Як приготувати запечену свинину під шубою
Свинина під шубою — повноцінне блюдо, від якого неможливо відмовитися. Це і смачно, і ситно, і неймовірно презентабельно. Так що коли не будете знати, що подати гостям, згадайте цей рецепт і швидше приступайте до готування, поки не постукали у двері.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свинини - | 750 г |
майонезу - | 130 мл |
лука - | 2 шт. |
часнику - | 5 шматочків |
картоплі - | 4 шт. |
сиру - | 270 г |
томатів - | 2 шт. |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 219 Ккал |
Свинина під картопляної шубою в духовці готується наступним чином:
- Свинину промити, трохи обсушити її;
- Викласти на обробну дошку і дрібно порізати;
- Форму для запікання змастити маслом, покласти туди м'ясо;
- Присипати його спеціями, обім'яти руками;
- Цибулю почистити, зняти з нього шкірку, нарізати коренеплід кільцями;
- Картоплю почистити, промити і натерти її теркою;
- Промити в проточній воді, щоб прибрати непотрібний крохмаль;
- Викласти коренеплоди зверху на цибулю;
- Приправити за смаком улюбленими спеціями;
- Томати нарізати кільцями і викласти наступним шаром;
- Прибрати форму в духовку на 220 за Цельсієм на 30 хвилин;
- За цей час подрібнити сир з допомогою терки;
- Часник очистити і подрібнити тиснявою, додати масло, майонез, спеції і перемішати;
- Дістати форму, коли пройде час, змастити соусом і посипати сиром;
- Прибрати в духовку ще на п'ятнадцять хвилин.
Свинина, запечена під грибний шубою
- 9 медальйони зі свинини;
- 2 репчатых цибулі;
- 25 мл олії;
- 330 г грибів;
- 60 мл майонезу;
- 170 г сиру.
Час: 1 год 20 хв.
Калорії: 223.
Як запекти:
- Цибулю очистити, промити і дрібно покришити його;
- У сковороду налити олії і прогріти його, всипати цибулю;
- Гасити його, періодично помішуючи, до рум'яності;
- Гриби очистити і порізати їх соломкою;
- Всипати їх в сковороду і тушкувати до напівготовності;
- Після цього перекласти інгредієнти на тарілку, щоб вони трохи охололи;
- Медальйони посолити, поперчити і залишити відпочити десять хвилин;
- За цей час розігріти сковороду і обсмажити свинину до золотої скоринки;
- До грибів потерти 2/3 сиру і додати майонез, спеції і перемішати;
- Викласти м'ясо в форму, а зверху на нього грибну масу;
- Закрити фольгою і запікати 40 хвилин при 190 градусах;
- Зняти фольгу, коли пройде час, посипати зверху сиром всі гриби і повернути форму назад ще на кілька хвилин до м'якості сиру.
Окіст запечений в духовці — покрокові рецепти з кожним і відео підказками кулінарів.
Котлети з сазана — ніжні, і дивовижно смачні, підійдуть до будь-якого гарніру. Рецепт тут.
Читайте як приготувати салат з квасолею і з яловичиною — він такий ситний, що може замінити повноцінний обід.
Свинина з картоплею під сирною шубою в духовці
- 1 маринований огірок;
- 450 г свинини;
- 45 г вершкового масла;
- 5 картоплин;
- 40 мл майонезу;
- 1 солодкий перець;
- 180 г сиру;
- 1 помідор;
- 240 г сиру;
- 1 баклажан;
- 70 цибулі порею.
Час: 1 год 35 хв.
Калорії: 90.
Запікання:
- Помідори помити, вирізати зелені ділянки;
- Решта частини плоду порізати на кубики;
- Солодкий перець вимити, вирізати центр і теж подрібнити м'яку частину;
- Цибулю вимити нарізати кільцями;
- Мариновані огірки нарізати кільцями;
- Сир натерти на терці;
- Змішати в мисці томати, перець, цибулю, огірки і половину сиру;
- Додати майонез і перемішати до однорідності;
- Свинину порізати шматочками, промити і обсушити;
- Далі викласти на обробну дошку і відбити;
- Викласти на дно форми і поки відставити її;
- Картоплю почистити, нарізати його кільцями і промити;
- Викласти кільця поверх свинини, приправити спеціями;
- Баклажан нарізати кільцями, попередньо промивши плід;
- Розкласти зверху на блюдо;
- Викласти зверху майонезну масу і рівномірно розподілити її;
- Запікати всього один годину при 190 за Цельсієм;
- Після цього дістати форму, посипати страву залишками сиру і повернути його назад ще на десять хвилин;
- Потім дати йому настоятися чверть години вже при кімнатній температурі і подавати до столу.
Свинина під ананасовій шубкою
- 2 томата;
- 230 мл майонезу;
- 550 г свинини;
- ½ Банки маслин;
- 1 банку ананасів;
- 90 г сиру;
- 2 цибулі.
Час: 1 год 15 хв.
Калорії: 237.
Як приготувати страву:
- Свинину ретельно промити і дуже бажано обрати таку, щоб була схожа на мармурову. Тобто, жирові прожилки рівномірно розподілялися по м'ясу;
- Обсушити її сухими серветками і покласти на обробну дошку;
- Порізати стейками однакового розміру, але не занадто товстими, щоб добре пропеклися;
- Помістити один шматочок в пакет і відбити його кухонним молотком;
- Точно так само вчинити і з іншими шматками, потім приправити їх;
- Форму для запікання ретельно змастити маслом, скориставшись при цьому пензликом;
- Викласти м'ясо в форму і відставити її;
- Цибуля очистити від шкірки, промити його ретельно і нарізати кільцями;
- Томати обполоснути, за бажанням можна бланшувати їх, щоб у готовій страві не було запеклася скоринки;
- Якщо є бажання, то для початку необхідно зробити надрізи на шкірці із зворотного боку кожного плоду;
- Далі закип'ятити на сильному вогні близько літра води;
- Коли вона дійде до кипіння, акуратно помістити туди овочі і витримати всього хвилинку, далі вони почнуть розварюватися;
- Після цього дістати їх шумівкою і перекласти в миску, з заздалегідь підготовленої холодною водою. За бажанням можна додати шматочки льоду.
- Витримати знову хвилину і потім вийняти;
- Очистити від шкірки, вирізати плодоніжки і нарізати кільцями;
- Викласти цибулю поверх м'яса, а далі зробити на ньому майонезну сітку;
- Зверху викласти кільця томатів, а на них, у свою чергу, кільця ананасів;
- Сир підібрати з сортів, які добре плавляться, щоб отримати максимально апетитне блюдо;
- Подрібнити його і посипати зверху ананаси;
- Маслини відкрити, злити розсіл і висипати в миску. Для цього рецепта краще брати плоди без кісточок, так як з кісточками буде незручно їсти;
- Викласти по оливи в центр ананасів і можна відправляти в розігрітий духову шафу;
- Запікати не довше 35 хвилин, потім вийняти, дати постояти хвилин десять і до столу.
Корисні поради
Якщо ви плануєте подавати страву до вечері, то логічно, що це буде перед сном. В такому випадку пропонуємо вам подати м'ясо не з майонезом, а замінити його хоча б на сметану, а в ідеалі на йогурт.
Щоб блюдо вийшло ще смачніше, перед подачею візьміть кілька гілочок зелені, промийте її, подрібніть і покришіть. Далі потрібно посипати нею страву можна подавати до столу.
Свинина під шубою — досить просте блюдо, традиційна подача, але так смачно, так по-домашньому, що хочеться повторювати знову і знову. Знайоме? Тоді ми точно знаємо, що наші рецепти припали вам до речі.