07 май 2019 4 877

Який смачний крем приготувати для вафельних коржів

Один з найбільш простих тортів – це торт з вафельних заготовок. Його зможе приготувати кожна господиня, адже для цього всього лише потрібно промазати кожен вафельний шар кремом. Раніше для такого десерту використовували тільки згущене молоко, зараз же завдяки експериментам кулінарів, існує велика різноманітність начинки.

Який крем підійде для вафельних коржів? Насправді, змастити вафельні коржі можна продуктами, які є в кожному холодильнику. Це може бути сир, повидло, сметана, шоколад. Якщо дати розгулятися своїй фантазії, то можна використовувати різні начинки для кожного шару.

Сметанний крем для вафельних коржів
Інгредієнти Кількість
жирна сметана (20%) - 400-500 г
ванільний цукор - 1 ч. л.
цукрова пудра - 150 г
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 310 Ккал

Хочете приготувати що-небудь смачненьке до чаювання, але у вас немає багато часу? Вафельний торт зі сметанним кремом готується швидко і просто, а ваша сім'я або гості просто «пальчики оближуть». Сметанний крем дуже ніжний і повітряний. Готується він елементарно і не вимагає дорогих продуктів.

Покроковий рецепт:

  1. Сметану виливаємо в миску і поставити на лід або в каструлю з холодною водою;
  2. Через 15-20 хвилин збиваємо вінчиком або міксером на низькій швидкості. Повинна вийти густа піна;
  3. Просіваємо цукрову пудру і додаємо її разом з ванільним цукром до сметані;
  4. Гарненько все перемішуємо;
  5. Готово, можна змащувати коржі.

Сметанний крем відносно стійкий, довго зберігати його також небажано. Тому після приготування відразу змащуйте коржі і запрошуйте гостей до чаювання.

За бажанням можна додати улюблені фрукти або ягоди, так тортик вийде не тільки смачним, але і красивим. А любителям шоколадних кремів рекомендується додати трохи какао.

Крем «П'ятихвилинка» зі згущеним молоком і маслом

Масляний крем із згущеним молоком – просто ідеальний варіант для вафельного торта. Він ніжний, солодкий і дуже смачний. Готується він не більше 5 хвилин, а після приготування відмінно тримає форму.

Якщо тортик готується для дитячого свята, можна кожен шар зробити різнобарвним. Для цього крем потрібно розділити по пиалочкам і в кожну по крапельці додати харчового барвника різних кольорів.

Що знадобиться:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
масло вершкове 200-250 г
згущене молоко повний стакан
ванілін/ванільний цукор на кінчику ножа/1 ч. л.

Час на приготування — знадобиться 5 хвилин.

Калорійність на 100 г складе 415 ккал.

Починаємо приготування:

  1. Масло попередньо виймаємо з холодильника, щоб воно не було твердим;
  2. Викласти в миску і збити міксером на великій швидкості, поки не з'явиться білий колір. Якщо немає міксера, збивати можна і віночком, тільки доведеться докласти багато зусиль;
  3. Як тільки помітите, що масло біліє, починайте поступово додавати згущене молоко. Потроху. Додали 1 ст. л. – збили;
  4. Продовжуємо збивати, як крем не набуде пишної структури;
  5. Тепер настав час додати ванілін;
  6. Перемішуємо. Крем готовий.

Такий глянцевий і однорідний масляний крем стане прикрасою навіть найдешевшого десерту. Змастивши ним вафельні коржі, ви отримаєте надзвичайно смачний і ніжний торт.

Варто зауважити, що це дуже солодкий крем, тому якщо ви не фанат нудотно солодких страв, можна додати під час збивання інгредієнтів кілька крапель соку зі свіжого лимона.

Не бійтеся експериментувати. Можна додати волоські горіхи, стиглий банан, кокосову стружку, какао. Жодної з перерахованих продуктів не зіпсує смак, а тільки доповнить його.

Заварний крем для вафель

Не хочете чекати урочистості, щоб порадувати себе і рідних смачним десертом? Вафельний торт з заварним кремом не тільки порадує вас простотою приготування, але і ніжним смаком. Такий тортик особливо припаде до смаку тим, хто любить торт Наполеон.

Готові коржі, які продаються в будь-якому супермаркеті, заощадять ваш час і сили.

Що знадобиться:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
пшеничне борошно 1 ст. л.
крохмаль 1 ст. л.
ванілін щіпка
молоко жирне 1 склянка
яйця 2 шт.
цукор ¼ Склянки

Час на приготування — піде не більше 30 хвилин.

Калорійність складе на 100 г 213 ккал.

Починаємо готувати:

  1. У сотейник виливаємо молоко, додаємо до нього ванілін і ставимо на середній вогонь. Чекаємо, поки закипить;
  2. В цей час в мисці потрібно збити яйця з цукром. Маса повинна вийти однорідною;
  3. Додаємо до цієї маси крохмаль і 70 мл підігрітого, але не киплячого молока, добре перемішуємо;
  4. У кипляче молоко тонкою струечкой потрібно влити в приготовану суміш, при цьому, постійно помішувати. Варити до того моменту, як загусне;
  5. Знімаємо з плити і чекаємо, поки охолоне.

Коржі краще змащувати не ще трохи теплим кремом (так він краще просочить кожен коржик). Після залишити на 1-2 години в прохолодному місці. Прикрасити торт зверху можна ягодами, тертим шоколадом, шматочками фруктів.

Читайте як приготувати вишуканий салат зі слабосоленої сьомгою — візьміть на замітку кілька оригінальних рецептів.

Спробуйте приготувати смачну, ароматну піджарку з яловичини, яка доповнить гарнір.

З чим п'ють червоне вино — як правильно подавати, з якими стравами гармонує, види вина.

Кавовий крем для торта з листових вафель

Одним з найпопулярніших кремів для прикраси різних десертів є кавовий крем. Він дуже ніжний, але в теж час і терпкий. Напевно, в цьому і є його родзинка. Він додасть дивовижний смак в тому випадку, якщо правильно дотримуватися всіх рекомендацій і кількості інгредієнтів.

Що потрібно:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
мелену каву 1 ст. л.
цукор 1 склянка
жирне молоко півсклянки
вершкове масло 200-250 г
вода (окріп) півсклянки
яйце 1 шт.

Час на приготування — потрібно не більше 15 хвилин.

Калорійність цього крему на 100 г складе близько 393 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Кава потрібно підготувати заздалегідь. Для цього залийте його окропом і дайте настоятися 15 хвилин. Далі процідіть його через марлю;
  2. Проціджену каву виливаємо в каструлю. Додаємо до нього цукор і молоко. Доводимо до кипіння;
  3. У мисочку вбийте яйце і збийте міксером до однорідності. Цівкою, не поспішаючи, вливайте його в кавову масу;
  4. Ретельно перемішуйте;
  5. На середньому вогні масу потрібно проварити близько 2-3 хвилин, потім зніміть з вогню і залиште остигати до кімнатної температури;
  6. Вершкове масло розімніть виделкою і додайте його у кавову масу;
  7. Тепер потрібно перебити все міксером. Крем повинен вийти однорідним і збільшитися в 2 рази.

Все готове до застосування, тому можна сміливо починати перемазывать вафельні коржі. Такий тортик можна зверху притрусити кокосовою стружкою. Рада! Щоб масло можна було легко розім'яти, за 2 години до приготування крему, його потрібно вийняти з холодильника.

Ваельны торт з сирним кремом і ягодами

Щоб торт з вафельних коржів вийшов ніжним і ситним, потрібно підібрати до нього смачний крем. Чим жирніше крем, тим ніжніше буде торт. Сирна маса, та ще й у поєднанні з ароматними ягодами, ну що може бути краще? Ягоди можна підібрати на ваш розсуд і смак.

Що знадобиться:

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вафельні коржі 8 шт. (1 упаковка)
сир жирний 300-350 г
сметана 20 % жирності 200 г (1 склянка)
молочний шоколад 50-70 г
цукор 100 г (півсклянки)
ванільний цукор 0,5 ч. л.
полуниця 250 г

На приготування торта піде не більше 20 хвилин.

Калорійність десерту на 100 г складе 378 ккал.

Приступаємо до готування:

  1. Сир протираємо через сито, так крем вийде повітряним і однорідним;
  2. До нього висипаємо цукор, ванільний цукор і додаємо сметану. Все добре збиваємо міксером;
  3. Полуницю добре промийте під проточною водою і нарізати кружечками;
  4. На кожен корж наносимо сирний крем (тонким шаром) і викладаємо кружечки полуниці;
  5. Верх торта і боки також перемажьте кремом і посипте тертим молочним шоколадом.

За бажанням можна прикрасити цілої полуницею. Можна кликати всіх до чаювання.

Корисні поради

Для того щоб приготувати не тільки смачний, але і оригінальний вафельний торт, потрібно знати деякі хитрощі.

  1. Їли хочете, щоб торт був з горіховим смаком, в крем потрібно буде додати подрібнених волоських горіхів 1 ч. л. коньяку;
  2. Масляний крем із згущеним молоком чудово поєднується як з шоколадом, так і я ягодами. З такими добавками можна отримати дуже ніжний десерт і подавати, як окреме солодке блюдо;
  3. Якщо заморозити крем, що залишився, то можна отримати смачне морозиво;
  4. Щоб надати фруктового присмаку, можна додати збитий в блендері стиглий банан.

З подібними кремами можна сміливо експериментувати. Не бійтеся помилитися, і може у вас вийде свій оригінальний і смачний десерт.

Що ще почитати: