20 июнь 2019 4 344

Як смачно і швидко приготувати куряче філе в мультиварці: легкі рецепти

Філе – нежирне і м'яке м'ясо курки з однорідною структурою, в якому практично відсутня плівка і прожилки. Завдяки цьому воно підходить для дієтичних страв. Існує маса рецептів його приготування, що відрізняються способами обробки, додатковими інгредієнтами і спеціями.

При наявності на кухні такого агрегату, як мультиварка, шанси порадувати близьких різноманітним і корисним меню збільшуються. Страви з птахи, зроблені в ній, виходять м'якими і соковитими, і крім цього, за твердженнями виробників кухонної побутової техніки, зберігають всі амінокислоти і вітаміни.

Рецепт курячого м'яса з вершками в мультиварці
Інгредієнти Кількість
Куряча грудка - 550 грамів
Цибуля невеликий - 1 головка
Морква середня - 1 штука
Вершки нежирні - 220 мл
Оливкова олія - 2 столові ложки
Сіль, спеції - за смаком
Плавлений сир вершковий - 2 штуки
Час приготування: 65 хвилин Калорійність на 100 грам: 115 Ккал
Вершково-грибний, вершково-сирний, вершково-томатний, а також інші соуси на основі кисломолочних продуктів відмінно гармонують з куркою.

Моєму і просушуємо філе. Нарізаємо гострим ножем невеликими кубиками, попередньо знявши плівку з м'яса. Активуємо функцію обсмажування, наливаємо масло і приступаємо до його приготування.

Чистимо і шаткуємо овочі півкільцями середньої товщини, додаємо їх до м'яса і все вимішуємо. Солимо й додаємо спеції. Коли овочі обжарились, кладемо вершки і натертий сир.

Вимішуємо і перемикаємо прилад на функцію гасіння і доготавливаем ще 50 хвилин. Гарнір до цього блюда – спагетті.

Куряча грудинка з молодою картоплею

Прекрасне блюдо на полуденок для кожного члена сім'ї – м'ясо курки з молодою картоплею в електроприладі.

Компоненти:

  • Куряче філе – 450 грамів;
  • Картопля середня – 6 штук;
  • Цибулю середній – 1 головка;
  • Морква невелика – 1 штука;
  • Лист лавра – 1 штука;
  • Перець горошок – 3 зерна;
  • Вершкове масло – 50 г;
  • Вода очищена – 1 мультистакан;
  • Соус з томатів – 2 столові ложки;
  • Сіль, спеції – за смаком.

Чистимо і промиваємо овочі. Шаткуємо цибулю і моркву брусками, а картоплю – середніми кубиками. Включаємо прилад на обсмажування, кладемо в чашу масло і порізані овочі (крім картоплі).

На кухонній дошці гострим ножем м'ясо обробляємо, теж на кубики. Викладаємо його до овочів з картоплею, додаємо спеції, сіль, томатний соус і лист лавра.

Все перемішуємо і, переключивши на функцію гасіння, залишаємо готуватися на 40 хвилин.

Ніжне куряче філе з овочами у фользі

Приготування страви в фользі – це один з найбільш цікавих способів термічної обробки, що дозволяє зберегти практично всі ароматичні речовини та енергетичну цінність.

Компоненти:

  • Куряча грудка – 600 грамів;
  • Баклажан середній – 1 штука;
  • Помідор невеликий – 2 штуки;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Часник – 1 зубок;
  • Приправи для курки – 1 пакетик;
  • Сир – 150 грамів;
  • Сіль – за смаком.

У глибокій скляній мисці маринуємо в приправах філе. Промиваємо, чистимо і нарізами кільцями баклажани, томати і цибулю.

Шаткуємо товстими квадратними слайсами сир. Робимо з фольги човник.

У середину кладемо м'ясо, зверху шарами – цибуля, помідори, натертий часник, баклажани і завершуємо сиром. Таким чином робимо кілька порцій. Закриваємо фольгу.

Включаємо на приладі випічку і готуємо 45 хвилин. Перед їжею фольгу можна зняти або залишити.

Куряча грудка з грибами: ситно і смачно

Мультиварки компанії Редмонд вважаються найбільш універсальними кухонними агрегатами, що дозволяють приготувати практично будь-яку страву. Вибравши необхідні температурний і часовий режими, можна зробити смачна і корисна страва з яловичини з грибами.

Компоненти:

  • Куряче філе – 600 грамів;
  • Цибулю середній – 1 головка;
  • Печериці – 300 грамів;
  • Сметана нежирна – 150 мілілітрів;
  • Масло рослинне – 3 столові ложки;
  • Сіль, спеції – за смаком.

Промиваємо, чистимо і шаткуємо цибулю з грибами. М'ясо нарізаємо на довгі смужки довжиною 3 сантиметри. Включаємо прилад в режим смаження і закладаємо туди порізане філе.

У глибокій сковороді пасеруємо овочі з рослинною олією. Після обсмажування, перекладаємо до м'яса, солимо, додаємо спеції, заливаємо сметаною і, добре перемішавши, продовжуємо готувати при функції гасіння 40 хвилин.

Дієтичне куряче філе на пару

Куряча грудинка на пару з овочами або гарніром – відмінний дієтичний сніданок для дітей. Філе, багатий протеїнами, зарядить їх силами на весь день.

Компоненти:

  • Куряче філе – 300 грамів;
  • Очищена Вода – 1 літр;
  • Сіль – щіпка.

Наливаємо в чашу приладу холодну воду, ставимо спеціальну решітку для страв на пару. Кладемо зверху грудку (при бажанні можна покласти моркву, буряк), запускаємо режим «Пар» і готуємо 40 хвилин. Виймаємо, солимо, нарізаємо на порційні слайсы і додаємо гарнір.

Куряча грудинка по-азійськи з соєвим соусом

Якщо вам захотілося урізноманітнити меню і поекспериментувати, куряча грудка в соєвому соусі один з варіантів страв це зробити.

Компоненти:

  • Куряча грудка – 450 грамів;
  • Соєвий соус – 150 мілілітрів;
  • Сіль – за смаком;
  • Цибуля невеликий – 1 головка;
  • Приправа для курки -1 пакетик.

Промиваємо м'ясо. Шаткуємо товстими слайсами вздовж волокон, так щоб з однієї грудки вийшло 5 штук. Добре відбиваємо молотком.

У скляну миску наливаємо соєвий соус. Додаємо приправу і кладемо маринуватися на годину. Через 45 хвилин додаємо порізаний півкільцями цибулю.

Закладаємо в каструлю промариновані продукти і запускаємо готуватися на 35 хвилин функції гасіння. Для цієї страви підійдуть гарніри з рису або гречки.

Молочне куряче філе

Це блюдо відрізняється особливою ніжністю і має приємний смак. Соковитості йому додасть молоко.

Компоненти:

  • Куряча грудка – 450 грамів;
  • Спеції для курки – 1 пакетик;
  • Молоко нежирне – 150 мілілітрів;
  • Цибуля невеликий – 1 головка;
  • Морква середня – 1 штука;
  • Рослинна олія – 2 столові ложки;
  • Невеликі помідори – 2 штуки;
  • Сіль – за смаком.

Готуємо овочі. Ставимо на конфорку сотейник, наливаємо олію і обсмажуємо овочі. Шаткуємо м'ясо невеликими кубиками і додаємо його туди ж.

Помідори потрібно облити окропом, зняти шкірку було легше.

Їх треба порізати на кубики і закласти в электропибор, а слідом викласти м'ясо з засмажкою. І останнє: посолити, додати спеції, залити все молоком, перемішати і протушкувати 45 хвилин.

Традиційна куряча грудинка з макаронами

Для приготування потрібно зовсім небагато часу, але результат відрізняється відмінними смаковими якостями.

Компоненти:

  • Філе куряче – 350 грамів;
  • Сир – 200 грамів;
  • Макарони з пшениці твердих сортів – 200 грамів;
  • Цибуля невеликий – 1 головка;
  • Соус з помідорів – 2 столові ложки;
  • Масло рослинне – 3 столові ложки;
  • Сіль, спеції – за смаком;
  • Вода очищена – 200 мілілітрів;
  • Морква середня – 1 штука.

Чистимо, промиваємо і шаткуємо овочі соломкою, те ж саме робимо і з м'ясом. Наливаємо в прилад масло, закладаємо підготовлені продукти і запускаємо режим смаження.

Додаємо соус, спеції, солимо і добре все вимішуємо. Підливаємо воду і додаємо макарони. Закриваємо і перемикаємо режим приготування каші на 23 хвилини.

По готовності притрушиваем тертим сиром і даємо постояти 10 хвилин. За бажанням прикрашаємо свіжим базиліком або кропом.

Як посмажити котлети на сковороді з курячого, свинячого і яловичого фаршу.

Як смачно курячі крильця замаринувати для шашлику, читайте рецепт.

Рецепт запеченої курячої грудки в духовці, хороші і смачні рецепти, читайте.

Корисні поради

  1. Для страв з курячої м'якоті використовуйте тільки охолоджене м'ясо. Філе саме по собі вважається сухим, а після розморожування втратить велику кількість вологи, так що його не вийде соковитим навіть за допомогою соусу;
  2. Не використовуйте макаронні вироби швидкого приготування: в мультиварці вони перетворяться на кашу;
  3. Для приготування вершкових або молочних соусів застосовуйте тільки свіжу молочку, інакше під час приготування соус згорнеться, розшарується, і страва буде зіпсовано;
  4. Не нарізайте курячу грудку занадто дрібно, під час приготування вона ужарится і буде виглядати неестетично.

Куряче м'ясо добре поєднується з цілим рядом пряних трав: базиліком, м'ятою, чебрецем і чебрецем. В якості приправ зазвичай використовують чорний, білий і червоний перець, а також куркуму.

Що ще почитати: