15 апрель 2019 1 338

Як швидко і смачно приготувати плов в мультиварці з куркою

Плов давно став частиною повсякденного національної кухні. Це блюдо люблять дорослі і діти, вона легко готується, а результат кожного разу дивує. У кожної господині своя специфіка приготування страви і вона точно знає, які інгредієнти зроблять його унікальним.

Мультиварка і плов? Чому ні?
Інгредієнти Кількість
рису - 120 г
гарячої води - 240 мл
куряча грудка на кістки - 1 шт.
цибулин і морквини - по 1 шт.
часнику - 1 головка
солі і перцю - за смаком
приправи Для плову» - 1 ст. л.
рослинної олії - 2 ч. л.
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 125 Ккал
Є думка, що в мультиварці плов виходить «без душі». Духова шафа правильно передає всі аромати продуктів, а бездушна машина готує звичайну кашу з рису з м'ясом. Можливо, блюдо з мультиварки не всім припаде до душі, але ясно одне, воно точно буде вишуканим і смачним.

Цибулю і моркву очистити, нарізати дрібним кубиком.

Курку зарізати на невеликі шматочки. Рис промити в проточній холодній воді до її прозорості.

Мультиварку виставити режим «Смаження», налити масло в чашу, висипати моркву з цибулею, смажити до прозорості останнього. Додати куряче м'ясо і продовжувати смажити до напівготовності.

Посолити і поперчити трохи. Засипати рис на м'ясо з засмажкою, додати спеції і залити гарячою водою. Не перемішувати. У режимі «Плов» виставити час 40 хвилин.

Через 28-30 хвилин відкрити кришку мультиварки і увіткнути промиту часникову розетку повністю в рис. Готову страву, не перемішуючи, накладати порційно на тарілки.

Як приготувати плов в мультиварці з куркою, ягодами і приправами

Приправа надає страві особливий аромат. Солити курку багато не потрібно, так як до складу приправи вона також входить.

На 2 порції смачного плову з куркою в мультиварці потрібно:

  • По 12 великих моркви і цибулі;
  • 80 гр. рису;
  • 160 мл гарячої води;
  • 1 курячий окорочек;
  • По 10 ягід сушеного барбарису і родзинок;
  • По 13 ч. л. чорного кмину, паприки, сушеного зеленого базиліка;
  • 5 гр. суміші зеленого, рожевого і білого перцю;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • Сіль за смаком;
  • 1 розетка часнику.

М'ясо промити і нарізати на шматочки. Рис промити кілька разів, поки вода не стане прозорою. Моркву і цибулю позбавити від шкірки.

Моркву нарізати брусочками, цибулю дрібно нашаткувати. Часник промити, не розбирати на зубчики. У каструлю вилити масло, додати до нього посоленый окорочек. Смажити в режимі «Смаження» близько 15 хвилин.

Туди ж відправити цибулю і моркву, смажити ще 4 хвилини. Засипати рис, залити водою, висипати всі спеції і ягоди. Виставити режим «Плов» на 40 хвилин. За 12 хвилин до кінця готування увіткнути часник.

Коли мультиварка видасть звук про готовність страви, дати йому постояти 20 хвилин під кришкою. Нехай потомитися. Спеції додадуть страві неймовірну палітру смаків.

Плов в казані на вогнищі вийде соковитим і смачним, якщо ви додасте...

А ви знаєте як правильно готувати плов з качки в мультиварці?

Візьміть на замітку рецепт сациві з куркою по-грузинськи.

Не обійтися без корисних порад

  1. Звичайно, краще плов готувати на відкритому вогні в спеціальному казані. Тоді страва вбере специфічний аромат диму;
  2. Мультиварка допоможе приготувати даний частування, якщо правильно підібрати спеції і приправи. Їх співвідношення здатне творити чудеса з звичайним рисом і м'ясом;
  3. Спеції потрібно вибирати, спираючись на свій смак. Якщо хтось не любить зіру, то і смак страви не сподобається, адже ця спеція досить специфічна;
  4. Для страви з курки краще взяти філе або грудки. М'ясо готується швидко, а кісточки не заважають насолоджуватися стравою;
  5. Моркву і цибулю потрібно смажити акуратно. Важливо, щоб всі інгредієнти зберегли свій вигляд. Розчавлена морквина виглядатиме не так ефектно;
  6. Для приготування підійде круглий або довгозерний рис;
  7. Якщо є бажання урізноманітнити страва сухофруктами, їх потрібно заздалегідь замочити, а закладати в блюдо перед рисом. Солодкий присмак буде до речі;
  8. Зелень в блюдо зазвичай не кладуть. Краще пучки свіжої кінзи, петрушки, кропу або базиліка подати на великому блюді окремо.

Плов – унікальне блюдо, змінюючи пропорції спецій, можна кожного разу отримувати нові смакові відчуття.

Що ще почитати: