Як приготувати свинину з картоплею в духовці
Всім відомо, що свиняче м'ясо і картопля — це два компоненти, які ідеально поєднуються між собою. З них можна приготувати і ситний обід, і основне блюдо для свята.
Правда це частування не підходить для тих, хто сидить на дієтах, тому що воно дуже калорійне. Але все ж не варто від нього відмовлятися, адже це так смачно. Особливо смачними свинина і картоплю виходять запеченими в духовій шафі, та й готувати не так вже й складно.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Картопля - | півтора кілограма |
Свинина - | кілограм |
Цибулю - | 2 головки |
Майонез - | за смаком |
Спеції - | за смаком |
Сіль - | за смаком |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 260 Ккал |
Як робити:
Свиняче м'ясо гарненько промиваємо холодною водою, зрізаємо прожилки, плівки і розбираємо на середні шматки;
Картоплю чистимо від шкірки, промиваємо та нарізаємо кружечками. Картопляні гуртки повинні бути не дуже тонкими;
Цибулину звільняємо від лушпиння і нарізаємо у вигляді кілець;
Деко промазуємо рослинним маслом і викладаємо на нього шматочки свинячого м'яса, посипаємо їх сіллю і спеціями;
Потім на свинину поміщаємо картопляні шматочки, викладаємо їх у вигляді шар і посипаємо сіллю за смаком;
На картоплю кладемо цибульні кружечки також шаром, намагаємося розподілити їх по всій поверхні. Знову все присипаємо сіллю і невеликою кількістю чорного меленого перцю;
В кінці на поверхні робимо сітку з майонезу;
Розпалюємо духова шафа, зменшуємо вогонь і ставимо туди деко, попередньо її слід прикрити фольгою, щоб цибуля і картопля не підгоріли;
Готуємо на повільному вогні протягом 1,5 години;
Після цього деко виймаємо, знімаємо фольгу і залишаємо остигати хвилин 30. Потім подаємо їсти.
Рецепт приготування свинини, запеченої з картоплею і грибами
Що потрібно:
- 1 кілограм свинячого м'яса;
- 500 грам картоплі;
- Гриби печериці – 350 грам;
- Помідори – 3 штуки;
- Сир твердого сорту – шматочок на 200 грам;
- 250 мл майонезу;
- Трохи спецій і солі.
Скільки готувати – 2 години.
Скільки калорій в 100 грамах – 290.
Приступаємо до готування:
- Шматок м'яса обполіскуємо, видаляємо прожилки плівки і обробляємо на шматочки товщиною близько 1-1,5 см;
- Потім за допомогою кухонного молоточка кожен шматочок відбиваємо;
- Відбиті шматки викладаємо у форму для запікання. Її попередньо можна промазати рослинним маслом або застелити фольгою;
- М'ясо посипаємо сіллю, приправляємо спеціями. Промазуємо тонким шаром майонезу, він додасть соковитість;
- Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо кружечками середньої товщини. Викладаємо картопляні гуртки поверх м'яса;
- Посипаємо картоплю сіллю і приправами;
- Після цього промиваємо грибочки, ріжемо їх у вигляді пластинок. Викладаємо грибні шматочки поверх картоплі у вигляді шару;
- Після грибів йду помідори. Їх слід промити і нарізати кружечками;
- Гуртки помідорів викладаємо шаром зверху грибів;
- Після цього робимо заливку з сиру і майонезу. Шматочок сиру слід протерти теркою з дрібними зубчиками;
- В невелику чашку викладаємо майонез, засипаємо туди стружку сиру і добре змішуємо;
- Потім сирним соусом промазуємо верхній шар з помідорів. Промазуємо рівномірно, щоб весь шар був повністю закритий;
- Верх форми слід прикрити фольгою, вона захистить верхній шар від підгоряння;
- В прогріту духовку до 200 градусів ставимо форму з інгредієнтами і залишаємо запікатися на 1,5 години;
- 30-40 хвилин до кінця готування, необхідно зняти фольгу, щоб верхній шар підрум'янився;
- Як тільки блюдо буде готове, його слід потримати у вимкненій духовці ще хвилин 30, щоб воно просочилося до кінця;
- Потім розрізаємо на порційні шматочки і викладаємо по тарілках.
Свиняче м'ясо в горщиках з картоплею
Які компоненти будуть потрібні:
- Свинина – 400 грам;
- 300 грам картоплі;
- Одна середня цибулина;
- Помідор – 1 штука;
- 1 солодкий перчик;
- 70 мл сметани;
- Бульйон або вода – 250 мл;
- Трохи солі і перцю;
- Рослинне масло.
Час приготування – 1 година 30 хвилин.
Калорійність – 260.
Приступаємо до готування:
- З картоплі знімаємо шкірку, обполіскуємо його холодною водою і ріжемо довільними шматочками середнього розміру;
- У попередньо підготовлені горщики, нам потрібно два, на дно кладемо шматочки картоплі;
- Свиняче м'ясо промиваємо, видаляємо все не потрібно і нарізаємо брусочками;
- Ставимо На плиту сковорідку з невеликою кількістю масла і розігріваємо;
- На розпечене масло викладаємо шматочки м'яса і смажимо їх хвилин 5 невелике, щоб на них утворилася золотава скоринка;
- Обсмажені м'ясні брусочки викладаємо в горщики зверху картоплі. Все посипаємо спеціями і сіллю;
- З лучка знімаємо піну і рубаємо її на дрібненькі шматочки;
- Обсмажуємо цибулю на тій же сковороді, на якій обсмажувалося м'ясо. Засмажуємо його хвилини 2-3 і викладаємо в горщики;
- Солодкий перець очищаємо від насіння, промиваємо та нарізаємо дрібними квадратиками. Викладаємо його по горщикам;
- Помідор обполіскуємо і нарізаємо кубиками. Засипаємо помідорні шматочки по горщикам в рівних кількостях;
- Потім у воду або бульйон додаємо трохи солі, спецій і розливаємо порівну по горщикам;
- Наверх викладаємо по ложечці сметани і накриваємо кришками;
- Поміщаємо горщики в холодну духовку і залишаємо запікатися;
- Після того, як духовка прогріється до 180 градусів і запікаємо протягом години;
- Після приготування всі інгредієнти перемішуємо і подаємо на стіл прямо в горщиках.
