Рецепти приголомшливих коржів на сметані як у бабусі
Приготувати таке ласощі досить просто. Простими є не тільки методи приготування, але і самі продукти, з яких готуються коржі як у бабусі.
Вони можуть бути подані до чаю, використовуватися в якості хліба. В останньому варіанті вони і зовсім можуть бути начинені овочами, м'ясом, соусом і вийде повноцінне блюдо! Їх можна їсти з джемом, вприкуску до йогурту або кефіру, чаю. Вони цілком підійдуть і до готового м'ясної страви, в якому багато соусу. Адже це ж так смачно — вимочувати свіжоспечений хліб, а в нашому випадку — коржик, в насиченому і смачний м'ясному соусі!
Обов'язково приступайте до вивчення рецептів, щоб побачити і зрозуміти, наскільки все просто і швидко. Мінімальна кількість інгредієнтів, які напевно є у вашому холодильнику і приблизно стільки ж часу на приготування. Подобається?
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сметани - | 1 склянка |
цукру - | 160 р |
борошна - | 450 г |
соди - | 3 р |
Час приготування: 55 хвилин | Калорійність на 100 грам: 297 Ккал |
Коржі на сметані як у бабусі готуються легко за наступною схемою:
- Борошно змішати з содою і пропустити сухі компоненти через сито кілька разів;
- Сметану змішати з цукром в іншій ємності;
- Дістати віночок або міксер і збити сметану з цукром до розчинення другого компонента;
- Потім у кілька частин додати борошно, щоразу збиваючи масу до однорідності;
- Коли техніці стане вже важко, взятися за тісто руками і вмішувати борошно самостійно;
- Тісто розділити на дві однакові частини;
- Взяти два листа пергаментного паперу і розкачати обидві частини тесту в пласти, товщина яких не менше 5 мм;
- Вирізати кружечки, а зайвого тесту знову зробити пласт;
- Кружечки зробити двоповерховими і вмістити їх на один аркуш паперу;
- Лист перемістити на деко і прибрати в духову шафу на верхню полицю;
- Духовка повинна бути розігріта до 210 градусів;
- Запікати коржики не більше тринадцяти хвилин;
- Вийняти, остудити і їсти до чаю!
Коржі на сметані з начинкою як у бабусі
- 2 яйця;
- 45 г борошна;
- 230 г сиру;
- 1 пучок кропу;
- 210 мл сметани;
- 100 мл рослинного масла.
Скільки робити – 15 хвилин.
Скільки калорій – 320 калорій.
Приготування:
- Яйця розбити в глибоку ємність, злегка збити їх віночком або міксером;
- Додати сметану, борошно через сито і знову збити до однорідності;
- Сир подрібнити з допомогою терки будь-якого розміру;
- Зелень сполоснути проточною водою і дрібно порубати лезом гострого ножа;
- Додати сир і зелень в тісто, перемішати масу ложкою, намагаючись рівномірно розподілити весь сир і всю зелень по всій масі;
- Розігріти сковороду і налити в неї трохи (не всі!) олії і дати йому прогрітися;
- Вилити частину тіста і дочекатися, поки схопиться і підрум'яниться;
- Тоді корж перевернути і дати їй приготуватися і з другої сторони;
- Повторити процеси з залишками тіста і є коржі гарячими!
Склад коктейлю Лонг Айленд, пропорції і покрокові рецепти у нашій статті.
Покроковий рецепт тушкованої картоплі з м'ясом — простий і перевірений рецепт страви на кожен день.
Як зробити сир сулугуні в домашніх умовах читайте в нашій статті.
Як смажити на сковороді коржі
- 570 г борошна;
- 5 г соди;
- 60 мл рослинного масла;
- 1 склянка сметани;
- 50 г маргарину;
- 30 г цукру;
- 1 яйце;
- 3 дрібку солі.
Скільки робити – 2 години.
Скільки калорій – 308 калорій.
Готуємо коржі на сметані як у бабусі на сковороді:
- Маргарин порізати кубиками і помістити його в сотейник невеликого розміру;
- Сотейник в свою чергу відправити на плиту, включити маленький вогонь і дати маргарину розчиниться в рідку консистенцію;
- Потім, коли вся маса розтане, прибрати її з вогню і дати охолонути до кімнатної температури;
- У глибоку миску пропустити відразу всю муку через сито;
- Розбити яйце вже третю посуд і трохи збити його віночком, щоб вийшла легка піна;
- Додати сметану, продовжуючи збивати, домогтися однорідності;
- Далі влити маргарин, який вже охолов до кімнатної температури;
- Знову компоненти збити до однорідності;
- Дати цукру, солі і соди, перемішати віночком;
- Далі по одній ложці додавати борошно, не забуваючи пускати її через сито і вимішувати все до однорідної текстури;
- Додавши все борошно, вимісити однорідне, гладке, м'яке тісто;
- Помістити його назад в миску, накрити і дати відпочити ще двадцять хвилин;
- Потім робочу поверхню присипати борошном;
- Тісто обім'яти, випустивши з нього зайве повітря, який створила сода;
- Далі скатати тісто в ковбаску і поділити її на частини. Розмір частин залежить від того, скільки ви хочете коржів і якого розміру;
- Обваляти всі шматочки тіста в борошні і розкачати кожен в круглу корж, товщина якої не більше 5 мм;
- Розігріти сковороду і потроху вливати олію, по мірі обжарювання коржів;
- Смажити одну за одною. Поки смажиться одна, можна формувати іншу, але важливо накрити заготовки чистим рушником, щоб не обвітрилися і трохи підросли, поки чекають;
- Під час смаження накривати сковороду кришкою і смажити коржі до золотистої скоринки;
- Подавати теплими, можна з йогуртом, м'ясом або свіжими овочами.
Кулінарні секрети
В останній рецепт можна додати вершкове масло замість маргарину. Тоді коржі будуть трохи м'якше, ніжніше і ароматні.
Якщо тісто солодке, то в коржі може йти ванільний цукор або мед. В ж солоне тісто можна додати зелені, більше спецій і солі. Щоб зробити коржики гострими, в тісто можна додати подрібнений часник або порошок перцю чилі.
Щоб коржі на сметані як у бабусі були соковитіше, змащуйте їх шматочком вершкового масла відразу ж після обжарювання. Це може відноситися тільки до тих рецептами, в яких коржі обсмажуються на сковороді.
Чим більше часу ви дасте тесту на відпочинок, тим пишніше вийдуть коржі (секрет стосується лише останнього рецепту). Для цього варто залишити тісто в холодильнику на всю ніч.
Приготуйте коржі за нашими рецептами, і у вас буде, що з'їсти на сніданок, чим перекусити вночі і що взяти на роботу в полудник. Не пропустіть цей смачний шанс!