Як приготувати картоплю фрі в мультиварці
Картопля фрі в мультиварці готувати дуже просто. Важливо при цьому правильно підготувати овоч і вибрати правильний режим. Особливо полегшить приготування мультиварка Редмонд в режимі «Мультиповар». Можна також приготувати незвичайне і пікантне блюдо з використанням спецій: паприки, чорного і червоного перцю.
Єдиний недолік такого методу в тому, що швидкість приготування досить велика, тому діяти потрібно в швидкому темпі. В іншому випадку невчасно витягнутий продукт може підгоріти.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
картопля - | приблизно шість штук середнього розміру |
масло рослинне - | 0,8 л |
сіль - | у відповідності з власним смаком |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 312 Ккал |
Це блюдо не вважається корисним, тому зловживати ним не варто. Але для того щоб іноді побалувати себе і близьких смачною і хрусткою картоплею, можна використовувати самий простий класичний рецепт.
Безпосередній процес приготування закуски в мультиварці:
-
- Картоплю звільнити від шкірки, промити і нарізати у вигляді соломки з невеликою товщиною або брусочків;
- Залити холодною водою, злегка підсоленій і залишити на півгодини;
- Після закінчення цього періоду поставити в цій же воді картоплю на плиту і варити протягом десяти хвилин, але ні в якому разі не довше, оскільки він повинен бути недовареним;
- Зняти з плити і злити всю воду;
- Розкласти овоч на паперовій серветці і надати час для повного остигання і висихання;
- Налити в мультиварочную чашу все рослинне масло і поставити режим «Випічка». Масло має дуже добре розігрітися;
- Помістити в нього підготовлену картоплю і стежити за ним. Після того як з'явиться кірка золотистого кольору негайно дістати;
- Знову помістити його на серветку з паперу. Так весь зайвий жир піде;
- Бажано передбачити який-небудь соус перед подачею страви до столу.
Картопля фрі в режимі «Мультиповар»
Приготування картоплі фрі в мультиварці Редмонд займе трохи часу. Для приготування необхідно підготувати:
- 10 картоплин середніх розмірів;
- олія рослинна обсягом в 1 л;
- сіль у відповідності з власним смаком.
Час приготування – 20 хвилин.
Калорійність – 312 ккал у 100 грамах.
Поетапне приготування картоплі:
- Картоплини ретельно вимити, звільнити від шкірки, знову помити і нарізати у вигляді довгих і тонких брусків;
- Викласти їх в спеціальну чашу у вигляді сітки – фритюрницю;
- У мультиварочную чашу налити весь обсяг рослинної олії;
- Привести мультиварку в режим «Мультиповар». Виставити необхідні параметри: час – 12 хвилин, температура — 160С;
- Після цього опустити фритюрницю в чашу;
- До самого закінчення часу картоплю не чіпати;
- Якщо заданого часу буде недостатньо, то можна ще продовжити, але ненадовго, оскільки картопля може вийти занадто сухим.
- Дістати приготовлений продукт з мультиварки і викласти на паперову серветку. Через кілька хвилин блюдо готове до подачі на стіл.
Як приготувати пікантний картоплю у фритюрі
Картопля фрі, приготований за цим рецептом, виходить трохи незвичайного смаку і зовнішнього вигляду. Для цього потрібні наступні складові:
- сім картоплин великого розміру;
- олія рослинна обсягом у 700 мл;
- паприка мелена кількістю до 5 грам;
- перець червоний мелений в кількості 5 грам;
- перець чорний мелений у кількості 5 грам;
- сіль.
Час приготування – 25 хвилин.
Калорійність – 347 ккал у 100 грамах.
Приготування страви:
- Нарізати картоплю у формі тонких брусків;
- Висушити на рушнику з паперу;
- В окремій ємності змішати всі підготовлені спеції і сіль. Також туди необхідно додати рослинне масло;
- Викласти до суміші підготовлений картоплю і добре перемішати. Залишити на 10 хвилин;
- Мультиварку привести в режим «Випічка» і вилити в її чашу весь обсяг підготовленого рослинного масла;
- Викласти суміш картоплі зі спеціями і закрити кришку. Залишити на півгодини;
- Після цього відкрити кришку, перемішати блюдо і продовжити приготування ще протягом 10 хвилин.
Смачні котлети з картоплі — прекрасне блюдо в пост.
Спробуйте приготувати гострий соус гуакамоле, за нашим покроковим фото і підказок. Це прекрасна закуска до чіпсів або картоплі фрі.
Смажений рис по-китайськи — це незвично, смачно і ситно. Наш покроковий рецепт тут.
Корисні поради
- Використовується при приготуванні картоплі фрі масло можна використовувати в подальшому ще і для приготування інших страв;
- Для того щоб картопля вийшла особливо хрусткою, її слід нарізати на бруски, добре висушити і помістити в морозильну камеру на кілька годин. Після цього дістати і відразу ж приступати до приготування;
- Обов'язково варто використовувати тільки повністю визрів картопля, оскільки з молодого овоча страва не вийде;
- Часто бульби містять дуже велику кількість крохмалю. Такий тип овоча не підходить для фрі, оскільки в процесі приготування стане занадто м'яким;
- При нарізці овочів варто звернути увагу на те, щоб кожен з брусків по товщині був не менше одного сантиметра;
- Для того щоб гаряче рослинна олія не брызгало в різні боки, варто попередньо його трохи посолити.
Картопля фрі відноситься до дуже затребуваним страв, і подобається людям різного віку. Його можна використовувати в якості окремої закуски, а можна подавати до столу у вигляді гарніру. Тільки не варто його вживати в комплекті з м'ясом, оскільки це може стати дуже сильним навантаженням на організм.