Як приготувати гречаний суп з куркою
Крупа гречана – продукт універсальний, її можна сміливо додавати в першу страву, але перш ніж приступити до кулінарних експериментів, треба прочитати рецепти, вивчити порядок дій – коли її опускати в суп і скільки.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курка - | 600 грам |
крупа гречана - | 4 столові ложки |
картопля - | 3 штуки |
масло вершкове - | 45 грам |
цибулю - | 150 грам |
свіжий кріп - | за смаком |
перець, сіль - | за смаком |
Час приготування: 55 хвилин | Калорійність на 100 грам: 115 Ккал |
Як приготувати гречаний суп з куркою:
- Для супу важливо вибрати свіжу, велику і не дуже пісну курку. Половину тушки порізати шматочками, зварити бульйон звичайним способом – на повільному вогні, знімаючи піну. Знадобиться 35 – 40 хвилин, щоб вийшов прозорий, золотистий, ароматний бульйон;
- Нарізати картоплю кубиками. Гречку перебрати, вимити. Потім підсушити на сковороді з товстим дном, постійно помішуючи. Коли крупа стане розсипчастим, відправити у киплячий бульйон разом з картоплею. Посолити і варити 15 хвилин;
- Покласти дрібно посічену ріпчасту цибулю в сковороду з розігрітим маслом, підрум'янити його до карамельного відтінку. Овоч має не смажитися, а нудитися. У такому стані він складе відмінну компанію гречки. Цибульну масу посипати подрібненою зеленню кропу. Посолити, поперчити, перемішати, смажити все разом 2 хвилини. Покласти суміш у суп, варити на самому повільному вогні до готовності.
Сирний суп з курки для дітей
На 6 персон знадобиться:
- філе куряче – 500 грам;
- цибуля ріпчаста – 75 грам (1 штука);
- плавлений сир – 2 кубика;
- масло селянське – 30 г (2 столові ложки);
- крупа гречана – 25 грам;
- картопля – 200 грам (2 штуки середньої величини);
- сіль потрібно додати за смаком.
Приготування супу для дітей за рецептом займе 35 хвилин, а калорійність його складе 235 ккал.
Характеристика всіх використовуваних продуктів:
назва | білок | жир | вуглеводи | калорійність |
---|---|---|---|---|
гречка | 3,15 | 0,65 | 17 | 86,45 |
куряче філе | 126 | 37 | — | 837 |
картопля | 0,8 | 4 | 33,4 | 164 |
головка цибулі | 1,28 | 0 | 7,13 | 33,6 |
масло | 0,3 | 21,75 | 0,82 | 198,63 |
плавлений сир | 9,6 | 5,4 | 0 | 87 |
Разом | 141,1 | 68,8 | 58 | 1406,7 |
Готуємо дитячий обід:
- Для супу знадобиться фарш, тому подрібнену на шматочки курячу м'якоть треба прокрутити через м'ясорубку;
- Дрібно посічену цибулину, трохи підрум'янити на маслі. Відправити на сковорідку фарш, зменшити вогонь, через 10 хвилин м'ясна основа для супу готова. Залишилося її перекласти в півтора літрову каструлю, додати гарячої води, посолити;
- Після закипання додати нарізану картоплю і гречану крупу;
- Через 20 хвилин в суп, який повинен повільно кипіти, покласти плавлений сирок, наломанный шматочками. Відразу ж добре розмішати. Залишити на вогні, час від часу помішуючи, щоб сир повністю розчинився.
Як зварити гречаний супчик з курячим м'ясом і грибами
Супи можуть бути чудовим ласощами. Тут наша фантазія безмежна, а нейтральний за смаком курячий бульйон дає можливість насолодитися різними добавками.
Інгредієнти на 6 порцій:
- гриби – 200 грам;
- крупа – 50 грам (2 столові ложки);
- картопля – 4 штуки;
- цибуля ріпчаста – 1 велика головка;
- сіль – 1 чайна ложка;
- масло вершкове – 15 г (1 столова ложка);
- курка – 700 грам.
Час приготування страви – 1 годину 10 хвилин, калорійність – 310 ккал.
Характеристика продуктів:
найменування | білків | жирів | вуглеводів | калорій |
---|---|---|---|---|
крупа | 6,3 | 1,3 | 34 | 172,9 |
куряче м'ясо | 176,4 | 51,8 | 0 | 1171,8 |
картопля | 1,6 | 8 | 66,8 | 328 |
цибулина | 1,7 | 0 | 9,5 | 44,8 |
масло | 0,09 | 12,38 | 0,14 | 112,28 |
гриби | 6,4 | 1,4 | 3,2 | 51 |
Разом: | 192,5 | 74,9 | 113,6 | 1880,8 |
Рецепт приготування супу з гречкою і грибами покроково:
- Курку залити 1, 5 літрами води, довести до кипіння. Прибрати з поверхні бульйону піну, посолити, варити 45 хвилин. Готове м'ясо очистити від кісток, подрібнити. В кінці приготування відправити в суп;
- Гриби помити, зрізати ніжки, подрібнити кубиками. Порубати головку цибулі, злегка підрум'янити на маслі, додати дрібно порубані ніжки. Смажити до готовності. Весь час помішуючи;
- У бульйон покласти підготовлену картоплю, посолити. Після закипання відправити в нього нарізані соломкою грибні капелюшки, одну столову ложку гречки;
- Коли всі інгредієнти зваряться, додати вміст сковорідки, зменшити вогонь, через 2 хвилини страва готова;
- Подавати зі сметаною, можна посипати свіжою зеленню кропу.
А ви знаєте, як готувати класичний французький тартар з яловичини або лосося?
Гречка з м'ясом в мультиварці Редмонд вийде ще смачніше, якщо ви візьмете на замітку наш рецепт.
Рецепт смачних і соковитих котлет з кальмарів ви знайдете тут.
П'ять добрих порад
- Замість, цілої тушки для супу використовують гомілки, стегна або м'ясисті крильця;
- Щоб курячий бульйон придбав гарний колір, особливий аромат, неочищену головку ріпчастої цибулі розрізати навпіл, підрум'янити на сковороді без масла зрізом вниз;
- Якщо гречаний суп вийшов дуже густий, його легко розвести, додавши трохи гарячої води;
- Перед готуванням крупу обов'язково перебирають, промивають. Після цього її сушать за допомогою бавовняного рушника;
- Щоб зерна були ароматними, розсипчастими, гречку треба обсмажити на сковороді без додавання масла протягом 4 хвилин.
Гречана крупа – відмінна основа для супів. Невипадково досвідчені кухарі так активно її використовують, вона дійсно смачна, корисна дітям і дорослим. У ній міститься багато поживних речовин.
А лікувальним властивостям курячого бульйону присвячено чимало статей, в яких лікарі рекомендують його як ефективний засіб для відновлення сил після перенесених захворювань. Тому готуйте гречані супи з куркою і будьте здорові!