22 июнь 2019 1 973

Як приготувати курячі ніжки в мультиварці

Смажені курячі ніжки не на сковороді, а в мультиварці – відмінний варіант для швидкого вечері на всю сім'ю. Вони прості у приготуванні, недорогі ситні, добре засвоюються.

Курячі гомілки в мультиварці на швидку руку
Інгредієнти Кількість
Курячі ніжки - від 700 грам до 1 кілограма
Приправа для курки, прованські трави - 15 грам
Майонез - 35 грам
Діжонська гірчиця - 15-20 грам
Очищений молодий часник - 1-1.5 головки
Соняшникова олія - 20 мл
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 г: 170 Ккал

Для початку слід дістати курячі гомілки з пакету і ретельно їх промити. Можу потрапити не до кінця обскубані ніжки. В такому випадку, можна підставити їх проблемним місцем до вогню.

Потім необхідно приготувати суміш, в якій ніжки з м'яса курки будуть маринуватися протягом декількох хвилин. Для цього діжонську гірчицю змішати з майонезом, додати приправу «Вегета» (в ній вже є сіль, тому потрібно постійно пробувати на сіль отриманий маринад, щоб не переборщити). В кінці – дві щіпки прованських трав для закріплення смаку.

Зубчики молодого часнику, дуже дрібно порізати. Тут є два варіанти їх приготування: або зробити невеликі порізи на ніжках і маленькими порціями вкладати часник по всій поверхні м'яса, додати часник «краш» в маринад.

Перемішати маринад, додати в нього курячі ноги. Для цього потрібно заздалегідь взяти миску з високими краями або каструлю. Переконатися, що всі ніжки з м'яса курки просочені, а потім поставити маринад в холодильник.

Включити мультиварку, виставити режим «Смаження», налити олії і покласти ніжки на 20 хвилин, їх періодично помішуючи.

Щоб ніжки не тільки підсмажилися, але і просочилися маринадом, потрібно налити трохи води і поміняти режим мультиварки з «Смаження» на «Тушкування» в кінці приготування.

Ніжки стегенця з картоплею в мультиварці

Приготування гарніру з гомілками курки в мультиварці займе трохи більше часу. Крім того, щоб запечена картопля не перетворився в кашку, необхідно враховувати кілька моментів. Страва, при цьому, володіє багатими смаковими якостями при правильному підборі приправ.

Список необхідних інгредієнтів для запечених курячих ніжок з картоплею:

  • Курячі гомілки — від 700 грам до 1 кілограма;
  • Ріпчаста цибуля — 2 штуки;
  • Середня морква – 1 штука;
  • Картопля – 700 грам;
  • Італійські трави, інші приправи, містять сіль – 25 грам;
  • Майонез – 35 грам;
  • Діжонська гірчиця – 15-20 грам;
  • Соняшникова олія – 20 мл;
  • Вода – 100 мл;
  • Лавровий лист – 1 штука.

Час приготування страви з ніжок курки займає до однієї години.

Калорійність однієї порції становить 350 ккал.

Для початку помити курячі гомілки. Якщо потрібно общипуємо до кінця. Маринад робиться той же: гірчиця змішується з майонезом, приправами. Постійно пробується по солі.

Маринувати ніжки з курячого м'яса кілька хвилин, після чого злегка обсмажуємо їх в мультиварці на режимі «Смаження» з додаванням соняшникової олії. Обсмажувати до тих пір, поки не з'явиться легка скоринка з двох сторін.

Картоплю очистити, краще позбутися потемнінь і точок, порізати. Різати вздовж цілої картоплини, вибрати середню товщину приблизно 0.7 мм і різати півколами.

Якщо спробувати нарізати соломкою, то висока ймовірність, що картопля при перемішуванні в мультиварці перетвориться на кашу і втратить свою естетичність.

Додаємо гарнір, дрібно порізану цибулю і терту моркву до курячих ніжок. Тут обов'язково залити все водою і кинути в каструлю лавровий лист для поліпшення смаку. При необхідності додати «Вегеты», якщо страва вийшла недосоленим.

Далі вибираємо на мультиварці режим приготування «Випікання», закриваємо кришку і, періодично помішуючи, залишаємо готуватися до тих пір, поки вода повністю не википить. Це займає приблизно півгодини, хоча залежить від особливостей мультиварки.

Як приготувати ніжки з макаронами з гірчицею

При приготуванні ніжок з м'яса курки з макаронами дуже важливо знати, як зробити так, щоб макарони не розварилися і не запеклися. Для цього всього лише знадобиться вибрати гарні сорти італійських марок і прочитати інструкції їх приготування.

Інгредієнти для приготування курячих гомілок з макаронами:

  • Ніжки з курячого м'яса — від 700 грам до 1 кілограма;
  • Ріпчаста цибуля – 1 штука;
  • Макарони – півпачки;
  • Приправа для курки – за смаком;
  • Майонез – 35 грам;
  • Гірчиця в зернах – 15-20 грам;
  • Соняшникова олія – 20 мл;
  • Вода – 100-200 мл.

Час приготування страви з ніжок з м'яса курки займає сорок хвилин.

Калорійність однієї порції становить 220 ккал.

Помити курячі гомілки, маринувати (рецепт маринаду знаходиться вище), поставити в холодильник. Крім маринаду курячі ніжки можна просто посолити, однак смак буде при цьому не такий насичений.

Включити мультиварку, виставити режим «Смаження». Порізану цибулю обсмажити в олії, додати приправи, що містять сіль, за смаком. Через 2 хвилини додати замариновані курячі гомілки, які також злегка обсмажити.

Макарони додавати в самому кінці, залив їх водою. Включити режим «Рис». Коли вода википить, страву подають у великій глибокій тарілці.

Яловичина в сметані в мультиварці приготовлена по-домашньому рецепту стане вашим улюбленим рецептом. Читайте, як зробити блюдо незвичайним.

Читайте як приготувати смачну піцу з грибами, ковбасою і сиром — по-італійськи, правильно і смачно. Читайте рецепт.

Як приготувати печінковий паштет з яловичої печінки, адже його можна використовувати як начинку в рулети, котлети, пироги — рецепти смачних страв.

Рецепт курки в сметані

Цей рецепт порівняно простий, тому що маринад буде складатися з меншої кількості інгредієнтів. Однак це зовсім не означає, що він буде менш смачним.

Для приготування знадобляться:

  • Курячі гомілки — від 700 грам до 1 кілограма;
  • Ріпчаста цибуля – 1 штука;
  • Прованські трави – за смаком;
  • Сіль — щіпка;
  • Сметана 15% – 1 упаковка;
  • Соняшникова олія – 20 мл

Готувати ніжки з м'яса курки в сметані недовго: приблизно півгодини.

Калорійність однієї порції становить 300 ккал.

Ніжки курятини дістати з пакета, промити, покласти в миску. Вилити на них сметану, перемішати. Додати сіль і прованські трави по своєму смаку.

У режимі «Мультиварка» акуратно розташувати отриманий результат, закрити кришку. Готувати до готовності близько двадцяти-тридцяти хвилин, поки на поверхні курячих гомілок не утворюється приємна скоринка.

Імбирні ніжки курки з рисом

Рис – відмінний гарнір до м'яса, приготовленого в мультиварці. Що знадобиться для цього рецепта:

  • Ніжки курятини — від 700 грам до 1 кілограма;
  • Ріпчаста цибуля – 1 штука;
  • Рис – 0.5 кг;
  • Морква – 1 шт;
  • Подрібнений імбир – 2 щіпки;
  • Сіль – 2 щіпки
  • Майонез – за смаком;
  • Діжонська гірчиця – 15-20 грам;
  • Соняшникова олія – 20 мл;
  • Вода – 1 літр.

Готується рис з курячими гомілками 30 хвилин, калорійність отриманого страви – 270 ккал на порцію.

Як і в початку кожного приготування, ніжки курятини промити і замаринувати. В корисних рекомендаціях вказані інші рецепти маринадів.

Обсмажити курячі ніжки з цибулею і морквою десять хвилин в режимі «Смаження», поки цибуля не стане ніжно-золотистого кольору, а курячі ніжки не покриються скоринкою. Вода з ніжок і овочів, при цьому, випарюється не до кінця.

Якісно промити рис, щоб він був розсипчастим і не склеювався при подачі. Додати в мультиварку, налив літр води. Варити до випаровування вологи в режимі «Рис».

Пам'ятайте, що рис може прилипати до дна, тому якщо не помішувати його постійно, то вся вода буде зосереджена в центрі, а дно залишиться подгоревшим.

Версії для приготування маринадів ніжок

Існує величезна кількість маринадів, використовуваних при смаженні м'яса, в тому числі курки. Наведемо кілька з них.

Маринад на основі кефіру:

  • Кефір – 500 мл;
  • Майонез – 200 грам;
  • Коріандр – 2 щіпки;
  • Сіль – за смаком;
  • Кріп – 30 грам;
  • Часник «краш» — 30 грам.

Отже, щоб зробити часник «краш», його необхідно збити в блендері з рослинним маслом. Кріп гранично дрібно нарізати. Інші інгредієнти змішати.

Для приготування винного маринаду необхідно взяти:

  • Столове червоне вино – 200 мл;
  • Заморожена журавлина – 50 грам;
  • Цукор – 30 грам;
  • Базилік – за смаком.

На сковороді доводимо до кипіння вино, змішуємо його з ягодами і цукром, поки цукор не розчиниться. Додаємо базилік. Куряче м'ясо при цьому має насичений смак.

Дуже смачний і маринад на основі меду:

  • Мед – 300 мл;
  • Кунжут, насіння льону – 20 грам;
  • Біле столове вино – 300 мл

Біле вино змішується з медом, нагрівається на водяній бані, додаються насіння і кунжут для додання пікантного присмаку. Кунжут можна трохи обсмажити.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: