Як швидко і смачно посмажити картоплю в мультиварці
Смажити картоплю досить проблематично, особливо якщо робити це на сковороді, так як часто господиня стикається з приставання і подгоранием. Мультиварка значно прискорює і спрощує процес готування їжі, в тому числі і смаження картоплі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
картоплі - | 1 кг |
рослинної олії - | 0,5 ст. |
ріпчастої цибулі - | 2 шт. |
спецій і солі - | за смаком |
вершкового масла - | 60 г |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 240 Ккал |
Приготування смаженої картоплі в мультиварці має такі переваги:
- В порції готового страви буде менше холестерину;
- Смак буде просто чудовим;
- Ви витратите мінімум зусиль.
Очистіть картопля;
Нарубаєте бульби великими продовгуватими шматочками;
У чашу мультиварочной машини влийте олію соняшника (рослинна) і всипте картопля;
Посоліть за смаком, додайте спеції;
Виставте режим «Випічка» або ж «Жарення/овочі» якщо такий є на вашій мультиварці;
Час приготування виставте 20 хвилин;
Коли вийде час, то відкрийте мультиварку, до картоплі додайте нарізаний півкільцями ріпчасту цибулька;
Увімкніть той же температурний режим знову на 20 хвилин;
Після того, як машина подасть звуковий сигнал, до гарячої картоплі додайте невеликий шматочок вершкового масла і перемішайте.
Всі! Картопля готова до вживання.
Як посмажити картоплю з грибами в мультиварці
Необхідні компоненти для страви:
- Півкілограма печериць;
- 700 гр. картоплі;
- Один ріпчаста цибуля;
- Пучок свіжого (краще тільки зірваного) кропу;
- Сіль і чорний мелений перець — за вашим смаком та бажанням;
- Масло соняшнику (звичайне рослинне);
- Трохи зеленої цибулі для кольору.
Спосіб приготування:
- Картоплю і цибулю очистити;
- Печериці перебрати і промити під проточною водою;
- Нарізати овочі: картопля – брусочками; гриби – пластинками; цибулю – кубиками;
- У каструлю влити олію, додати цибулю і шампіньйони і включити режим смаження на 4-5 хвилин, не закривати кришкою;
- У чашу, додати картоплю і влити 50 мл води. Прикрити кришку і поставити на режим смаження на 20 хвилин;
- Коли він буде в режимі напівготовності, відкрити мутьтиварку, перемішати вміст чаші, додавши кріп, зелена цибуля, сіль і перчик;
- Закрити кришку і поставити ще на 20 хвилин смаження;
- Якщо ви любите добре обсмажену картоплю, то в останні 5 хвилин її приготування відкрийте кришку мультиварки.
Ця порція розрахована на сім'ю з п'яти осіб.
Як посмажити м'ясо з картоплею в мультиварці Поларіс
Для приготування цього смачного страви в мультиварці Polaris PMC 0517AD вам знадобляться такі інгредієнти:
- Півкілограма свинини (можна і яловичини);
- 1 кг картопляних бульб;
- Дві морквини;
- Один ріпчаста цибуля;
- Соняшникова олія;
- Сіль і спеції.
Схема кулінарної обробки продуктів:
- Очистіть овочі від шкірки;
- М'ясо наріжте невеликими шматочками;
- Морквину пропустіть крізь крупну тертку;
- Цибуля нашаткуйте в залежності від власних уподобань;
- Картоплю наріжте кубиками;
- У каструлю додайте вершкове масло;
- Обсмажте масло в режимі «Смаження» протягом десяти хвилин;
- Не забувайте періодично помішувати вміст лопаткою;
- До м'яса додайте цибулю і морквину і перемішайте;
- Продовжуйте смажити з відкритою кришкою ще десять хвилин;
- У чашу додайте картоплю і спеції, влийте два з половиною склянки води;
- Перемішайте і поставте в режим «Гасіння» на дві години;
- Якщо ви любите обсмажену до скоринки картопельку, то після гасіння увімкніть режим «Смаження» на 10 хвилин і відкрийте кришку;
- Готову страву подавати з салатом зі свіжих овочів.
Самі прості, традиційні страви з курки в духовці, які можна приготувати як в звичайний день, так і для святкового столу.
Курячі крильця з картоплею в духовці ще один рецепт простого і ситного страви, з доступних інгредієнтів.
Картопля в фаршем приготовлені в мультиварці може бути як окремим блюдом, так і начинки для пирога або вареників. Візьміть на замітку рецепт.
Як посмажити курку з картоплею в мультиварці Редмонд
Курка з картоплею є ситним і корисним стравою, розглянемо, як його можна сготовить в мультиварці Редмонд М90.
Необхідні інгредієнти:
- Курятина (візьміть ту частину курки, яка вам більше подобається — стегно, гомілку або ж філе) – 800 грам;
- Один великий ріпчаста цибуля;
- 800 гр картоплі;
- Сіль і спеції — за бажанням і смаком;
- Раст. масло;
- Два зубки часнику;
- Зелень;
- 2 ст. л. сметани.
Рецепт приготування:
- Якщо взяти для цієї страви філе, то воно буде трохи сухуватим. Тому його варто замаринувати. Як маринад може виступити ріпчаста цибуля, майонез або навіть лимонний сік;
- Після того, як ви принесете додому курятину з ринку, її варто замочити в каструлі з водою на 20 хвилин. Зніміть шкірку в будь-якому випадку і обсушіть м'ясо;
- Якщо ви вибрали таку частину курки, як стегна, то їх потрібно розрізати на кілька частин;
- Картоплю потрібно нарізати невеликими кубиками або брусочками;
- Поставте мультиварочную машину в режим «Смаження», залийте масло соняшнику (звичайне рослинне) і викладіть шматочки курятини;
- Обсмажте м'ясо при відкритій кришці з перевертанням спеціальною лопаткою. Вам потрібно домогтися золотистої скоринки з усіх сторін;
- До курятині додайте нашатковану ріпчасту цибулька і перемішайте;
- Коли він придбає яскравий золотистий колір – додайте склянку окропу;
- Додайте порізану картоплю, спеції, трави, перемішайте, закрийте кришку і виставте режим «Гасіння»;
- Через півгодини в невеликій кількості води розведіть сметану і вилийте отриману рідину в картоплю, додайте товчений часник;
- Коли мультиварка Редмонд подасть звуковий сигнал – перевірте картоплю і м'ясо на готовність;
- Якщо вам подобається більш суха і підсмажена картопелька, то після звукового сигналу увімкніть режим смаження, відкрийте кришку, додайте трохи олії соняшника (рослинна) і підсмажте страва до утворення золотистої скоринки.
Корисні поради
Щоб отримати смачну смажену картоплю з мультиварки, дотримуйтесь наших порад:
- Вибирайте тільки зрілі бульби;
- Використовуйте рафінована дезодорована або олія;
- Не нарізайте картоплю занадто тонкою соломкою, так як вона може розвалитися;
- Намагайтеся картоплю перед смаженням обсушити, тоді він буде з приємною скоринкою;
- Солити смажену картоплю потрібно в кінці смаження.
Ось так, дотримуючись такі прості поради і слідуючи добре продуманим рецептами, у вас вийде смачна смажена картопля в мультиварці при мінімальних витратах часу і зусиль. Це ситне блюдо можна готувати на сніданок або обід, коли організму потрібно набратися сил перед довгим трудовим днем.
Приємного апетиту!