Як приготувати курячі гомілки в мультиварці
М'ясо курей є найпопулярнішим м'ясним продуктом серед населення країни. І не даремно! В першу чергу справа в прийнятній вартості, а також у швидкості приготування і наявності великої кількості корисних компонентів.
Найсмачнішою і вживається частиною курки є куряча гомілка. Для швидкого приготування курячих ніжок зручно використовувати мультиварку. У ній можна не тільки варити і парити, а також тушкувати і запікати.
Курячі гомілки, приготовані в мультиварці, виходять смачними, ніжними і корисними. Пропонуємо цікаві рецепти з фото на вибір.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Гомілки - | 800 грам |
Сметана 15% - | 180 грам |
Цибулю - | 2 головки |
Лавровий лист - | 3 штучки |
Сіль - | за смаком |
Спеції, чорний перець мелений - | за смаком |
Олія соняшникова - | 4 столові ложки |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 187 Ккал |
Курячі ніжки, приготовані в сметані — смачне і ніжне блюдо, що підходить для будь-якого святкового застілля.
Тушковані курячі гомілки в сметані в мультиварці потрібно готувати так:
- Гомілки підготувати;
- Цибулю вимити, просушити і порізати кільцями;
- Підготовлені гомілки посолити і посипати приправами;
- На мультиварці включити режим «Випічка» по часу на 45 хвилин. Необхідно стежити за часом, якщо мінімальна тривалість у даному режимі 60 хвилин. Розігріти в чаші соняшникова олія;
- Викласти в розігріте масло гомілки і запікати 25 хвилин;
- Через 25 хвилин гомілки перевернути, зверху посипати кільцями цибулі і готувати ще 20 хвилин;
- По закінченні часу додати в блюдо сметану і лаврове листя. Потім злегка перемішати, закрити каструлю і встановить програму «Гасіння». Тривалість гасіння — 30 хвилин;
- Після закінчення заданого часу гомілки, тушковані в сметані, готові.
Відмінним гарніром для м'яса будуть свіжі овочі, а також рис.
Курячі ніжки з рисом та овочами
Основні інгредієнти:
- Куряча гомілка – 5 штук;
- Цибуля велика – 1 штука;
- Морква – 2 штуки;
- Перець болгарський – 1 штука;
- Вода – 350 мл;
- Рис – 160 грам;
- Горох консервований – ½ банки;
- Сушені трави – за смаком;
- Паприка – ½ чайної ложки;
- Сіль і перець — за смаком;
- Олія соняшникова.
Час приготування: 2 години 15 хвилин.
Калорійність: 110 кілокалорій на 100 грам.
Рецепт приготування курячих гомілок з рисом і овочами в мультиварці:
- Курячі гомілки вимити й обсушити;
- Ніжки посолити, поперчити і дати постояти 25 хвилин;
- Рис промити;
- Овочі добре вимити і витерти від вологи;
- Цибулю порізати тонкими півкільцями, моркву і перець – невеликою соломкою;
- Включити каструлю, влити в чашу соняшникову олію і включити режим «Випічка». В прогріту чашу з маслом викласти ніжки і обсмажити до золотистої скоринки при відкритій кришці;
- З чаші викласти запашні гомілки, а у неї всипати цибулю і обсмажити, постійно помішуючи при відкритій кришці протягом пари хвилин. Потім додати моркву, а ще через пару хвилин – перець. Всі овочі перемішати і тушкувати близько 4 -5 хвилин, періодично перемішуючи;
- До овочів додати рис, паприку, трави і добре перемішати. Можна ще трошки посолити і смажити в протягом пари хвилин. Режим «Випічка» відключити;
- Додати в чашу з овочами і рисом горох, влити воду, а зверху викласти гомілки;
- Закрити каструлю і завантажити режим «Плов». Готувати до закінчення програми;
- Після сигналу відключити прилад, рис з овочами акуратно розмішати і залишити на 30 хвилин настоятися під закритою кришкою.
Курячі гомілки з картоплею в мультиварці
Тушковані гомілки з картоплею є відмінним стравою, що поєднує в собі відразу гарнір і м'ясо. Зручно для господині, смачно для сім'ї!
Необхідні продукти:
- Курячі ніжки – 850 грам;
- Картопля – 1 кілограм;
- Морква – 1 штука;
- Цибуля – 1 головка;
- Приправи для м'яса – за смаком;
- Вода – 200 мл;
- Лавровий лист – 2 штуки;
- Сіль, перець – за смаком;
- Соняшникова олія без запаху.
Час приготування: 2 години 15 хвилин.
Калорійність: 119 кілокалорій на 100 грам.
Послідовність приготування курячих гомілок з картоплею в мультиварці:
- Ніжки промити, витерти зайву вологу і натерти сіллю, перцем і спеціями. Маринувати протягом години;
- Овочі вимити, просушити і почистити;
- Цибулю і моркву нарізати кубиками, картоплю – великими часточками;
- У чашу мультиварки налити соняшникову олію і включити програму «Смаження». У розігріте масло викласти гомілки і обсмажувати до закінчення програми, перевернувши один раз протягом усього часу;
- Витягти з чаші запашні ніжки, а в неї викласти цибулю з морквою і просмажити кілька хвилин, постійно перемішуючи;
- Додати до овочів картоплю і лаврові листи, а зверху викласти гомілки і залити підсоленою водою;
- Поміняти програму мультиварки на режим «Гасіння» і готувати протягом 1 – 1,5 години.
Як готувати «Баварські» ніжки
Швидкі і легкі в приготуванні «Баварські» гомілки з цікавим смаком стануть чудовим блюдом святкового столу. Ідеальним гарніром для баварських ніжок буде овочевий салат з додаванням зелені.
Необхідні інгредієнти:
- Гомілки – 6 штук;
- Мед квітковий – 4 столові ложки;
- Гірчиця баварська із зернами – 4 столові ложки;
- Лавровий лист – 3 штуки;
- Сметана – 4 столові ложки;
- Сіль – за смаком;
- Фольга для випічки.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин.
Калорійність: 180 кілокалорій на 100 грам.
Отже, як приготувати курячі гомілки «Баварські» в мультиварці:
- Курячі ніжки помити і промокнути паперовим рушником;
- Приготувати соус. В окремій тарілці з'єднати мед, гірчицю, сметану і сіль за смаком. Потім ретельно перемішати;
- Обмазати курячі гомілки зі всіх сторін соусом;
- На фольгу викласти підготовлені ніжки. Зверху на них викласти лаврові листочки;
- Акуратно загорнути ніжки у фольгу, загинаючи краї таким чином, щоб рідина під час приготування не витікала;
- Помістити фольгу з гомілками в чашу мультиварки. Бажано додасть на дно склянку води, щоб не пригоріло;
- Встановити режим «Випічка» по часу на 1 годину;
- Після звукового сигналу викласти гомілки на блюдо.
Виберіть свій рецепт вафель для электровафельницы.
Як приготувати смачні котлети з курячого фаршу читайте тут.
А ви знаєте, як правильно посмажити котлети на сковороді. Кулінари діляться своїми секретами в нашій статті.
Курячі гомілки, запечені під сиром
Смачне і ситне блюдо, не вимагає багато витрат і часу, сподобається всім членам сім'ї. Хороший варіант як для звичайної вечері, так і для святкового застілля.
Необхідні продукти:
- Курячі ніжки – 6 штук;
- Сметана – 180 грамів;
- Сир твердий – 200 грам;
- Часник – 5 зубчиків;
- Сіль і спеції — за смаком;
- Соняшникова олія.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин.
Калорійність: 240 кілокалорій на 100 грам.
Готуємо курячі гомілки, запечені під сиром, в мультиварці Редмонд по кроках:
- Курячі ніжки промити і просушити;
- Часник очистити і подрібнити за допомогою преса;
- У глибокій ємності ретельно змішати сметану, часник, спеції і сіль;
- Сир перетерти на крупній тертці;
- Чашу змастити соняшниковою олією;
- Курячі ніжки змастити з усіх боків сметанним соусом, викласти в миску і залити зверху залишками заливки. Поверхня вирівняти;
- Зверху на гомілки викласти натертий сир і закрити кришку мультиварки;
- Встановити програму «Випічка». У мультиварках Redmond мінімальний час встановлено на 60 хвилин. Цього буде достатньо. Якщо у приладу велика потужність, час приготування можна скоротити. Після закінчення програми страва готова.
Поради досвідчених кулінарів
Щоб куряче м'ясо приготувалося в мультиварці на відмінно, потрібно дотримуватися кількох рекомендацій:
- Чаша повинна щільно стикатися з нагрівальним елементом;
- Перед приготуванням краще попередньо змащувати чашу маслом;
- М'ясо слід вибирати свіже, молоде і краще без жив. На приготування такого продукту буде потрібно менше часу;
- Обсмажуючи овочі, слід регулярно їх заважати, щоб не допускати пригорання;
- Для приготування необхідно використати чисту і суху посуд. Чаші з ушкодженнями застосовувати не рекомендується;
- Не забувати вимикати функцію «Підігрів», якщо вона не потрібна;
- При гасінні продуктів слід додавати трохи води, щоб запобігти пригорання і зайву сухість страви;
- При приготуванні курячих ніжок потрібно орієнтуватися на їх розмір. Великим гомілок буде потрібно більше часу для готування. Також слід вибирати шматочки однакового розміру для рівномірного приготування.;
- Обов'язково враховувати потужність мультиварки, і коригувати час приготування з рецепту під свою модель;
- Для отримання апетитною скоринки, можна в кінці приготування змінити програму на іншу, що володіє такою функцією;
- Щоб м'ясо при використанні режиму «Смаження» не було сухим, можна додати вершкове масло під час готування;
- При закриванні кришки мультиварки повинен прозвучати характерне клацання. Тільки в цьому випадку мультиварка буде щільно закрита, а їжа буде готуватися при правильній температурі.
Використовуючи дані рецепти і поради, можна без зусиль, великих витрат і різними способами готувати курячі гомілки в мультиварці для всієї родини. Приємного апетиту!