06 апрель 2019 1 849

Як красиво і яскраво прикрасити торт на Новий рік 2017

Оригінальний зовнішній вигляд торта підніме настрій гостям і перетворить звичайний десерт в маленьке новорічне диво. Домашній торт дозволить господарці продемонструвати свої кулінарні навички і вміння красиво оформити страву.

Різні фігурки, вироби з шоколаду і мастики, тістечка незвичайної форми – будь-яка випічка може стати шедевром.

Особливості та правила прикраси тортів на Новий рік

Приготування десерту на новий рік відрізняється від звичайної кулінарії – адже в цей день крім солодкого потрібно приготувати ще велика кількість салатів, закусок і гарячого. Позначається і відсутність досвіду – адже торти з новорічною тематикою доводиться готувати тільки раз у році.

Особливості прикраси торта:

  • Не потрібно робити прикраси на торті занадто жирними, на святковому столі і без цього вистачає важких для шлунка продуктів;
  • Необхідно заздалегідь потренуватися у створенні прикрас. 31 грудня буде достатньо турбот, і важко буде освоювати щось нове у передсвятковій метушні.

Правила прикраси торта:

  • Не зловживайте штучними барвниками, особливо якщо серед гостей будуть маленькі діти. Красивий колір виробу можна надати за допомогою соку ягід;
  • Оформляючи торт, не переборщіть з його конструкцією – виріб має бути стійким, а прикраси надійно на ньому триматися;
  • Не ставте метою зробити точну копію торта з картинки – часто найкрасивіші прикраси створюються самостійно, коли в процесі виготовлення охоплює натхнення.

В разі невдалих спроб оформлення не потрібно панікувати – помилки завжди можна виправити або приховати, додавши до кондитерського виробу нові прикраси.

Як прикрасити торт на Новий 2017 рік Півня

Способів оформлення готового торта предостатньо, але не можна забувати, що наступає рік півня, а у нього є свої переваги. Улюблені ласощі півня – це насіння, горішки і повітряна кукурудза. Якщо у прикрашанні торта все це не планується, тоді саме тістечко виріб може бути круп'яним або горіховим.

Варіанти прикраси торта:

  • Фігурки з марципана.

В цьому році актуальна фігурка півня на готовому виробі. Птицю можна з легкістю зробити за рахунок простої форми її тіла.

Для ліплення півня знадобиться марципан – пластична мигдальний паста (бажано декількох кольорів) і навички поводження з пластиліном. Готовий марципан можна купити в магазині, вибравши потрібні кольори для свого півника.

Спочатку формуємо тіло у формі крапельки, потім з кульки робимо голову. Крильця і хвіст робимо з коржів марципана, ножем прорізаємо пір'я. З червоного марципана додаємо до голові гребінець, дзьоб і борідку. Чорним барвником промальовуємо очі.

До півневі можна додати курочку і декількох курчат.

  • Шоколадні прикраси.

Шоколад для оформлення розтоплюється і заливається в кондитерський мішечок. Таким шоколадом можна намалювати ажурні сніжинки, ялинки, снігові замети. Фігурки можна поставити торт вертикально – така прикраса буде дуже витонченим.

При нарізуванні торта, фігурки ушкодяться, тому прикрашати торт краще в порізаному вигляді. Або групувати прикраси, щоб вони не потрапили під лінію розрізу. Білий шоколад дозволить створити справжній «сніг», а з темного вийдуть красиві ялини.

  • Цукрові елементи.

Цей спосіб підійде новачкам, які не впевнені, що зможуть виготовити прикраси самостійно. У кондитерських магазинах великий вибір готових солодких фігурок: це блискучі намистинки, сніжинки, зірки, листя. З такого набору можна викласти малюнок або оформити краю тістечка.

  • Фруктове оформлення.

Прикраса з фруктів буде більш корисним, ніж солодкий дизайн. Можна спорудити ялинку із зеленої м'якоті ківі і додати до неї ягоди-іграшки. Або вирізати з фруктів різні фігури і викласти ними поверхню торта. Також яскраві ягоди відмінно прикрасять новорічний десерт.

  • Прикраса цукровою пудрою.

Вирізавши з паперу трафарети зображень, можна покласти їх на торт і густо посипати всю решту поверхню цукровою пудрою. З її допомогою на кондитерському виробі можна малювати цілі картини.

Деякі варіанти прикрас можна комбінувати між собою, інші краще виглядають без зайвих елементів. Перед початком оформлення виробу потрібно визначитися з дизайном і дотримуватися його.

Способи прикраси новорічного торта мастикою і рецепти її приготування

Мастика – це солодкий і дуже пластичний матеріал, яким можна красиво покрити торт. Ще з мастики виготовляють різні фігурки. Барвники дозволять прикрасити мастику і додати яскравості в готове виріб.

Можна купити готову масу, але найсмачніша цукрова паста виходить при домашньому виготовленні.

Мастика з маршмеллоу

Мастика з зефіру швидко готується і зручна при роботі: рівномірно фарбується, легко розкочується і приймає будь-яку форму.

Для приготування мастики знадобиться:

  • Маршмеллоу (зефір) – 100 г;
  • Цукрова пудра – 1 склянка;
  • Вода – 3 ст. л;
  • Вершкове масло – 1 ст. л.

Зефір наріжте невеликими шматочками, залийте водою і поставте на водяну баню. Коли маршмеллоу почне розчинятися, потрібно додати в каструлю олію. Після того, як зефір стане однорідною масою, пора прибирати його з плити.

Тепер потрібно додати цукрову пудру і без зупинки перемішувати масу.

Якщо ложка почне застрявати, перемішуйте масу руками.

Мастика має на дотик нагадувати еластичне тісто, вона буде готова, коли перестане липнути до рук.

Мастика на основі желатину

З цієї мастики дуже зручно ліпити фігурки і прикраси.

Для приготування знадобиться:

  • Желатин – 10 р.;
  • Вода – 2 ст. л.;
  • Лимонний сік – 1 ч. л;
  • Цукрова пудра – 500 р.

Желатин замочується у воді на 20 хвилин, а потім прогрівається на невеликому вогні до повного розчинення. Масу потрібно помішувати і не допускати її закипання.

Висипаємо на стіл половину цукрової пудри і утворимо з неї гірку з поглибленням. У нього заливаємо лимонний сік з желатином і замішуємо мастику, поступово додаючи решту пудру. Заважати потрібно до однорідності, потім обернути масу харчової плівкою і ненадовго прибрати в холодильник.

Простий рецепт морквяного пирога — смачно і корисно.

Читайте як приготувати вишуканий крем на основі маскарпоне.

Розкішний млинцевий торт зі згущеного молока і сметани за нашим рецептом.

Молочна мастика

Це універсальна мастика – з неї зручно створювати і прикраси, і покриття для торта.

Для приготування мастики знадобиться:

  • Сухе молоко – 180 г;
  • Згущене молоко – 1 банка;
  • Цукрова пудра – 180 г;
  • Лимонний сік – 1 ст. л.

Цукрова пудра з'єднується з сухим молоком, додається лимонний сік і все перемішується. Тепер поступово додаємо згущене молоко і перемішуємо масу до щільного стану. Якщо мастика кришиться, потрібно додати ще трохи лимонного соку.

Способи прикраси новорічного торта мастикою

  • Обтяжка тортів.

За допомогою мастики створюється гладке покриття верху виробу і його боків. Для покриття мастикою, поверхню торта потрібно вирівняти – не повинно бути горбків або ямок.

Готуючи мастику підлоги, її треба розкачати до товщини 5 мм Накривати виріб мастикою потрібно акуратно, розрівнюючи всі складки і обрізаючи надлишки ножем. Якщо мастика накладено не дуже красиво, можна сховати недоліки декоруванням – підійдуть фігурки, глазур або написи кремом

  • Ліпні композиції.

З мастики виготовляються фігурки різної складності. Для їх виготовлення можна купити вже готові штампи – у них наноситься мастика, а після фігурка видавлюється з форми. Фігурки ліпляться і вручну – по консистенції мастика нагадує пластилін, так що з ліпленням впораються навіть діти.

Правила роботи з мастикою:

  • Щоб мастика не липла до столу, його потрібно присипати крохмалем;
  • Зберігати мастику потрібно зберігати в герметично закритій тарі, щоб ні повітря, ні вода не порушили консистенцію маси;
  • Вже готові вироби з мастики можна змастити розчином горілки і меду (1:1). Запах горілки з виробу вивітриться, а фігурки і глазур придбають дзеркальний блиск;
  • Для отримання у мастики яскравого кольору, під час приготування суміші можна додати фарбувальний сік: буряковий, чорничний, вишневий;
  • Додаючи у мастику барвники, масу необхідно ретельно перемішати для отримання рівномірного кольору.

Ідеї для оформлення новорічного торта

В новий рік дива оточує нас всюди. Можна навіть самостійно створити його за допомогою незвичайного торта.

Оригінальні ідеї для оформлення торта в 2017 році:

  • Світиться будиночок.

Виготовлення та глазурування бісквітного будиночка займе чимало часу, але ефект від такого торта буде чималий. Світлодіод кладеться всередину будиночка, а сам торт подається в кімнаті з приглушеним освітленням. Завдяки світла у вікнах будиночок відразу оживає, а сам торт запам'ятовується надовго.

  • Об'ємна фігура.

З допомогою великої кількості мастики звичайний бісквіт можна оформити як символ нового року 2017 або більшу ялинкову іграшку.

  • Вафельний ласощі для дітей.

Якщо для дітей готується окремий святковий пиріг, то його можна просто і смачно прикрасити вафельними паличками. Дітям сподобається красивий вид хрусткого ласощі.

Подаючи десерт, можна замість звичайних свічок придбати бенгальські вогні – тоді враження від незвичайного зовнішнього вигляду виробу будуть ще сильніше.

Висновок

При прикрасі торта слід звернути увагу на наступні моменти:

  • Потрібно заздалегідь продумати дизайн торта і продукти, необхідні для його виготовлення;
  • При відсутності досвіду прикраси кондитерських виробів, слід попрактикуватися і освоїти всі нюанси до нового року;
  • Всі продукти повинні бути свіжими, по можливості, використовуйте більше натуральних інгредієнтів – фрукти, ягоди, горіхи;
  • Оформляючи торт, зумійте під час зупинитися – велике нагромадження різних прикрас може виглядати неакуратно.

Незвичайний і красиво прикрашений торт стане найкращим подарунком для всієї родини.

Що ще почитати: