23 март 2019 2 374

Як готувати цукати з вишні в домашніх умовах

В ягодах вишні міститься велика кількість корисних вітамінів і мікроелементів, які необхідні організму людини для підтримки нормальної функції і міцного здоров'я.

Цукати можна готувати з різних фруктів і навіть з кавунових кірок. З вишень вони виходять особливо апетитними. Їх можна використовувати для різних десертних страв, включаючи торти і коктейлі.

Класичний рецепт

Класичні цукати виготовляють з ягід і цукрового сиропу. На відміну від куплених десертів, при власному приготуванні вони виходять природними, позбавленими шкідливих для здоров'я барвників і різних наповнювачів невідомого походження.

В домашніх умовах реально приготувати цукати з вишні, які будуть володіти відмінними смаковими якостями.

Для приготування цукатів з вишні в домашніх умовах вибирають тільки самі спілі ягоди, відбраковуючи незрілі, зіпсовані або червиві.

Вишні бувають різних сортів і відрізняються більш високим або менш високим вмістом кислоти. Це важливо враховувати при виборі ягід для такого десерту.

Цукати з вишень кислих сортів відрізняються кислинкою, в той час, як солодкі ягідки відповідно дають можливість отримати більш солодкий десерт.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування такого чудового десерту в домашніх умовах:

  • Ягоди вишні – 2 кг;
  • Питна вода – 400 г;
  • Цукровий пісок – 2 кг 200 р.

Для такого виду десерту підійдуть цільні, стиглі ягоди, без дефектів. Кісточки потрібно видалити. Вручну це досягається з великими труднощами, тому в арсеналі домашнього кухонного начиння повинна бути спеціальна машинка або будь-яке інше відповідне пристосування.

Приготування цукатів з вишні:

  1. Ягоди ретельно перебирають, промивають, видаляють кісточки;
  2. У каструлю наливають воду, висипають в неї цукор і кип'ятять п'ять хвилин;
  3. Заливають Сиропом ягідки;
  4. Після цього потрібно почекати близько шести годин часу для того, щоб ягоди настоялися і пустили сік;
  5. Наступний крок – варіння на вогні, близько 10 хвилин;
  6. Після цього їх знову залишають на п'ять годин;
  7. Вміст каструлі знову потрібно проварити, але до того моменту, поки ягідки не посвітлішають і не загущатися сироп;
  8. Коли всі увариться, потрібно перемістити ягоди в друшляк і почекати півтора години (за цей час віддалиться зайва рідина);
  9. Потім їх треба покласти на сито, посипати цукром і сушити протягом п'яти днів;
  10. Коли цукати з вишні будуть готові, їх упаковують в целофан або поміщають в банки, герметично закривають і зберігають у холодному місці.

Самий швидкий рецепт

Якщо немає часу для приготування цукатів, можна скористатися більш швидким рецептом. Він дозволить не витрачати зайвого часу, якщо потрібно отримати такий продукт в короткий термін.

Інгредієнти, які знадобляться для цукатів з вишні на швидку руку:

  • Вишня – 1,5 кг;
  • Цукор – 1,8 кг;
  • Вода – 180 р.

Етапи приготування цукатів швидким способом:

  1. Ягідки миють, видаляють кісточки;
  2. Готують сироп з води і цукру (варять протягом чотирьох хвилин);
  3. Ягоди заливають сиропом;
  4. Вичікують 4 години;
  5. Варять їх у сиропі близько п'ятнадцяти хвилин;
  6. Відкидають ягоди на друшляк і чекають ще близько години;
  7. Висушують ягоди в духовці, при температурі 34 градуси, протягом 11 годин;
  8. Готовий продукт поміщають в скляні банки, закривають їх і зберігають у погребі чи холодильнику.

Як заготовити цукати з вишні на зиму

До зими цукати виявляться особливо корисними. З них можна приготувати будь-яке солодке блюдо або просто вживати замість цукерок (що набагато корисніше). Приготувати заготівлю на зиму з вишень в домашніх умовах можна за один день або трохи більше.

Добу і більше – необхідний час для того, щоб ягоди як слід настоялися і добре просохли. Тільки таким способом можна позбавити їх від ризику псування. Адже важливе значення має збереження такого продукту на тривалий термін.

Необхідні інгредієнти:

  • Цукровий пісок – 1 кг;
  • Вишня – 1,5 кг;
  • Вода питна охолоджена – 100 р.

Приготування цукатів з вишні на зиму:

  1. У першу чергу потрібно відсортувати ягоди, непридатні для використання в даному випадку (зіпсовані, гнилі, перестиглі, прим'яті);
  2. З них видаляють кісточки;
  3. Потім їх поміщають в емальовану каструлю;
  4. Воду кип'ятять, висипають цукор, проварюють до повного розчинення цукрового піску;
  5. Ягідки заливають сиропом, акуратно помішуючи (вони не повинні примяться);
  6. Дають їм постояти близько шести годин;
  7. Готові вишеньки просушують в духовці 6 годин і поміщають в пакет з поліетилену або в скляні банки;
  8. Зберігається продукт в холодному, темному місці.
Читайте також, як варити домашнє варення з інжиру. Ці фрукти не так вже й доступні, однак, якщо є можливість, то заготовити пару баночок з такою заготівлею потрібно неодмінно.

А тут описані заготовки з абрикосів на зиму і технологія їх приготування.

Корисне, з кислинкою, просто дивовижне повидло з червоної смородини! Хіба можна його не приготувати? Ось рецепти. Не забудьте зберегти в закладки!

Тонкощі приготування та поради

Цукати з вишні зможе приготувати будь-яка господиня. У рецептах немає нічого складного. Але важливо дотримуватися деяких правил, які дозволять виключити деякі неприємні моменти:

  1. Термічна обробка ягід у процесі їх для приготування цукатів повинна проводитися тільки на невеликому вогні;
  2. Під час видалення кісточок бажано не м'яти ягоди;
  3. Для повного приготування цукатів необхідна просушування ягід відомими способами: або на повітрі протягом декількох днів, або в духовій шафі (що скорочує час приготування до 7 години).

Правильний підхід до справи забезпечить найкращий результат роботи. Цукати з вишні можна зберігати весь рік до настання наступного сезону.

Що ще почитати: