09 июнь 2019 1 654

Як спекти шарлотку з грушами в духовці і мультиварці

Улюблені рецепти приготування шарлотки є у кожної господині. Зазвичай її роблять з яблучною начинкою, але можна спробувати й інші варіанти цього пирога. Наприклад, начинка з груші стане відмінною альтернативою звичним яблук. Груша – більш солодкий фрукт, ніж яблуко, тому в начинку кладуть менше цукру. Особливих вимог до сорту для пирога немає, але краще вибирати не занадто м'які фрукти, щоб вони не перетворилися в кашку в процесі випікання.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
борошна пшеничного - 250 г
яєць - 3 шт.
цукру - 150 - 200 г
груш - ½ Кг
яблук - 100 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 163 Ккал

Цей пиріг люблять за те, що при невеликій витраті продуктів, які можна легко знайти в будь-якому магазині, в результаті виходить смачний і красивий десерт. Шарлотку не соромно поставити на стіл для гостей, і її складно зіпсувати в процесі готування.

Яблука додадуть пирога приємний кислуватий присмак, інакше він вийшов би занадто солодким, якщо використовувати тільки груші.

Етапи приготування шарлотки з грушами покроково:

    1. Яйця збивають з цукром до утворення пінообразної маси;
    2. У процесі збивання підмішують борошно (її необхідно безпосередньо перед цим просіяти. Чи можна висипати її через пристосування для просіювання);
    3. У груш і яблук видаляють середину з насінням і шкірку. Нарізають фрукти на невеликі часточки;
    4. Посуд, в якій буде відбуватися випікання, змащують і трохи посипають борошном дно і стінки;
    5. На дно викладають фруктові скибочки, покриваючи його повністю;
    6. Зверху вилити тісто. Потім потрібно трохи почекати, поки воно затече під фрукти і заповнить простір між ними;
    7. Для випікання пиріг поставити в духовку (180 °C, 45 хвилин);
    8. Перед тим, як витягнути виріб з духовки, дати трохи постояти при вимкненому нагріванні. Перед подачею шарлотка повинна охолонути.

Шарлотка з горіхами, грушами і яблуками

У цьому рецепті фрукти беруться приблизно порівну, але груш, так як їх смак менш виразний, потрібно взяти трохи більше.

Продукти:

  • 115 г цукру;
  • 3 яйця;
  • 350 г груш;
  • 240 г яблук (краще брати кислі сорти, щоб відтіняти смак груш);
  • 170 г борошна пшеничного;
  • 50 г горіхів (можна брати ті, що подобаються більше);
  • 30 г манної крупи;
  • 50 г 2,5 % кефіру;
  • 10 г слив. масла;
  • по 5 г солі і соди.

На пиріг доведеться витратити: 40 хв.

Калорійність на 100 г: 172 ккал.

Яйця в блендері або міксером збивають з цукром. Потім починають заважати масу (але можна продовжувати збивання), засинаючи повільно борошно, сіль. Додають соду, кефір.

Посуд для пирога змащують, викладають порізані скибочками фрукти (потрібно рівномірно розподілити яблука і груші, щоб у всіх частинах пирога було однакове їх співвідношення).

Фрукти посипати дрібно порізаними або подрібненими горіхами. Зверху вилити тісто, дати йому розподілитися по всій формі і проникнути між фруктами. У духовці шарлотка з груш з яблуками готується 25-30 хвилин (200 °C).

Шарлотка з грушею та бананом

Ще один незвичайний рецепт шарлотки – з начинкою з груш і бананів. Цей варіант виходить дуже калорійним, ситним.

Продукти:

  • 400 г груш (краще підібрати кислуваті сорту);
  • 5 яєць;
  • 2 ст. пшен. борошна;
  • 200 г бананів (вибирають не самі м'які, середньої стиглості);
  • 2,5 ст. цукру;
  • 1 лимон;
  • 2 г солі.

Час, яке знадобиться витратити: 45 хв.

Калорійність на 100 г: 253 ккал.

У глибокій ємності збивають яйця і цукор. Коли маса спіниться, поступово просіюють туди борошно і додають сіль. Перемішують продукти, щоб вийшла суміш без грудок. Груші ріжуть на кубики і викладають у посуд, де буде випікатися виріб (її стінки потрібно змастити маслом).

Виливають на фрукти тісто, даючи йому заповнити весь простір між ними. Банани ріжуть на кружечки, збризкують соком лимона і викладають на тісто (не страшно, якщо вони потонуть у ньому). При 180 °C пиріг повинен спектися за 35-40 хвилин.

Салат «Обжорка» класичний рецепт з фото і покроковими підказками.

Візьміть на замітку рецепти з фото апельсинового кексу — це ласощі дуже полюбилося італійським дітям, тому його там готують дуже часто.

Рецепт приготування узбецької самси в домашніх умовах.

Випічка в мультиварці

Спекти пиріг можна без особливих клопотів, якщо використовувати мультиварку. Тому пропонуємо простий рецепт шарлотки на кефірі з грушами для приготування в цьому агрегаті.

Продукти:

  • 3 груші;
  • 4 яйця;
  • по 1 ч. л. соди і кориці;
  • по 1 ст. 2,5 % кефіру і цукру;
  • 2 ст. пшен. борошна.

Робота над шарлоткою займе: 1 ч.

Калорійність на 100 г: 157 ккал.

Груші миють, звільняють від середньої частини з кісточками. Якщо шкірка не дуже товста і жорстка, її можна залишити. Фрукти нарізати як більше подобається: на часточки або кубики. В окремому посуді їх посипають корицею і перемішують.

Яйця і цукор збивають. Додають кефір, перемішують. Заважаючи суміш лопаткою або віночком, поступово просівають в тісто борошно, змішане з содою. Повинно вийти текуче, без грудок, тісто. Ємність мультиварки змащують, наливають трохи тіста. Висипають грушу, заливають рештою тестом.

Готують при закритій кришці мультиварки 40-50 хвилин на режимі «Випічка». Потім дають ще 10 хвилин дійти і охолонути.

Корисні поради

Потрібно періодично перевіряти, як протікає процес випікання. Якщо в тісто опустити сірник, то з готового пирога вона вийде сухою. В іншому випадку варто ще почекати хвилин 10, поки виріб пропечеться.

При подачі шарлотку посипають пудрою, корицею, прикрашають свіжими ягодами. Якщо кислий смак фруктів здається надмірним, то можна посипати начинку цукром перед тим, як залити тестом.

Смачна шарлотка з грушами підніме настрій і створить затишну атмосферу для домашнього чаювання.

Що ще почитати: