03 май 2019 1 513

Як приготувати десертні банани в шоколаді

Мабуть, немає в світі людини байдужого до цього тропічного фрукта. А завдяки таланту і фантазії кондитерів банан перетворився із звичайного фрукта в даний кулінарне ласощі.

Швидкий рецепт десерту
Інгредієнти Кількість
шоколад (бажано темний) - 50 г
великий банан - 1 шт.
кондитерська обсипання або кокосова стружка - за смаком
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 234 Ккал
У бананах міститься чимала кількість вітамінів, а регулярне вживання шоколаду сприяє нормалізації функції тромбоцитів.

Підготовка інгредієнтів і приготування десерту:

  1. Шоколадну плитку розтопити в НВЧ-печі або на водяній бані;
  2. Очищений фрукт розрізати на кілька частин ;
  3. Кожен шматок насадити на шпажку (для зручності);
  4. Вмочити банани в шоколадну суміш, посипати стружкою і прибрати для застигання в морозилку або холодильник.

Бананове «Ескімо»

Десерт набагато корисніше морозива, а з обвалуванням можна експериментувати скільки завгодно.

Інгредієнти для бананового «Ескімо»:

  • шоколад (можна 2 види) – 200 гр.;
  • спеціальні дерев'яні палички– 8 шт.;
  • банани (стиглі і тверді) – 4 шт.;
  • фундук – 1 склянка;
  • рослинна рафінована олія – 30-35 мл

Витрачений час приготування: 1 год.

Калорійність: в 100 гр. готового десерту 330 ккал.

Покрокове приготування:

  1. Фрукти порізати навпіл;
  2. У кожну половинку вставити паличку;
  3. На плоску тарілку застелити пергаментом, розкласти фрукти і відправити на чверть години в морозильну камеру;
  4. Фундук подрібнити до стану дрібної крихти;
  5. Розтопити шоколад в кінці додати масло, перемішати;
  6. Кожен банан повністю занурити в шоколад і дати застигнути;
  7. Повторити попередню процедуру і обваляти в подрібненому фундуку;
  8. Знову розкласти банани на тарілку і відправити в морозилку на півгодини для застигання.

Банан в шоколаді в мікрохвильовці

Банани в шоколаді – ідеальне ласощі для тих, хто поки що не освоїв кулінарне мистецтво, але хоче порадувати близьких тропічним ласощами.

Для приготування бананів в шоколаді будуть потрібні наступні продукти:

  • стиглі і великі банани – 2 шт.;
  • зефір – 100 гр.;
  • крапельки або плитковий шоколад – 50 гр.

Час приготування десерту: 10 хвилин.

Калорійність: 212.16 ккал.

Покрокове приготування:

  1. Банани залишити в шкірці і зробити на кожному надріз уздовж (2/3 фрукта);
  2. Натерти шоколад і розподілити надріз;
  3. Зверху посипати зефирками;
  4. «Фаршировані» банани обгорнути у фольгу і відправити в мікрохвильову піч на 3 хвилин при температурі 300С.

Їсти банановий десерт потрібно десертною ложкою прямо з шкірки.

Запечені банани в шоколаді з горіхами

Чи доводилося вам є запечені у фользі банани? Несподіваний рецепт, чи не правда? Скоріше ж спробуйте це ласощі, і воно неодмінно перетвориться в одне з улюблених для вашої родини.

Список необхідних продуктів:

  • банани – 4 великі шт.;
  • будь-які горіхи – 40 гр.;
  • шоколад (темний) – 80 гр. або плитка.

Час приготування десерту: 10 хвилин.

Калорійність: 187.36 ккал на 100 гр.

Поетапне приготування десерту:

  1. Увімкніть духовку і розігрійте її до 180 С;
  2. Промиті фрукти в шкірці розрізати уздовж (не до кінця) по внутрішній частині;
  3. Плитку шоколаду порубати на шматки середнього розміру і начинити ними фрукти;
  4. Зверху десерт посипати горіхами;
  5. За бажанням кожен тропічний фрукт можна обгорнути у фольгу, але необов'язково;
  6. Розкладіть банани на деко і випікайте 12 хвилин або поки шоколад не розплавиться, і шкірка фрукта не стане темною;

Подавати десерт потрібно в гарячому вигляді. За бажанням його можна оформити збитими вершками.

Льодяники на паличці — солодкість, яку можуть приготувати і діти.

Візьміть на замітку рецепти смачного печива з пісочного тіста.

Шарлотка з яблуками на кефірі — ніжна випічка до чаю. Візьміть в закладки наші рецепти.

Млинці з бананово-шоколадною начинкою

Швидкий сніданок може перетворитися на справжнє кулінарне задоволення, якщо до звичайних млинців додати тропічний фрукт і шоколадний соус.

Інгредієнти для приготування десерту:

  • молоко – 300 мл;
  • велике яйце – 1 шт.;
  • какао-порошок – 25 гр.;
  • цукор – щіпка;
  • рослинна олія – 15 мл + для смаження;

Продукти для приготування фруктової начинки:

  • банан – 3 шт.;
  • сік апельсиновий – 100 мл;
  • цедра одного апельсина;
  • лікер (бажано апельсиновий) – 2 ст. л.

Інгредієнти для приготування шоколадного соусу:

  • світлий мед – 180 мл;
  • гіркий шоколад – 40 гр.;
  • молоко – 50 мл;
  • розтоплене вершкове масло – 15 мл;
  • ванільний цукор – 5 гр.;
  • кукурудзяний крохмаль – не більше 30 гр.;
  • порошок какао – 15-20 гр.

Час приготування млинців: 30 хвилин.

Калорійність: 113.5 ккал на 100 гр.

Покрокова інструкція приготування десерту:

  1. Тропічний фрукт нарізати кружечками, змішати з цедрою апельсина, соком, лікером і залишити на півгодини;
  2. Для приготування соусу необхідно розвести в 25 мл молока крохмаль, потім поступово влити решту.
  3. Розтопити шоколад з додаванням меду, какао і ванільного цукру;
  4. Як тільки шоколад розтопиться поступово влити молочну суміш, перемішати і довести до кипіння;
  5. Зняти шоколадний соус з плити, додати масло ,перемішати;
  6. Змішати просіяне борошно з какао-порошком у глибокій мисці;
  7. У зроблену по центру воронку розбити яйце, додати цукор і влити олію;
  8. Поступово розмішуючи борошняну суміш вливати молоко, без утворення грудочок;
  9. З готового тіста випекти млинці;
  10. Кожен млинець згорнути в кульок, наповнити начинкою і до подачі до столу полити шоколадним соусом.

Шоколадні мафіни з бананом

Плюс десерту в тому, що в нього можна додавати трохи зіпсовану, але не темну м'якоть банана і смак від цього ні краплі не зіпсується.

Для приготування мафінів потрібно:

  • борошно – 225 гр.;
  • цукор – 100 гр.;
  • сода – 0,5 ч. л.;
  • плитковий білий шоколад – 65 гр. (натерти на дрібній тертці і прибрати в холодильник);
  • бананове пюре – 300 гр.;
  • сметана або йогурт (без добавок) – 150 гр.;
  • крохмаль (можна розпушувач) – 1 ч. л.;
  • розтоплене і охолоджене масло – 100 гр.;
  • яйця – 2 шт. (великі).

Загальний час підготовки інгредієнтів і випікання: 45-50 хвилин.

Калорійність десерту: 271.39 ккал.

Покрокове приготування випічки:

  1. Для початку підготуйте 2 глибокі миски;
  2. У першій змішайте всі сухі інгредієнти;
  3. У другій посуді – рідкі компоненти;
  4. Вміст інший миски акуратно вводимо до сухих інгредієнтів. Перемішуємо і стежимо, щоб не утворилися борошняні грудки;
  5. Розігріти духовку до 180С;
  6. Розподілити тісто по формах;
  7. Випікати 25 хвилин або до готовності.

Банановий спліт

Десерт включений в меню багатьох ресторанів, але приготувати його можна і самостійно на домашній кухні.

Необхідні продукти для соусу «Ірис»:

  • цукор коричневий – 100 гр.;
  • 20% вершки – півсклянки;

Інгредієнти для приготування спліта:

  • стиглі великі банани – 4 шт.;
  • кульки ванільного морозива – 8 шт.;
  • очищена від плодоніжки полуниця – 250 гр.;
  • білі маршмеллоу – 12 шт.;
  • нарізані горіхи пекан – 50 гр.

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність 100 гр. десерту: 193.71 ккал.

Готуємо соус:

  1. У каструлі змішати цукор, масло, вершки;
  2. На середньому вогні суміш довести до кипіння;
  3. Кип'ятити на повільному вогні ще 3 хвилини;
  4. Зняти з плити і охолодити до кімнатної температури.

Приготування десерту:

  1. Тропічний фрукт нарізати навпіл уздовж;
  2. Кожну половинку покласти на сервірувальне блюдо овальної форми;
  3. Зверху покласти по 2 кульки морозива;
  4. Полити десерт соусом, посипати горіхами, маршмеллоу і прикрасити половинками полуниці.

Смажені банани

Десерт не тільки смачний, але і містить цінний запас енергії. Для ласощі краще всього вибрати переспілі плоди. Подавати їх можна як з шоколадним соусом, так і з ванільним морозивом.

Для приготування смажених бананів потрібно всього 3 інгредієнта:

  • темний шоколад – 50 гр.;
  • вершкове масло – 20 гр.;
  • банан – 1 шт.

Витрачений на час приготування: 10-15 хвилин.

Калорійність десерту: 290.89 ккал.

Покрокова інструкція приготування:

  1. Плоди тропічного фрукта розділіть навпіл і порізати уздовж. У підсумку вийде 4 шматка;
  2. Розтопіть в сковороді олію. Для солодощі можна додати ложку цукру;
  3. Смажте фрукт з кожного боку по 2 хвилини;
  4. Натріть на тертці шоколад і посипте готову страву.

За бажанням можна розтопити шоколад, в кінці додати масло для блиску і полити соусом готовий десерт.

Корисні поради та цікава інформація

  • щоб мафіни під час випічки придбали красиву опуклу поверхню, дно (не стінки) форми змазують рослинним маслом;
  • незважаючи на схожість з кексами, мафіни мають відмітну особливість. Сухі і рідкі інгредієнти змішуються окремо і тільки потім об'єднуються в одну масу;
  • нестиглі банани можна залишити при кімнатній t для дозрівання;
  • зберігати тропічний фрукт можна в холодильнику, потемніє тільки шкірка;
  • чим менше плід фрукта, тим солодше його м'якоть;
  • банани з зеленою шкіркою в деяких національних кухнях використовують як гарнір. У ньому міститься багато крохмалю і мало цукру;
  • чи знали ви, що яйця при приготуванні випічки можна замінити м'якоттю банана? Ця хитрість прийшла до нас із заходу, згідно їй кожне яйце потрібно замінити рівне 1/4 склянки бананового пюре. Якщо збільшити дозування, то тісто може не піднятися;
  • запобігти тропічний фрукт від потемніння допоможе подкисленная рідина, розведений невеликою кількістю оцту або лимонного соку. Досить занурити на кілька секунд банан в рідину, і він не потемніє;
  • також нарізаний фрукт можна збризнути соком свіжого лимона.

Обов'язково приготуйте банани в шоколаді по одному із запропонованих вище рецептів, адже вони мають казковий смак. Не оминіть увагою і варіанти страв на десерт – млинці, мафіни, спліт. Задоволення і від процесу приготування, і від поїдання десертів.

Що ще почитати: