Як приготувати фрукти в шоколаді в домашніх умовах
Десерт із фруктів у шоколаді – це ласощі, які можна легко приготувати в домашніх умовах. Для його приготування підійдуть будь-які фрукти і ягоди, а також будь-який вид шоколаду.
Безсумнівним плюсом такого десерту, крім вітамінної користі, є ще й те, що до його приготування можна залучати і дітей. Це прекрасний спосіб сумісного проведення часу.
Способи приготування
Так полуницю покривають цілком. У деяких випадках, не видаляючи зелені хвостики, які надають десерту більш апетитний вигляд.
Разом з живцями занурюють у шоколадну ванну вишню і черешню, тримаючи їх за хвостики.
Груші або яблука купають в шоколаді цілком, тримаючи за плодоніжку або порізавши на окремі часточки. Часто у часточок покривають глазур'ю тільки м'якоть, а шкірку залишають недоторканою.
Всі цитрусові перед приготуванням очищають від шкірки і розбирають на часточки, не зайвим буде і акуратно зняти з часточок плівки. Манго теж готують часточками.
Банани покривають глазур'ю, порізавши на половинки, невеликі барила, кружечки.
Ананаси і ківі ріжуть кружальцями. Також з таких кружалець можна вирізати квіточки, сердечка та інші фігури.
Порядок приготування:
- Шоколад (темний, молочний або білий) поламати шматочками, скласти в чашку або склянку і розтопити в мікрохвильовій печі або на паровій бані;
- Підготовлені фрукти, нарубав на шпажку або вилочку, скупати у шоколадній «ванні». Потім викласти на деко застелений пергаментом і почекати застигання глазурі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
асорті із сухофруктів - | 600 г |
шоколаду - | 100 г |
рідкого меду - | 15-20 г |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 398 Ккал |
Сухофрукти – це справжнє джерело корисних речовин і вітамінів, тому в холодну пору року (і не тільки) вони можуть допомогти не розгубити вітамінний запас, отриманий влітку, і додатково підзарядитися.
Найбільш смачний варіант такий підзарядки зробити смачні цукерки-фрукти в шоколаді. Таку солодкість без побоювання можна давати дітям й навіть у невеликих кількостях вживати в їжу, котрі худнуть.
Для основи цукерок можна використовувати будь-які сухофрукти, в будь-яких пропорціях. Це можуть бути родзинки, курага, чорнослив, в'ялена диня, банани, інжир, сушена журавлина, в'ялені персики і вишня.
Алгоритм приготування:
- Сухофрукти залити гарячою водою. Це потрібно, щоб видалити з них сірчаний ангідрид, яким часто обробляють цей продукт, щоб продовжити термін його зберігання;
- Потім промити проточною холодною водою, видалити (якщо є) кісточки і пропустити через м'ясорубку;
- У найбільш простому варіанті цих цукерок до сухофруктам необхідно додати рідкий мед, з отриманої маси сформувати кульки і занурити їх у розтопленому шоколаді;
- Щоб приготувати цукерки у вигляді фруктів, суміш сухих подрібнених фруктів і меду треба розкачати в пласт товщиною 1 см. З нього вирубками для печива або з допомогою самостійно виготовлених з картону трафаретів фруктів (яблуко, груша, банан, часточки апельсина) вирізати цукерки. Підсушити заготовки 10-15 хвилин у духовці і вмочити в розтоплений шоколад;
- Якщо для глазурі використовувати білий шоколад, то його можна підфарбувати барвниками і надати готовим конфеткам більш натуральний вигляд.
Спробуйте приготувати яловичий мову в мультиварці — читайте як приготувати субпродукт правильно.
Читайте як приготувати смачні тюфтельки з курячого фаршу в духовці.
Як загасити кабачки в мультиварці читайте в нашій статті.
Як зробити фрукти в шоколаді на шпажках
Фрукти в шоколаді на шпажках можуть стати прекрасним корисним частуванням на дитячому святі або просто урізноманітнити солодке меню для дорослих і малят. Готується такий десерт дуже просто, а користь приносить незрівнянну з магазинними солодощами.
Для цього десерту на шпажках необхідно запастися:
- 500 г фруктів (ківі, банан, полуниця);
- 100 г шоколаду;
- шпажками або будь-якими іншими придатними для цих цілей дерев'яними паличками за кількістю цукерок.
На приготування цього шоколадно-фруктового частування доведеться витратити не більше 20 хвилин.
Середня калорійність 100 г готових солодощів дорівнює 170,1 ккал.
Покрокова інструкція:
- З бананів і ківі зняти шкірку і нарізати кільцями, полуницю просто помити;
- Кожен шматочок або цілу ягоду проколоти дерев'яною шпажкою наскрізь, трохи не доходячи до верхнього краю. Фрукти на шпажках відправити на 5 хвилин у морозильник;
- Тим часом розтопити шоколад (в мікрохвильовці або на паровій бані). Дістати фрукти з морозильника, вийняти шпажки вмочити кожну в розплавлений шоколад і вставити назад. Це потрібно, щоб щільно зафіксувати шматочки фруктів;
- Потім кожну підготовлену заготовку десерту вмочити в розтоплений шоколад, трохи постукати шпажкою по стінці посуду, в якій він знаходиться. Це допоможе прибрати надлишки глазурі.
- Охолодити десерт до повного застигання шоколаду.
Як робити букет з шоколадних фруктів
Буває таке, що замість квітів імениннику хочеться подарувати щось особливе, таке, що не залишиться непоміченим і викличе справжній фурор. Тоді можна замінити букет квітів, букет з фруктів у шоколаді. Це красиво, оригінально і смачно, а головне, зроблений своїми руками – це буде подарунок з душею.
Для створення фруктово-шоколадного букета потрібно:
- невисока, але широка ваза (або кошик);
- фрукти;
- вирубки для додання фруктів різних форм (сердечко, квіточка);
- темний і білий шоколад з розрахунку 1 плитка на 500 г фруктів;
- різнобарвна кокосова стружка;
- кондитерська посипання;
- дерев'яні шпажки;
- пінопласт, флористична губка (оазис), шматок тугого прісного тіста або качан капусти;
- кольоровий папір або жива зелень і квіти для заповнення простору між фруктами.
Інструкція щодо створення букета:
- Для початку потрібно приготувати фрукти в шоколаді на шпажках. Можна використовувати як різні фрукти, так і один, наприклад, полуницю, але зануривши її в різну глазур (білу або коричневу). Також фрукти можна посипати різнобарвною кокосовою стружкою або кондитерської посипкою, але робити це потрібно поки шоколад не застиг;
- У вазу або кошик, в якому буде формуватися букет, встановити основу з пінопласту або іншого матеріалу, який буде доступний. Якщо ваза прозора, то потрібно обов'язково задекорувати неестетичну нижню частину букета. Зробити це можна за допомогою кольорового паперу;
- Підготовлені фрукти на шпажках потрібно вставити в основу, рівномірно чергуючи короткі шпажки країв вази і довгі в центрі композиції. Простір між фруктами можна заповнити кольоровий зеленим папером, листям салату або живими квітами;
- За бажанням можна використовувати додаткові елементи декору: стрічки, бантики, цукерки, мініатюрних божих корівок, метеликів та інше. Букет готовий.
Варто пам'ятати, що фруктові букети не довговічні, тому їх потрібно готувати незадовго до торжества і вжити практично відразу, але в будинку, в якому є діти, це не буде проблемою. А ця фруктова краса залишиться в пам'яті винуватця торжества і на фотографіях.
Інші способи прикраси десерту
Інші десерти, які можна прикрасити фруктами в шоколаді – це торти, тістечка, капкейки, морозиво і навіть коктейлі.
Щоб прикрасити торт, потрібно підготувати фрукти в шоколадній глазурі, і серху викласти з них красиву композицію, поєднуючи з іншими елементами декору (фігурками з цукрової мастики, написами, кремовими квітами та інше).
Якщо зверху на тістечко або кремову шапочку капкейка покласти, наприклад, ягоду полуниці в шоколаді, то десерт відразу ж стане набагато привабливішою і смачніше для очей.
Також декорування фруктами в шоколаді можна використовувати при подачі морозива, прикрашаючи ними креманки.
Звичайно ж, серед творців фруктових букетів вважаються найвищим шиком маленькі букетики, закріплені на соломинках для коктейлів. Але виготовлення таких прикрас вимагає деяких навичок і умінь.
Незалежно від того, який десерт буде створюватися з використанням фруктів у шоколаді, це завжди буде корисне і смачне ласощі.
Корисні поради
Перед тим як покривати фрукти шоколадною глазур'ю їх потрібно вимити і обсушити, оскільки з мокрій поверхні шоколад буде стікати.
Якщо десерт готується для дорослих, то ягоди і фрукти можна на добу замочити в коньяку або лікері.
Поки глазур не застигла десерт можна прикрасити подрібненими горіхами, кокосовою стружкою, кондитерської посипкою. А на застиглої глазурі можна намалювати контрастним кольором візерунки (наприклад, білим шоколадом по темній глазурі).