Як зробити цукати з імбиру в домашніх умовах
Найчастіше у продажу можна побачити цукати з ананаса, але з імбиру теж виходить дуже смачно! Особливо якщо ці цукати приготовані в домашніх умовах. Ви обов'язково повинні спробувати, щоб переконатися в цьому.
Користь і шкода сушених імбирних солодощів
На жаль, цукати з імбиру не настільки корисні, як свіжий продукт, але тим не менше їсти їх рекомендують. Це відмінна профілактика різних захворювань.
В першу чергу цукати потрібно їсти при застуді. Вони вбивають бактерії, які викликають хворобу. Також знімають запалення, набряк, можуть зігрівати. Шматочок імбиру при болю в горлі допоможе її вирішити.
Цукати покращують травлення, так що якщо у вас проблеми з ШКТ, увімкніть цей продукт в свій раціон. Він також покращує апетит!
Продукт перешкоджає росту ракових клітин, знімає спазми при болях у животі, лікує безпліддя і допомагає при токсикозі. Крім цього, він сприяє спалюванню жирів, збільшує сексуальний потяг, допомагає при ревматизмі, артриті і артрозі.
Що стосується шкоди, то він, на жаль, теж є. У першу чергу це стосується людей, які страждають на цукровий діабет. Їм взагалі протипоказані будь-які цукати, не тільки ті, що ми будемо готувати сьогодні.
Якщо є виразка шлунка або 12-палої кишки, імбир теж не можна, інакше ризикуєте посилити запалення. При захворюваннях нирок і печінки цукати заборонені, це викличе біль. При кровотечах, підвищеній температурі цукати потрібно виключити з раціону.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цукор - | 0,2 кг |
вода - | 400 мл |
імбир - | 200 г |
Час приготування: 130 хвилин | Калорійність на 100 грам: 119 Ккал |
Простий рецепт, з яким впорається кожен з вас. Смачно і досить швидко!
Як приготувати:
- Корінь очистіть за допомогою ножа, ложки або овочечистки.
- Поріжте його довільними шматочками.
- Помістіть в сотейник, залийте водою і приберіть на плиту.
- На слабкому вогні варіть протягом однієї години.
- У цей час приготуйте сироп із залишків води і цукру.
- Готовий продукт злийте на друшляк, щоб стекла вся зайва рідина.
- Додайте скибочки в готовий сироп, варіть ще одну годину.
- Періодично помішуйте суміш, щоб всі цукати були однаково смачними.
- Коли скибочки стануть прозорими, викладіть їх на пекарській папір.
- Підсушіть їх, потім обваляйте в цукрі.
- Після цього можна їсти.
Порада: можна використовувати ванільний цукор для більш яскравого аромату.
Цукати з імбиру з медом
Мед робить імбир м'якше, ніжніше і солодше. Спробуйте, вам точно сподобається!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
мед | 0,2 л |
імбир | 0,2 кг |
вода | скільки знадобиться |
пудра цукрова | 0,1 кг |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 238 калорій |
Як приготувати:
- Корінь очистіть, наріжте пластинками.
- Покладіть скибочки в сотейник і залийте водою.
- Наполягайте добу, зливаючи воду кожні шість годин.
- Мед з'єднайте з 50 мл води і доведіть до кипіння.
- Після цього покладіть шматочки імбиру в сотейник з медом.
- Варіть протягом тридцяти хвилин.
- Далі викладіть їх на деко, застелений папером.
- Відправте в духовку, щоб підсушити при низькій температурі.
- Потім обваляйте шматочки в пудрі — і готово.
Порада: якщо вам хочеться максимально ніжних цукатів, замочуйте їх троє діб.
Як зробити зацукрований імбир з прянощами
Якщо до імбиру додати прянощі, то смак вийде досить незвичайним. В нашому випадку буде гвоздика і кориця. Дуже ароматно і оригінально виходить.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вода | 400 мл |
імбир | 0,2 кг |
гвоздика | 2 шт. |
цукор | 200 г |
кориця | 5 г |
пудра цукрова | 50 г |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 135 калорій |
Як приготувати:
- Почистіть корінь, наріжте дрібними кубиками.
- Покладіть в сотейник і залийте половиною води.
- Приберіть на плиту, варіть близько тридцяти хвилин.
- Потім вилийте вміст на друшляк, щоб зайва рідина скла.
- Залишки води з'єднайте з цукром, відправте на плиту.
- Доведіть до кипіння і варіть п'ять хвилин.
- Покладіть в сироп імбир, гвоздику і корицю.
- Варіть всі разом при слабкому кипінні одну годину.
- Коли пройде час, перекладіть цукати з сиропу на деко.
- Підсушіть їх у духовці, потім обов'язково обваляйте в пудрі.
Читайте також, як готувати цукати з вишні в домашніх умовах.
А тут є рецепти приготування ароматних цукатів з гарбуза.
Солодкі цукати з апельсинових кірок: легкі рецепти домашніх солодощів.
Рецепт імбирних цукатів з сіллю
Цукати в солі – це щось дійсно незвичайне. Не переживайте, в підсумку вони все одно будуть солодкими, але при цьому просочені пікантністю.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 250 г |
корінь імбиру | 2 шт. |
сіль | 5 г |
вода | скільки знадобиться |
Час приготування: 180 хвилин | Калорійність на 100 грам: 302 калорії |
Як приготувати:
- Імбир ретельно вимийте, очистіть.
- Наріжте пластинками і залийте водою на кілька сантиметрів.
- Потім воду злийте, замініть її, додайте половину солі.
- Поставте на плиту і варіть при слабкому кипінні тридцять хвилин.
- Після цього злийте все на друшляк, дайте стекти.
- Залийте імбир ще раз, знову посоліть.
- В цей раз варіть двадцять хвилин.
- Далі імбир знову злийте.
- Помістіть в чистий сотейник, засипте цукром і залийте літром води.
- Варіть ще півтори години, злийте.
- Викладіть на деко і сушіть в духовій шафі.
- Обваляйте в цукрі — і все готово.
Поради щодо вживання і зберігання
Не радимо є імбирні цукати занадто часто, так як це все ж калорійний продукт. Відомо, що за допомогою нього можна схуднути. Але якщо занадто часто є цукати, то вони не приберуть кілограми, а, навпаки, додадуть їх.
Зберігати цукати потрібно в герметично закривається ємності. Це може бути звичайна банку або контейнер, який добре закривається. У таких місцях ласощі буде довго і правильно зберігатися.
Цукати з імбиру – це смачно і корисно. Готуйте їх вдома самостійно і отримуйте максимально правильний і ніжний смак. Приємного апетиту!