06 июнь 2019 1 160

Як приготувати бефстроганов з курки

Бефстроганов – це блюдо, яке існує вже протягом довгих років. Основним продуктом в його приготуванні зазвичай використовується яловичина або телятина. Але в наш час використовується різні інгредієнти.

Бефстроганов з курки зовсім не схожий на традиційний рецепт цієї страви. Це ніжне м'ясо створює зовсім інший смак, який порадує не тільки істинного гурмана, але і простого любителя смачних страв.
Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
куряче філе - 600 грам
вода - 120 мл
цибулю - 200 грам
мелена паприка - 15 г
копчена свиняча грудинка - 60 грам
сіль - 3 грама
борошно - 75 г
приправа куряча - за смаком
сметана - 150 мл
часник - 1 зубчик
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 135 Ккал

Завдяки цьому рецепту куряче м'ясо виходить дуже ніжним і ароматним.

Покрокове приготування бефстроганова з курки:

  1. Виконати підготовку всіх необхідних складових. Куряче м'ясо дуже ретельно і довго промивається в холодній воді;
  2. Нарізати м'ясо у вигляді соломки. Товщина повинна скласти приблизно близько 1 см;
  3. Цибуля очистити, вимити і нарізати у формі півкілець;
  4. Грудинку порізати на невеликі шматочки і обсмажити на вогні середньої інтенсивності;
  5. В отриманий на сковороді жир викласти цибулю і трохи обсмажити, потім викласти туди ж куряче м'ясо. На вогні середньої інтенсивності обсмажувати протягом п'яти хвилин;
  6. Вилити туди підготовлене кількість води і залишити до закипання. Додати сіль і спеції, попередньо подрібнений часник. На повільному вогні тушкувати приблизно п'ятнадцять хвилин;
  7. В окремій ємності ретельно змішати сметану і борошно;
  8. Додати підготовлену суміш до всіх інгредієнтів;
  9. Перемішати і залишити гаситися ще протягом п'яти хвилин.

Страва готова! До столу подавати тільки в гарячому вигляді.

Як приготувати бефстроганов з курки з томатом

Даний рецепт приготування дуже простий, але це не заважає йому дивувати своїми прекрасними смаковими якостями.

Перелік необхідних складових:

  • куряче філе в кількості 500 грам;
  • вершки обсягом 200 мл;
  • столова ложка томатної пасти;
  • столова ложка гірчиці;
  • одна цибулина середніх розмірів;
  • одна столова ложка борошна;
  • сіль відповідно ос смаком;
  • спеції за смаком;
  • дві столові ложки соняшникової олії;
  • три часникового зубчики;
  • трохи зелені.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 144 ккал у 100 грамах.

Тепер можна зайнятися безпосереднім приготуванням страви:

  1. Куряче м'ясо ретельно промити в холодній воді, висушити і нарізати на шматочки невеликих розмірів;
  2. Цибулину очистити, вимити і нарізати у формі півкілець;
  3. Підготувати сковороду, розігріти її налити соняшникову олію. Викласти туди підготовлене м'ясо, додати сіль і перець. Обсмажувати протягом п'яти хвилин, постійно помішуючи для запобігання підгоряння продукту;
  4. В цей час також необхідно займатися приготуванням соусу. Для цього томатна паста розводять у кип'яченій воді. Її можна замінити свіжим томатним соком. У суміш води та томату додати гірчицю і все ретельно вимісити до утворення маси однорідної консистенції;
  5. До смаженій м'ясу додати цибулю і смажити до тих пір, поки цибуля не стане прозорим;
  6. Після цього додати і борошно. Дуже ретельно все вимішати;
  7. Додати підготовлений соус і знову все добре перемішати;
  8. Отриманий склад залити підготовленим кількістю вершків і перемішати. Накрити сковороду кришкою і залишити для гасіння на сім хвилин;
  9. Часник, попередньо подрібнений, додається в останню чергу;
  10. Готову страву прикрашають зеленню і подається на стіл у гарячому вигляді.

Індичка в сметанному соусі — дієтичне блюдо, яке обов'язково потрібно приготувати.

Шурпа з свинини — пряний суп, який вартий того, щоб його навчитися готувати.

Рецепти найсмачніших шоколадно-бананових тортів — дивовижний десерт. Спробуйте цей рецепт.

Ніжне м'ясо з вершками і грибами

Для приготування страви з даного рецептом потрібно:

  • філе куряче в кількості 250 грамів;
  • гриби, бажано печериці в кількості 120 грам;
  • одна невелика цибулина;
  • вершки об'ємом 250 мл;
  • одна чайна ложка борошна;
  • столова ложка рослинної олії;
  • сіль;
  • перець.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 163 ккал в 100 грамах страви.

Безпосереднє приготування бефстроганова з курки з грибами:

  1. Цибуля очистити від лушпиння, вимити і нарізати у формі півкілець;
  2. Сковороду поставити на вогонь, налити рослинного масла і викласти підготовлений цибулю. Обсмажувати до появи прозорості;
  3. Гриби почистити, помити і нарізати невеликими скибочками. Додати в сковороду. Смажити протягом чотирьох хвилин;
  4. Філе вимити в холодній воді, нарізати у вигляді соломки і викласти до обсмажених грибів з цибулею;
  5. Смажити до повної готовності всіх інгредієнтів;
  6. Додати борошно і спеції. Ретельно перемішати. Вилити всі підготовлені вершки, перемішати і накрити сковороду кришкою. На повільному вогні тушкувати протягом п'яти хвилин;
  7. Блюдо готове до вживання.

Висновок

Для приготування бефстроганова не варто відбивати м'ясо, оскільки воно одразу ж втратить свою м'якість.

При обсмажуванні курячого м'яса необхідно лише двічі перевернути його. При більш тривалому обсмажуванні, воно вийде занадто жорстким, і страва буде зіпсовано.

Бефстроганов з курки стане відмінно заміною знайомим страв. Існує чимало різних способів приготування з різними інгредієнтами. Не варто боятися експериментів, адже не спробувавши щось нове не випаде можливість порадувати рідних і близьких.

Що ще почитати: