Як зробити рулет зі свинячої рульки в домашніх умовах
Соковита, ароматна свиняча рулька – страва, яку хочуть навчитися готувати всі господині. Варіантів її приготування існує величезна безліч, треба тільки докласти трохи сил, бажання і все обов'язково вийде. Якщо експериментувати, додавати різні інгредієнти, кожен раз буде виходити все смачніше і смачніше.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
рулька - | 1 кілограм |
сіль - | 20 г |
спеції - | за смаком |
селера - | 2 стебла |
морква - | 60 грам |
цибулина - | 1 шт. |
часник - | 3 зубчики |
Час приготування: 1080 хвилин | Калорійність на 100 грам: 166 Ккал |
Найпростіший варіант приготування рульки – класичний. В результаті вийде шалено смачний варений рулет зі свинячої рульки. В цьому випадку все дуже просто і легко.
- Рульку помістити у велику каструлю, залити водою і залишити на 6 годин, дістати з ємності, добре почистити металевої губкою і ножем,
- Видаліть все непотрібне;
- Перекласти рульку в нову каструлю, влити необхідну кількість води, щоб вона покривала її, поставити на вогонь і варити 150 хвилин, покласти лавровий лист, готувати ще 15 хвилин;
- Викласти її на тарілку, дати трохи охолонути, зробити розріз, видалити кістку;
- посипати спеціями і натертим часником, щільно обмотати харчовою плівкою і поставити під гніт на дві години.
Щоб вийшов рулет добре нарізався, він повинен відстоятися в холодному місці на 6-8 годин, тоді він не буде розпадатися. Якщо є бажання, можна витратити трохи більше часу на приготування цієї страви з начинкою зі смажених грибів, корейської моркви, зелені.
Як приготувати рулет із свинячої рульки з яблуками
Дуже оригінальний і незвичайний смак у рульки з яблуками, які надають страві трохи кислуватий, але при цьому і солодкий смак. Фрукти ідеально поєднуються з м'ясом, роблять його ще ніжніше і м'якше.
Інгредієнти:
- рулька – 1 штука;
- приправи;
- сметана – 30 мілілітрів;
- сіль.
- яблука – 200 грам.
Час приготування: 10 годин.
Калорійність на 100 грам: 154 ккал.
- Рульку замочити у воді, почистити, розрізати і видалити з неї кістка, а також сухожилля;
- М'ясо трохи відбити, посипати зверху пропущеним через прес часником, приправами, сіллю, все це втерти;
- Видалити з яблук шкірку, серцевину, розрізати його на 4 шматочки і ці скибочки покласти всередину рульки, загорнути рулетом, зав'язати ниткою і помістити в рукав або харчову плівку;
- Покласти м'ясо в каструлю, залити водою і варити 3 години на дуже повільному вогні, постійно знімаючи піну;
- Дістати рулет з води, дати йому трохи охолонути, натерти часником, полити сметаною, викласти на деко і запекти в духовці до золотистого кольору.
Рецепт цієї страви дуже простий і на його приготування потрібно зовсім небагато продуктів.
Читайте як приготувати смачну тушковану картоплю з фаршем.
Читайте як приготувати вишукані тарталетки з крабовими паличками і ананасом.
Як приготувати запіканку з моркви — візьміть на замітку кілька цікавих рецептів.
Рулет з начинкою
Рулет з начинкою – дуже вишукане і смачне блюдо, яке можна подавати і на святковий стіл.
Інгредієнти:
- 1,5 кілограма рульки;
- морква;
- приправи;
- 0,3 кілограма курячого філе;
- 2 зубчики часнику;
- цибуля – 150 грам;
- сіль;
- вода.
Час приготування: 6 годин.
Калорійність на 100 грам: 143 ккал.
- У каструлю налити воду – 2 літра, додати спеції за смаком, поставити на вогонь і прокип'ятити 10 хвилин;
- Зачистити шкуру на рульки, добре помити її, видалити з неї кістка, трохи відбити м'ясо, поперчити, посипати сіллю, часником;
- Філе нарізати тонкими пластинами, відбити, натерти приправами;
- Моркву порізати тонкими смужками;
- Викласти на гомілку морква, філе, загорнути рулетом, зав'язати мотузкою;
- Покласти рулет в каструлю, залити маринадом, варити 2 години, перекласти на блюдо, дати постояти в холодильнику 2 години.
Рулет виходить дуже смачним, а в приготуванні немає нічого складного. З начинкою можна експериментувати і використовувати інші інгредієнти. Якщо рідини буде трохи не вистачати, можна потроху доливати в каструлю воду, щоб м'ясо встиг приготуватися.
Як зробити страву з начинкою в духовці
Для святкового застілля завжди можна з простих продуктів приготувати щось смачне і незвичайне. Запечена рулька – саме таку страву, а після підготовчого етапу вона відразу ж відправляється в духовку і готується досить швидко.
Інгредієнти:
- 1 рулька;
- часник сушений;
- сіль;
- гриби – 300 грам;
- цибулина;
- перець чорний;
- паприка.
Час приготування: 5 годин.
Калорійність на 100 грам: 167 ккал.
- У невеликій ємності з'єднати всі спеції: сіль, паприку, часник, перець, перемішати;
- Рульку добре почистити, помити, просушити за допомогою паперового рушника, зробити розріз і дістати кістку, не чіпаючи при цьому сухожилля і м'якоть;
- Обсмажити на олії цибулю, нарізану кубиками, додати до нього пластинки грибів, протушкувати 10 хвилин;
- Натерти з усіх боків м'ясо, покласти в нього начинку, згорнути у вигляді рулету, перев'язати ниткою, загорнути у великий шматок фольги, викласти на деко швом вгору;
- Поставити на 90 хвилин у духовку, добре і попередньо розігріту до температури 200 градусів;
- Зняти з рульки фольгу, поставити деко ще на 20 хвилин у духовку, щоб скоринка трохи підрум'янилася і придбала золотистий колір.
Після приготування рульку обов'язково потрібно поставити в холодильник на ніч або на кілька годин, щоб вона повністю охолола і тільки після цього нарізати порційними шматочками.
Кулінарні підказки
Щоб смак свинячий рульки перевершив всі очікування, необхідно звернути увагу на кілька моментів, які відіграють дуже важливу роль в кінцевому результаті.
- М'ясо обов'язково потрібно вибирати тільки якісне і краще всього, якщо це буде молоде тварина, віком до двох років, оскільки з віком, смакові якості продукту стають гірше, і готувати його доведеться набагато довше, але і це не гарантує позитивний результат;
- Для приготування рулету, використовується тільки задня гомілка, на якій більше м'яса, а ось передню частину ноги, можна використовувати для холодцю, який стане більш наваристим;
- Коли рулька готується зі шкурою, її обов'язково потрібно обробити, видалити з допомогою одноразової бритви залишки щетини, потримати над газовою конфоркою, замочити на кілька годин у воді і добре почистити ножем;
- Свиняча рулька стає м'якою тільки після тривалого приготування. Її можна відварювати або запікати в духовці за допомогою рукава або фольги, щоб захистити від підгоряння;
- Якщо рулет готується в духовці, то час її запікання можна зменшити, якщо попередньо її трохи відварити у воді, таким чином м'ясо залишиться ніжним і не пересушити з-за тривалого впливу високих температур.
М'ясний рулет з свинячої рульки дуже простий у приготуванні, необхідно тільки вибрати хороші продукти і зробити все так, як описано в рецепті. Можливо, виникнуть невеликі складнощі у його приготуванні, але експериментуючи з інгредієнтами, кожен раз буде виходити все краще і краще.