарбуз - | 300-400 г |
морква - | 1 штука |
перець болгарський - | 1 штука |
часник - | пару зубчиків |
оливкова олія - | для смаження |
вода - | 200 мл |
зелень, спеції - | за смаком |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 34 Ккал |
- Очистити і підготувати всі овочі. Гарбуз нарізати невеликими шматочками 2х2 див. Моркву можна нарізати на кубики, а можна потерти на тертці. Цибулю нарізати довільно, а перець — дрібними шматочками;
- Гарбуз і моркву залити водою і поставити варитися хвилин 20 до розм'якшення гарбуза;
- Цибулю обсмажити на оливковій олії, а часник порізати дрібними шматочками або використовувати часникодавку і додати до цибулі;
- Коли гарбуз стане м'якою, додати в бульйон цибулю і часник. Додати спеції за смаком. Трохи проварити, а потім збити блендером;
- Подавати гарячим, попередньо прикрасивши зеленню.
Суп пюре з гарбуза з вершками
Цей суп стане чудовим блюдом осінніх обідів. Він дуже поживний і відмінно зміцнює імунну систему.
Інгредієнти на 4 порції:
- гарбуз – 0,5 кг;
- часник – 2 зубчики;
- бульйон – 1 літр;
- вершки 10% — 200 грам;
- цибулина;
- зелень;
- спеції – за смаком.
Час приготування: 50 хвилин.
Калорійність: 150 ккал на порцію.
- Підготувати бульйон для крем-супу. Краще всього використовувати курку, але можна використовувати і овочевий. Смак буде не таким насиченим, а калорійність страви буде менше;
- Всі овочі почистити і помити. Гарбуз звільнити від шкірки і прибрати насіння, промити;
- Цибулину і гарбуз нарізати квадратними шматочками не більше 2 див. Додати в готовий бульйон і варити, поки гарбуз не стане м'якою;
- Покришити зелень і часник дрібними шматочками. Додати в бульйон;
- Трохи проварити бульйон з овочами, додати спеції;
- Блендером подрібнити до пюреобразного стану. Краще всього використовувати занурюваний блендер;
- Подавати гарячим, додавши вершки в кожну тарілку.
Овочевий суп-пюре з креветками
Інгредієнти:
- гарбуз – 500 грам;
- цибулю і моркву – по 1 штуці;
- зубчики часнику – 4-5 шт.;
- тигрові креветки – 12 штук;
- вода – 1 літр;
- вершки 10% — 100 грам;
- оливкова олія для обсмажування;
- спеції, зелень – за смаком.
Час приготування: 1 год.
Калорійність: 312 ккал на порцію.
- Всі овочі очистити від шкірки і помити. Гарбуз очистити від насіння і нарізати на шматочки по 2 див. Морквину порізати на шматочки, цибулю – півкільцями;
- Гарбуз залити водою і поставити варитися до м'якості;
- Моркву з цибулею обсмажити до золотистого кольору, використовуючи оливкова олія. Додати до гарбуза разом зі спеціями. Довести до кипіння і дати активно побулькать пару хвилин;
- Збити овочі блендером до стану пюре. Перевірити на сіль, додати при необхідності;
- Додати вершки, перемішати до однорідності і відставити у бік доходити;
- На великому вогні обсмажити зубчики часнику, щоб часник став золотистим і віддав олії свій аромат;
- Почистити креветки і додати в часникове масло на три хвилини;
- У тарілку покласти кілька креветок і залити гарбузовий крем-супом. До страви відмінно підійдуть часникові грінки або тости.
Полуниця в шоколаді — найкращий десерт для романтичного вечора.
Котлети з кабачків — читайте як правильно приготувати це блюдо причому в різних варіантах.
Читайте як приготувати соковитий курячі крильця в мультиварці.
Кремовий суп з куркою і сиром в мультиварці
Для зайнятих людей або матусь, у яких зовсім немає часу, а поїсти смачного гарбузового супу хочеться, є відмінне рішення – мультиварка! Завдяки їй, господиням необхідно лише підготувати всі продукти і по черзі їх закладати, все інше зробить техніка.
Для цього рецепта можна використовувати мультиварки Panasonic, Redmond, Polaris або будь-яку, яка має режими «Варка на пару» або «Пар», а також «Смаження».
Інгредієнти:
- гарбуз – 0,5 кг;
- куряче філе – 1 штука;
- вода – 2 літри;
- цибулина – 1 штука;
- морква – 1 штука;
- вершки 10% — 50 мл;
- сир – 30 грам;
- оливкова олія для обсмажування;
- вершкове масло – 2 ст. ложки;
- волоські горіхи – 2 ст. ложки;
- імбир, корінь або мелений – за смаком;
- спеції, зелень – за смаком.
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Калорійність: 200 ккал на порцію.
- Для початку необхідно підготувати овочі. Почистити і помити, а у гарбуза видалити все насіння і промити всередині;
- Гарбуз нарізати квадратиками розміром 3х3 див. Цибулю порізати довільно, краще як можна дрібніше. Моркву можна потерти на тертці, а можна нарізати тонкими брусочками – тоді вона буде краще почуватися у страві;
- Волоські горіхи подрібнюємо вручну або в кавомолці. Замість волоських можна взяти будь-які інші горіхи або зовсім замінити їх на мелений мускатний горіх – який смак від цього не зміниться. Якщо імбир докорінно, то подрібнити його на дрібній тертці;
- Всі овочі, крім гарбуза, разом з горіхами необхідно спасерувати на вершковому і рослинному маслі. Робити це краще всього в мультиварці на режимі «Смаження». Якщо такого режиму немає, можна використовувати сковороду;
- Сир натерти на великій тертці і додати до овочів в середині смаження;
- Після того, як овочі просмажиться, їх необхідно дістати з чаші і покласти туди підготовлене куряче філе – помытое і без жиру. Філе залити 2 літрами води. Включити режим «Варка на пару» або просто «Пар», і виставити час приготування – 30 хвилин;
- Як тільки курячий бульйон буде готовий, філе видаляється і в мультиварку закладається гарбуз і пасеровані овочі. Вони готуються разом на режимі «Варка на пару» ще 30 хвилин. На початку варіння необхідно додати всі спеції;
- Як тільки гарбуз стане м'якою її можна пюрировать. Для цього краще перекласти суп в звичайну каструлю і використовувати занурюваний блендер;
- Після того, ка кремоподібний суп стане, його треба спробувати на сіль і додати при необхідності;
- Куряче філе порізати на шматочки;
- Крем-суп розлити по тарілках, додавши в кожну м'ясо, вершки і зелень.
Даний рецепт можна при необхідності скорегувати під свої уподобання. Куряче м'ясо можна не додавати в суп, використовуючи тільки курячий бульйон. Сир можна не смажити разом з овочами, а використовувати для прикраси в порціях. Якщо суп готуватися для дітей, то краще не додавати в нього імбир і зменшити загальну кількість спецій.
Секрети приготування
Приготування гарбузового крем-супу – процес не складний, однак його можна вдосконалити, зробивши страву ще м'якше і смачніше. Для цього варто скористатися наступними порадами:
- Замість сирої гарбуза, в суп можна додавати запечену. Для цього гарбуз треба почистити і порізати на середні шматочки. Розігріти духовку до 220 градусів і запекти гарбуз у фользі 30-40 хвилин;
- Вибирати для супу слід маленькі чи середні гарбузики;
- В якості спецій до гарбузової крем-супу слід вибирати кмин, розмарин, східні трави або шафран. З цими прянощами гарбуз набуває неповторний смак;
- В мультиварці гарбуз краще готувати не у воді, а на пару;
- Для пюрирования супів краще використовувати блендер (занурювальний або стаціонарний), а у випадку його відсутності можна застосувати товкучку для пюре.
Страви з гарбуза завжди мають не тільки смак, що запам'ятовується, але і прекрасний зовнішній вигляд, саме тому особливо ефектно подавати гарбузове крем-супи та інші страви з гарбузом на свята.