03 апрель 2019 33 233

Як готувати смачні коржі на сковороді

Коржі на воді та борошні на сковороді – це прекрасна заміна хліба. Головне те, що їх приготування досить швидке і зазвичай займає не менше години. Крім цього, їх можна доповнити сиром, картоплею, зеленню і різними прянощами.

Вони будуть відмінним доповненням до супу, а також до інших основних страв. Так, як же їх зробити самостійно? Все просто і легко, головне точно слідувати рецептурою.

Базовий рецепт
Інгредієнти Кількість
борошна - 750 грам
води - 250 мл
солі - щіпка
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 265 Ккал

Як робити коржі на воді та борошні на сковороді:

  1. Для початку борошно потрібно кілька разів просіяти від зайвого сміття, пересипаємо її в миску;
  2. Засипаємо в склянку гарячої води сіль, добре змішуємо, щоб усі крупинки солі розчинилися;
  3. Потім робимо в центрі невелике поглиблення, все гарненько розмішуємо дерев'яною ложкою до однорідності, поки суміш не стане густою і еластичною;
  4. Насипаємо на поверхню столу невелику кількість борошна, викладаємо готову тісто і замішуємо до крутого стану;
  5. Розкачуємо з основи невелику ковбаску, ріжемо її на 8 частин;
  6. Залишаємо одні шматочок, інші викладаємо в чашку;
  7. Ставимо сковороду на плиту, ллємо рослинного масла і прогріваємо;
  8. З шматочка прокатуємо невелику коржик;
  9. Викладаємо її на розігріту олію і обсмажуємо її з двох сторін по 40-50 секунд;
  10. Решта шматочки також прокатуємо у вигляді коржів і обсмажуємо до золотистого кольору;
  11. Готові коржі подаємо до перших і других страв в якості заміни хліба. Також в них можна загорнути різну солону начинку.

Як посмажити пишні паляниці на кефірі

Які складові компоненти знадобляться:

  • півтори склянки борошна;
  • кефір – 220 мл;
  • 1 велика ложка цукрового піску;
  • 1 куряче яйце;
  • щіпка солі;
  • сода харчова – ½ ч. ложки;
  • 50 мл рослинного масла для обсмажування і 2 великі ложки для обсмажування.

Період готування – 1 годину 20 хвилин.

Калорійність на 100 грам — 290 ккал.

Приступаємо до готування:

  1. Якщо кефір холодний, то його слід залишити постояти деякий час при кімнатній температурі, щоб він трохи прогрілося. Його можна налити в товстостінну ємність і трохи прогріти на повільному вогні;
  2. Далі розбиваємо яйце, викладаємо яйце в кефір. Всі суміш добре перемішуємо вінчиком до однорідної структури;
  3. Додаємо в суміш трохи солі і розмішуємо;
  4. Потім підсипаємо трохи цукру, також все перемішуємо;
  5. Вливаємо в суміш кілька великих ложок рослинного масла, за рахунок цього тісто придбає еластичну структуру, а готові коржі не будуть довго черствіти;
  6. Борошно просіваємо кілька разів, додаємо до неї розпушувач, все перемішуємо;
  7. Засипаємо борошно трохи в рідку суміш, при цьому розмішуємо, щоб розбити всі грудочки;
  8. Потім замішуємо тісто вручну до еластичної структури, поки воно не буде прилипати до рук;
  9. Залишаємо основу постояти протягом 30-40 хвилин, накриваємо його вафельним рушником;
  10. Після цього насипаємо на поверхню столу борошно, кладемо тісто і ділимо на 6-8 частин;
  11. Розкачуємо кожен шматочок у вигляді коржі з товщиною не більше 0,5 см;
  12. Ставимо на плиту сковорідку, підливаємо рослинне масло і прогріваємо;
  13. На розігріте масло викладаємо коржик і обсмажуємо її з кожного боку до рум'яної скоринки;
  14. Далі також обсмажуємо інші коржі;
  15. Подаємо разом з варенням, медом, згущеним молоком до чаю. А також можна їх змастити кабачковою ікрою або паштетом або подати до перших, других страв.

Рецепт дріжджових коржів з сиром

Що потрібно для приготування:

  • 150 мл води;
  • 300 грам пшеничного борошна;
  • сіль – ½ ч. ложки;
  • 1 маленька ложка цукрового піску;
  • половина маленької ложки сухих дріжджів;
  • шматочок сиру на 200 грам;
  • рослинне масло.

Час приготування – 80 хвилин.

Скільки калорій в 100 грамах – 320 ккал.

Як готувати і смажити дріжджові коржі на сковороді:

  1. Борошно потрібно просіяти кілька разів в миску, щоб позбавити її від сміття;
  2. Насипаємо в борошно, сухі дріжджі, цукровий пісок, сіль;
  3. Наливаємо трохи теплої води, вимішуємо тісто до однорідного стану;
  4. Формуємо з основи невеликий куля, викладаємо в миску, накриваємо харчовою плівкою, залишаємо постояти в теплі близько 40 хвилин;
  5. Присипаємо борошном поверхню столу, викладаємо тісто і поділяємо його на 4 частини;
  6. Розкачуємо всі частини у вигляді коржів;
  7. Сирний скибочку перетираємо теркою з крупною решіткою;
  8. На поверхню однієї коржі викладаємо протертий сир, залишаємо місце по краях;
  9. Зверху закриваємо всі коржем і притискаємо з країв;
  10. Другий корж робимо за такою ж схемою;
  11. Наливаємо на жаровню рослинне масло, ставимо на плиту і прогріваємо;
  12. У розігріте масло викладаємо один пласт і обсмажуємо з одного боку протягом 10 хвилин;
  13. Потім перевертаємо і засмажуємо іншу сторону протягом 7 хвилин;
  14. Другий пласт обсмажуємо таким же чином;
  15. Перекладаємо коржі на тарілку і ставимо на стіл до перших і других страв.

Пісні картопляні коржі

Інгредієнти будуть потрібні такі:

  • 4 картопляні бульби;
  • 2-3 ст. ложки борошна;
  • щіпка солі;
  • прованські трави – на свій смак;
  • трохи чорного меленого перцю;
  • рослинне масло.

Час готування – 1 годину.

Калорійність на 100 грам – 270 ккал.

Готуємо пісні коржі на сковороді по крокам:

  1. Картоплю очистіть від шкірки, промийте у воді від бруду;
  2. Викладаємо картоплю в каструлю, заливаємо водою, ставимо на плиту і відварюємо до готовності;
  3. Викладаємо готову картоплю на тарілку, розминаємо його виделкою у вигляді пюре;
  4. Додаємо в картоплю сіль, приправи, трави і все перемішуємо;
  5. Підсипаємо борошно, всі розмішуємо;
  6. Формуємо з картопляної основи кульки, обсипаємо борошном з усіх сторін;
  7. Розкачуємо кульки у вигляді коржів;
  8. Ставимо на плиту сковорідку, наливаємо масло і прогріваємо;
  9. Корж викладаємо на гаряче масло й обсмажуємо з двох боків до рум'яного кольору;
  10. Викладаємо пісні картопляні коржі на тарілку і подаємо на стіл до перших чи других страв.

Пісочне печиво не швидку руку — смачний десерт до чаю.

Рецепт лагмана в мультиварці ви можете знайти тут. Ми зібрали кілька варіантів цієї страви.

Цікавий рецепт пісних котлет з квасолі — візьміть його на замітку.

Тонкі коржі з зеленню на сметані

Що буде потрібно для приготування:

  • 200 грам кропу, петрушки та зеленої цибулі;
  • борошно – 6 великих ложок;
  • 2 курячих яйця;
  • сметана – 300 грам;
  • ½ Ч. ложки солі;
  • рослинне масло.

Час приготування – 40 хвилин.

Скільки калорій в 100 грамах – 280 ккал.

Приступаємо до готування тонких коржів на сковороді:

  1. Викладаємо в ємність сметану, 2 яйця, підсипаємо солі;
  2. Зелень споліскуємо, струшуємо і шаткуємо дрібними шматочками;
  3. Пересипаємо нашатковану зелень до інших компонентів;
  4. Все гарненько перемішуємо;
  5. Поміщаємо на газ жаровню, наливаємо олії;
  6. На розігріте масло викладаємо суміш на всій поверхні жаровні;
  7. Через 3-4 хвилини перевертаємо на інший бік;
  8. Обсмажуємо ще близько 4 хвилин;
  9. Готові коржі викладаємо на тарілку і подаємо на стіл до інших страв.

Корисні поради

  • тонкі коржі на сковороді можна готувати на воді, сироватці, кефірі та молоці;
  • для того щоб вони були пишними, в основу можна додати трохи дріжджів або харчової соди, але попередньо соду потрібно погасити невеликою кількістю оцту;
  • після обжарювання їх можна змастити невеликою кількістю вершкового масла, від цього їх смак стане ще краще;
  • для поліпшення смаку в основу можна додати трохи приправ, пряних трав і спецій;
  • обсмажувати на сухій сковороді чи її можна змастити невеликою кількістю рослинної олії.

Як, виявляється, просто зробити звичайні коржі на воді, але при цьому вони виходять просто відмінними. Їх можна використовувати як доповнення до основних страв у вигляді хліба або ж подавати до чаю разом з варенням або медом.

Що ще почитати: