Як приготувати бефстроганов з яловичини в мультиварці
Якщо вірити історії, то бефстроганов з м'яса вважається російською стравою. Згідно з історичними даними, граф Строганов з віком став зовсім беззубим і не міг нормально їсти страви з м'яса. А його кухар придумав один хитрий рецепт приготування, за яким м'ясо виходило дуже ніжним і м'яким.
Надалі ця страва й дістала назву бефстроганов. А от як його зробити з яловичини в мультиварці, ви зможете дізнатися з наших рецептів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яловичого м'яса - | 800 г |
ріпчастої цибулі - | дві головки |
помідор - | 2 шт. |
сметани - | стакан |
води - | 2 великі ложки |
кукурудзяного крохмалю або борошна - | одна велика ложка |
рослинної олії - | трохи |
коров'яче масло - | 50 г |
сіль поварена - | на свій смак |
суміш перців - | на свій смак |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 199 Ккал |
Приступаємо до приготування бефстроганова з яловичини в мультиварці:
- Для приготування слід використовувати м'якоть, без кісточок і прожилок;
- М'ясо потрібно добре підготувати, промити, зрізати плівку, прожилки;
- Потім можна скористатися кількома способами приготування — можна м'якоть розрізати на поздовжні скибочки і відбити або ж спочатку відбити незбиране філе і вже після цього нарізати;
- Цибулини очищаємо від лушпиння, нарізаємо кільцями з середньою товщиною;
- У ємність мультиварки потрібно влити рослинне масло, вибираємо режим «Випічка» і розігріваємо;
- У прогріте масло додаємо трохи коров'ячого масло, за рахунок нього м'ясо стане більш ніжним і м'яким;
- Потім на поверхню дна мультиварки викладаємо цибульні кільця, їх потрібно викладати в один шар;
- Засмажуємо цибулю пару хвилин, щоб він покрився золотистою скоринкою;
- Шматочки яловичини потрібно обваляти в борошні або в крохмалі;
- Викладаємо до цибулі м'ясо в паніровці також у вигляді шару;
- Обсмажуємо шматочки при відкритій кришці приблизно чверть години;
- Перевертати потрібно шматочки дуже акуратно;
- Посипаємо м'ясо сіллю, спеціями;
- Помідори промиваємо, промиваємо гарячою водою, знімаємо з них шкірку;
- Протираємо томати на дрібній тертці або подрібнюємо в блендері;
- Відправляємо в каструлю до яловичині томатну суміш, ще раз підсолюємо і залишаємо далі готуватися;
- Потім викладаємо частинами сметану і перемішуємо;
- Перемикаємо в режим «Гасіння» і готуємо чверть години;
- Після цього відключаємо мультиварку, викладаємо м'ясо на тарілку і подаємо на стіл з гарніром.
Бефстроганов з яловичини з томатною пастою в мультиварці Редмонд
Для приготування будуть потрібні наступні компоненти:
- півкілограма яловичого м'яса;
- цибуля — 2 штуки;
- щіпка цукрового піску;
- сіль поварена на свій смак;
- шматочок коров'ячого масла на 25 грам;
- трохи суміші перців;
- води половина мультистакана.
Інгредієнти для соусу:
- склянка сметани;
- 50 грам томатної пасти;
- 30 грам борошна;
- кілька часточок часнику;
- трохи приправ прованські трави;
- сіль за смаком;
- 1 мультистакан води.
Час на приготування – 1,5-2 години.
Калорійність – 210 ккал.
Як потрібно робити:
- Для початку м'якоть яловичини промиваємо, видаляємо плівку і нарізаємо на довгі і широкі шматочки;
- Посипаємо яловичину цукром, перемішуємо і залишаємо постояти чверть години;
- Цибулю очищаємо від шкірки, нарізаємо півкільцями або четвертинками кілець;
- Викладаємо в чашу мультиварки шматочок натурального коров'ячого масло, виставляємо програму «Смаження» і прогріваємо;
- На розігріте масло треба засипати цибулю і підсмажити його близько 2-3 хвилин;
- Далі викладаємо до цибулі шматочки м'яса, перемішуємо і залишаємо обсмажуватися;
- Після того як шматочки яловичини змінювати колір додаємо сіль, спеції і обсмажуємо хвилин 7-8;
- Переставляємо режим «Гасіння», вибираємо час – 1 година;
- Підливаємо половину мультистакана води, прикриваємо кришкою і залишаємо тушкуватися;
- Тим часом потрібно приготувати томатний соус. У ємність викладаємо томат, додаємо до нього сметану;
- Підливаємо кип'ячену воду, підсолюємо, додаємо прованські трави;
- Засипаємо борошно, гарненько перемішуємо вінчиком, щоб не було грудочок;
- Через годину готовий соус заливаємо до м'яса, переставляємо режим «Випічка»
- Готуємо ще хвилин 10 і вимикаємо;
- Готовий бефстроганов з яловичини подаємо разом з картоплею.
Як приготувати ароматні курячі рулетики в беконі читайте в нашій статті.
Млинцевий торт з маком і заварним кремом — спробуйте цей смачний десерт.
Як приготувати оладки на кисляку — найкраще рішення до чаю.
Як готувати страву в мультиварці Поларіс
Які інгредієнти потрібні:
- 600 г яловичини (м'якоть);
- трохи рослинного масла;
- 80 грам цибулі;
- одна ст. ложка борошна;
- 300 мл вершків з жирністю 33 %;
- сіль на свій смак;
- перець – щіпка.
Час приготування – 2 години.
Калорійність – 193 ккал.
Як приготувати бефстроганов з яловичини для дітей:
- Для приготування варто використовувати і ніжну молоду яловичину. Вона дуже швидко готується і при цьому виходить дуже смачною;
- М'якоть промиваємо, зрізаємо плівку;
- Нарізаємо яловичину поперек волокон на невеликі шматочки з розмірами близько 5-6 см;
- Обов'язково кожен шматочок добре відбиваємо;
- Очищаємо цибулю від шкірки і розрізаємо на половинки кілець;
- Включаємо прилад в режим «Смаження», підливаємо рослинне масло і розігріваємо;
- Викладаємо в прогріте олія цибулю і обсмажуємо 5 хвилин до утворення золотистої скоринки;
- Далі викладаємо м'ясо, перемішуємо і засмажуємо разом з цибулею близько 15 хвилин;
- Потім посипаємо сіллю, перцем, розмішуємо і засмажуємо ще близько 10 хвилин;
- Перемикаємо в режим «Гасіння», закриваємо кришкою і залишаємо готуватися близько 1 години;
- Після цього відкриваємо кришку, перемикаємо в режим «Смаження» і залишаємо готуватися близько 10 хвилин;
- Посипаємо м'ясо борошном, розмішуємо;
- Заливаємо вершки, при цьому постійної розмішуємо;
- Залишаємо тушкуватися до повного загусання соусу і вимикаємо;
- Готовий бефстроганов з вершками стане прекрасним доповненням до будь каш.
Поради кулінарів
- краще використовувати молоде м'ясо. Воно набагато швидше готується, виходить дуже м'яким і ніжним;
- можна використовувати сметану або вершки;
- попередньо варто яловичину відбити, за рахунок цього вона вийде більш м'якше.
Бефстроганов з яловичини в мультиварці не так вже й складно приготувати. Важливо в цій справі правильно підготувати м'ясо – обробити, відбити і нарізати. Також не варто забувати про соус, за рахунок нього м'ясо виходить дуже соковитим і ніжним. У підсумку можна зробити смачне доповнення до будь-каш, картоплі, овочів.