Свиняча рулька в мультиварці – швидко, поживно, святково!
Свинячу рульку можна приготувати по багатьом цікавим рецептами: її запікають як самостійне блюдо або разом з гарніром, тушкують у вині, пиві, готують з овочами.
Бульйон з свинини на кістці використовують для приготування різних супів.
До того ж із неї виходить чудовий наваристий холодець.
Зазвичай такі страви готують досить рідко із-за тривалості і трудомісткості самого процесу.
Однак поява в нашому житті мультиварок дозволяє не звертати уваги на складність приготування вподобаного рецепту і економить час, проведений на кухні біля плити.
З допомогою цієї техніки з свинячої рульки можна готувати різноманітні і поживні страви, не витрачаючи сил і не використовуючи гори посуду.
Популярні рецепти свинячий рульки в мультиварці
Всі рецепти дуже прості і не зажадають від вас практично ніяких зусиль.
Але все ж слід пам'ятати, що який би моделлю мультиварки ви не володіли – м'ясо на кості вимагає більше часу для приготування, ніж інші продукти.
Тому починати цей процес потрібно заздалегідь.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Рулька - | 2 кг |
Цибуля ріпчаста великий - | 1 шт. |
Морква - | 1 шт. |
Вино червоне будь за смаком - | 1 склянка |
Соєвий соус - | 6 ст. ложок |
Часник - | половина головки |
Лавровий лист - | 1 або 2 шт. |
Перець чорний - | 15 горошин |
Сіль - | 1 ст. ложка |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 195 Ккал |
Чудово підходить і для святкового столу, і для сімейного вечері.
М'ясо виходить соковитим, ніжним і легко відділяється від кістки.
Приготування рульки в мультиварці покроково:
- М'ясо необхідно промити, видалити зайву шкіру, щетину і скласти на дно ємності техніки.
- Зверху викладається морква й цибулю, нарізані великими шматками – вони потрібні для аромату. Цибулю і зовсім можна розрізати на чотири частини.
- Тепер додаємо спеції, сіль і заливаємо водою так, щоб вона покрила весь вміст чаші.
- Виставляємо програму «Тушкування» на 1 годину. Час можна встановити і трохи більше, залежно від можливостей мультиварки.
- Після сигналу розумної техніки витягуємо з неї м'ясо.
- Бульйон і овочі нам не знадобляться – їх можна залишити для приготування супу.
- Злегка остиглі свинячі ніжки нашпиговываем половинками часнику і кладемо назад у каструлю. Їх треба залити вином, соєвим соусом і знову продовжити приготування – включаємо режим «Випічка» на півгодини.
- За цей час один раз перевертаємо м'ясо. Частина соусу просочить його, зайва рідина випарується, а запечена рулька в мультиварці вийде з красивою хрусткою скоринкою.
У маленьких мультиварках готують меншу кількість м'яса, а інші інгредієнти додають виходячи з пропорцій.
Дещо інший спосіб того, як приготувати рульку в мультиварці, описаний у відеозапису нижче.
Ніжка виходить без хрусткої скоринки, але теж дуже смачна.
Соковита і ароматна свинина в пиві
Цей рецепт рульки в мультиварці відмінно підійде для застілля як гаряче блюдо або закуска.
Для приготування необхідно:
- М'ясо на кістці – 800-1000 грамів.
- Невеликі цибулини – 3.
- Морква – 1.
- Часник – кілька часточок.
- Темне пиво – 1 літр.
- Мед і гірчиця – по 1 ст. ложці.
- Спеції: лавровий лист, гвоздика або кмин, перець горошком і мелений, сіль – за смаком.
Вимочуємо м'ясо у воді 2 години.
Видаливши всі похибки з шкіри, поміщаємо свинячу рульку в ємність мультиварки і заливаємо пивом.
Цибулю і моркву треба порізати на великі шматки і додати в чашу разом з цілими зубчиками часнику і спеціями.
Ставимо мультиварку в режим «Випічка» і чекаємо поки закипить пиво.
Після змінюємо програму на «Гасіння» і готуємо страву 3 години.
Готову рульку, приготовану в мультиварці в пиві, виймаємо й даємо їй охолонути.
В цей час змішуємо мед, гірчицю і пару ложок бульйону.
Натираємо остигле м'ясо і відправляємо готуватися в мультиварку в режимі «Випічка» на півгодини, попередньо злив з каструлі рідина.
При необхідності поливаємо рульку бульйоном.
Приготовлена таким чином рулька в мультиварці може подаватися замість звичайного шашлику зі свіжими овочами і маринованою цибулею.
Всім знайомий холодець
Мультиварка значно скорочує час приготування цього святкового страви.
Інгредієнти:
- Рулька – близько 1 кг.
- Будь-яке інше м'ясо (курка, яловичина, індичка) – 1.5 кг
- Морква – 1.
- Цибуля – 1.
- Лавровий лист – 1.
- Перець горошком, часник, сіль – за смаком.
Для холодцю в мультиварці свинячу рульку при бажанні можна розрубати навпіл.
Щоб уникнути появи великої кількості пінки, всі промите м'ясо вимочуємо в холодній воді кілька годин.
Після цього викладаємо в каструлю мультиварки і цілком наповнюємо ємність водою, додавши спеції і цілі очищені овочі.
Ставимо техніку в режим «Гасіння» на 4-5 годин.
Після приготування продукт потрібно вийняти, остудити і нарізати невеликими шматочками.
Остиглий бульйон проціджуємо кілька разів через марлю, щоб прибрати зайвий жир.
У формочки викладаємо все м'ясо, додавши свіжий подрібнений часник.
При бажанні для краси страви туди ж можна викласти нарізані овочі з бульйону і будь-яку зелень.
Залишилось залити бульйон у форми і поставити в холод на 5 годин.
Надзвичайно смачний холодець виходить за таким рецептом у відео:
Особливості приготування в мультиварках Редмонд і Поларіс
Безліч функцій кухонних машин цих марок дозволяють господиням готувати м'ясні страви будь-якої складності.
У мультиварках Поларіс і Редмонд свинячу рульку готують на програмі «Гасіння», що знаходиться в меню «Функції».
Автоматичні виставлене час становить 2 години, але його дуже просто поміняти кнопками «Час» і «Годинник».
Якщо ви раптом забудете або не зможете вчасно підійти до техніки, не станеться нічого страшного – вона автоматично переключиться в режим підігріву.
Для приготування рульки в мультиварці redmond з підсмаженою скоринкою можна застосовувати режим «Випічка».
Ви любите котлети? А печінкові? Якщо так, то, швидше за все, не тільки насолодитися їх смаком, але і знаєте про корисні властивості печінки. Приготування печінкових котлет, рецепти, рекомендації.
Маючи мультиварку, ви не тільки полегшуєте собі життя, але і користуєтеся привілеєм приготування найрізноманітніших страв в ній. Сьогодні рекомендуємо сирний яблучний пиріг. За рецептиком зайдіть сюди.
А в цій статті досвідчені господині описують способи заготівлі огірків на зиму.
Корисні поради господиням
Щоб рулька в мультиварці фірми Поларіс або будь-який інший вийшла м'якою і танула в роті, її потрібно вимочити в молоці кілька годин.
Для прискорення процесу приготування м'яса на кістці можна зробити в ньому поперечні надрізи.
Для цього м'ясо натирають обраними спеціями і сіллю, загортають у фольгу і залишають на кілька годин.
Це лише деякі рецепти, за якими можна приготувати свинячу рульку в мультиварці-скороварці.
Їх безліч, а застосовуючи фантазію і різноманітні приправи, ви зможете створити свій індивідуальний і неповторний шедевр.
В якості експерименту спробуйте приготувати рулет із свинячої ніжки!
Соковиті поздовжні шматочки такий свинини в рулеті чудово підійдуть для бутербродів, причому досить ситні.
Їх дуже люблять чоловіки!
Дивимося процес приготування: