02 май 2019 2 592

Свиняча рулька в мультиварці – швидко, поживно, святково!

Свинячу рульку можна приготувати по багатьом цікавим рецептами: її запікають як самостійне блюдо або разом з гарніром, тушкують у вині, пиві, готують з овочами.

Бульйон з свинини на кістці використовують для приготування різних супів.

До того ж із неї виходить чудовий наваристий холодець.

Зазвичай такі страви готують досить рідко із-за тривалості і трудомісткості самого процесу.

Однак поява в нашому житті мультиварок дозволяє не звертати уваги на складність приготування вподобаного рецепту і економить час, проведений на кухні біля плити.

З допомогою цієї техніки з свинячої рульки можна готувати різноманітні і поживні страви, не витрачаючи сил і не використовуючи гори посуду.

Популярні рецепти свинячий рульки в мультиварці

Для приготування цілих, нерубаних рульок, купувати їх потрібно такого розміру, щоб вони помістилися в вашу диво-машину.

Всі рецепти дуже прості і не зажадають від вас практично ніяких зусиль.

Але все ж слід пам'ятати, що який би моделлю мультиварки ви не володіли – м'ясо на кості вимагає більше часу для приготування, ніж інші продукти.

Тому починати цей процес потрібно заздалегідь.

Запечена рулька з хрусткою скоринкою
Інгредієнти Кількість
Рулька - 2 кг
Цибуля ріпчаста великий - 1 шт.
Морква - 1 шт.
Вино червоне будь за смаком - 1 склянка
Соєвий соус - 6 ст. ложок
Часник - половина головки
Лавровий лист - 1 або 2 шт.
Перець чорний - 15 горошин
Сіль - 1 ст. ложка
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 195 Ккал

Чудово підходить і для святкового столу, і для сімейного вечері.

М'ясо виходить соковитим, ніжним і легко відділяється від кістки.

Приготування рульки в мультиварці покроково:

  1. М'ясо необхідно промити, видалити зайву шкіру, щетину і скласти на дно ємності техніки.
  2. Зверху викладається морква й цибулю, нарізані великими шматками – вони потрібні для аромату. Цибулю і зовсім можна розрізати на чотири частини.
  3. Тепер додаємо спеції, сіль і заливаємо водою так, щоб вона покрила весь вміст чаші.
  4. Виставляємо програму «Тушкування» на 1 годину. Час можна встановити і трохи більше, залежно від можливостей мультиварки.
  5. Після сигналу розумної техніки витягуємо з неї м'ясо.
  6. Бульйон і овочі нам не знадобляться – їх можна залишити для приготування супу.
  7. Злегка остиглі свинячі ніжки нашпиговываем половинками часнику і кладемо назад у каструлю. Їх треба залити вином, соєвим соусом і знову продовжити приготування – включаємо режим «Випічка» на півгодини.
  8. За цей час один раз перевертаємо м'ясо. Частина соусу просочить його, зайва рідина випарується, а запечена рулька в мультиварці вийде з красивою хрусткою скоринкою.

У маленьких мультиварках готують меншу кількість м'яса, а інші інгредієнти додають виходячи з пропорцій.

Дещо інший спосіб того, як приготувати рульку в мультиварці, описаний у відеозапису нижче.

Ніжка виходить без хрусткої скоринки, але теж дуже смачна.

Соковита і ароматна свинина в пиві

Цей рецепт рульки в мультиварці відмінно підійде для застілля як гаряче блюдо або закуска.

Для приготування необхідно:

  1. М'ясо на кістці – 800-1000 грамів.
  2. Невеликі цибулини – 3.
  3. Морква – 1.
  4. Часник – кілька часточок.
  5. Темне пиво – 1 літр.
  6. Мед і гірчиця – по 1 ст. ложці.
  7. Спеції: лавровий лист, гвоздика або кмин, перець горошком і мелений, сіль – за смаком.

Вимочуємо м'ясо у воді 2 години.

Видаливши всі похибки з шкіри, поміщаємо свинячу рульку в ємність мультиварки і заливаємо пивом.

Цибулю і моркву треба порізати на великі шматки і додати в чашу разом з цілими зубчиками часнику і спеціями.

Ставимо мультиварку в режим «Випічка» і чекаємо поки закипить пиво.

Після змінюємо програму на «Гасіння» і готуємо страву 3 години.

Готову рульку, приготовану в мультиварці в пиві, виймаємо й даємо їй охолонути.

В цей час змішуємо мед, гірчицю і пару ложок бульйону.

Натираємо остигле м'ясо і відправляємо готуватися в мультиварку в режимі «Випічка» на півгодини, попередньо злив з каструлі рідина.

При необхідності поливаємо рульку бульйоном.

Приготовлена таким чином рулька в мультиварці може подаватися замість звичайного шашлику зі свіжими овочами і маринованою цибулею.

Всім знайомий холодець

Мультиварка значно скорочує час приготування цього святкового страви.

Інгредієнти:

  1. Рулька – близько 1 кг.
  2. Будь-яке інше м'ясо (курка, яловичина, індичка) – 1.5 кг
  3. Морква – 1.
  4. Цибуля – 1.
  5. Лавровий лист – 1.
  6. Перець горошком, часник, сіль – за смаком.

Для холодцю в мультиварці свинячу рульку при бажанні можна розрубати навпіл.

Щоб уникнути появи великої кількості пінки, всі промите м'ясо вимочуємо в холодній воді кілька годин.

Після цього викладаємо в каструлю мультиварки і цілком наповнюємо ємність водою, додавши спеції і цілі очищені овочі.

Ставимо техніку в режим «Гасіння» на 4-5 годин.

Після приготування продукт потрібно вийняти, остудити і нарізати невеликими шматочками.

Остиглий бульйон проціджуємо кілька разів через марлю, щоб прибрати зайвий жир.

У формочки викладаємо все м'ясо, додавши свіжий подрібнений часник.

При бажанні для краси страви туди ж можна викласти нарізані овочі з бульйону і будь-яку зелень.

Залишилось залити бульйон у форми і поставити в холод на 5 годин.

Надзвичайно смачний холодець виходить за таким рецептом у відео:

Особливості приготування в мультиварках Редмонд і Поларіс

Безліч функцій кухонних машин цих марок дозволяють господиням готувати м'ясні страви будь-якої складності.

У мультиварках Поларіс і Редмонд свинячу рульку готують на програмі «Гасіння», що знаходиться в меню «Функції».

Автоматичні виставлене час становить 2 години, але його дуже просто поміняти кнопками «Час» і «Годинник».

Якщо ви раптом забудете або не зможете вчасно підійти до техніки, не станеться нічого страшного – вона автоматично переключиться в режим підігріву.

Для приготування рульки в мультиварці redmond з підсмаженою скоринкою можна застосовувати режим «Випічка».

Ви любите котлети? А печінкові? Якщо так, то, швидше за все, не тільки насолодитися їх смаком, але і знаєте про корисні властивості печінки. Приготування печінкових котлет, рецепти, рекомендації.

Маючи мультиварку, ви не тільки полегшуєте собі життя, але і користуєтеся привілеєм приготування найрізноманітніших страв в ній. Сьогодні рекомендуємо сирний яблучний пиріг. За рецептиком зайдіть сюди.

А в цій статті досвідчені господині описують способи заготівлі огірків на зиму.

Корисні поради господиням

Щоб рулька в мультиварці фірми Поларіс або будь-який інший вийшла м'якою і танула в роті, її потрібно вимочити в молоці кілька годин.

Для прискорення процесу приготування м'яса на кістці можна зробити в ньому поперечні надрізи.

Найбільш смачною, м'якою і ароматною запечена свинина буде, якщо її заздалегідь замаринувати.

Для цього м'ясо натирають обраними спеціями і сіллю, загортають у фольгу і залишають на кілька годин.

Це лише деякі рецепти, за якими можна приготувати свинячу рульку в мультиварці-скороварці.

Їх безліч, а застосовуючи фантазію і різноманітні приправи, ви зможете створити свій індивідуальний і неповторний шедевр.

В якості експерименту спробуйте приготувати рулет із свинячої ніжки!

Соковиті поздовжні шматочки такий свинини в рулеті чудово підійдуть для бутербродів, причому досить ситні.

Їх дуже люблять чоловіки!

Дивимося процес приготування:

Що ще почитати: