10 март 2019 6 840

Як приготувати суп з креветками в домашніх умовах

Важливою частиною корисного і правильного раціону харчування людини є гарячі страви. До них відносять і супи, які готуються в самому різноманітному вигляді. У Середземномор'ї дуже відомими і популярними є рідкі перші страви з креветками.

Сирний суп з креветками
Інгредієнти Кількість
картопля - 400 г
варено-заморожені креветки - 300 г
морква - 100 г
сир плавлений - 350 г
цибулю - 100 г
лавровий лист - 1 шт.
сіль і перець горошок - по 3 г
петрушка - 30 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 г: 45 Ккал
На створення першого страви зазвичай йде багато часу. Слід підготувати продукти, зробити піджарку, додати до цього варіння, тушкування та процес розтягнеться на кілька годин.

Щоб заощадити час, можна швидко, легко приготувати і насолодитися ніжним і ароматним супом, звареним на основі сиру, з додаванням такого смачного поживного і морепродукта, як креветки.

Воду налити в обрану посуд, поставити на плиту закипати, додати перець, лавровий лист. Процес створення потрібно починати з підготовки продуктів. Овочі очистити, нарізати кубиками картоплю, а цибулю та моркву довільно дрібними шматочками. Сир крупно натерти.

Потім в киплячий бульйон відправити всі овочі і дати їм зваритися – це дія триває не більше 15 хв. В цей час креветки потрібно залити окропом, накрити на п'ять хвилин кришкою. Після злити воду і очистити кожну креветку. Краще, звичайно, залишити п'ять штук з хвостиками – вони послужать прикрасою при подачі сирного супу.

До відварених овочів відправити сир, а через сім хвилин, коли він розчиниться, додати сіль і креветки. Через пару хвилин закинути дрібно різану зелень, вимкнути вогонь.

Гаряче блюдо готове, але краще дати йому настоятися ще 10 хвилин, щоб всі продукти добре просочилися.

Як приготувати морквяний пиріг в мультиварці, цікаві рецепти.

Рецепт клафуті з вишнями — це вишуканий десерт французької кухні.

Курка з овочами — простий рецепт на кожен день.

Рецепт томатного супу з молюсками і локшиною

Смак приготованого блюда залежить тільки від обраних продуктів. У жаркий час року не так багато супів можна подати в холодному вигляді – застиглий жир на поверхні не тільки впливає на його естетичний вигляд, але і не приносить користі організму.

Томатний суп в поєднанні з креветками урізноманітнює і порадує всіх близьких своїм чудовим і м'яким смаком, а також завдяки гармонійному поєднанню в рідкому блюді локшини принесе необхідну насиченість і ситність. Для створення даного супу знадобиться:

  • креветки – 200 г;
  • цибуля – 100 г;
  • вершкове масло – 40 г;
  • свіжі помідори – 4 шт;
  • локшина – 120 г;
  • базилік, сіль, суміш перців і кріп за смаком;
  • вода – 1,2 л;

Час, який знадобиться для приготування супу, становить тридцять хвилин, а калорійність ста грам складе всього 42 ккал.

Щоб суп не тільки швидко готувався, але і вийшов смачним слід одночасно виконувати декілька процесів. Овочі очистити від шкірки. Цибулю нарізати тоненькими кільцями і обсмажити на олії. Як тільки він стане прозорим, до нього підкинути помідори, нарізані квадратиками. Овочі тушкувати п'ять хвилин, потім додати до них дрібно порізану зелень і потримати піджарку ще дві хвилини на плиті.

В цей же час окремо відварити локшину. Якщо вона зроблена з твердого сорту пшениці, то час процесу варіння складе десять хвилин. Замість води можна використовувати бульйон.

Паралельно з підготовкою овочів і локшини залити окропом варено-морожені креветки на 5 хвилин. Потім помістити їх у друшляк, дати стекти зайвої рідини і очистити.

Коли всі продукти вже підготовлені до створення супу, треба їх об'єднати в одній ємності – в всипати локшину овочеву піджарку і креветки, поставити на плиту, влити воду, посолити, всипати суміш перців. Довести все до кипіння і через хвилину вимкнути.

Перше страву можна їсти гарячим, холодним, додавши сметану і свіжі овочі.

Вершковий суп з морепродуктами

Головною основою будь-якого ніжного і ароматного супу, безсумнівно, стають молочні продукти. У багатьох містах Італії та Іспанії прийнято вважати національним блюдом вершковий суп з креветками, який є в меню кожного ресторану.

Дані морепродукти раніше не були настільки поширеними і популярними, але зараз їх продають у будь-якому магазині, тому обов'язково варто спробувати суп з ними. Для створення смачного і ароматного гарячого страви будуть необхідні:

  • картопля – 0,3 кг;
  • масло вершкове – 50 г;
  • королівські креветки очищені – 0,4 кг;
  • цибуля – 150 г;
  • плавлений сир – 200 г;
  • вершки – 0,5 л;
  • морква – 100 г;
  • вода – 1,5 л;
  • зелень — 150 г (на смак);
  • перець, сіль – 2 р.

На готування буде витрачено всього сорок хвилин. Калорійність 100 г страви складе 65 ккал.

Процес приготування почати з очищення і нарізання овочів для супу. Потім нарізати кубиками картоплю і відправити варити в підсоленій воді. Масло покласти на сковороду, коли воно розтане, всипати нарізану дуже тонко і дрібно цибулю, моркву, обсмажують до рум'яного кольору.

В окрему ємність влити вершки і на дуже маленькому вогні почати їх нагрівати. До них всипати дрібно нарізаний сир і, постійно помішуючи, чекати його повного розчинення. Потім цю молочну масу вилити до піджарки з овочів і згасити дві хвилини.

Креветки залити окропом рівно на дві хвилини і залишити стікати в друшляку, позбавляючи від непотрібної вологи. Коли картопля став м'яким, всипати до нього піджарку.

Вершковий суп повинен бути подібний крему по своїй консистенції, тому краще взяти блендер і подрібнити всю масу в ньому. Потім всипати креветки, перець і нашатковану зелень і залишити насититися ароматами інших інгредієнтів на 15-20 хвилин.

До столу подавати суп краще з хрустким хлібом і часточкою лимона до кожної порції.

Овочевий суп з креветками

Вживання рідких і гарячих страв дуже корисно позначається на роботі людського організму, але харчуватися хочеться смачними і різноманітними продуктами. Овочевий суп з креветками містить багатий вітамінний комплекс, легкозасвоювані білки, а його смак дуже ніжний, вишуканий і ароматний. Для приготування знадобляться такі продукти:

  • рис – 3 ст. л.;
  • квасоля стручкова – 100 г;
  • морква – 100 г;
  • креветки (очищені) – 300 г;
  • помідор – 100 г;
  • маслини – 60 г;
  • цибуля – 100 г;
  • масло вершкове – 40 г;
  • петрушка (листя) – 20 г;
  • перець солодкий – 100 г;
  • паприка, сіль, спеції за смаком.

На створення супу буде витрачено тридцять хвилин, а харчова цінність 100 г страви буде становити 43 ккал.

Головний морепродукт страви залити одним літром окропу на дві хвилини, а потім вийняти креветки у друшляк для видалення зайвої рідини. Окріп не виливати – це буде бульйон для супу, який необхідно довести до кипіння і закинути рис. Крупу відварювати протягом семи хвилин.

На сковороді обсмажити цибулю, нарізану півкільцями, до прозорості, а потім всипати до нього натерту моркву.

Після закінчення часу, відведеного для варіння крупи, слід закинути до рису помідори, попередньо порізані квадратиками, солодкий перець – нарізаний довільно, стручкову квасолю – брусочками довжиною по два сантиметри. Проварити п'ять хвилин і всипати піджарку і спеції.

Креветки, присипавши паприкою і сіллю, обсмажити в олії на сильному вогні дві хвилини. Їх разом з маслинами закинути в суп. Давши покипіти страви одну хвилину, потрібно закинути порізану петрушку і зняти з плити.

Суп можна їсти гарячим або теплим, з скибочкою підсмаженого хліба.

Крем-суп з креветками і плавленим сиром

Назва крем-суп означає, що рідке гаряче блюдо повинне бути однорідної консистенції, з ніжним м'яким смаком. Всі продукти, що входять до складу супу, повинні бути не тільки відварені, але і подрібнені блендером. Додавання креветок служить прикрасою страви і способом зробити його більш витонченим і презентабельним. Для створення поживного і насиченого крем-супу знадобляться:

  • картопля – 0,5 кг;
  • плавлений сир – 0,4 кг;
  • очищені креветки – 0,4 кг;
  • морква – 150 г;
  • вода – 1,2 л;
  • сіль – 5 г;
  • кріп – 40 г;
  • пісне масло – 20 г;
  • мелений перець – 2 р.

На приготування страви буде витрачено півгодини. Калорійність ста грам буде дорівнює 66 ккал.

При виборі заморожених креветок слід розморозити при кімнатній температурі. Картоплю очистити, нарізати довільно, але як можна дрібніше. Помістити її в каструлю, залити водою і поставити варитися.

Моркву теж слід нарізати довільно і обсмажити на олії, по закінченню всипати до варящемуся картоплі. В цей час натерти дрібно плавлений сир. Креветки залити окропом на дві хвилини, помістити в друшляк, щоб стекла зайва вода.

Використовуючи блендер, відварені овочі подрібнюються прямо в бульйоні. Крем-суп вариться дві хвилини, і у нього додають сир, спеції, сіль. Потрібно постійно помішувати, щоб уникнути появи грудочок. Варити сім хвилин і всипати креветки, дрібно нашатковану зелень. Перешкодити добре ще раз і, знявши з плити, дати настоятися десять хвилин.

Для поліпшення естетичного виду можна скористатися королівськими креветками і лимоном, подати до столу краще в теплому або гарячому вигляді з хрустким скибочкою хліба.

Поради шеф-кухарів

Дієтологи і медичні працівники для поліпшення травлення радять вживати різноманітні супи. Гарячі і холодні рідкі страви є в традиційних кухнях кожної країни. Будь-кухар має свої секрети при виборі продуктів, їх підготовці і тепловій обробці. Для супу, який буде містити креветки, важливо:

  1. Вибір креветок слід зупинити заморожених сирих морепродуктах – від цього залежить смак і корисні речовини в їх складі;
  2. Хвостики у креветок повинні бути закручені, а колір може коливатися від світлого до зеленого, коричневого, але ні в якому разі чорного відтінку;
  3. В будь-якому рецепті страви з морепродуктів довгої термічній обробці креветок ставити не можна – вони стануть жорсткими, гумовими, втратять всю соковитість.

Всі продукти супу повинні приносити тільки користь організму і подобається своїм ароматом і смаком, приносити насиченість і ситність. Тому до складу рідкого страви з креветками можна внести свої улюблені продукти або зелень, які індивідуально подобаються рідним і близьким.

Що ще почитати: