09 апрель 2019 131

Рецепти приготування і техніка прикраси тортів з ягодами

За особливим нагоди можна постаратися і спекти не просто торт, а торт з ягодами. Вони можуть бути сирними, листковими, бісквітними і навіть млинцями. Але в будь-якому випадку частування буде красивим і, звичайно, смачним.

Святкові торти з ягодами: тут і ніжний бісквіт, і яскравість малини, і цілі полунички, які не тільки є декором, але і елементом приголомшливого смаку. Відчуйте себе художниками і перетворіть звичайні торти на шедевр.
Відкритий полуничний торт
Інгредієнти Кількість
дрібного цукру - 200 г
свіжого лимонного соку - 2 ст. л.
мигдалевих горішків - 1 склянка
звичайного вершкового масла - 100 грам
стиглої полуниці - 0,6 кг
подрібненого бісквіта - 1 склянка
терта цедра апельсинова - 2 ч. ложки
цукру - 75 г
крохмалю - 0,25 склянки
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 300 Ккал

Ніяких складнощів в приготуванні цього торта немає. Піч легко, а прикрашати ягодами – одне задоволення.

П'ять кроків для приготування відкритого торта з ягодами полуниці:

  1. Мигдальні горіхи бланшируются 2 хвилини в киплячій воді. Після цього вони остигають, з них знімається шкірка. Далі, ядерця треба промити, обсушити, обсмажити на розпеченій сковорідці, помішуючи;
  2. Підготовлені горіхи подрібнити будь-яким способом. До них додати цукор, крихти бісквітні, масло вершкове. Щоб суміш стала однорідною, її треба добре збити;
  3. На змащену круглу невисоку форму викласти отримане тісто, щоб бортики були повністю закриті. Час приготування — 12 хвилин, температура — не більше 220 градусів. Корж виймати з форми тільки після остигання;
  4. Полуницю перебрати, помити, обсушити. Подрібнити половину ягід до стану пюре, присипати цукром, крохмалем, апельсиновою цедрою, додати сік лимонний, перелити в підходящу ємність, поставити на помірний вогонь. Коли суміш закипить, зняти відразу з плити, охолодити;
  5. Розрізати навпіл решту ягід. В основу торта викласти охолоджене ягідне пюре, зверху покласти полуницю. Прибрати в холодильник, час витримки 2 години.

Торт сирний з журавлиною і мандаринами

Тим, хто стежить за повноцінністю раціону, особливо важливо, щоб і в чаювання страви були не тільки смачними, але і корисними для здоров'я.

Для тіста потрібно:

  • 3 пачки печива «Ювілейне»;
  • 70 грам селянського масла.

Для приготування крему:

  • 1,5 столові ложки цукрової пудри;
  • 0,5 кг натурального 9% сиру;
  • 33% вершки – 250 мл;
  • 50 грам апельсинового лікеру;
  • 80-90 грамів сушеної журавлини;
  • 2 середнього розміру апельсина;
  • 0,6 кг дрібних мандаринів;
  • 30 г вершкового масла;
  • 50 грам цукру;
  • 150 мл свіжого апельсинового соку;
  • 40 грам будь-якого коньяку.

Час приготування торта складе 1, 5 години, калорійність — 606 ккал.

Готуємо сирний торт з фруктами і ягодами:

  1. Будь-яким способом розкришити печиво. Розтопити масло, змішати з крихтою. Отриману масу викласти в роз'ємну круглу форму, добре прим'яти руками до самого дна, прибрати охолоджуватися;
  2. Щоб приготувати начинку треба вимити апельсини, великою теркою зняти з них шкірку;
  3. Віджати апельсинову м'якоть, отриманий сік потрібен для сиропу. Журавлину перебрати, помити, обсушити;
  4. Змішати міксером вершки, сир, цукрову пудру, лікер, половину апельсинової цедри і журавлини до однорідного стану;
  5. Дістати форму, в якій охолоджувалася маса печива, і прокласти пергаментом бортики. Тепер слід викласти приготовану начинку, розрівняти поверхню. Час охолодження 1 годину;
  6. Мандарини очистити від шкірки. У каструлі розпустити масло, посипати цукром. Готувати до його розчинення, весь час помішуючи. Потім влити сік апельсиновий, довести суміш до кипіння, варити близько 3 хвилин, поки не загусне;
  7. У приготований сироп опустити мандарини на 4 хвилини, перевертаючи і часто поливаючи їх сиропом. Потім перекласти мандаринки шумівкою на тарілку, залишити остигати;
  8. Зверху торт прикрасити мандаринами, що залишилася цедрою, журавлиною, залити сиропом.

Гавайська піца з ананасами — страва з незвичайним смаком. Ананаси це найкраще додаток до курки — це треба спробувати.

Читайте як приготувати пряну азу з індички. Наш покроковий рецепт з фото і відео.

Наші рекомендації як приготувати сирники на пару в мультиварці. Тисніть сюди.

Горіховий торт з ягодами і заварним кремом

У поєднанні з вишнями цей ніжний торт може прикрасити будь-яке святкове застілля.

Необхідні інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 1,5 склянки;
  • 180 г цукру;
  • 10 яєць;
  • 15 очищених волоських горішків.

Начинка:

  • 1 кг консервованої вишні без кісточок;
  • 350 мл незбираного молока;
  • 25 грам пшеничного борошна;
  • 8 г ванільного екстракту;
  • лимонна цедра з половинки фрукта;
  • 2 яйця;
  • половина склянки цукру.

Загальний час випічки — 70 хвилин, енергетична цінність — 600 калорій.

Покроковий спосіб приготування:

  1. Акуратно відокремити білки від жовтків. Далі, міксером змішати 180 грам цукру з білками до отримання білосніжною густої пишної маси;
  2. Не поспішаючи, помішуючи, засипати 1,5 склянки просіяного борошна;
  3. Взяти ємність для випікання, прокласти в ній пергамент або фольгу, викласти приготовану масу;
  4. Розігріти до 180 духовку, поставити в нього випікатися бісквіт до появи золотистого кольору. Час готування складе 30-35 хвилин;
  5. По горизонталі готовий корж розрізати на 3 рівні частини;
  6. Приготувати заварний крем. Для цього, не доводячи до кипіння треба підігріти в каструлі молоко з лимонною цедрою. Поки нагрівається молоко, збити у великій чашці борошно, два яйця, ваніль, цукор. Поступово, продовжуючи збивати, влити гаряче молоко. Перелити цю суміш у каструлю, поставити на плиту. Варити, помішуючи, поки крем не загусне. Остудити, додати консервовану вишню, добре розмішати;
  7. Приготованим кремом змастити всі коржі. Верхній шар прикрасити очищеними волоськими горіхами.

Бісквітний торт з декором з ягід зверху

Вміння спекти гарний бісквіт завжди вважалося ознакою майстерності кулінара. А цілі ягоди малини, розкладені на верхньому шарі торта – не тільки прикраса, але і цілий комплекс вітамінів.

Для торта знадобиться:

  • 4 яйця;
  • 100 грам борошна;
  • 50 г кукурудзяного крохмалю;
  • 125 грам коричневого цукру;
  • 6 штук яєчних білків;
  • 350 грам цукрової пудри;
  • 15 грам оцту;
  • 250 мл 33% вершків;
  • 2 склянки ягід.

Торт вдасться спекти за 80 хвилин, калорійність його складе 550 калорій.

Спосіб приготування:

  1. Для бісквіта білки і жовтки відокремлюються один від одного. Охолоджена білкова маса збивається міксером в густу білу піну. Потім акуратно вводиться цукор і все змішується, до повного його розчинення;
  2. Третю частину отриманої маси додати до жовтків, перемішати лопаткою. У цю суміш відправити просіяне борошно, частина решти білків, все акуратно змішати до однорідної консистенції;
  3. Застелити форму для випічки пергаментным аркушем, на нього викласти бісквітне тісто, розрівняти;
  4. Випікати 35 хвилин в духовці, температурний режим не більше 180 градусів;
  5. Поки корж випікається дверцята духовки не відкривати. Готовність можна перевірити дерев'яною зубочисткою. Коли корж приготується, щоб він не обсипався, йому краще дати відпочити в духовці;
  6. Для приготування меренги в чашці збити сіль з білками, поступово вводити пудру з цукру, змішати до отримання маси схожою на безе, після цього акуратно додати оцет, крохмаль і ретельно перемішати. Заповнити цією сумішшю кондитерський мішок;
  7. Застелити деко пергаментным листком, на ньому позначити кола, викласти на них меренгу;
  8. Готувати в духовці близько 1 години, температура 140 градусів. Щільний верхній шар означає, що корж вже готовий. Якщо все правильно зробити, то меренга вийде зверху хрусткою, а всередині мати тягучу начинку;
  9. Для приготування крему збити вершки і нарізану на шматочки одну частину ягід;
  10. Зібрати торт: на тарілку кладеться бісквіт, він промащується вершками, зверху на нього корж меренги, знову вершки, на які викладаються ягоди, ще меренга і вершки. Зверху прикрасити ягодами.

Млинцевий торт до чаю

Найголовніше в цьому кулінарному шедеврі – товщина млинців і консистенція крему. Млинці повинні бути тонкими, а начинка не густа, щоб вона добре накладалася і вбралася.

Для тіста:

  • 6 яєць;
  • 160 г пшеничного борошна;
  • 250 мл незбираного молока;
  • 25 г цукру;
  • 1 грам звичайної солі;
  • 30 г масла рослинного;

Для начинки:

  • 200 грам цукрової пудри;
  • 150 мл вершків;
  • 0,2 кг полуниці.

Загальний час готування складе 40 хвилин, калорійність — 530 ккал.

Як приготувати млинцевий торт з ягодами і вершковим кремом:

  1. Замісити тісто. Для цього змішати яйця, соняшникову олію, молоко, цукор, трохи солі. Консистенція повинна бути без грудочок, нагадувати густу сметану;
  2. Важливо – дати тісту 30-50 хвилин «відпочити». Потім, наливати тонким шаром на розпечену змащену маслом сковорідку, випікати з кожної сторони;
  3. Приготувати крем: 150 мл натуральних вершків посипати пудрою, потім збити до густої пишної піни. У цю суміш акуратно ввести одну частину подрібненої полуниці, ще раз збити;
  4. Цією сумішшю рясно змастити готові млинці, в тому числі верхній шар, який прикрасити залишився полуницею.

Листковий торт зі свіжими ягодами

Не хочете традиційний листковий торт «Наполеон»? Хочеться чогось незвичайного, легені. І такий рецепт є. Тонке тісто, повітряний крем, ягоди – все для вишуканого чаювання.

Склад:

  • 0,5 кг готового тіста;
  • 1 баночка згущеного молока;
  • 200 мл 33% вершків;
  • 0,3 кг чорниці;
  • 300 грам малини.

Час приготування – 30 хвилин, енергетична цінність складе 570 калорій.

Як приготувати:

  1. Розкачати кожен пласт тіста до 2 мм в товщину, розрізати на однакові квадрати, по черзі випікати на деку, застеленому пергаментным листом. Час, необхідний для випічки становитиме 10 хвилин, температура в духовці 175-180 градусів;
  2. При випічці коржі добре піднімаються, тому їх можна розділіть на 2 частини, тоді готове кулінарний виріб просочиться начинкою набагато швидше;
  3. Охолоджені вершки збити їх до консистенції жирної сметани. Продовжуючи акуратно збивати, повільно ввести згущене молоко. Крем розділити на рівні частини кількістю спечених коржів;
  4. Перший шар тіста викласти на блюдо, змастити кремом, зверху викласти чорницю, розподілити її по всій поверхні;
  5. Зверху накрити наступним шаром, знову шар крему, але замість чорниці вже буде малина. Чергувати, поки шари не закінчаться. При цьому рясно змастити верхівку, боки;
  6. Одну пластину розкришити, обсипати готовий торт, час охолодження — не менше п'яти годин.

Поради щодо прикрашання торта ягодами

  1. Нарізати цілі ягоди полуниці віялом, розкласти на верхньому коржі, присипати цукровою пудрою;
  2. Торт можна прикрасити глазурованої ягодою. Для цього треба окремо розтопити білий і чорний шоколад. Опустити ягідку на 2/3 у темну шоколадну масу, викласти на грати для застигання. Зверху на темний шоколад за допомогою силіконової лопатки нанести смужки білого шоколаду;
  3. З полуниці можна зробити сніговиків, які чудово прикрасять новорічний торт. Зрізати верхівки ягід. Збити міксером сирний сир, вершки. Цю масу помістити в кондитерський шприц і видавити на зріз, позначити сирним кремом помпон на «шапці» і гудзики, очі зробити з насіння кунжуту.

Звичайно, будь-який торт з ягодами можна придбати в супермаркеті. І непоганий, загалом, торт. Але от чого не купиш, так це аромат домашньої випічки, який робить кожен будинок теплим і затишним.

Що ще почитати: