18 апрель 2019 4 349

Як приготувати пасту з креветками у вершковому соусі

Паста з креветками – страва, що відрізняється унікальним, ніжним смаком. Багато, звісно, залежить від соусу, з яким воно подається, проте ще ніхто не залишився байдужим до такого способу приготування креветок. Може здатися, що це занадто важко, але є рецепти, які можна вважати простими у виконанні.

Паста з креветками у вершковому соусі
Інгредієнти Кількість
Паста (за бажанням – будь-яка) - 250 г
Креветки, очищені, заморожені - 400 г
Часник - 4 зубчики
Вершки 10%-ї жирності - 1 склянка
Плавлений сир - 100 г
Олія з оливок - 100 г
Орегано, майоран - за бажанням
Сіль, перець - за бажанням
Высушеный кріп - за бажанням
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 101 Ккал
Креветочная паста, що подається з вершковим соусом, викличе лише позитивні емоції. При правильному дотриманні всіх пунктів, у готовому вигляді вона зведе з розуму будь-якого гурмана, навіть найдосвідченішого. Таке блюдо буде ідеальним для сімейної вечері або зустрічі друзів.

Спосіб приготування:

  1. У каструлю значних розмірів наливається вода, поміщається на вогонь. По мірі її закипання туди додається паста (спагеті або будь-які інші макарони за бажанням) і відварюється;
  2. Зварені спагетті відкидаються на сито;
  3. Підготовлені креветки: очищені, вони розморожуються, розміщуються на сито, щоб стекла зайва вода;
  4. Чиститься часник, розрізається наполовину в будь-якому напрямку;
  5. У розігріту ємність з маслом з оливок додається часник, трохи обсмажується, потім викидається;
  6. Замість часнику додаються креветки, смажаться на великому вогні близько 4 хвилин;
  7. Додаються за бажанням спеції, вершки і сир плавленого типу;
  8. Креветочний соус помішується, доводиться до стану середнього загустіння, після чого поливається поверх спагетті і подається до столу.
Важливо пам'ятати, що якщо раптом вершковий соус стане дуже густим, його можна розвести або водою, або порцією вершків – тут все залежить від бажань того, хто готує страву.

Паста з молюсками в вершково-часниковому соусі

Іншим варіантом пасти з креветками є її розведення вершково-часниковим соусом. Дана паста вийде трохи гострою, однак це тільки зробить її смачніше і привабливіше.

Інгредієнти:

  • Паста – 450 гр.;
  • Креветки – 600 гр.;
  • Вершки – 1,5 склянки;
  • Часник – 4 зубчики;
  • Масло рослинного походження – за бажанням;
  • Сушеного виду базилік – 1 щіпка;
  • Сіль, спеції – за бажанням.

Час приготування: 35 – 40 хвилин.

Калорійність: 106 ккал на 100 гр.

Спосіб приготування:

    1. Паста відварюється, згідно покрокової інструкції на її упаковці;

    1. У ємність додається масло рослинного походження, де кілька хвилин смажиться часник, а потім він викидається;
    2. У ємність додаються креветки, що смажаться близько 2 хвилин і викладаються в інший посуд;

    1. У ємність замість креветок додаються вершки, сіль, спеції; суміш доводиться до загустіння;

  1. Додаються креветки і нудяться близько 10 хвилин;
  2. Паста поливається соусом, посипається базиліком, подається на стіл.

Рецепт пасти з морепродуктами у вершково-томатному соусі

Вершково-томатний соус є найпоширенішим доповненням до креветочной пасти. Одним з інгредієнтів такої страви є сухе біле вино, тому його можна використовувати і в якості основного на святковому столі.

Інгредієнти:

  • Томати – 4 шт.;
  • Очищені креветки – 300 гр.;
  • Вершки – 0,5 склянки;
  • Сухе біле вино – 0,5 склянки;
  • Лимон – 1 шт.;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Олія з оливок і вершкове – за бажанням;
  • Петрушка – 1 пучок;
  • Локшина сухого виду – 300 гр.

Час приготування: близько 30 хвилин.

Калорійність: 99 ккал на 100 гр.

Спосіб приготування:

  1. Томати бланшируются в окропі, обдають холодною водою, після чого з них зчищається шкірка;
  2. Лимон чиститься від шкірки, вичавлюється з нього сік, чиститься, роздавлюється часник видавити зубок часнику;
  3. Розтоплюється масло вершкового виду з додаванням туди олії з оливок, в цю ж ємність поміщаються креветки, цедра лимона, часник, які смажаться до двох хвилин;
  4. У ємність додається вино, маса протушивается ще близько 5 хвилин;
  5. У соус додаються сіль, перець, лимонний сік;
  6. Поки соус доводиться до певної міри загустіння, відварюється паста по інструкції, що дається на упаковці
  7. Досягла ступеня готовності, паста викладається на тарілки, рясно поливається соусом, посипається петрушкою, після чого її можна подавати до столу.

Обов'язково варто попередити їдців про те, що перед вживанням пасти її необхідно ретельно перемішати з соусом.

Пиріг з рибою з дріжджового тіста рецепт, який ніколи не варто забувати. Спробуйте як це смачно!

Куряча грудка на пару в мультиварці — просте, дієтичне блюдо, яке різноманітить ваше меню.

Читайте як приготувати макарони по-флотськи з фаршем. І хоча це просте блюдо, у нього є і свої секрети.

Корисні рекомендації

Існують певні рекомендації талановитих кухарів, дотримання яких дозволить зробити блюдо смачніше, а його приготування перетворити в казкову подію. До таких порад відносяться наступні:

  1. Не варто купувати пасту на вагу – можна придбати неякісний товар;
  2. Обов'язково виконується інструкція з приготування спагетті: важливо вчасно витягнути спагетті з води, щоб вони не зварилися;
  3. Варто звертати увагу на те, які хвостики у креветок – у свіжих вони загнуті, а колір головки буде з зеленим відтінком. Якщо ж голівка креветки чорна або сіра – вона непридатна до вживання;
  4. Не варто купувати ті креветки, що покриті товстим шаром льоду – швидше за все вони прострочені, або занадто давно зберігаються;
  5. Всі інгредієнти повинні бути свіжими і пройти попередню обробку. Так, наприклад, часник повинен бути ретельно вимитий і вичищений, щоб він не надав маслу гіркий смак. Помідори вибираються середньої величини або зовсім маленькі, але обов'язково міцні, інакше смак соусу буде трохи змазаним;
  6. Часник видаляється з розігрітого масла з тієї причини, що необхідно масло з його смаком для додання соусу пікантності, а не сам овоч.

Страва такого типу підійде як для обіду, так і для вечері. Ідеальною паста стає і тоді, коли хтось чекає приходу великої кількості гостей. Хоча її наявність на столі припускає якусь дружньо-сімейну атмосферу, притаманну всім італійським заходів. Та й вечеря в колі близьких – що може бути приємніше?

Приємного апетиту!

Що ще почитати: