Як готувати «Рафаелло» з крабових паличок і сиру для святкового столу
Оригінальна і дуже проста закуска, яка готується за лічені хвилини. Її дуже зручно їсти, а варіантів для цікавої презентації може бути величезна кількість!
Смаковий бум: «Рафаелло» з крабових паличок і сиру
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
твердого сиру | 0,1 кг |
часнику | 1 зубець |
яєць | 3 шт. |
майонезу | 80 мл |
крабових паличок | 0,2 кг |
зелені | 15 г |
Знадобиться на приготування – 20 хвилин.
Скільки калорій – 235.
Як приготувати:
- Витягнути з упаковки палички і натерти дрібно їх. Розділити їх на дві частини в різні миски.
- Яйця поставити варитися круто. Коли вони охолонуть, очистити шкаралупу і подрібнити.
- Твердий сир підійде будь-який. Його потрібно натерти.
- Очищений часник подрібнити за допомогою давильні.
- Всі продукти між собою перемішати, додавши майонез. Червону стружку треба вмішувати тільки з однієї миски.
- З отриманої маси сформувати однакові невеликі кульки і обваляти кожен з них у другій мисці з крабовою стружкою.
- Прикрасити гілочками зелені і подавати відразу, а можна охолодити в холодильнику. Також подрібнену зелень можна вмішати в самі кульки або обваляти їх у нашинкованном кропі.
«Рафаелло» з крабових паличок і плавленого сиру
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
часнику | 2 зубці |
яєць | 2 шт. |
масла вершкового | 30 г |
плавлених сирків | 2 шт. |
спецій | за смаком |
м'яса крабів | 140 г |
Буде потрібно для приготування – 25 хвилин.
Скільки калорій – 250.
Як приготувати:
- Яйця відварити до твердого жовтка, потримати в холодній воді і очистити шкаралупу.
- На дрібній тертці подрібнити окремо жовтки і білки.
- Сиру знадобиться близько 160 р, можна більше. Потрібно витягнути його з упаковки і на цей раз натерти крупно.
- Порубати часник без лушпиння, можна пропустити через прес.
- Палички потрібно натерти, але можна порубати ножем маленькими кубиками.
- Масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно стало м'яким і легко перемішувалося.
- В одній мисці з'єднати білок зі спеціями, додати сюди часник, м'ясо крабів, м'яке масло і сир. Гарненько перемішати. Якщо консистенція вийшла сухуватою, можна додати ще трохи олії.
- З отриманої маси скачати кульки, після чого кожен з них обваляти в подрібнених жовтках.
- Перекласти на блюдо і подавати. Для презентації можна взяти салатний лист, який необхідно підкласти під закуску.
Рецепт з оливками
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
часнику | 1 зубець |
оливок (без кісточок) | 1 банку |
олії оливи | 30 мл |
крабового м'яса | 1 уп. |
пармезану | 0,1 кг |
гострого червоного перцю | 2 г |
волоських горіхів | 50 г |
майонезу | 80 мл |
кропу | 10 г |
Знадобиться на приготування – 30 хвилин.
Скільки калорій – 272.
Як приготувати:
- Очищені горіхи потрібно прожарити на сухій сковороді до появи запаху. Дати трохи охолонути, потім порубати ножем на невеликі шматочки.
- Сир потрібно натерти дрібно. Можна взяти маасдам.
- Невелику упаковку паличок відкрити і дрібно подрібнити їх.
- Витягнути оливки з банки, дати їм трохи стекти, а потім в кожну оливку потрібно покласти 1-2 шматочка горіха.
- Натертий сир потрібно перемішати з майонезом і перцем. Його кількість можна регулювати, але важливо, щоб маса не вийшла рідкою.
- Дрібно натерти зубець часнику і вмішати його в майонезну масу.
- З отриманої суміші скатати кульки, поклавши всередину кожного з оливці з горіхом.
- Дані кульки потрібно обваляти в крабовою стружці.
- Кріп вимити і дрібно порубати його, а потім перемішати з оливковою олією. Перелити в соусницю.
- Кульки покласти на велике плоске блюдо, навколо можна розкласти оливки або маслини цілі, поруч поставити соусницю.
Як приготувати смачну закуску з крабових паличок?Тут ви знайдете рецепт салату з крабових паличок і огірка.
Тут ви можете подивитися рецепт глив в сметані.
Як приготувати закуску з мигдалем
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
крабових паличок | 0,2 кг |
грюйера | 0,1 кг |
часнику | 1 зубець |
зелені | для прикраси |
мигдалю | 30 г |
майонезу | 15 мл |
Знадобиться на приготування – 45 хвилин.
Скільки калорій – 244.
Як приготувати:
- За допомогою середньої терки палички подрібнити. Вони повинні бути охолодженими, щоб їх було легше натирати.
- Сир слід натерти на дрібній тертці.
- Як можна дрібніше нашаткувати часник без лушпиння і додати до сиру. Якщо не хочеться брати часник, варто просто взяти чеддер, він злегка гострий.
- До маси додати майонез і ретельно перемішати. При необхідності покласти ще ложку майонезу.
- Цілий мигдаль підсмажити на сковороді до появи запаху і остудити.
- Частина світлої маси покласти на долоню і зробити корж, помістити в центр один горіх, а потім скачати суміш навколо нього в кулю.
- Повторити те ж саме з іншими горіхами, а в кінці всі обваляти в стружці крабовою.
- Прибрати на півгодини в холодильник, потім подавати, прикрасивши зеленню.
Хитрощі приготування
Щоб прибрати зайву гостроту часнику і його неприємний запах, зубок потрібно розрізати навпіл і витягнути зелену серединку. Потім решту використовувати за рецептом.
Як приготувати «Рафаелло» з крабових паличок і сиру, дивіться на відео нижче:
Як же цікаво виглядають ці «цукерочки»! Подавати їх краще охолодженими.