28 май 2019 1 370

Як приготувати запечену свинину під шубою

Свинина під шубою — повноцінне блюдо, від якого неможливо відмовитися. Це і смачно, і ситно, і неймовірно презентабельно. Так що коли не будете знати, що подати гостям, згадайте цей рецепт і швидше приступайте до готування, поки не постукали у двері.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
свинини - 750 г
майонезу - 130 мл
лука - 2 шт.
часнику - 5 шматочків
картоплі - 4 шт.
сиру - 270 г
томатів - 2 шт.
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 219 Ккал

Свинина під картопляної шубою в духовці готується наступним чином:

  1. Свинину промити, трохи обсушити її;
  2. Викласти на обробну дошку і дрібно порізати;
  3. Форму для запікання змастити маслом, покласти туди м'ясо;
  4. Присипати його спеціями, обім'яти руками;
  5. Цибулю почистити, зняти з нього шкірку, нарізати коренеплід кільцями;
  6. Картоплю почистити, промити і натерти її теркою;
  7. Промити в проточній воді, щоб прибрати непотрібний крохмаль;
  8. Викласти коренеплоди зверху на цибулю;
  9. Приправити за смаком улюбленими спеціями;
  10. Томати нарізати кільцями і викласти наступним шаром;
  11. Прибрати форму в духовку на 220 за Цельсієм на 30 хвилин;
  12. За цей час подрібнити сир з допомогою терки;
  13. Часник очистити і подрібнити тиснявою, додати масло, майонез, спеції і перемішати;
  14. Дістати форму, коли пройде час, змастити соусом і посипати сиром;
  15. Прибрати в духовку ще на п'ятнадцять хвилин.

Свинина, запечена під грибний шубою

  • 9 медальйони зі свинини;
  • 2 репчатых цибулі;
  • 25 мл олії;
  • 330 г грибів;
  • 60 мл майонезу;
  • 170 г сиру.

Час: 1 год 20 хв.

Калорії: 223.

Як запекти:

  1. Цибулю очистити, промити і дрібно покришити його;
  2. У сковороду налити олії і прогріти його, всипати цибулю;
  3. Гасити його, періодично помішуючи, до рум'яності;
  4. Гриби очистити і порізати їх соломкою;
  5. Всипати їх в сковороду і тушкувати до напівготовності;
  6. Після цього перекласти інгредієнти на тарілку, щоб вони трохи охололи;
  7. Медальйони посолити, поперчити і залишити відпочити десять хвилин;
  8. За цей час розігріти сковороду і обсмажити свинину до золотої скоринки;
  9. До грибів потерти 2/3 сиру і додати майонез, спеції і перемішати;
  10. Викласти м'ясо в форму, а зверху на нього грибну масу;
  11. Закрити фольгою і запікати 40 хвилин при 190 градусах;
  12. Зняти фольгу, коли пройде час, посипати зверху сиром всі гриби і повернути форму назад ще на кілька хвилин до м'якості сиру.

Окіст запечений в духовці — покрокові рецепти з кожним і відео підказками кулінарів.

Котлети з сазана — ніжні, і дивовижно смачні, підійдуть до будь-якого гарніру. Рецепт тут.

Читайте як приготувати салат з квасолею і з яловичиною — він такий ситний, що може замінити повноцінний обід.

Свинина з картоплею під сирною шубою в духовці

  • 1 маринований огірок;
  • 450 г свинини;
  • 45 г вершкового масла;
  • 5 картоплин;
  • 40 мл майонезу;
  • 1 солодкий перець;
  • 180 г сиру;
  • 1 помідор;
  • 240 г сиру;
  • 1 баклажан;
  • 70 цибулі порею.

Час: 1 год 35 хв.

Калорії: 90.

Запікання:

  1. Помідори помити, вирізати зелені ділянки;
  2. Решта частини плоду порізати на кубики;
  3. Солодкий перець вимити, вирізати центр і теж подрібнити м'яку частину;
  4. Цибулю вимити нарізати кільцями;
  5. Мариновані огірки нарізати кільцями;
  6. Сир натерти на терці;
  7. Змішати в мисці томати, перець, цибулю, огірки і половину сиру;
  8. Додати майонез і перемішати до однорідності;
  9. Свинину порізати шматочками, промити і обсушити;
  10. Далі викласти на обробну дошку і відбити;
  11. Викласти на дно форми і поки відставити її;
  12. Картоплю почистити, нарізати його кільцями і промити;
  13. Викласти кільця поверх свинини, приправити спеціями;
  14. Баклажан нарізати кільцями, попередньо промивши плід;
  15. Розкласти зверху на блюдо;
  16. Викласти зверху майонезну масу і рівномірно розподілити її;
  17. Запікати всього один годину при 190 за Цельсієм;
  18. Після цього дістати форму, посипати страву залишками сиру і повернути його назад ще на десять хвилин;
  19. Потім дати йому настоятися чверть години вже при кімнатній температурі і подавати до столу.

Свинина під ананасовій шубкою

  • 2 томата;
  • 230 мл майонезу;
  • 550 г свинини;
  • ½ Банки маслин;
  • 1 банку ананасів;
  • 90 г сиру;
  • 2 цибулі.

Час: 1 год 15 хв.

Калорії: 237.

Як приготувати страву:

  1. Свинину ретельно промити і дуже бажано обрати таку, щоб була схожа на мармурову. Тобто, жирові прожилки рівномірно розподілялися по м'ясу;
  2. Обсушити її сухими серветками і покласти на обробну дошку;
  3. Порізати стейками однакового розміру, але не занадто товстими, щоб добре пропеклися;
  4. Помістити один шматочок в пакет і відбити його кухонним молотком;
  5. Точно так само вчинити і з іншими шматками, потім приправити їх;
  6. Форму для запікання ретельно змастити маслом, скориставшись при цьому пензликом;
  7. Викласти м'ясо в форму і відставити її;
  8. Цибуля очистити від шкірки, промити його ретельно і нарізати кільцями;
  9. Томати обполоснути, за бажанням можна бланшувати їх, щоб у готовій страві не було запеклася скоринки;
  10. Якщо є бажання, то для початку необхідно зробити надрізи на шкірці із зворотного боку кожного плоду;
  11. Далі закип'ятити на сильному вогні близько літра води;
  12. Коли вона дійде до кипіння, акуратно помістити туди овочі і витримати всього хвилинку, далі вони почнуть розварюватися;
  13. Після цього дістати їх шумівкою і перекласти в миску, з заздалегідь підготовленої холодною водою. За бажанням можна додати шматочки льоду.
  14. Витримати знову хвилину і потім вийняти;
  15. Очистити від шкірки, вирізати плодоніжки і нарізати кільцями;
  16. Викласти цибулю поверх м'яса, а далі зробити на ньому майонезну сітку;
  17. Зверху викласти кільця томатів, а на них, у свою чергу, кільця ананасів;
  18. Сир підібрати з сортів, які добре плавляться, щоб отримати максимально апетитне блюдо;
  19. Подрібнити його і посипати зверху ананаси;
  20. Маслини відкрити, злити розсіл і висипати в миску. Для цього рецепта краще брати плоди без кісточок, так як з кісточками буде незручно їсти;
  21. Викласти по оливи в центр ананасів і можна відправляти в розігрітий духову шафу;
  22. Запікати не довше 35 хвилин, потім вийняти, дати постояти хвилин десять і до столу.

Корисні поради

Якщо ви плануєте подавати страву до вечері, то логічно, що це буде перед сном. В такому випадку пропонуємо вам подати м'ясо не з майонезом, а замінити його хоча б на сметану, а в ідеалі на йогурт.

Буде дуже смачно, якщо перед відправкою в духовку на кожен шматочок м'яса покласти по кілька в'ялених томатів. Можна також взяти оливки з сьомгою в серединках або перці з солоним сиром – мариновані, звичайно.

Щоб блюдо вийшло ще смачніше, перед подачею візьміть кілька гілочок зелені, промийте її, подрібніть і покришіть. Далі потрібно посипати нею страву можна подавати до столу.

Свинина під шубою — досить просте блюдо, традиційна подача, але так смачно, так по-домашньому, що хочеться повторювати знову і знову. Знайоме? Тоді ми точно знаємо, що наші рецепти припали вам до речі.

Що ще почитати: