09 май 2019 2 462

Як готувати «Рафаелло» з крабових паличок і сиру для святкового столу

Оригінальна і дуже проста закуска, яка готується за лічені хвилини. Її дуже зручно їсти, а варіантів для цікавої презентації може бути величезна кількість!

Смаковий бум: «Рафаелло» з крабових паличок і сиру

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
твердого сиру 0,1 кг
часнику 1 зубець
яєць 3 шт.
майонезу 80 мл
крабових паличок 0,2 кг
зелені 15 г

Знадобиться на приготування – 20 хвилин.

Скільки калорій – 235.

Як приготувати:

  1. Витягнути з упаковки палички і натерти дрібно їх. Розділити їх на дві частини в різні миски.
  2. Яйця поставити варитися круто. Коли вони охолонуть, очистити шкаралупу і подрібнити.
  3. Твердий сир підійде будь-який. Його потрібно натерти.
  4. Очищений часник подрібнити за допомогою давильні.
  5. Всі продукти між собою перемішати, додавши майонез. Червону стружку треба вмішувати тільки з однієї миски.
  6. З отриманої маси сформувати однакові невеликі кульки і обваляти кожен з них у другій мисці з крабовою стружкою.
  7. Прикрасити гілочками зелені і подавати відразу, а можна охолодити в холодильнику. Також подрібнену зелень можна вмішати в самі кульки або обваляти їх у нашинкованном кропі.

«Рафаелло» з крабових паличок і плавленого сиру

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часнику 2 зубці
яєць 2 шт.
масла вершкового 30 г
плавлених сирків 2 шт.
спецій за смаком
м'яса крабів 140 г

Буде потрібно для приготування – 25 хвилин.

Скільки калорій – 250.

Як приготувати:

  1. Яйця відварити до твердого жовтка, потримати в холодній воді і очистити шкаралупу.
  2. На дрібній тертці подрібнити окремо жовтки і білки.
  3. Сиру знадобиться близько 160 р, можна більше. Потрібно витягнути його з упаковки і на цей раз натерти крупно.
  4. Порубати часник без лушпиння, можна пропустити через прес.
  5. Палички потрібно натерти, але можна порубати ножем маленькими кубиками.
  6. Масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно стало м'яким і легко перемішувалося.
  7. В одній мисці з'єднати білок зі спеціями, додати сюди часник, м'ясо крабів, м'яке масло і сир. Гарненько перемішати. Якщо консистенція вийшла сухуватою, можна додати ще трохи олії.
  8. З отриманої маси скачати кульки, після чого кожен з них обваляти в подрібнених жовтках.
  9. Перекласти на блюдо і подавати. Для презентації можна взяти салатний лист, який необхідно підкласти під закуску.

Рецепт з оливками

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часнику 1 зубець
оливок (без кісточок) 1 банку
олії оливи 30 мл
крабового м'яса 1 уп.
пармезану 0,1 кг
гострого червоного перцю 2 г
волоських горіхів 50 г
майонезу 80 мл
кропу 10 г

Знадобиться на приготування – 30 хвилин.

Скільки калорій – 272.

Як приготувати:

  1. Очищені горіхи потрібно прожарити на сухій сковороді до появи запаху. Дати трохи охолонути, потім порубати ножем на невеликі шматочки.
  2. Сир потрібно натерти дрібно. Можна взяти маасдам.
  3. Невелику упаковку паличок відкрити і дрібно подрібнити їх.
  4. Витягнути оливки з банки, дати їм трохи стекти, а потім в кожну оливку потрібно покласти 1-2 шматочка горіха.
  5. Натертий сир потрібно перемішати з майонезом і перцем. Його кількість можна регулювати, але важливо, щоб маса не вийшла рідкою.
  6. Дрібно натерти зубець часнику і вмішати його в майонезну масу.
  7. З отриманої суміші скатати кульки, поклавши всередину кожного з оливці з горіхом.
  8. Дані кульки потрібно обваляти в крабовою стружці.
  9. Кріп вимити і дрібно порубати його, а потім перемішати з оливковою олією. Перелити в соусницю.
  10. Кульки покласти на велике плоске блюдо, навколо можна розкласти оливки або маслини цілі, поруч поставити соусницю.


Як приготувати смачну закуску з крабових паличок?

Тут ви знайдете рецепт салату з крабових паличок і огірка.

Тут ви можете подивитися рецепт глив в сметані.

Як приготувати закуску з мигдалем

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
крабових паличок 0,2 кг
грюйера 0,1 кг
часнику 1 зубець
зелені для прикраси
мигдалю 30 г
майонезу 15 мл

Знадобиться на приготування – 45 хвилин.

Скільки калорій – 244.

Як приготувати:

  1. За допомогою середньої терки палички подрібнити. Вони повинні бути охолодженими, щоб їх було легше натирати.
  2. Сир слід натерти на дрібній тертці.
  3. Як можна дрібніше нашаткувати часник без лушпиння і додати до сиру. Якщо не хочеться брати часник, варто просто взяти чеддер, він злегка гострий.
  4. До маси додати майонез і ретельно перемішати. При необхідності покласти ще ложку майонезу.
  5. Цілий мигдаль підсмажити на сковороді до появи запаху і остудити.
  6. Частина світлої маси покласти на долоню і зробити корж, помістити в центр один горіх, а потім скачати суміш навколо нього в кулю.
  7. Повторити те ж саме з іншими горіхами, а в кінці всі обваляти в стружці крабовою.
  8. Прибрати на півгодини в холодильник, потім подавати, прикрасивши зеленню.

Хитрощі приготування

Щоб прибрати зайву гостроту часнику і його неприємний запах, зубок потрібно розрізати навпіл і витягнути зелену серединку. Потім решту використовувати за рецептом.

Цю закуску можна доповнювати чим завгодно: тертими горіхами, огірками і т. д. Можна навіть взяти кокосову стружку, але попередньо її слід перемішати з гострим перцем.

Як приготувати «Рафаелло» з крабових паличок і сиру, дивіться на відео нижче:

Як же цікаво виглядають ці «цукерочки»! Подавати їх краще охолодженими.

Що ще почитати: