22 май 2019 1 012

Як приготувати бефстроганов з яловичини в мультиварці

Якщо вірити історії, то бефстроганов з м'яса вважається російською стравою. Згідно з історичними даними, граф Строганов з віком став зовсім беззубим і не міг нормально їсти страви з м'яса. А його кухар придумав один хитрий рецепт приготування, за яким м'ясо виходило дуже ніжним і м'яким.

Надалі ця страва й дістала назву бефстроганов. А от як його зробити з яловичини в мультиварці, ви зможете дізнатися з наших рецептів.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
яловичого м'яса - 800 г
ріпчастої цибулі - дві головки
помідор - 2 шт.
сметани - стакан
води - 2 великі ложки
кукурудзяного крохмалю або борошна - одна велика ложка
рослинної олії - трохи
коров'яче масло - 50 г
сіль поварена - на свій смак
суміш перців - на свій смак
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 199 Ккал

Приступаємо до приготування бефстроганова з яловичини в мультиварці:

  1. Для приготування слід використовувати м'якоть, без кісточок і прожилок;
  2. М'ясо потрібно добре підготувати, промити, зрізати плівку, прожилки;
  3. Потім можна скористатися кількома способами приготування — можна м'якоть розрізати на поздовжні скибочки і відбити або ж спочатку відбити незбиране філе і вже після цього нарізати;
  4. Цибулини очищаємо від лушпиння, нарізаємо кільцями з середньою товщиною;
  5. У ємність мультиварки потрібно влити рослинне масло, вибираємо режим «Випічка» і розігріваємо;
  6. У прогріте масло додаємо трохи коров'ячого масло, за рахунок нього м'ясо стане більш ніжним і м'яким;
  7. Потім на поверхню дна мультиварки викладаємо цибульні кільця, їх потрібно викладати в один шар;
  8. Засмажуємо цибулю пару хвилин, щоб він покрився золотистою скоринкою;
  9. Шматочки яловичини потрібно обваляти в борошні або в крохмалі;
  10. Викладаємо до цибулі м'ясо в паніровці також у вигляді шару;
  11. Обсмажуємо шматочки при відкритій кришці приблизно чверть години;
  12. Перевертати потрібно шматочки дуже акуратно;
  13. Посипаємо м'ясо сіллю, спеціями;
  14. Помідори промиваємо, промиваємо гарячою водою, знімаємо з них шкірку;
  15. Протираємо томати на дрібній тертці або подрібнюємо в блендері;
  16. Відправляємо в каструлю до яловичині томатну суміш, ще раз підсолюємо і залишаємо далі готуватися;
  17. Потім викладаємо частинами сметану і перемішуємо;
  18. Перемикаємо в режим «Гасіння» і готуємо чверть години;
  19. Після цього відключаємо мультиварку, викладаємо м'ясо на тарілку і подаємо на стіл з гарніром.

Бефстроганов з яловичини з томатною пастою в мультиварці Редмонд

Для приготування будуть потрібні наступні компоненти:

  • півкілограма яловичого м'яса;
  • цибуля — 2 штуки;
  • щіпка цукрового піску;
  • сіль поварена на свій смак;
  • шматочок коров'ячого масла на 25 грам;
  • трохи суміші перців;
  • води половина мультистакана.

Інгредієнти для соусу:

  • склянка сметани;
  • 50 грам томатної пасти;
  • 30 грам борошна;
  • кілька часточок часнику;
  • трохи приправ прованські трави;
  • сіль за смаком;
  • 1 мультистакан води.

Час на приготування – 1,5-2 години.

Калорійність – 210 ккал.

Як потрібно робити:

  1. Для початку м'якоть яловичини промиваємо, видаляємо плівку і нарізаємо на довгі і широкі шматочки;
  2. Посипаємо яловичину цукром, перемішуємо і залишаємо постояти чверть години;
  3. Цибулю очищаємо від шкірки, нарізаємо півкільцями або четвертинками кілець;
  4. Викладаємо в чашу мультиварки шматочок натурального коров'ячого масло, виставляємо програму «Смаження» і прогріваємо;
  5. На розігріте масло треба засипати цибулю і підсмажити його близько 2-3 хвилин;
  6. Далі викладаємо до цибулі шматочки м'яса, перемішуємо і залишаємо обсмажуватися;
  7. Після того як шматочки яловичини змінювати колір додаємо сіль, спеції і обсмажуємо хвилин 7-8;
  8. Переставляємо режим «Гасіння», вибираємо час – 1 година;
  9. Підливаємо половину мультистакана води, прикриваємо кришкою і залишаємо тушкуватися;
  10. Тим часом потрібно приготувати томатний соус. У ємність викладаємо томат, додаємо до нього сметану;
  11. Підливаємо кип'ячену воду, підсолюємо, додаємо прованські трави;
  12. Засипаємо борошно, гарненько перемішуємо вінчиком, щоб не було грудочок;
  13. Через годину готовий соус заливаємо до м'яса, переставляємо режим «Випічка»
  14. Готуємо ще хвилин 10 і вимикаємо;
  15. Готовий бефстроганов з яловичини подаємо разом з картоплею.

Як приготувати ароматні курячі рулетики в беконі читайте в нашій статті.

Млинцевий торт з маком і заварним кремом — спробуйте цей смачний десерт.

Як приготувати оладки на кисляку — найкраще рішення до чаю.

Як готувати страву в мультиварці Поларіс

Які інгредієнти потрібні:

  • 600 г яловичини (м'якоть);
  • трохи рослинного масла;
  • 80 грам цибулі;
  • одна ст. ложка борошна;
  • 300 мл вершків з жирністю 33 %;
  • сіль на свій смак;
  • перець – щіпка.

Час приготування – 2 години.

Калорійність – 193 ккал.

Як приготувати бефстроганов з яловичини для дітей:

  1. Для приготування варто використовувати і ніжну молоду яловичину. Вона дуже швидко готується і при цьому виходить дуже смачною;
  2. М'якоть промиваємо, зрізаємо плівку;
  3. Нарізаємо яловичину поперек волокон на невеликі шматочки з розмірами близько 5-6 см;
  4. Обов'язково кожен шматочок добре відбиваємо;
  5. Очищаємо цибулю від шкірки і розрізаємо на половинки кілець;
  6. Включаємо прилад в режим «Смаження», підливаємо рослинне масло і розігріваємо;
  7. Викладаємо в прогріте олія цибулю і обсмажуємо 5 хвилин до утворення золотистої скоринки;
  8. Далі викладаємо м'ясо, перемішуємо і засмажуємо разом з цибулею близько 15 хвилин;
  9. Потім посипаємо сіллю, перцем, розмішуємо і засмажуємо ще близько 10 хвилин;
  10. Перемикаємо в режим «Гасіння», закриваємо кришкою і залишаємо готуватися близько 1 години;
  11. Після цього відкриваємо кришку, перемикаємо в режим «Смаження» і залишаємо готуватися близько 10 хвилин;
  12. Посипаємо м'ясо борошном, розмішуємо;
  13. Заливаємо вершки, при цьому постійної розмішуємо;
  14. Залишаємо тушкуватися до повного загусання соусу і вимикаємо;
  15. Готовий бефстроганов з вершками стане прекрасним доповненням до будь каш.

Поради кулінарів

  • краще використовувати молоде м'ясо. Воно набагато швидше готується, виходить дуже м'яким і ніжним;
  • можна використовувати сметану або вершки;
  • попередньо варто яловичину відбити, за рахунок цього вона вийде більш м'якше.

Бефстроганов з яловичини в мультиварці не так вже й складно приготувати. Важливо в цій справі правильно підготувати м'ясо – обробити, відбити і нарізати. Також не варто забувати про соус, за рахунок нього м'ясо виходить дуже соковитим і ніжним. У підсумку можна зробити смачне доповнення до будь-каш, картоплі, овочів.

Що ще почитати: