01 апрель 2019 1 282

Як смачно приготувати гарбузовий суп-пюре

Гарбуз – один з унікальних видів овочів. Крім цілого ряду необхідних вітамінів і яскравого апетитного смаку, вона має великий розмір. Однією гарбуза вистачить, щоб нагодувати велику родину. З неї роблять перші, основні і солодкі страви, запікають, варять, додають в салат і десерти.

Гарбуз досить поживна: з'ївши одну тарілочку супу, можна відразу вгамувати відчуття голоду. Вона легко перетравлюється і засвоюється шлунком, тому вживати її можна всім без будь-яких обмежень. Навіть самим маленьким дітям починають давати прикорм з гарбузового пюре. Її просто і швидко готувати, з цим завданням впорається будь-кулінар.

Гарбузове супи варять як у пісному вигляді, так і на м'ясному бульйоні. Якщо виникають складності з очищенням, її можна варити прямо з шкіркою, а зняти після.

Для кращого засвоєння міститься в гарбузі бета-каротину організмом в блюдо рекомендують додавати молочні продукти або масло. Свіжа зелень – базилік, розмарин, листя лавра, шавлія, петрушка – теж буде незайвою.
Рецепт імбирного гарбузового супу-пюре
Інгредієнти Кількість
Гарбуз - 450 г
Сметана - 100 мл
Часник - 2 зубки
Імбир - 4 см
Морква - 1 шт.
Масло рослинне - 50 мл
Цибуля - 1 шт.
Перець - щіпка
Сіль - за смаком
Вода очищена - 1 л
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 62 Ккал

Суп з гарбуза, перебитий в пюре, користується попитом у всіх країнах світу. В будь-якому поважаючому себе ресторанчику є це блюдо в меню. Дуже незвичайний смак виходить у супу, якщо додати імбир і кілька зубків часнику.

Очищаємо і промиваємо овочі. Подрібнюємо за допомогою гострого ножа на довільні кубики одного розміру. Наливаємо масло в сковороду, трохи прогріваємо і закладаємо зажариваться всі овочі хвилин на сім.

Чистимо імбир і часник, шаткуємо на тонкі слайсы, кладемо до овочів і заливаємо гарячою водою. Перемішуємо і протушиваем десять хвилин до м'якого стану. Перевірити можна виделкою або ножем.

Відставляємо, притрушиваем перцем і сіллю, перебиваємо заглибним блендером до однорідного стану.

В кінці вливаємо сметану і ретельно перемішуємо.

Якщо немає блендера, можна пюрировать товкачиком.

Суп-пюре з вершками з гарбуза

Блюдо, приготоване з гарбуза, досить привабливий на вигляд, тому навіть ті діти, які не дуже люблять цей корисний продукт, зацікавляться і будуть їсти. Однак майте на увазі, що при надмірному старанності при вживанні гарбуза може статися розлад шлунка.

Компоненти:

  • Гарбуз – 300 г;
  • Морква – 1 шт.;
  • Цибуля порей – 1 шт.;
  • Вершки 33% – 150 мл;
  • Сіль – за смаком;
  • Куряча грудка – 400 г;
  • Батон – 6 шматочків;
  • Вершкове масло – 100 г;
  • Часник – 2 зубки;
  • Вода очищена – 2 л.

Час приготування: 35 хвилин.

Калорійність: 75 Ккал/ 100 р.

Курячу грудинку моєму і занурюємо провариваться в закипающую воду на півгодини. Коли з'явиться зверху піна, обережно знімаємо її дірявим ложкою. Гарбуз, морква, цибуля порей і часник чистимо. Батон нарізаємо і засмажуємо на олії. В окремій сковороді пасеруємо нашатковану моркву і порей. Гарбуз нарізаємо шматочками і відварюємо десять хвилин. У зарумянившиеся овочі вливаємо охолоджені вершки і протушиваем п'ять хвилин.

Виймаємо м'ясо з бульйону, розбираємо довільно на волокна. Зливаємо гарбузовий відвар. З'єднуємо всі підготовлені продукти і проварюємо суп п'ять хвилин. Перебиваємо в пюреобразную масу.

Готуємо грінки: хліб обсмажуємо на маслі вершковому і натираємо часником, подаємо з супом.

Як приготувати крем-суп з гарбуза і картоплі

Можна приготувати більш ситний суп з гарбуза з використанням овочевого бульйону з додаванням картоплі. За рахунок того, що цей овоч містить багато крохмалю, калорійність страви зросте.

Компоненти:

  • Гарбуз – 500 г;
  • Червоний цибуля – 1 шт.;
  • Морква – 2 шт.;
  • Картопля – 4 шт.;
  • Вершки жирні – 150 мл;
  • Вода очищена – 2.5 л.;
  • Сіль, приправи – за смаком;
  • Оливкова олія – 2 ст. л.;
  • Зелена цибуля – пучок;
  • Капуста – 200 р.

Час приготування: 50 хвилин.

Калорійність: 85 Ккал/ 100 р.

Моркву і червоний цибулю чистимо, добре промивши, нарізаємо півкільцями. Капусту шаткуємо, можна великими шматками. Занурюємо варитися в закипающую воду капусту і невелику частину цибулі з морквою. На оливковій олії підсмажуємо залишилися підготовлені продукти.

Очищаємо гарбуз і картоплю від шкірки, подрібнюємо середніми кубиками і кладемо варитися до інших овочів. В зажарку вливаємо жирні вершки, притрушиваем спеціями. Старанно промешав, тримаємо на газу ще п'ять хвилин.

Цибуля зелена моєму і шаткуємо дрібніші. Вливаємо вершкову зажарку в каструлю, перемішуємо. Накривши герметично кришкою, проварюємо п'ять хвилин. Перетворюємо на пюре за допомогою блендера з занурювальний насадкою. Притрушиваем зеленою цибулею.

Їжачки з фаршу з рисом з різними видами підливи. Читайте, як зробити цей смачний і цікавий рецепт.

Читайте як правильно приготувати тушковану капусту з м'ясом. Наша добірка рецептів нагоді тим, хто любить експериментувати на кухні.

Салат з кукурудзою та квасолею з пряними іспанськими нотками — прекрасне доповнення до будь-якої страви. готуйте разом з нами.

Осінній овочевий суп з копченою сьомгою

У прохолодну пору року гарячий суп з гарбуза буде бажаним гостем на будь-якому столі. А якщо в нього додати морську рибу, то смак стане незвичайним, а користь такої страви істотно збільшиться.

Компоненти:

  • Гарбуз – 400 г;
  • Семка копчена – 300 г;
  • Вершкове масло – 1 ст. л.;
  • Сир – 100 г;
  • Кориця – щіпка;
  • Вода – 2 л;
  • Горіхи волоські – 50 р.;
  • Картопля – 2 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Лист лавра – 2 шт.

Час приготування: 65 хвилин.

Калорійність: 120 Ккал/ 100 р.

Включити терморегулятор на 180 °З. Гарбуз почистити і нарізати на скибочки, рясно намазати вершковим маслом, загорнути у фольгу і помістити запікатися в електродуховку на десять хвилин. Дістати, розмотати фольгу і залишити остигати. Натерти сир і рівномірно розподілити по поверхні дека. Поставити розплавитися електроприлад на три хвилини.

Овочі чистимо і проварюємо в просоленої воді з листом лавра. Виймаємо, овочевий бульйон проціджуємо на марлі, щоб став прозорішим.

Рибу чистимо і нарізаємо на маленькі шматочки. Горіхи лускаємо від шкаралупи і, злегка подрібнивши качалкою, підсушуємо на сковороді. Гарбуз і розплавлений сир подрібнюємо в пюре в склянці блендера. З'єднуємо овочевий бульйон з гарбузом, корицею, підсмаженими горіхами і перемішуємо. Зверху кладемо шматочки риби. Залишаємо настоятися.

Кремовий суп з гарбуза з яблуками

Відмінне поєднання солодкої гарбуза з кисло-солодкими яблуками, подрібненими в пюреобразную масу, на свинячому бульйоні. Думаєте, ці продукти не поєднані? Спробуйте приготувати це блюдо, і воно вас вразить.

Компоненти:

  • Гарбуз – 0.5 шт.;
  • Яблука – 2 шт.;
  • Свиняча лопатка – 450 г;
  • Перець горошок – 3 зерна;
  • Сіль – за смаком;
  • Вершки нежирні – 100 мл;
  • Мускатний горіх – 0.5 ч. л.;
  • Картопля – 2 шт.;
  • Морква – 0.5 шт;
  • Спред – 150 г;
  • Вино біле – 50 мл

Час приготування: 75 хвилин.

Калорійність: 95 Ккал/ 100 р.

Ретельно промиваємо м'ясо, відварюємо в просоленої воді з перцем півгодини. Не робіть сильне полум'я, щоб бульйон вийшов каламутним, а напівпрозорим. Картоплю, цибулю та моркву очищаємо і шаткуємо соломкою.

У помитих яблуках вирізаємо серцевину і ріжемо їх кубиками. Розтоплюємо спред на сковороді і обсмажуємо фрукт, заливаємо вином, даємо йому випаруватися і додаємо нежирні вершки. Засмажку протушиваем десять хвилин, в кінці кладемо мускатний горіх.

Виймаємо м'якоть і в бульйон кладемо варитися нарізаний гарбуз з картоплею, вливаємо яблучно-вершковий соус і проварюємо двадцять хвилин. М'ясо можна використовувати в іншу страву, а для супу досить м'ясного навару. Перебиваємо блюдо в пюре і залишаємо охолонути.

Корисні рекомендації

  1. Якщо хочете приготувати більш поживна страва, вершки треба попередньо обсмажити;
  2. Пре перебивании готового страви в пюре не вмикати електроприлад на максимальну швидкість – ризикуєте забруднити всю кухню;
  3. Перед подачею супу можна притрусити не свіжою зеленню, а власноруч приготованими грінками з житнього хліба. Або подати до нього хрусткі тости з маслом і сиром;
  4. Не переварюйте продукти, щоб суп не перетворився в пюре раніше терміну;
  5. Пікантності страві додасть тертий блакитний сир з пліснявою або пармезан;
  6. У гарбузовий суп краще додавати біле сухе столове вино. Якщо використовувати солодке, будуть відчуватися спирти, і це зіпсує блюдо.

Приємного апетиту і гарного настрою вам, дорогі наші читачі!

Що ще почитати: