05 март 2019 2 838

Як зробити цукати з імбиру в домашніх умовах

Найчастіше у продажу можна побачити цукати з ананаса, але з імбиру теж виходить дуже смачно! Особливо якщо ці цукати приготовані в домашніх умовах. Ви обов'язково повинні спробувати, щоб переконатися в цьому.

Користь і шкода сушених імбирних солодощів

На жаль, цукати з імбиру не настільки корисні, як свіжий продукт, але тим не менше їсти їх рекомендують. Це відмінна профілактика різних захворювань.

В першу чергу цукати потрібно їсти при застуді. Вони вбивають бактерії, які викликають хворобу. Також знімають запалення, набряк, можуть зігрівати. Шматочок імбиру при болю в горлі допоможе її вирішити.

Цукати покращують травлення, так що якщо у вас проблеми з ШКТ, увімкніть цей продукт в свій раціон. Він також покращує апетит!

Продукт, який ми сьогодні готуємо – відмінний засіб проти паразитів. Цукати добре очищають кров, зміцнюють судини і виводять весь «поганий» холестерин. При стомлюваності, високому тиску і атеросклерозі вони теж будуть дуже корисні.

Продукт перешкоджає росту ракових клітин, знімає спазми при болях у животі, лікує безпліддя і допомагає при токсикозі. Крім цього, він сприяє спалюванню жирів, збільшує сексуальний потяг, допомагає при ревматизмі, артриті і артрозі.

Що стосується шкоди, то він, на жаль, теж є. У першу чергу це стосується людей, які страждають на цукровий діабет. Їм взагалі протипоказані будь-які цукати, не тільки ті, що ми будемо готувати сьогодні.

Якщо є виразка шлунка або 12-палої кишки, імбир теж не можна, інакше ризикуєте посилити запалення. При захворюваннях нирок і печінки цукати заборонені, це викличе біль. При кровотечах, підвищеній температурі цукати потрібно виключити з раціону.

Простий рецепт приготування в домашніх умовах
Інгредієнти Кількість
цукор - 0,2 кг
вода - 400 мл
імбир - 200 г
Час приготування: 130 хвилин Калорійність на 100 грам: 119 Ккал

Простий рецепт, з яким впорається кожен з вас. Смачно і досить швидко!

Як приготувати:

  1. Корінь очистіть за допомогою ножа, ложки або овочечистки.
  2. Поріжте його довільними шматочками.
  3. Помістіть в сотейник, залийте водою і приберіть на плиту.
  4. На слабкому вогні варіть протягом однієї години.
  5. У цей час приготуйте сироп із залишків води і цукру.
  6. Готовий продукт злийте на друшляк, щоб стекла вся зайва рідина.
  7. Додайте скибочки в готовий сироп, варіть ще одну годину.
  8. Періодично помішуйте суміш, щоб всі цукати були однаково смачними.
  9. Коли скибочки стануть прозорими, викладіть їх на пекарській папір.
  10. Підсушіть їх, потім обваляйте в цукрі.
  11. Після цього можна їсти.

Порада: можна використовувати ванільний цукор для більш яскравого аромату.

Цукати з імбиру з медом

Мед робить імбир м'якше, ніжніше і солодше. Спробуйте, вам точно сподобається!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
мед 0,2 л
імбир 0,2 кг
вода скільки знадобиться
пудра цукрова 0,1 кг
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 238 калорій

Як приготувати:

  1. Корінь очистіть, наріжте пластинками.
  2. Покладіть скибочки в сотейник і залийте водою.
  3. Наполягайте добу, зливаючи воду кожні шість годин.
  4. Мед з'єднайте з 50 мл води і доведіть до кипіння.
  5. Після цього покладіть шматочки імбиру в сотейник з медом.
  6. Варіть протягом тридцяти хвилин.
  7. Далі викладіть їх на деко, застелений папером.
  8. Відправте в духовку, щоб підсушити при низькій температурі.
  9. Потім обваляйте шматочки в пудрі — і готово.

Порада: якщо вам хочеться максимально ніжних цукатів, замочуйте їх троє діб.

Як зробити зацукрований імбир з прянощами

Якщо до імбиру додати прянощі, то смак вийде досить незвичайним. В нашому випадку буде гвоздика і кориця. Дуже ароматно і оригінально виходить.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вода 400 мл
імбир 0,2 кг
гвоздика 2 шт.
цукор 200 г
кориця 5 г
пудра цукрова 50 г
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 135 калорій

Як приготувати:

  1. Почистіть корінь, наріжте дрібними кубиками.
  2. Покладіть в сотейник і залийте половиною води.
  3. Приберіть на плиту, варіть близько тридцяти хвилин.
  4. Потім вилийте вміст на друшляк, щоб зайва рідина скла.
  5. Залишки води з'єднайте з цукром, відправте на плиту.
  6. Доведіть до кипіння і варіть п'ять хвилин.
  7. Покладіть в сироп імбир, гвоздику і корицю.
  8. Варіть всі разом при слабкому кипінні одну годину.
  9. Коли пройде час, перекладіть цукати з сиропу на деко.
  10. Підсушіть їх у духовці, потім обов'язково обваляйте в пудрі.

Читайте також, як готувати цукати з вишні в домашніх умовах.

А тут є рецепти приготування ароматних цукатів з гарбуза.

Солодкі цукати з апельсинових кірок: легкі рецепти домашніх солодощів.

Рецепт імбирних цукатів з сіллю

Цукати в солі – це щось дійсно незвичайне. Не переживайте, в підсумку вони все одно будуть солодкими, але при цьому просочені пікантністю.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 250 г
корінь імбиру 2 шт.
сіль 5 г
вода скільки знадобиться
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 грам: 302 калорії

Як приготувати:

  1. Імбир ретельно вимийте, очистіть.
  2. Наріжте пластинками і залийте водою на кілька сантиметрів.
  3. Потім воду злийте, замініть її, додайте половину солі.
  4. Поставте на плиту і варіть при слабкому кипінні тридцять хвилин.
  5. Після цього злийте все на друшляк, дайте стекти.
  6. Залийте імбир ще раз, знову посоліть.
  7. В цей раз варіть двадцять хвилин.
  8. Далі імбир знову злийте.
  9. Помістіть в чистий сотейник, засипте цукром і залийте літром води.
  10. Варіть ще півтори години, злийте.
  11. Викладіть на деко і сушіть в духовій шафі.
  12. Обваляйте в цукрі — і все готово.
Порада: можна ризикнути смаком і зварити імбир у воді з додаванням соєвого соусу.

Поради щодо вживання і зберігання

Не радимо є імбирні цукати занадто часто, так як це все ж калорійний продукт. Відомо, що за допомогою нього можна схуднути. Але якщо занадто часто є цукати, то вони не приберуть кілограми, а, навпаки, додадуть їх.

Зберігати цукати потрібно в герметично закривається ємності. Це може бути звичайна банку або контейнер, який добре закривається. У таких місцях ласощі буде довго і правильно зберігатися.

Цукати з імбиру – це смачно і корисно. Готуйте їх вдома самостійно і отримуйте максимально правильний і ніжний смак. Приємного апетиту!

Що ще почитати: