25 март 2019 373

Як швидко і смачно посмажити картоплю в мультиварці

Смажити картоплю досить проблематично, особливо якщо робити це на сковороді, так як часто господиня стикається з приставання і подгоранием. Мультиварка значно прискорює і спрощує процес готування їжі, в тому числі і смаження картоплі.

Як посмажити картоплю в мультиварці
Інгредієнти Кількість
картоплі - 1 кг
рослинної олії - 0,5 ст.
ріпчастої цибулі - 2 шт.
спецій і солі - за смаком
вершкового масла - 60 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 240 Ккал

Приготування смаженої картоплі в мультиварці має такі переваги:

  • В порції готового страви буде менше холестерину;
  • Смак буде просто чудовим;
  • Ви витратите мінімум зусиль.

Очистіть картопля;

Нарубаєте бульби великими продовгуватими шматочками;

У чашу мультиварочной машини влийте олію соняшника (рослинна) і всипте картопля;

Посоліть за смаком, додайте спеції;

Виставте режим «Випічка» або ж «Жарення/овочі» якщо такий є на вашій мультиварці;

Час приготування виставте 20 хвилин;

Коли вийде час, то відкрийте мультиварку, до картоплі додайте нарізаний півкільцями ріпчасту цибулька;

Увімкніть той же температурний режим знову на 20 хвилин;

Після того, як машина подасть звуковий сигнал, до гарячої картоплі додайте невеликий шматочок вершкового масла і перемішайте.

Всі! Картопля готова до вживання.

Як посмажити картоплю з грибами в мультиварці

Необхідні компоненти для страви:

  • Півкілограма печериць;
  • 700 гр. картоплі;
  • Один ріпчаста цибуля;
  • Пучок свіжого (краще тільки зірваного) кропу;
  • Сіль і чорний мелений перець — за вашим смаком та бажанням;
  • Масло соняшнику (звичайне рослинне);
  • Трохи зеленої цибулі для кольору.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю і цибулю очистити;
  2. Печериці перебрати і промити під проточною водою;
  3. Нарізати овочі: картопля – брусочками; гриби – пластинками; цибулю – кубиками;
  4. У каструлю влити олію, додати цибулю і шампіньйони і включити режим смаження на 4-5 хвилин, не закривати кришкою;
  5. У чашу, додати картоплю і влити 50 мл води. Прикрити кришку і поставити на режим смаження на 20 хвилин;
  6. Коли він буде в режимі напівготовності, відкрити мутьтиварку, перемішати вміст чаші, додавши кріп, зелена цибуля, сіль і перчик;
  7. Закрити кришку і поставити ще на 20 хвилин смаження;
  8. Якщо ви любите добре обсмажену картоплю, то в останні 5 хвилин її приготування відкрийте кришку мультиварки.

Ця порція розрахована на сім'ю з п'яти осіб.

Як посмажити м'ясо з картоплею в мультиварці Поларіс

Навряд чи можливо уявити більш ситну страву для обіду, ніж смажена картопля з м'ясом. Приготувати його досить просто і легко.

Для приготування цього смачного страви в мультиварці Polaris PMC 0517AD вам знадобляться такі інгредієнти:

  • Півкілограма свинини (можна і яловичини);
  • 1 кг картопляних бульб;
  • Дві морквини;
  • Один ріпчаста цибуля;
  • Соняшникова олія;
  • Сіль і спеції.

Схема кулінарної обробки продуктів:

  1. Очистіть овочі від шкірки;
  2. М'ясо наріжте невеликими шматочками;
  3. Морквину пропустіть крізь крупну тертку;
  4. Цибуля нашаткуйте в залежності від власних уподобань;
  5. Картоплю наріжте кубиками;
  6. У каструлю додайте вершкове масло;
  7. Обсмажте масло в режимі «Смаження» протягом десяти хвилин;
  8. Не забувайте періодично помішувати вміст лопаткою;
  9. До м'яса додайте цибулю і морквину і перемішайте;
  10. Продовжуйте смажити з відкритою кришкою ще десять хвилин;
  11. У чашу додайте картоплю і спеції, влийте два з половиною склянки води;
  12. Перемішайте і поставте в режим «Гасіння» на дві години;
  13. Якщо ви любите обсмажену до скоринки картопельку, то після гасіння увімкніть режим «Смаження» на 10 хвилин і відкрийте кришку;
  14. Готову страву подавати з салатом зі свіжих овочів.

Самі прості, традиційні страви з курки в духовці, які можна приготувати як в звичайний день, так і для святкового столу.

Курячі крильця з картоплею в духовці ще один рецепт простого і ситного страви, з доступних інгредієнтів.

Картопля в фаршем приготовлені в мультиварці може бути як окремим блюдом, так і начинки для пирога або вареників. Візьміть на замітку рецепт.

Як посмажити курку з картоплею в мультиварці Редмонд

Курка з картоплею є ситним і корисним стравою, розглянемо, як його можна сготовить в мультиварці Редмонд М90.

Необхідні інгредієнти:

  • Курятина (візьміть ту частину курки, яка вам більше подобається — стегно, гомілку або ж філе) – 800 грам;
  • Один великий ріпчаста цибуля;
  • 800 гр картоплі;
  • Сіль і спеції — за бажанням і смаком;
  • Раст. масло;
  • Два зубки часнику;
  • Зелень;
  • 2 ст. л. сметани.

Рецепт приготування:

  1. Якщо взяти для цієї страви філе, то воно буде трохи сухуватим. Тому його варто замаринувати. Як маринад може виступити ріпчаста цибуля, майонез або навіть лимонний сік;
  2. Після того, як ви принесете додому курятину з ринку, її варто замочити в каструлі з водою на 20 хвилин. Зніміть шкірку в будь-якому випадку і обсушіть м'ясо;
  3. Якщо ви вибрали таку частину курки, як стегна, то їх потрібно розрізати на кілька частин;
  4. Картоплю потрібно нарізати невеликими кубиками або брусочками;
  5. Поставте мультиварочную машину в режим «Смаження», залийте масло соняшнику (звичайне рослинне) і викладіть шматочки курятини;
  6. Обсмажте м'ясо при відкритій кришці з перевертанням спеціальною лопаткою. Вам потрібно домогтися золотистої скоринки з усіх сторін;
  7. До курятині додайте нашатковану ріпчасту цибулька і перемішайте;
  8. Коли він придбає яскравий золотистий колір – додайте склянку окропу;
  9. Додайте порізану картоплю, спеції, трави, перемішайте, закрийте кришку і виставте режим «Гасіння»;
  10. Через півгодини в невеликій кількості води розведіть сметану і вилийте отриману рідину в картоплю, додайте товчений часник;
  11. Коли мультиварка Редмонд подасть звуковий сигнал – перевірте картоплю і м'ясо на готовність;
  12. Якщо вам подобається більш суха і підсмажена картопелька, то після звукового сигналу увімкніть режим смаження, відкрийте кришку, додайте трохи олії соняшника (рослинна) і підсмажте страва до утворення золотистої скоринки.
Картопля, приготована за цим рецептом, виходить дуже ніжною і соковитою. Ваші рідні однозначно це блюдо оцінять по достоїнству.

Корисні поради

Щоб отримати смачну смажену картоплю з мультиварки, дотримуйтесь наших порад:

  • Вибирайте тільки зрілі бульби;
  • Використовуйте рафінована дезодорована або олія;
  • Не нарізайте картоплю занадто тонкою соломкою, так як вона може розвалитися;
  • Намагайтеся картоплю перед смаженням обсушити, тоді він буде з приємною скоринкою;
  • Солити смажену картоплю потрібно в кінці смаження.

Ось так, дотримуючись такі прості поради і слідуючи добре продуманим рецептами, у вас вийде смачна смажена картопля в мультиварці при мінімальних витратах часу і зусиль. Це ситне блюдо можна готувати на сніданок або обід, коли організму потрібно набратися сил перед довгим трудовим днем.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: