Як приготувати курячі ніжки в паніровці
Курячі ніжки, обсмажені в паніровці – це неймовірно смачне, хрустке і апетитне блюдо, яке приведе в захват будь-якого, хто його спробує! За рахунок використання панірувальних сухарів, в процесі обсмажування на м'ясі утворюється рум'яна і хрустка скоринка.
Таку страву можна подавати до закусочного столу (наприклад, при зустрічі з друзями) як самостійне блюдо, лише доповнивши його улюбленим соусом, напоями та свіжими овочами.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячі гомілки - | 10 шт. |
яйця - | 2 шт. |
борошно - | 100 г |
білі панірувальні сухарі - | 200 г |
суміш спецій «Каррі» - | 20 г |
порошок солодкого перчика - | 1 ст. л. |
часник сушений - | 2 ч. л. |
масло пісне - | для обсмажування |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 г: 290 Ккал |
Рецепт покроково:
- Підготуйте курячі гомілки: умийтесь, ретельно осушіть (добре вбирають вологу паперові кухонні рушники), а потім натріть з усіх боків сумішшю спецій «Карі» і залиште на 10-15 хвилин – їм необхідно промаринуватися;
- За той час, поки курячі ніжки маринуються, приготуйте панірування. Змішати панірувальні сухарі з гранульованим часником і солодкої паприкою;
- В окремі піали помістіть борошно, трохи розхитані виделкою яйця і приготовану панірування;
- Замариновані гомілки умочіть спочатку в борошні, потім у збитих яйцях і наостанок, в панірувальної суміші;
- Викладіть запаніровані ніжки на сковороду з киплячим рослинним маслом і обсмажте з усіх боків до утворення рум'яної кірочки;
- Обсмажені гомілки викладіть на паперові серветки або ж рушники – це позбавить м'ясо від зайвого масла;
- Подавайте цю закуску до столу, безпосередньо після приготування – в гарячому вигляді вона надто апетитна і смачна.
Готуємо як у КФС
А ви вже пробували курячі ніжки в паніровці в KFC? Вони нереально смачні – це дійсно саме те блюдо, яке неодмінно варто спробувати, а потім приготувати вдома самостійно, адже ваші старання не будуть залишені без уваги — ваші гості будуть у захваті!
Ніжне м'ясо в хрусткій і одночасно тане в роті паніровці – все це в сукупності і є головною перевагою і відмінністю стрипсов, від звичайного смаженого м'яса.
До речі, рекомендую взяти на замітку рецепт панірування, адже в ній можна готувати не тільки ніжки, але і будь-які інші курячі частини (наприклад, крила або філе).
Інгредієнти:
- гомілки курячі – 2 кг;
- пряно-ароматична суміш для «Курки» — 2 упаковки (50 г);
- масло (для фритюру) – 1 л;
- борошно – 200 г;
- яйця – 3 шт.;
- кукурудзяні несолодкі пластівці – 1 упаковка.
Час приготування страви: 45 хв.
Калорійність на 100 г: 295 кКал.
Приготування:
- Підготуйте основу для стрипсов – курячі ніжки. Їх необхідно вимити, ретельно осушити (серветками) і натерти пряно-ароматичної сумішшю «Для курки»;
- Підготуйте 3 піали: одну наповніть борошном, другу – збитими яйцями, а третю – подрібненими кукурудзяними пластівцями. Для того, щоб подрібнити кукурудзяні пластівці, їх необхідно висипати в пакет, а потім кілька разів пройтися по ньому качалкою;
- Обваляйте гомілки в борошні, після чого умочіть у збите яйце, а потім ретельно запаніруйте в пластівцях;
- У сковороду з високими бортами влити рослинне масло і доведіть його до кипіння. Невеликими партіями опускайте запаніровані гомілки в киплячу олію і обсмажте до золотистої хрусткої скоринки;
- Обсмажені в киплячому маслі стрипсы викладіть на кухонні рушники (паперові), щоб вбралося надмірна кількість масла;
- Ніжки КФС подаються до столу з сирним, часниковим соусами і гострим кетчупом.
Рецепт закуски в кунжутною паніровці
Пропонуємо вашій увазі рецепт приготування пікантних хрустких ніжок в кунжутною паніровці. Панірувальні сухарі, змішані з кунжутом – додадуть готового м'яса особливу родзинку.
Необхідні інгредієнти:
- ніжки курячі – 12 шт.;
- яйця – 2 шт.;
- білі сухарі (хлібні) – 100 г;
- кунжут білий – 100 г;
- суміш спецій для курки – 25 г;
- сметана – 4 ст. л.;
- соняшникова олія – для смаження;
- томатний соус «З паприкою» — для подачі.
Тривалість приготування: 50 хв.
Калорійність на 100 г: 285 кКал.
Рецепт хрустких курячих ніжок у кунжутною паніровці по кроках:
- Ніжки умийтесь, осушіть, а потім намажте з усіх боків сумішшю спецій для курки і сметаною;
- Приготуйте пікантну панірування: змішайте хлібні сухарі з кунжутним насінням. В окремій піалі за допомогою вилки розколотіть курячі яйця з дрібкою солі;
- Замариновані ніжки умочіть в яйцях, а після цього ретельно обваляйте з усіх сторін в кунжутною паніровці;
- У сковороду з високими бортиками налийте досить велика кількість соняшникової олії і розжарте, доведіть його до кипіння;
- По кілька штук (партіями), опускайте запаніровані ніжки в кипляче масло і обсмажуйте їх у фритюрі до готовності і утворення золотистої скоринки;
- Готові хрусткі ніжки в кунжутною паніровці краще всього поєднуються з томатним соусом «З паприкою», він як не можна краще відтіняє пікантність даної страви.
Неймовірно смачний журавлинний соус до м'яса — спробуйте наші рецепти.
Сирний суп з фрикадельками — це дуже смачно!
Візьміть на замітку рецепт пасти зі шпинатом — відмінний варіант як зробити борошняне блюдо корисним.
Гострі гомілки в паніровці в духовці
Всі страви, приготовлені в духовці, частково відносяться до розділу здорового харчування і, курячі ніжки – не виняток. Так як м'ясо запікається з використанням найменшої кількості олії. Взагалі, гострі курячі ніжки в хрусткій паніровці – це відмінна закуска до пива, так що чоловіки її неодмінно оцінять!
Інгредієнти для приготування:
- курячі ніжки – 10 шт.;
- гірчиця «Гостра» – 1 ст. л.;
- мед – 1 ст. л.;
- томатний соус – 1 ст. л.;
- мелений перчик чилі (порошкоподібний) – 0,5 ч. л.;
- картопляний крохмаль – 3 ст. л.;
- яйце – 1 шт.;
- хлібні сухарі (подрібнені) – 150 г;
- соняшникова олія – 3 ст. л.
Час приготування: 40 хв.
Калорійність на 100 г: 270 кКал.
Етапи приготування курячих ніжок у духовці:
- Приготуйте соус для маринування: змішайте в піалі гірчицю з медом, томатним соусом і перцем чилі. Обмажте приготованим соусом ніжки і відкладіть їх в сторону;
- Підготуйте все необхідне для панірування. В піалі віночком збийте куряче яйце, подрібніть хлібні сухарі в дрібну крихту (дуже зручно це робити за допомогою качалки).
- Шматочки курки спершу обваляйте в крохмалі, потім умочіть в яйце і, наостанок, запаніруйте в сухарях;
- Деко для запікання змастіть маслом, потім викладіть на нього підготовлені курячі шматочки і відправте на 40 хвилин у розігріту до 1900З духову шафу;
- Запечена в духовці гостра курочка в паніровці готова. Приємного апетиту!
Порада: для того щоб курячі шматочки виходили рум'яними і хрусткими, їх необхідно обсмажувати (запікати) партіями (по кілька штук) і дотримувати відстань між ними. В іншому випадку, частину м'яса може залишитися сирої, а до того ж, покриється нерівномірною скоринкою.