22 апрель 2019 2 176

Як приготувати свинину з картоплею в мультиварці

Страва з картоплі і свинячого м'яса – одне з найбільш ситних і улюблених нашими чоловіками. Адже прийшовши з важкої роботи, хочеться смачно поїсти, тим самим відновити баланс втрачених сил і енергії.

Варіацій приготування свинини з картоплею досить багато, тому урізноманітнити цю страву дуже легко. Найпростіший спосіб – це обсмажені бульби з вирізкою або ошейком свинини, воно як раз і є більш повсякденним.

А ось святковий, під багатошарової шубою з додаткових компонентів – це вже урочистий варіант.

Головне в приготуванні цієї страви – правильно підібране м'ясо, щоб у ньому не було прожилки і хрящів, які роблять м'ясо жорстким і гумовим. Такий сюрприз відразу зіпсує враження від їжі, навіть якщо смак буде на висоті.

Маючи під рукою кухонний електроприлад – мультиварку – гріх ним не скористатися для приготування цієї страви, адже це скоротить витрати ваших сил, плюс збереже велику частину корисних мікроелементів у продуктах.
Шануємо кулінарні традиції
Інгредієнти Кількість
бульби картоплі - 6 шт.
цибулина - 1 шт.
морквина - 1 шт.
м'ясо свинини - 400 г
масло пісне - 1 ст. л.
сіль - за смаком
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 141 Ккал

Приготувати свинину з картоплею в мультиварці на обід або вечерю буде досить просто. Необхідно лише підготувати всі продукти, закласти в чашу приладу і встановити відповідний режим.

Картопля очищаємо від шкірки, миємо й розрізаємо великими кубиками.

Запускаємо агрегат на функцію гасіння. Слідом чистимо овочі, що залишилися, подрібнюємо брусками. Свіже м'ясо, бажано вирізку, розрізаємо на шматки співмірні з картоплею.

У сотейник наливаємо масло, злегка підсмажуємо свинину і відразу ж перекладаємо в чашу приладу. Ті ж маніпуляції проробляємо з картоплею і овочами. Це робиться, щоб продукти придбали красиву скоринку, а не просто тушкувалися в агрегаті.

Підливаємо півсклянки води, щільно закриваємо кришкою і залишаємо готуватися на одну годину. Не поспішайте після сигналу відкривати мультиварку – нехай блюдо постоїть, просочиться остаточно сумішшю ароматів і смаків.

Тушкована свинина з картоплею і грибами в мультиварці

Коли починається сезон грибів, тушковане м'ясо з картоплею можна доповнити ще одним ситним компонентом. Адже ви отримаєте задоволення не тільки від збору лисичок, зморшків або маслюків, але і від смачної вечері зробленого надалі.

Складові:

  • картопля – 5 шт.;
  • лисички – 300 г;
  • цибулина – 1 шт.;
  • м'ясо свинини – 250 г;
  • томатний соус – 2 ст. л.;
  • спеції – за смаком.

Виготовлення: 210 хвилин.

Енергетична цінність: 168 Ккал/100 р.

Лисички (або інші гриби) старанно моєму в гарячій воді, закладаємо в каструлю і варимо годину. Зливаємо навар, знову ставимо варити на одну годину. Якщо ви не хочете витрачати велику кількість часу на приготування, купіть звичайні тепличні гриби і просто підсмажте їх. Картоплю та інші овочі чистимо, нарізаємо скибочками.

Свинину розбираємо на пласти вздовж волокон, потім – поперек на кубики. Включаємо електроприлад на режим «Гасіння». Занурюємо картоплю, лисички, овочі, що залишилися, завершуємо шаром з м'яса.

Розводимо томатний соус в ста мілілітрах холодної води і заливаємо продукти. Закриваємо чашу агрегату і залишаємо готуватися свинину з картоплею і грибами на півтори години.

Медальйони зі свининою — вишукане блюдо, яке обов'язково потрібно навчитися готувати.

Візьміть на замітку рецепт еклерів з заварним кремом від Юлії Висоцької.

Як зварити смачний і корисний кисіль з вівсяних пластівців. Читайте наші рецепти.

Рецепт свинини з картоплею і помідорами під сирною шубою в мультиварці

Багатошарове блюдо, запечене в мультиварці, з овочів, сиру та м'яса, промазанного домашнім майонезом, не залишить байдужим жодного гостя, що прийшов не свято.

Складові:

  • м'ясо – 330 г;
  • картопля – 4 шт.;
  • помідори – 2 шт.;
  • сир – 100 г;
  • домашній майонез – 4 ст. л.
  • приправи – за смаком;
  • масло – 100 р.

Виготовлення: 95 хвилин.

Енергетична цінність:223 Ккал/100 р.

Охолоджений ошийок розрізаємо на пласти товщиною один сантиметр, злегка відбиваємо кухонним молотком, заправляємо спеціями і залишаємо промаринуватися. Бульби очищаємо і нарізаємо слайсами. Тремо сир на тертці. Можна взяти будь твердих сортів. Помідори теж шаткуємо слайсами.

Включаємо прилад на гасіння, в чашу кладемо шматочок масла, даємо розтопитися, потім шарами викладаємо підготовлені продукти: картопля, м'ясо, помідори, сир, майонез.

У тому ж порядку викладаємо ще один шар, в кінці завершуючи рясним шаром сиру. Закриваємо агрегат і готуємо сімдесят хвилин. Готову страву розрізаємо спеціальним ножем, як торт, і силіконової лопаткою, намагаючись не пошкодити шари, розподіляємо по тарілках. За бажанням можна притрусити свіжої кінзою або розмарином.

Кулінарам на замітку

  1. Якщо не хочете мучитися і попередньо підсмажувати компоненти на сковороді, додайте в чашу приладу пару ложок соєвого соусу, це сприятиме утворенню скоринки на продукти. Однак майте на увазі, що великий ризик пригорання, тому систематично помішуйте страву, щоб цього уникнути;
  2. Щоб надати приготовленої їжі більш насичений аромат, покладіть в готову картоплю трохи тертого часнику, але тільки в тому випадку, якщо нікуди йти вже не треба;
  3. Деякі господині допускають помилку, кладучи на самому початку в мультиварку з іншими продуктами лист лавра, а потім не розуміють, чому страва гірчить. Цю пряність потрібно додавати в кінці приготування;
  4. Для гасіння краще брати білі бульби картоплі. В них міститься велика кількість крохмалю, і вони розваряться краще;
  5. Якщо у вас під рукою не виявилося томатного соусу або пасти, помідори обдайте окропом, зніміть шкірку і потріть на тертці. Отриману кашку підсмажте в невеликій кількості олії з дрібкою солі і цукру;
  6. У тушковану картоплю зі свининою в мультиварці можна додавати не тільки цибулю і моркву. Підійдуть баклажани, солодкий перець і свіжа зелень;
  7. До цієї страви чудово підійдуть — салат з овочів, консервований горошок або кукурудза.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: