Як приготувати сирний суп в мультиварці
Завдяки процесу глобалізації інформація сьогодні доступна будь-якому бажаючому. Особливо це стосується традиційних кулінарних рецептів. Сирний суп раніше готували тільки французи і робили це запаморочливо.
А сьогодні будь-яка господиня має доступ до старовинними рецептами французьких кухарів. Як з'ясувалося, рецепт його простий, а з використанням мультиварки ще і швидкий.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
плавлені сирки - | 2 шт. |
цибуля і морква - | по 1 шт. |
топлене масло - | 30 г |
картопляні бульби - | 2 шт. |
вода - | 1 л |
приправи - | за смаком |
Час приготування: 65 хвилин | Калорійність на 100 грам: 55 Ккал |
За багато років свого існування метод приготування сирного супу безліч разів змінювався. Сьогодні є велика кількість різних варіантів його приготування та найпопулярніший – це з використанням плавленого сиру.
- Цибулю, моркву і картоплю очистити від шкірки і добре промити;
- Всі, крім моркви, нарізати невеликими кубиками. Моркву подрібнити з допомогою терки;
- Нагріти масло в мультиварки (режими «Варка» або «Випічка»);
- В першу чергу обсмажити на олії цибулю і моркву;
- Як тільки вони стануть золотистими і м'якими – кинути до них картоплю;
- Трохи обсмаживши овочі залити їх водою. Бажано брати заздалегідь кип'ячену воду;
- Замість води можна використовувати бульйон (м'ясний або овочевий);
- Варити суп 45 хвилин на тому ж режимі. В процесі додати спеції;
- Сирки натерти на тертці. Як тільки прозвучить таймер додати сир до супу і варити ще 10 хвилин. Розмішати і подавати з білим хлібом.
Сирний суп з куркою в мультиварці
Це блюдо відрізняється легким і ніжним смаком. Курка благотворно діє на шлунок, не обтяжуючи процес травлення, а сир надає пікантності.
Продукти:
- сир (плавлений) – 400 гр;
- курка – 400 гр (краще філе);
- цибулина;
- масло – 20 гр;
- літр води;
- картопля – 400 гр;
- спеції за смаком.
Потрібний час: 1 година 15 хвилин.
Калорії: 85.
- Овочі підготувати: почистити від шкірки і добре промити;
- М'ясо і овочі нарізати на однакові квадратні кубики. З курки краще зрізати зайві лахміття жиру;
- На режимі «Суп» або «Випічка» (в залежності від моделі приладу) виставити таймер – 65 хвилин. Перші 10 хвилин обсмажувати овочі на маслі;
- Як тільки овочі трохи обсмажаться, кинути до них м'ясо і залити водою;
- У процесі приготування посолити суп;
- Додати до супу натертий на тертці або просто дрібно порізаний сир за 15 хвилин до закінчення варіння;
- Добре перемішати і по закінченню часу подавати до столу гарячим.
Сирний суп з рисом і фрикадельками в мультиварці
Ще одна варіація традиційного французького страви. Додавання рису і м'ясних фрикадельок робить його досить ситним, але при цьому все ще пікантним.
Склад:
- сир – 100 гр;
- морква – 100 гр;
- картопля – 0,3 кг;
- фарш свино-яловичий – 150 гр;
- цибуля – 100 гр;
- рис – 0,5 склянки;
- улюблені приправи і лавровий лист — за смаком;
- кип'ячена вода або бульйон – 3 л;
- сухарі або зелень за смаком;
- масло – 20 мл
Витрачений час: 80 хвилин.
Калорійність: 120 калорій.
- Спочатку приготувати м'ясні фрикадельки. Для цього фарш змішати з половиною спецій та цибулею, і добре вимішати. Сформувати невеликі кульки;
- В чаші розігріти олію (попередньо встановивши таймер на «Смаження») і обсмажити на ньому порізані овочі;
- Як тільки вони стануть м'якими – залити все водою;
- Рис необхідно замочити в холодній воді попередньо перед приготуванням супу, а потім промити його під стічною водою пару разів;
- Відправити в рис і суп фрикадельки;
- Змінити режим на «Суп» і виставити таймер на одну годину;
- Перед закінченням роботи додати в суп спеції і подрібнений сир;
- Заправити сухариками або подрібненою зеленню.
Як приготувати сирний крем-суп в мультиварці
Це традиційний варіант супу. Саме його використовували на протязі довгого часу знамениті кухарі Франції. За невеликим винятком – замість печі на дровах тут використовують сучасну мультиварку.
Продукти:
- картопля – 600 гр;
- морква – 150 гр;
- цибулина;
- рослинне масло – 20 мл;
- сир – 300 гр (плавлений або м'який);
- вода – 2,5 л;
- сіль – 5 гр;
- суміш перців мелена – 5 гр;
- гострий перець – 2 гр;
- зелень – ½ пучка.
Час приготування: 75 хвилин.
Калорії: 55.
- Для цього супу краще всього використовувати м'які сорти сирів. Ідеально підійде крем-сир, але можна скористатися і іншими;
- В якості додаткового інгредієнта добре підійде шинка або ковбаса, але це за бажанням;
- Всі овочі (заздалегідь підготовлені) порізати на квадратні шматочки не більше 2 см;
- Виставивши режим «Смаження» (в деяких «Випічка») обсмажити на рослинному маслі злегка всі овочі;
- Залити водою і перевести режим на «Суп»;
- Варити все протягом 60 хвилин;
- За 5 хвилин до дзвінка таймера додати спеції і подрібнений сир;
- Як тільки прилад закінчить роботу – перелити суп в більш підходящу каструлю і опрацювати суп блендером для пюреподібного форми;
- Подавати з зеленню.
Сирний суп-пюре з грибами в мультиварці Редмонд
Сир і гриби – два інгредієнти, які зустрічаються майже в кожному рецепті французької кухні. Додавши їх у бульйон, господиня отримає відмінний наваристий суп, який сподобається всій родині!
Інгредієнти:
- сир – 200 гр;
- печериці — 500 гр;
- 1 невелика морква;
- ріпчаста цибулина;
- вода – 1,5 л;
- масло – 30 гр;
- сіль – на кінчику ч. л;
- чорний і червоний перець – за смаком;
- сухарики з білого хліба – по 15 гр на кожну порцію.
Час приготування: 1 годину 15 хвилин.
Калорійність: 95 ккал.
- Всі овочі, крім грибів, помити і почистити. Нарізати на будь-які шматочки на свій розсуд. Однак моркву краще пропустити через тертку;
- Гриби помити, зрізати нижню частину ніжок і видалити всі почорнілі місця;
- Виставити режим «Смаження» і розтопити вершкове масло в чашу мультиварки;
- Обсмажити злегка овочі до золотистого кольору;
- Кинути гриби і смажити ще 10 хвилин;
- Сир, подрібнений, додати до овочів і через 2 хвилини залити все водою;
- Додавши всі спеції, варити суп на режимі «Випічка» або «Суп» 1 годину;
- Готувати під кришкою, але періодично перемішувати суп;
- Готову страву розлити в тарілки і в кожну покласти сухарики з білого хліба.
Спробуйте приготувати хе з судака. Незважаючи на те, що це блюдо з азіатсько кухні його смак дуже вишуканий.
Простий рецепт смачного пісочного печива в домашніх умовах.
Якщо залишилося торішнє або забродившее варення — не варто його виливати. Можна приготувати домашнє вино! Рецепти тут.
Сирний суп з копченостями в мультиварці
Якщо жінки воліють легкі страви, то чоловіки більш схильні їсти наваристі і м'ясні. Два цих різних переваги можна з легкістю об'єднати в сирному супі!
Продукти:
- копченості (копчене філе курки або будь-яке інше м'ясо) – 150 гр;
- морква – 1 шт.;
- сир (можна копчений) – 200 гр;
- часник – 2 зуб.;
- цибуля-порей – 1 шт.;
- масло вершкове – 30 гр;
- сіль – за смаком;
- гострий перець – 2 гр;
- вода – 1500 мл
Час приготування: 50 хвилин.
Калорійність: 100 ккал.
- На сковороді спасерувати овочі, які заздалегідь промити і порізати. Найкраще нарізати всі інгредієнти на однакові шматочки;
- Всі підсмажені овочі відправити в каструлю і додати до них воду;
- Додати всі спеції. Суп з копченостями передбачається робити гострим і тому бажано додавання гострих спецій, але якщо хочеться легкого супу, додати перцю не потрібно;
- Варити суп 35 хвилин на відповідному режимі. Суп вийде відмінним якщо вибрати режим «Варка на пару», але оскільки не у всіх мультиварок є такий режим, то слід вибрати найбільш підходящий;
- В самому кінці готування додати сир. Його необхідно заздалегідь дрібно подрібнити;
- Як тільки прозвучить сигнал закінчення режиму – подавати суп до столу.
Сирний суп з креветками
На півдні Франції готують ще один варіант цієї страви – з креветками. Готуватися воно дуже просто, головне умова – вибрати тільки свіжі інгредієнти.
Продукти:
- бульйон – 1 л;
- сир – 0,2 кг;
- картопля – 3 шт.;
- креветки – 200 гр;
- вершкове масло – 10 г;
- сіль за смаком.
Час приготування: 40 хвилин.
Калорійність: 125 калорій.
- Почистити і порізати на маленькі шматочки картоплю;
- Маслом змастити чашу мультиварки і викласти в неї картоплю;
- Влити бульйон і варити до готовності картоплі 20 хвилин (режим «Варка»);
- Сир подрібнити, якщо використовується твердий сорт. Якщо був обраний плавлений, то просто додати його до картоплі через 15 хвилин;
- Креветки відварити до готовності і почистити;
- Як тільки картопля буде готовий, злегка розім'яти його в мультиварці і додати спеції;
- Розлити суп по тарілках, порційно додавши в кожну креветки.
Поради кухарів
При приготуванні сирного супу в мультиварці ніяк не обійтися без секретів французьких кухарів, які відомі на весь світ:
- Кожна мультиварка має свої режими, тому варити треба на найбільш підходящому. Для цього варто звернутися до інструкції, що додається;
- В якості спецій до таких супів можна додати хмелі-сунелі, морську сіль, перцеву суміш, лавровий лист, гострий перець або паприку;
- В якості копченостей можна взяти бекон або гострі ковбаски. Слід орієнтуватися на смак;
- Сир варто вибирати м'який. Можна брати готові плавлені сирки або використовувати крем-сир, наприклад, Філадельфію;
- Якщо використовується твердий сир, то його необхідно заздалегідь потерти на тертці;
- Для більш рідкої основи слід додавати в бульйон вершки;
- Креветки можна варити або смажити перед додаванням в бульйон.
Оскільки рецептів цієї страви існує досить багато, необхідно орієнтуватися в першу чергу на особисті переваги. Адже смачний той сирний суп, який відповідає смаковим бажанням кушающего.