Як смачно приготувати гарбузовий суп-пюре
Гарбуз – один з унікальних видів овочів. Крім цілого ряду необхідних вітамінів і яскравого апетитного смаку, вона має великий розмір. Однією гарбуза вистачить, щоб нагодувати велику родину. З неї роблять перші, основні і солодкі страви, запікають, варять, додають в салат і десерти.
Гарбуз досить поживна: з'ївши одну тарілочку супу, можна відразу вгамувати відчуття голоду. Вона легко перетравлюється і засвоюється шлунком, тому вживати її можна всім без будь-яких обмежень. Навіть самим маленьким дітям починають давати прикорм з гарбузового пюре. Її просто і швидко готувати, з цим завданням впорається будь-кулінар.
Гарбузове супи варять як у пісному вигляді, так і на м'ясному бульйоні. Якщо виникають складності з очищенням, її можна варити прямо з шкіркою, а зняти після.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Гарбуз - | 450 г |
Сметана - | 100 мл |
Часник - | 2 зубки |
Імбир - | 4 см |
Морква - | 1 шт. |
Масло рослинне - | 50 мл |
Цибуля - | 1 шт. |
Перець - | щіпка |
Сіль - | за смаком |
Вода очищена - | 1 л |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 62 Ккал |
Суп з гарбуза, перебитий в пюре, користується попитом у всіх країнах світу. В будь-якому поважаючому себе ресторанчику є це блюдо в меню. Дуже незвичайний смак виходить у супу, якщо додати імбир і кілька зубків часнику.
Очищаємо і промиваємо овочі. Подрібнюємо за допомогою гострого ножа на довільні кубики одного розміру. Наливаємо масло в сковороду, трохи прогріваємо і закладаємо зажариваться всі овочі хвилин на сім.
Чистимо імбир і часник, шаткуємо на тонкі слайсы, кладемо до овочів і заливаємо гарячою водою. Перемішуємо і протушиваем десять хвилин до м'якого стану. Перевірити можна виделкою або ножем.
Відставляємо, притрушиваем перцем і сіллю, перебиваємо заглибним блендером до однорідного стану.
В кінці вливаємо сметану і ретельно перемішуємо.
Якщо немає блендера, можна пюрировать товкачиком.
Суп-пюре з вершками з гарбуза
Компоненти:
- Гарбуз – 300 г;
- Морква – 1 шт.;
- Цибуля порей – 1 шт.;
- Вершки 33% – 150 мл;
- Сіль – за смаком;
- Куряча грудка – 400 г;
- Батон – 6 шматочків;
- Вершкове масло – 100 г;
- Часник – 2 зубки;
- Вода очищена – 2 л.
Час приготування: 35 хвилин.
Калорійність: 75 Ккал/ 100 р.
Курячу грудинку моєму і занурюємо провариваться в закипающую воду на півгодини. Коли з'явиться зверху піна, обережно знімаємо її дірявим ложкою. Гарбуз, морква, цибуля порей і часник чистимо. Батон нарізаємо і засмажуємо на олії. В окремій сковороді пасеруємо нашатковану моркву і порей. Гарбуз нарізаємо шматочками і відварюємо десять хвилин. У зарумянившиеся овочі вливаємо охолоджені вершки і протушиваем п'ять хвилин.
Виймаємо м'ясо з бульйону, розбираємо довільно на волокна. Зливаємо гарбузовий відвар. З'єднуємо всі підготовлені продукти і проварюємо суп п'ять хвилин. Перебиваємо в пюреобразную масу.
Готуємо грінки: хліб обсмажуємо на маслі вершковому і натираємо часником, подаємо з супом.
Як приготувати крем-суп з гарбуза і картоплі
Можна приготувати більш ситний суп з гарбуза з використанням овочевого бульйону з додаванням картоплі. За рахунок того, що цей овоч містить багато крохмалю, калорійність страви зросте.
Компоненти:
- Гарбуз – 500 г;
- Червоний цибуля – 1 шт.;
- Морква – 2 шт.;
- Картопля – 4 шт.;
- Вершки жирні – 150 мл;
- Вода очищена – 2.5 л.;
- Сіль, приправи – за смаком;
- Оливкова олія – 2 ст. л.;
- Зелена цибуля – пучок;
- Капуста – 200 р.
Час приготування: 50 хвилин.
Калорійність: 85 Ккал/ 100 р.
Моркву і червоний цибулю чистимо, добре промивши, нарізаємо півкільцями. Капусту шаткуємо, можна великими шматками. Занурюємо варитися в закипающую воду капусту і невелику частину цибулі з морквою. На оливковій олії підсмажуємо залишилися підготовлені продукти.
Очищаємо гарбуз і картоплю від шкірки, подрібнюємо середніми кубиками і кладемо варитися до інших овочів. В зажарку вливаємо жирні вершки, притрушиваем спеціями. Старанно промешав, тримаємо на газу ще п'ять хвилин.
Цибуля зелена моєму і шаткуємо дрібніші. Вливаємо вершкову зажарку в каструлю, перемішуємо. Накривши герметично кришкою, проварюємо п'ять хвилин. Перетворюємо на пюре за допомогою блендера з занурювальний насадкою. Притрушиваем зеленою цибулею.
Їжачки з фаршу з рисом з різними видами підливи. Читайте, як зробити цей смачний і цікавий рецепт.
Читайте як правильно приготувати тушковану капусту з м'ясом. Наша добірка рецептів нагоді тим, хто любить експериментувати на кухні.
Салат з кукурудзою та квасолею з пряними іспанськими нотками — прекрасне доповнення до будь-якої страви. готуйте разом з нами.
Осінній овочевий суп з копченою сьомгою
У прохолодну пору року гарячий суп з гарбуза буде бажаним гостем на будь-якому столі. А якщо в нього додати морську рибу, то смак стане незвичайним, а користь такої страви істотно збільшиться.
Компоненти:
- Гарбуз – 400 г;
- Семка копчена – 300 г;
- Вершкове масло – 1 ст. л.;
- Сир – 100 г;
- Кориця – щіпка;
- Вода – 2 л;
- Горіхи волоські – 50 р.;
- Картопля – 2 шт.;
- Морква – 1 шт.;
- Лист лавра – 2 шт.
Час приготування: 65 хвилин.
Калорійність: 120 Ккал/ 100 р.
Включити терморегулятор на 180 °З. Гарбуз почистити і нарізати на скибочки, рясно намазати вершковим маслом, загорнути у фольгу і помістити запікатися в електродуховку на десять хвилин. Дістати, розмотати фольгу і залишити остигати. Натерти сир і рівномірно розподілити по поверхні дека. Поставити розплавитися електроприлад на три хвилини.
Овочі чистимо і проварюємо в просоленої воді з листом лавра. Виймаємо, овочевий бульйон проціджуємо на марлі, щоб став прозорішим.
Рибу чистимо і нарізаємо на маленькі шматочки. Горіхи лускаємо від шкаралупи і, злегка подрібнивши качалкою, підсушуємо на сковороді. Гарбуз і розплавлений сир подрібнюємо в пюре в склянці блендера. З'єднуємо овочевий бульйон з гарбузом, корицею, підсмаженими горіхами і перемішуємо. Зверху кладемо шматочки риби. Залишаємо настоятися.
Кремовий суп з гарбуза з яблуками
Відмінне поєднання солодкої гарбуза з кисло-солодкими яблуками, подрібненими в пюреобразную масу, на свинячому бульйоні. Думаєте, ці продукти не поєднані? Спробуйте приготувати це блюдо, і воно вас вразить.
Компоненти:
- Гарбуз – 0.5 шт.;
- Яблука – 2 шт.;
- Свиняча лопатка – 450 г;
- Перець горошок – 3 зерна;
- Сіль – за смаком;
- Вершки нежирні – 100 мл;
- Мускатний горіх – 0.5 ч. л.;
- Картопля – 2 шт.;
- Морква – 0.5 шт;
- Спред – 150 г;
- Вино біле – 50 мл
Час приготування: 75 хвилин.
Калорійність: 95 Ккал/ 100 р.
Ретельно промиваємо м'ясо, відварюємо в просоленої воді з перцем півгодини. Не робіть сильне полум'я, щоб бульйон вийшов каламутним, а напівпрозорим. Картоплю, цибулю та моркву очищаємо і шаткуємо соломкою.
У помитих яблуках вирізаємо серцевину і ріжемо їх кубиками. Розтоплюємо спред на сковороді і обсмажуємо фрукт, заливаємо вином, даємо йому випаруватися і додаємо нежирні вершки. Засмажку протушиваем десять хвилин, в кінці кладемо мускатний горіх.
Виймаємо м'якоть і в бульйон кладемо варитися нарізаний гарбуз з картоплею, вливаємо яблучно-вершковий соус і проварюємо двадцять хвилин. М'ясо можна використовувати в іншу страву, а для супу досить м'ясного навару. Перебиваємо блюдо в пюре і залишаємо охолонути.
Корисні рекомендації
- Якщо хочете приготувати більш поживна страва, вершки треба попередньо обсмажити;
- Пре перебивании готового страви в пюре не вмикати електроприлад на максимальну швидкість – ризикуєте забруднити всю кухню;
- Перед подачею супу можна притрусити не свіжою зеленню, а власноруч приготованими грінками з житнього хліба. Або подати до нього хрусткі тости з маслом і сиром;
- Не переварюйте продукти, щоб суп не перетворився в пюре раніше терміну;
- Пікантності страві додасть тертий блакитний сир з пліснявою або пармезан;
- У гарбузовий суп краще додавати біле сухе столове вино. Якщо використовувати солодке, будуть відчуватися спирти, і це зіпсує блюдо.
Приємного апетиту і гарного настрою вам, дорогі наші читачі!