Свинина з картоплею і помідорами, запечена у фользі
Нам знадобиться наступне:
- Картопля – півкіло;
- 400 грам свинячого м'яса;
- 3-4 помідора;
- Цибуля – 1 штука;
- 100 грам майонезу;
- Шматочок сиру на 100 грам;
- 4 часникового зубця;
- 5-6 стебел зелені;
- Приправи за бажанням;
- Трохи солі і чорного меленого перцю.
Тривалість готування – 1 годину.
Калорійність – 250.
Приступаємо до готування:
- Свиняче м'ясо моєму водою, видаляємо все зайве і нарізаємо тонкими пластинками. Їх товщина повинна бути не більше 1.5 див. Викладаємо в миску;
- Часникові зубці очищаємо і видавлюємо через прес. Викладаємо до м'яса, також приправляємо його майонезом, спеціями і солимо;
- Цибулю чистимо і нарізаємо у вигляді соломки. Засипаємо цибульку до м'яса;
- М'ясо можна прибрати в холодильник на 3 години, щоб воно добре просочилося. Але якщо немає часу, то його можна не маринувати;
- З картоплі зрізаємо шкірку, промиваємо його і нарізаємо товстими півкільцями. Викладаємо картопляні шматочки на дно форми з вогнетривкого скла. За бажанням картоплю можна посипати приправою і сушеної зеленню;
- Зверху картоплі викладаємо шматочки м'ясо разом з цибулею;
- Помідори обполіскуємо і нарізаємо кружальцями. Викладаємо помідорні гуртки поверх м'яса рівномірним шаром;
- Далі робимо сирну заливку. Сир протираємо на дрібній тертці;
- У чашку викладаємо трохи майонезу, викладаємо туди сирну стружку і додаємо порізану зелень. Все добре перемішуємо;
- Промазуємо цим соусом верх помідорів і накриваємо фольгою страва;
- Прогріваємо духовку до 180 градусів і поміщаємо туди форму з усіма інгредієнтами;
- Випікаємо всі 40 хвилин. Готове частування розрізаємо на порційні шматочки і викладаємо по тарілках.
Смачні і соковиті котлети з тріски рецепт який варто взяти на замітку.
Подивіться відео як правильно готувати роли. Підготуйте кілька варіантів начинок, це допоможе зробити закуску ще цікавіше.
Читайте як неймовірно смачно приготувати оладки з курячого м'яса. Дізнайтеся, як правильно приготувати фарш, що можна туди ще додати, щоб урізноманітнити блюдо.
Свинина з картоплею, запечена в рукаві
Для приготування потрібно:
- Півкілограма свинячого м'яса;
- 500 грам картоплі;
- 2 часникового зубчики;
- 5-6 гілочок зелені;
- Трохи спецій;
- Сіль – за смаком.
Скільки готується – 1 годину 20 хвилин.
Калорійність – 270.
Як готується:
- Бульби картоплі чистимо від шкірки, промиваємо та нарізаємо товстими смужками. Не варто різати занадто дрібно, краще всього робити шматочки побільше;
- Шматок м'яса промиваємо, видаляємо прожилки, плівки і нарізаємо на середні шматки;
- Картоплю і м'ясо викладаємо в одну ємність. Приправляємо їх сіллю, спеціями і добре перемішуємо;
- З зубчиків часнику знімаємо шкірку, пропускаємо через прес. Викладаємо в миску з картоплею і м'ясом;
- Зелень промиваємо і дрібно рубаємо. Кладемо до м'яса і картоплі. Все ще раз добре перемішуємо;
- Після цього всі інгредієнти викладаємо в рукав, додаємо трохи води. За бажанням туди можна покласти трохи сметани;
- Рукав зав'язуємо і кладемо в прогрітий духовку до 180 градусів;
- Залишаємо запікатися на 1 годину. Не забудьте в рукаві зробити кілька дірочок голкою, щоб виходив пар;
- За 10 хвилин готовності рукав розрізаємо і запікаємо до готовності.
Корисні поради
- Замість майонезу можна покласти вершки або сметану, вони зроблять страву ще смачніше;
- Перед приготуванням м'ясо можна відбити і промаринувати в спеціях і майонезі. Це додасть соковитість і аромат страви;
- Обов'язково додайте приправи, вони зроблять частування ароматним і дуже соковитим;
- Крім картоплі можна класти помідори, перець, баклажани.
Не думайте, що готувати дане частування складно і це нездійсненне завдання. Це зовсім не так! Головне в цій справі — дотримуватися рецептуру, тоді все вийде. Тим більше, воно цього варто. Блюдо виходить неймовірно смачним і дуже ситним, тому ваша чоловіча половина точно буде їсти його за обидві щоки!