Як приготувати десертні банани в шоколаді
Мабуть, немає в світі людини байдужого до цього тропічного фрукта. А завдяки таланту і фантазії кондитерів банан перетворився із звичайного фрукта в даний кулінарне ласощі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
шоколад (бажано темний) - | 50 г |
великий банан - | 1 шт. |
кондитерська обсипання або кокосова стружка - | за смаком |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 234 Ккал |
Підготовка інгредієнтів і приготування десерту:
- Шоколадну плитку розтопити в НВЧ-печі або на водяній бані;
- Очищений фрукт розрізати на кілька частин ;
- Кожен шматок насадити на шпажку (для зручності);
- Вмочити банани в шоколадну суміш, посипати стружкою і прибрати для застигання в морозилку або холодильник.
Бананове «Ескімо»
Десерт набагато корисніше морозива, а з обвалуванням можна експериментувати скільки завгодно.
Інгредієнти для бананового «Ескімо»:
- шоколад (можна 2 види) – 200 гр.;
- спеціальні дерев'яні палички– 8 шт.;
- банани (стиглі і тверді) – 4 шт.;
- фундук – 1 склянка;
- рослинна рафінована олія – 30-35 мл
Витрачений час приготування: 1 год.
Калорійність: в 100 гр. готового десерту 330 ккал.
Покрокове приготування:
- Фрукти порізати навпіл;
- У кожну половинку вставити паличку;
- На плоску тарілку застелити пергаментом, розкласти фрукти і відправити на чверть години в морозильну камеру;
- Фундук подрібнити до стану дрібної крихти;
- Розтопити шоколад в кінці додати масло, перемішати;
- Кожен банан повністю занурити в шоколад і дати застигнути;
- Повторити попередню процедуру і обваляти в подрібненому фундуку;
- Знову розкласти банани на тарілку і відправити в морозилку на півгодини для застигання.
Банан в шоколаді в мікрохвильовці
Для приготування бананів в шоколаді будуть потрібні наступні продукти:
- стиглі і великі банани – 2 шт.;
- зефір – 100 гр.;
- крапельки або плитковий шоколад – 50 гр.
Час приготування десерту: 10 хвилин.
Калорійність: 212.16 ккал.
Покрокове приготування:
- Банани залишити в шкірці і зробити на кожному надріз уздовж (2/3 фрукта);
- Натерти шоколад і розподілити надріз;
- Зверху посипати зефирками;
- «Фаршировані» банани обгорнути у фольгу і відправити в мікрохвильову піч на 3 хвилин при температурі 300С.
Їсти банановий десерт потрібно десертною ложкою прямо з шкірки.
Запечені банани в шоколаді з горіхами
Чи доводилося вам є запечені у фользі банани? Несподіваний рецепт, чи не правда? Скоріше ж спробуйте це ласощі, і воно неодмінно перетвориться в одне з улюблених для вашої родини.
Список необхідних продуктів:
- банани – 4 великі шт.;
- будь-які горіхи – 40 гр.;
- шоколад (темний) – 80 гр. або плитка.
Час приготування десерту: 10 хвилин.
Калорійність: 187.36 ккал на 100 гр.
Поетапне приготування десерту:
- Увімкніть духовку і розігрійте її до 180 С;
- Промиті фрукти в шкірці розрізати уздовж (не до кінця) по внутрішній частині;
- Плитку шоколаду порубати на шматки середнього розміру і начинити ними фрукти;
- Зверху десерт посипати горіхами;
- За бажанням кожен тропічний фрукт можна обгорнути у фольгу, але необов'язково;
- Розкладіть банани на деко і випікайте 12 хвилин або поки шоколад не розплавиться, і шкірка фрукта не стане темною;
Подавати десерт потрібно в гарячому вигляді. За бажанням його можна оформити збитими вершками.
Льодяники на паличці — солодкість, яку можуть приготувати і діти.
Візьміть на замітку рецепти смачного печива з пісочного тіста.
Шарлотка з яблуками на кефірі — ніжна випічка до чаю. Візьміть в закладки наші рецепти.
Млинці з бананово-шоколадною начинкою
Швидкий сніданок може перетворитися на справжнє кулінарне задоволення, якщо до звичайних млинців додати тропічний фрукт і шоколадний соус.
Інгредієнти для приготування десерту:
- молоко – 300 мл;
- велике яйце – 1 шт.;
- какао-порошок – 25 гр.;
- цукор – щіпка;
- рослинна олія – 15 мл + для смаження;
Продукти для приготування фруктової начинки:
- банан – 3 шт.;
- сік апельсиновий – 100 мл;
- цедра одного апельсина;
- лікер (бажано апельсиновий) – 2 ст. л.
Інгредієнти для приготування шоколадного соусу:
- світлий мед – 180 мл;
- гіркий шоколад – 40 гр.;
- молоко – 50 мл;
- розтоплене вершкове масло – 15 мл;
- ванільний цукор – 5 гр.;
- кукурудзяний крохмаль – не більше 30 гр.;
- порошок какао – 15-20 гр.
Час приготування млинців: 30 хвилин.
Калорійність: 113.5 ккал на 100 гр.
Покрокова інструкція приготування десерту:
- Тропічний фрукт нарізати кружечками, змішати з цедрою апельсина, соком, лікером і залишити на півгодини;
- Для приготування соусу необхідно розвести в 25 мл молока крохмаль, потім поступово влити решту.
- Розтопити шоколад з додаванням меду, какао і ванільного цукру;
- Як тільки шоколад розтопиться поступово влити молочну суміш, перемішати і довести до кипіння;
- Зняти шоколадний соус з плити, додати масло ,перемішати;
- Змішати просіяне борошно з какао-порошком у глибокій мисці;
- У зроблену по центру воронку розбити яйце, додати цукор і влити олію;
- Поступово розмішуючи борошняну суміш вливати молоко, без утворення грудочок;
- З готового тіста випекти млинці;
- Кожен млинець згорнути в кульок, наповнити начинкою і до подачі до столу полити шоколадним соусом.
Шоколадні мафіни з бананом
Плюс десерту в тому, що в нього можна додавати трохи зіпсовану, але не темну м'якоть банана і смак від цього ні краплі не зіпсується.
Для приготування мафінів потрібно:
- борошно – 225 гр.;
- цукор – 100 гр.;
- сода – 0,5 ч. л.;
- плитковий білий шоколад – 65 гр. (натерти на дрібній тертці і прибрати в холодильник);
- бананове пюре – 300 гр.;
- сметана або йогурт (без добавок) – 150 гр.;
- крохмаль (можна розпушувач) – 1 ч. л.;
- розтоплене і охолоджене масло – 100 гр.;
- яйця – 2 шт. (великі).
Загальний час підготовки інгредієнтів і випікання: 45-50 хвилин.
Калорійність десерту: 271.39 ккал.
Покрокове приготування випічки:
- Для початку підготуйте 2 глибокі миски;
- У першій змішайте всі сухі інгредієнти;
- У другій посуді – рідкі компоненти;
- Вміст інший миски акуратно вводимо до сухих інгредієнтів. Перемішуємо і стежимо, щоб не утворилися борошняні грудки;
- Розігріти духовку до 180С;
- Розподілити тісто по формах;
- Випікати 25 хвилин або до готовності.
Банановий спліт
Десерт включений в меню багатьох ресторанів, але приготувати його можна і самостійно на домашній кухні.
Необхідні продукти для соусу «Ірис»:
- цукор коричневий – 100 гр.;
- 20% вершки – півсклянки;
Інгредієнти для приготування спліта:
- стиглі великі банани – 4 шт.;
- кульки ванільного морозива – 8 шт.;
- очищена від плодоніжки полуниця – 250 гр.;
- білі маршмеллоу – 12 шт.;
- нарізані горіхи пекан – 50 гр.
Час приготування: 15 хвилин.
Калорійність 100 гр. десерту: 193.71 ккал.
Готуємо соус:
- У каструлі змішати цукор, масло, вершки;
- На середньому вогні суміш довести до кипіння;
- Кип'ятити на повільному вогні ще 3 хвилини;
- Зняти з плити і охолодити до кімнатної температури.
Приготування десерту:
- Тропічний фрукт нарізати навпіл уздовж;
- Кожну половинку покласти на сервірувальне блюдо овальної форми;
- Зверху покласти по 2 кульки морозива;
- Полити десерт соусом, посипати горіхами, маршмеллоу і прикрасити половинками полуниці.
Смажені банани
Десерт не тільки смачний, але і містить цінний запас енергії. Для ласощі краще всього вибрати переспілі плоди. Подавати їх можна як з шоколадним соусом, так і з ванільним морозивом.
Для приготування смажених бананів потрібно всього 3 інгредієнта:
- темний шоколад – 50 гр.;
- вершкове масло – 20 гр.;
- банан – 1 шт.
Витрачений на час приготування: 10-15 хвилин.
Калорійність десерту: 290.89 ккал.
Покрокова інструкція приготування:
- Плоди тропічного фрукта розділіть навпіл і порізати уздовж. У підсумку вийде 4 шматка;
- Розтопіть в сковороді олію. Для солодощі можна додати ложку цукру;
- Смажте фрукт з кожного боку по 2 хвилини;
- Натріть на тертці шоколад і посипте готову страву.
За бажанням можна розтопити шоколад, в кінці додати масло для блиску і полити соусом готовий десерт.
Корисні поради та цікава інформація
- щоб мафіни під час випічки придбали красиву опуклу поверхню, дно (не стінки) форми змазують рослинним маслом;
- незважаючи на схожість з кексами, мафіни мають відмітну особливість. Сухі і рідкі інгредієнти змішуються окремо і тільки потім об'єднуються в одну масу;
- нестиглі банани можна залишити при кімнатній t для дозрівання;
- зберігати тропічний фрукт можна в холодильнику, потемніє тільки шкірка;
- чим менше плід фрукта, тим солодше його м'якоть;
- банани з зеленою шкіркою в деяких національних кухнях використовують як гарнір. У ньому міститься багато крохмалю і мало цукру;
- чи знали ви, що яйця при приготуванні випічки можна замінити м'якоттю банана? Ця хитрість прийшла до нас із заходу, згідно їй кожне яйце потрібно замінити рівне 1/4 склянки бананового пюре. Якщо збільшити дозування, то тісто може не піднятися;
- запобігти тропічний фрукт від потемніння допоможе подкисленная рідина, розведений невеликою кількістю оцту або лимонного соку. Досить занурити на кілька секунд банан в рідину, і він не потемніє;
- також нарізаний фрукт можна збризнути соком свіжого лимона.
Обов'язково приготуйте банани в шоколаді по одному із запропонованих вище рецептів, адже вони мають казковий смак. Не оминіть увагою і варіанти страв на десерт – млинці, мафіни, спліт. Задоволення і від процесу приготування, і від поїдання десертів.