Як приготувати бефстроганов з курки
Бефстроганов – це блюдо, яке існує вже протягом довгих років. Основним продуктом в його приготуванні зазвичай використовується яловичина або телятина. Але в наш час використовується різні інгредієнти.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
куряче філе - | 600 грам |
вода - | 120 мл |
цибулю - | 200 грам |
мелена паприка - | 15 г |
копчена свиняча грудинка - | 60 грам |
сіль - | 3 грама |
борошно - | 75 г |
приправа куряча - | за смаком |
сметана - | 150 мл |
часник - | 1 зубчик |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 135 Ккал |
Завдяки цьому рецепту куряче м'ясо виходить дуже ніжним і ароматним.
Покрокове приготування бефстроганова з курки:
- Виконати підготовку всіх необхідних складових. Куряче м'ясо дуже ретельно і довго промивається в холодній воді;
- Нарізати м'ясо у вигляді соломки. Товщина повинна скласти приблизно близько 1 см;
- Цибуля очистити, вимити і нарізати у формі півкілець;
- Грудинку порізати на невеликі шматочки і обсмажити на вогні середньої інтенсивності;
- В отриманий на сковороді жир викласти цибулю і трохи обсмажити, потім викласти туди ж куряче м'ясо. На вогні середньої інтенсивності обсмажувати протягом п'яти хвилин;
- Вилити туди підготовлене кількість води і залишити до закипання. Додати сіль і спеції, попередньо подрібнений часник. На повільному вогні тушкувати приблизно п'ятнадцять хвилин;
- В окремій ємності ретельно змішати сметану і борошно;
- Додати підготовлену суміш до всіх інгредієнтів;
- Перемішати і залишити гаситися ще протягом п'яти хвилин.
Страва готова! До столу подавати тільки в гарячому вигляді.
Як приготувати бефстроганов з курки з томатом
Даний рецепт приготування дуже простий, але це не заважає йому дивувати своїми прекрасними смаковими якостями.
Перелік необхідних складових:
- куряче філе в кількості 500 грам;
- вершки обсягом 200 мл;
- столова ложка томатної пасти;
- столова ложка гірчиці;
- одна цибулина середніх розмірів;
- одна столова ложка борошна;
- сіль відповідно ос смаком;
- спеції за смаком;
- дві столові ложки соняшникової олії;
- три часникового зубчики;
- трохи зелені.
Час приготування – 30 хвилин.
Калорійність – 144 ккал у 100 грамах.
Тепер можна зайнятися безпосереднім приготуванням страви:
- Куряче м'ясо ретельно промити в холодній воді, висушити і нарізати на шматочки невеликих розмірів;
- Цибулину очистити, вимити і нарізати у формі півкілець;
- Підготувати сковороду, розігріти її налити соняшникову олію. Викласти туди підготовлене м'ясо, додати сіль і перець. Обсмажувати протягом п'яти хвилин, постійно помішуючи для запобігання підгоряння продукту;
- В цей час також необхідно займатися приготуванням соусу. Для цього томатна паста розводять у кип'яченій воді. Її можна замінити свіжим томатним соком. У суміш води та томату додати гірчицю і все ретельно вимісити до утворення маси однорідної консистенції;
- До смаженій м'ясу додати цибулю і смажити до тих пір, поки цибуля не стане прозорим;
- Після цього додати і борошно. Дуже ретельно все вимішати;
- Додати підготовлений соус і знову все добре перемішати;
- Отриманий склад залити підготовленим кількістю вершків і перемішати. Накрити сковороду кришкою і залишити для гасіння на сім хвилин;
- Часник, попередньо подрібнений, додається в останню чергу;
- Готову страву прикрашають зеленню і подається на стіл у гарячому вигляді.
Індичка в сметанному соусі — дієтичне блюдо, яке обов'язково потрібно приготувати.
Шурпа з свинини — пряний суп, який вартий того, щоб його навчитися готувати.
Рецепти найсмачніших шоколадно-бананових тортів — дивовижний десерт. Спробуйте цей рецепт.
Ніжне м'ясо з вершками і грибами
Для приготування страви з даного рецептом потрібно:
- філе куряче в кількості 250 грамів;
- гриби, бажано печериці в кількості 120 грам;
- одна невелика цибулина;
- вершки об'ємом 250 мл;
- одна чайна ложка борошна;
- столова ложка рослинної олії;
- сіль;
- перець.
Час приготування – 30 хвилин.
Калорійність – 163 ккал в 100 грамах страви.
Безпосереднє приготування бефстроганова з курки з грибами:
- Цибуля очистити від лушпиння, вимити і нарізати у формі півкілець;
- Сковороду поставити на вогонь, налити рослинного масла і викласти підготовлений цибулю. Обсмажувати до появи прозорості;
- Гриби почистити, помити і нарізати невеликими скибочками. Додати в сковороду. Смажити протягом чотирьох хвилин;
- Філе вимити в холодній воді, нарізати у вигляді соломки і викласти до обсмажених грибів з цибулею;
- Смажити до повної готовності всіх інгредієнтів;
- Додати борошно і спеції. Ретельно перемішати. Вилити всі підготовлені вершки, перемішати і накрити сковороду кришкою. На повільному вогні тушкувати протягом п'яти хвилин;
- Блюдо готове до вживання.
Висновок
Для приготування бефстроганова не варто відбивати м'ясо, оскільки воно одразу ж втратить свою м'якість.
При обсмажуванні курячого м'яса необхідно лише двічі перевернути його. При більш тривалому обсмажуванні, воно вийде занадто жорстким, і страва буде зіпсовано.
Бефстроганов з курки стане відмінно заміною знайомим страв. Існує чимало різних способів приготування з різними інгредієнтами. Не варто боятися експериментів, адже не спробувавши щось нове не випаде можливість порадувати рідних і близьких.