Як приготувати свинину з картоплею в мультиварці
Страва з картоплі і свинячого м'яса – одне з найбільш ситних і улюблених нашими чоловіками. Адже прийшовши з важкої роботи, хочеться смачно поїсти, тим самим відновити баланс втрачених сил і енергії.
Варіацій приготування свинини з картоплею досить багато, тому урізноманітнити цю страву дуже легко. Найпростіший спосіб – це обсмажені бульби з вирізкою або ошейком свинини, воно як раз і є більш повсякденним.
А ось святковий, під багатошарової шубою з додаткових компонентів – це вже урочистий варіант.
Головне в приготуванні цієї страви – правильно підібране м'ясо, щоб у ньому не було прожилки і хрящів, які роблять м'ясо жорстким і гумовим. Такий сюрприз відразу зіпсує враження від їжі, навіть якщо смак буде на висоті.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
бульби картоплі - | 6 шт. |
цибулина - | 1 шт. |
морквина - | 1 шт. |
м'ясо свинини - | 400 г |
масло пісне - | 1 ст. л. |
сіль - | за смаком |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 141 Ккал |
Приготувати свинину з картоплею в мультиварці на обід або вечерю буде досить просто. Необхідно лише підготувати всі продукти, закласти в чашу приладу і встановити відповідний режим.
Картопля очищаємо від шкірки, миємо й розрізаємо великими кубиками.
Запускаємо агрегат на функцію гасіння. Слідом чистимо овочі, що залишилися, подрібнюємо брусками. Свіже м'ясо, бажано вирізку, розрізаємо на шматки співмірні з картоплею.
У сотейник наливаємо масло, злегка підсмажуємо свинину і відразу ж перекладаємо в чашу приладу. Ті ж маніпуляції проробляємо з картоплею і овочами. Це робиться, щоб продукти придбали красиву скоринку, а не просто тушкувалися в агрегаті.
Підливаємо півсклянки води, щільно закриваємо кришкою і залишаємо готуватися на одну годину. Не поспішайте після сигналу відкривати мультиварку – нехай блюдо постоїть, просочиться остаточно сумішшю ароматів і смаків.
Тушкована свинина з картоплею і грибами в мультиварці
Складові:
- картопля – 5 шт.;
- лисички – 300 г;
- цибулина – 1 шт.;
- м'ясо свинини – 250 г;
- томатний соус – 2 ст. л.;
- спеції – за смаком.
Виготовлення: 210 хвилин.
Енергетична цінність: 168 Ккал/100 р.
Лисички (або інші гриби) старанно моєму в гарячій воді, закладаємо в каструлю і варимо годину. Зливаємо навар, знову ставимо варити на одну годину. Якщо ви не хочете витрачати велику кількість часу на приготування, купіть звичайні тепличні гриби і просто підсмажте їх. Картоплю та інші овочі чистимо, нарізаємо скибочками.
Свинину розбираємо на пласти вздовж волокон, потім – поперек на кубики. Включаємо електроприлад на режим «Гасіння». Занурюємо картоплю, лисички, овочі, що залишилися, завершуємо шаром з м'яса.
Розводимо томатний соус в ста мілілітрах холодної води і заливаємо продукти. Закриваємо чашу агрегату і залишаємо готуватися свинину з картоплею і грибами на півтори години.
Медальйони зі свининою — вишукане блюдо, яке обов'язково потрібно навчитися готувати.
Візьміть на замітку рецепт еклерів з заварним кремом від Юлії Висоцької.
Як зварити смачний і корисний кисіль з вівсяних пластівців. Читайте наші рецепти.
Рецепт свинини з картоплею і помідорами під сирною шубою в мультиварці
Багатошарове блюдо, запечене в мультиварці, з овочів, сиру та м'яса, промазанного домашнім майонезом, не залишить байдужим жодного гостя, що прийшов не свято.
Складові:
- м'ясо – 330 г;
- картопля – 4 шт.;
- помідори – 2 шт.;
- сир – 100 г;
- домашній майонез – 4 ст. л.
- приправи – за смаком;
- масло – 100 р.
Виготовлення: 95 хвилин.
Енергетична цінність:223 Ккал/100 р.
Охолоджений ошийок розрізаємо на пласти товщиною один сантиметр, злегка відбиваємо кухонним молотком, заправляємо спеціями і залишаємо промаринуватися. Бульби очищаємо і нарізаємо слайсами. Тремо сир на тертці. Можна взяти будь твердих сортів. Помідори теж шаткуємо слайсами.
Включаємо прилад на гасіння, в чашу кладемо шматочок масла, даємо розтопитися, потім шарами викладаємо підготовлені продукти: картопля, м'ясо, помідори, сир, майонез.
У тому ж порядку викладаємо ще один шар, в кінці завершуючи рясним шаром сиру. Закриваємо агрегат і готуємо сімдесят хвилин. Готову страву розрізаємо спеціальним ножем, як торт, і силіконової лопаткою, намагаючись не пошкодити шари, розподіляємо по тарілках. За бажанням можна притрусити свіжої кінзою або розмарином.
Кулінарам на замітку
- Якщо не хочете мучитися і попередньо підсмажувати компоненти на сковороді, додайте в чашу приладу пару ложок соєвого соусу, це сприятиме утворенню скоринки на продукти. Однак майте на увазі, що великий ризик пригорання, тому систематично помішуйте страву, щоб цього уникнути;
- Щоб надати приготовленої їжі більш насичений аромат, покладіть в готову картоплю трохи тертого часнику, але тільки в тому випадку, якщо нікуди йти вже не треба;
- Деякі господині допускають помилку, кладучи на самому початку в мультиварку з іншими продуктами лист лавра, а потім не розуміють, чому страва гірчить. Цю пряність потрібно додавати в кінці приготування;
- Для гасіння краще брати білі бульби картоплі. В них міститься велика кількість крохмалю, і вони розваряться краще;
- Якщо у вас під рукою не виявилося томатного соусу або пасти, помідори обдайте окропом, зніміть шкірку і потріть на тертці. Отриману кашку підсмажте в невеликій кількості олії з дрібкою солі і цукру;
- У тушковану картоплю зі свининою в мультиварці можна додавати не тільки цибулю і моркву. Підійдуть баклажани, солодкий перець і свіжа зелень;
- До цієї страви чудово підійдуть — салат з овочів, консервований горошок або кукурудза.
Приємного апетиту!